Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδριάζει την Κυριακή στις 11:00πμ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/08-06-2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει και τις διατάξεις των άρθρων 72 παρ.1α ΄και 266 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄/87/7-6-2010), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 159 παρ.1, 2 και 3 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄/114/08-06-2006) όπως ισχύει,

Συνεδριάζει την Κυριακή στις 10:30 πμ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 09 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ. σε κατεπείγουσα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Παρουσίαση του βιβλίου «Φλώρινα 1912 – 2012, Χρονικό ενός αιώνα» στη Θεσσαλονίκη

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Φλώρινα 1912-2012, Χρονικό ενός αιώνα» του δημοσιογράφου Γιώργου Στ. Περιβολάρη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα διαλέξεων της Ε.Μ.Σ. (Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη).

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά από το Τοπικό Τμήμα και την Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας

Το Τοπικό Τμήμα και η Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη  Εορταγορά την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012, και ώρα 18:00 μμ., στη Λέσχη των Αξιωματικών Φλώρινας.

Ανακοίνωση για την εξόρμηση ενημέρωσης με τις Θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στο 19ο Συνέδριο



Την Κυριακή, 9 του Δεκέμβρη τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα πανεξόρμηση ενημέρωσης με τον Ριζοσπάστη της Κυριακής, ο οποίος περιέχει σε ειδικό ένθετο τις Θέσεις της Κ.Ε του Κόμματος για το 19ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 11-14 Απρίλη. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο πλατιά διάδοσή τους. 

Η Αρπαγή 2 (Taken 2)



Όταν ο Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο, την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη, με την ελπίδα να κερδίσει ξανά την καρδιά της.

Μέχρι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τα ξύλινα σπιτάκια του Δήμου Φλώρινας



Το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει για ακόμα μία χρονιά στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στη Φλώρινα - Σάββατο βράδυ στη Λέσχη του ΤΕΙ Φλώρινας



Η Κομματική Οργάνωση Φλώρινας του ΚΚΕ σας προσκαλεί σε λαϊκό γλέντι, που διοργανώνεται στα πλαίσια της ετήσιας οικονομικής εξόρμησης και των 94 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, το Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 (μετά τις 9:00' το βράδυ), στη φοιτητική Εστία του ΤΕΙ Φλώρινας.

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Δελτίο πρόγνωσης καιρού που ισχύει από Σάββατο 8/12/2012



Σύμφωνα με την ΕΜΥ νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από αύριο Σάββατο 8/12/2012 με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και χιόνια αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής: «Στηρίζουμε στην πράξη την αγροτική οικονομία»

Στην υπογραφή της σύμβασης για τον αναδασμό του αγροκτήματος Μελίτης προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Φιλικός αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του Δημήτρη Οικονομίδη


Δρομείς του ΣΟΧ Φλώρινας στον 30ο Διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας



Για άλλη μια χρονιά ο ΣΟΧ Φλώρινας έδωσε το βροντερό παρών στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, συμμετέχοντας με 6 δρομείς στον 30ο Διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να διατηρήσει και να αναπτύξει την τωρινή ακαδημαϊκή και διοικητική του δομή


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΕΣΔΕΠ/ΠΔΜ
Το σκεπτικό
Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης βιώνουμε στη χώρα μας μια εθνική τραγωδία. Σε ανάλογες περιπτώσεις κοινωνικής και πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα (Μικρασιατική Καταστροφή, Μετεμφυλιακή περίοδος) έγινε το λάθος να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του κέντρου και όχι της περιφέρειας.

Ως τον Ιούνιο του 2013 η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του 2ου μνημονίου



Το πρώτο εξάμηνο του 2013 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του 2ου μνημονίου.

Συμμετοχή αθλητών του Α.Σ. «ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών



Σήμερα, στο σπίτι των πολεμικών τεχνών στα Λιόσια Αττικής, θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών στις μεγάλες κατηγορίες.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Φλώρινα



Την Πέμπτη (06-12-2012) το βράδυ, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα, έναν 21χρονο ημεδαπό για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ


Κεφάλαιο 3: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΣΤΑ
Του Παντελή Μιντεκίδη
Για την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου της ελληνικής άρχουσας κάστας, είναι απαραίτητες μερικές γενικές παρατηρήσεις.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας για το μήνα Νοέμβριο , της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του 2012 , στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Νέα προσφορά από τον Α.Ο.Φ.



