Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου της Φλώρινας Αγίου Παντελεήμονα



Σας προσκαλούμε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Φλωρίνης, με την ευκαιρία εορτής του πολυούχου της πολεώς μας.

Ποντιακό Συναπάντημα στην Κολχική Φλώρινας



Ο Σύλλογος Ποντίων Κολχικής Φλώρινας  «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, το ετήσιο «ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΕΜΑ» που διοργανώνει στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Κολχικής Φλώρινας, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, στις 9:00μμ.

Συγχαρητήριο του Δημάρχου Πρεσπών στους επιτυχόντες των εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης



Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας συγχαίρει τους μαθητές των Πρεσπών που σημείωσαν επιτυχία στις εξετάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης για τη γαλλική γλώσσα, καθώς και την καθηγήτριά τους κα Μαρία Χ. Μαύρου, για την αξιέπαινη προσπάθειά της.

Έκθεση της ομάδας εθελοντών του Ο.Ε.ΝΕ.Φ. “ArchiTrace Florina” στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, από τις 3 Ιουνίου έως και τις 3 Αυγούστου, πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό εθεΣτα﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽υνλοντικό πρόγραμμα “ArchiTrace Florina” στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» Δράση 2 του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη της Φλώρινας κατά τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίου Παντελεήμονα



Η διακοπή κυκλοφορίας στάση και στάθμευση παντός οχήματος στις παρακάτω οδούς της Φλώρινας:

Φιλώτεια 2013


Εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού



ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
Λιβαδερό - Αντάμωμα Παραδοσιακή, Δημοτική Βραδιά στην Πλατεία (21:00)

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ



Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, για τη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013, σε δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας  την Τετάρτη   24/7/2013  και ώρα 11: 00 π.μ στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , με τα παρακάτω θέματα:

Δύο έργα για τον εξοπλισμό της τροχαίας Δυτικής Μακεδονίας



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, υπέγραψε την προέγκριση του σχεδίου σύμβασης δύο έργων που αφορούν στον εξοπλισμό της Τροχαίας, για την παροχή ασφάλειας, στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η «Χρυσή Αυγή» θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται να ζει υπό τη φασιστική απειλή



Την Κυριακή 21/7/2013, βουλευτές και μέλη της «Χρυσής Αυγής» και εθνικιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν μια προκλητική πορεία στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας και στο τελωνείο της Νίκης, κλείνοντας τα σύνορα.

Party νεολαίας Αετού


Αναβαθμίζονται τα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας



Σε τρεις νέες εντάξεις έργων προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, που σχετίζονται με την προμήθεια εξοπλισμού Νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας



Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.

Απόφαση καθορισμού των μέσων Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. το έτος 2013



Τον καθορισμό των μέσων Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. το 2013 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει να μη συγχωνευτεί



Όχι στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις.
Όχι στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!
Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση!
Όλοι στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 24 Ιούλη.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μέσω παρακαμπτήριας οδού η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο Κοζάνης- Λάρισας



Από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ανακοινώνεται, ότι λόγω εργασιών βελτίωσης και διαπλάτυνσης στον εθνικό δρόμο Κοζάνης – Λάρισας και συγκεκριμένα από τις στροφές ΟΑΕΔ μέχρι τη γέφυρα πριν το Βαθύλακο, η κυκλοφορία των οχημάτων από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριας οδού.

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στις  22 Ιουλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με τα εξής θέματα:

Συντηρήσεις υδατοδεξαμενών



Σε συντηρήσεις των υδατοδεξαμενών όλων των οικισμών προχωρά ο Δήμος Αμυνταίου. Μέχρι σήμερα έχουν συντηρηθεί και καθαριστεί 25 από τις 32 συνολικά υδατοδεξαμενές που διαθέτει ο Δήμος, ενώ οι υπόλοιπες έχει προγραμματιστεί να συντηρηθούν το Σεπτέμβριο.

Σύλληψη αλλοδαπού στη Φλώρινα, για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών» και «περί όπλων»



Την 20-07-2013 τις βραδινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας  Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα, 39χρονο αλλοδαπό υπήκοο F.Y.R.O.M., για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

"Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική" διαδήλωσαν εκατοντάδες Έλληνες Εθνικιστές-Μπλόκο στα σύνορα με Σκόπια



Σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 η καρδιά του Εθνικισμού χτυπούσε στην ακριτική μας Φλώρινα όπου οι Έλληνες Εθνικιστές έδωσαν βροντερό παρών στις εκδηλώσεις για τη Μακεδονία μας. 

Παραχώρηση αθλητών του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ως δανεικών


Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», πιστεύοντας στην προώθηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και την ενίσχυση των υπολοίπων ομάδων της περιοχής μας, ανακοινώνει την παραχώρηση ως δανεικών, των παρακάτω τριών (3) αθλητών του προς την ομάδα του Π.Μ.Σ «ΑΜΥΝΤΑΣ» Σκοπιάς:

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή της Π.Δ.Μ.



Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  την Τρίτη 16/7/2013 και ώρα 10:00πμ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Εκδρομή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενοχωρίου



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στους Νέους Πόρους Κατερίνης, στις 28 Ιουλίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα αναχώρησης 07:00 π.μ., από την κεντρική πλατεία Αρμενοχωρίου.

Η φωνή παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών της Δυτικής Μακεδονίας στην επιτροπή της Βουλής



Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2013 η Βουλευτής Ν Κοζάνης ως ειδική αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτέλεσε την φωνή παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών της Δυτικής Μακεδονίας.

Συνεδριάζει αύριο η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την  Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 και ώρα 13:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά ατόμων έναντι κομίστρου, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας



Την 20-07-2013 τις απογευματινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, συνέλαβαν 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, γιατί μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, τρεις (3) ομοεθνείς του έναντι κομίστρου, προς το εξωτερικό της χώρας.

Η επιβάρυνση των Ελληνικών νοικοκυριών και τα κυβερνητικά ψέματα αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη



Τον Απρίλιο του 2013 το ΥΠΕΚΑ εκδίδει δελτίο τύπου για απόφαση του Υφυπουργού, στο οποίο ισχυρίζονται ότι δεν προκύπτει μεταβολή των οικιακών τιμολογίων ρεύματος.

Σύλληψη δύο ατόμων για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας



Την Κυριακή (21-07-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, συνέλαβαν μία 25χρονη ημεδαπή και έναν 43χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.

Πολιτιστικές και Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Βαθύλακκο



Σάββατο 27 Ιουλίου 2013
7.00 μ.μ - Ιερά πομπή της Ιεράς Εικόνας της Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Ιερό Ναό της Αγ. Ειρήνης