Σε νέα προσφορά προχωρεί ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ προς όλους τους αθλητές του που έχουν εγγραφεί ή πρόκειται να εγγραφούν στο Σκι. Με την νέα πολύ φθηνή συνδρομή για το Σκι, καλύπτονται όλες οι προπονήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη καθώς και το Φθινόπωρο του 2013, είναι δωρεάν, και αφορούν Ορειβασίες-Ποδηλασίες-τρέξιμο-Ασκήσεις δύναμης, Αντοχής-Γιόγκα-Ρολλερ σκι.

Έκτακτη σύσκεψη αύριο στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την τις πιθανές μειώσεις των Πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων της Φλώρινας


Προσκαλείστε στην έκτακτη σύσκεψη  που θα γίνει το Σάββατο  8-12-2012 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με θέμα:

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



1. Κατά την διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΟΕΝΕΦ: Ενημέρωση -Προφύλαξη -Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής!



Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Σήμερα, τα κρούσματα AIDS, αυξάνουν συνεχώς και τα στατιστικά για την περίπτωση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

«Επιχειρώ αλλιώς» καμπάνια της ΟΝΝΕΔ



«Επιχειρώ αλλιώς» στη γεωργία ονόμασε την καμπάνια που συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις της η ΟΝΝΕΔ για τη γεωργική ανάπτυξη και την προώθηση της γεωργίας στην νεολαία.

Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π. Δυτικής Μακεδονίας για τη σωστή χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης



Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει στους οδηγούς που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους (Εγνατία Οδός και κάθετοι άξονες), την σωστή χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Υπογραφή σύμβασης για τον αναδασμό Μελίτης



Στην υπογραφή της σύμβασης για τον αναδασμό του αγροκτήματος Μελίτης θα προχωρήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:30 μ.μ., στην έδρα της Π.Ε. Φλώρινας (γραφείο Αντιπεριφερειάρχη).

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις σε ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗ



Καταγγέλλουμε τις νέες απολύσεις εργαζομένων που πραγματοποίησε η εργοδοσία των επιχειρήσεων ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ που βρίσκονται στην βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας.

Χριστουγεννιάτικη Έκθεση στο Αμύνταιο


Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας από το ΕΒΕ Φλώρινας σε συνεργασία με το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ



Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι:
1/ όσα από τα μέλη μας δεν έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας (Β’ και Γ’ κατηγορίας) και απασχολούν ή πρόκειται να απασχολήσουν προσωπικό το Επιμελητήριο θα υλοποιεί σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας σε συνεργασία με το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ.

Ημέρα προσφοράς προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές

Η καθιέρωση της Τρίτης, ως ημέρα προσφοράς των προϊόντων των καφετεριών και ταβερνών σε χαμηλότερη τιμή, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιωάννης Αντωνιάδης με τους επαγγελματίες της Φλώρινας.

Μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Υδρούσας στο Κ.Π.Ε. Μελίτης



Στις 29 Νοεμβρίου 2012 το Κ.Π.Ε. Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Αντωνίου Χρήστο, Σινάνη Ευάγγελο και Ιορδάνου Σωτήριο με τις Δ΄, Ε΄ & ΣΤ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Υδρούσας Φλώρινας.

Έναρξη του προγράμματος για τον κριτικό γραμματισμό



Την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία και έγινε η έναρξη του Προγράμματος για τον «Κριτικό Γραμματισμό» με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα, Καθηγητή Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος.

Ερώτηση του Βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού για τα μισθώματα ακινήτων Ελληνικής Αστυνομίας



Προς τους κ.κ. Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Μισθώματα ακινήτων Ελληνικής Αστυνομίας»
Με το νόμο 4002/2011 τα ενοίκια όλων των κτηρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου μειώθηκαν κατά 20%.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Κριτικός Γραμματισμός και νέα Προγράμματα Σπουδών γλωσσικής διδασκαλίας»



Το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο «ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» στο πλαίσιο  του Προγράμματος για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με τίτλο «Κριτικός Γραμματισμός στο Νέο Σχολείο», που θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2012 ως τον Απρίλιο του 2013, σας προσκαλούν την Τετάρτη. 5  Δεκεμβρίου 2012, ώρα 18:00 – 21:00 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΦΑΙΔΩΝ, στην πρώτη επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κεβρεκίδη



Σας  προσκαλούμε στην έκθεση του Γ. Κεβρεκίδη με θέμα «Μνήμες ενός πρόσφυγα» και στο ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κωνσταντίνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, την Τετάρτη  5/12/12, ώρα 8 μ.μ.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας: Παιδιά με σπάνιες παθήσεις στην εκπαίδευση


Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5/12/2012 και ώρα 12:00 π.μ στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , με θέματα:

Πραγματοποιήθηκαν τα Τσίρι Βάρβαρα στο Αμύνταιο



Το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, πραγματοποιήθηκε το έθιμο Τσίρι Βάρβαρα στο Δήμο Αμυνταίου.
Φωτιές άναψαν στις γειτονιές του Αμυνταίου, ενώ το γλέντι κορυφώθηκε όταν άναψε την κεντρική φωτιά ο Δήμαρχος Αμυνταίου.

Ανακοίνωση- Συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας



Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας είναι η μόνη παράταξη που καταψήφισε την εφαρμογή του απαράδεκτου προγράμματος δήθεν Κοινωφελούς Απασχόλησης (πεντάμηνα) στον Δήμο μας, προγράμματα – κοροϊδία, που παίζουν με την αγωνία και τον πόνο χιλιάδων άνεργων.

Ενημέρωση για τις σεισμικές δονήσεις στη Φλώρινα



Τον συμπατριώτη μας καθηγητή Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρο Τσάπανο δέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις που έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Φλώρινας.

Αποτελέσματα εκλογών για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ 2012-13



ΔΑΚΕ Δ.Ε.                              144 ΨΗΦΟΙ   3 ΕΔΡΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                  117 ΨΗΦΟΙ   2 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΣΚ-Αριστερές κινήσεις       79 ΨΗΦΟΙ    2 ΕΔΡΕΣ

Εκλογή του Προέδρου του συλλόγου «Παγκράτιον» στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε



Μετά την επιτυχία των αθλητών του συλλόγου «Παγκράτιον» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ήρθε άλλη μια επιτυχία για τον Σύλλογο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Τσαρτσιταλίδης Κίμων, μετά την εκλογή του στο Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, εξελέγη και στο Δ.Σ της Ένωσης Καράτε Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

24ωρη απεργία των υπαλλήλων του ΙΚΑ την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου



Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Διασυλλογικό κύπελλο Κ.Δ. Μακεδονίας 2013- 2ος Γύρος



ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ 2011;
ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Κ.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2013 (Β΄ γύρος)
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 διεξήχθη ο 2ος γύρος του Διασυλλογικού Κυπέλλου Κ.Δ. Μακεδονίας 2013. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας



Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Φιλοξενία πέντε ευρωπαϊκών αποστολών από το 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας



Το 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Lifelong Learning φιλοξένησε, από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, πέντε ευρωπαϊκές αποστολές (51 μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Αγγλία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Ισπανία).

Ειδοποιητήρια σε 350.000 ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ



Σε 350.000 ανέρχονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος του 2011 μέσω της ΔΕΗ. Η οφειλή αυτή είναι πλέον δημόσιο χρέος και η εφορία ετοιμάζεται να στείλει ειδοποιητήρια.

Συμμετοχή του ΕΒΕ Φλώρινας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Demir Kapjia- Fyrom



Το Επιμελητήριο Φλώρινας γνωρίζει ότι η Δ.Ε. και μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης (28 & 29/ 11/ 2012) στον γειτονικό Δήμο Demir Kapjia- Fyrom στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Fyrom 2007-2013 με τίτλο έργου CENET.

Συνάντηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ- Τζαβάρα σχετικά με το ορυχείο Αμυνταίου



Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση (με πρωτοβουλία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ) του Προεδρείου του Σωματείου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Τζαβάρα σχετικά με την τύχη του Ορυχείου Αμυνταίου, έπειτα από την δύσκολη/επικίνδυνη κατάσταση που έχει  δημιουργηθεί από την αδυναμία συνεννόησης και εξεύρεσης λύσης μεταξύ ΔΕΗ και αρχαιολογίας, σχετικά με το ανασκαφικό έργο που διεξάγεται στο εν λόγω Ορυχείο.

Σημαντικές επαφές είχε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού στην Αθήνα



Σημαντικές επαφές είχε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος κατά την επίσκεψη του το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου στα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, στα Κεντρικά Γραφεία του ΙΚΑ και της ΔΕΗ στην Αθήνα.