Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι (God Loves Caviar)



Η ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης.

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις 100 χρόνια Ελεύθερο Αμύνταιο

Το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής από τον Οθωμανικό ζυγό.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Σχετικά με την Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του Τοπικού Πόρου



Μετά από 22 μήνες εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του Ειδικού Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών, γνωστού και ως Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης.

Συνάντηση Γονέων και Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών Φλώρινας»



Η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και ο Διευθυντής του  6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών, κ. Σάκης Γυμνόπουλος, διοργάνωσαν κοινή συνάντηση Γονέων, Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών του Σχολείου την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00 – 20:30 μμ., στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών.

Συναίνεση φορέων για τη Σήραγγα της Κλεισούρας



Στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου ( 2ος όροφος], κτίριο ΖΕΠ στην Κοζάνη, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτη Πλακεντά, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, βρέθηκε η πορεία του έργου της Σήραγγας Κλεισούρας.

Ημερίδα με θέμα «Άγρια πανίδα: προστασία και διαχείριση» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Μελίτης Φλώρινας στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος προγραμματίζει ημερίδα επιμόρφωσης 50 ενηλίκων, την  Κυριακή  18-11-2012, στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Λειτουργία Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει την λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο.

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. με τη συντονιστική επιτροπή αγώνα Φλώρινας



Την  Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 συναντήθηκε η συντονιστική επιτροπή αγώνα Φλώρινας με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, προκειμένου να καταθέσει ψήφισμα για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Π.Ε. Φλώρινας.

Εορτασμός των ελευθερίων της Φλώρινας από το Σύλλογο των εν Αθήναις Φλωρινιωτων «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Φλωρινιωτων «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» συνεχίζοντας τις πνευματικές δραστηριότητες, στις οποίες πρυτανεύει το αμέριστο ενδιαφέρον του για την γενέτειρα μας, γιόρτασε τα Ελευθέρια της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό στο ξενοδοχείο ¨ΑΜΑΛΙΑ¨ παρουσία όλων των εκλεκτών Μελών του Συλλόγου.

Ερώτηση βουλευτών με θέμα «Πίνακες με τα ονόματα και έλεγχοι των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αποστείλει εμβάσματα σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού»

Οι πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν ονόματα και αριθμούς, για να σταματήσει το κρυφτούλι και το «όλοι ίδιοι είμαστε» και κυρίως «μαζί τα φάγαμε». Γιατί απλά κ. Υπουργέ, δεν τα φάγαμε μαζί και γιατί οι ευθύνες πρέπει να αποκτήσουν ονόματα.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανακοινώθηκε το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή του Ειδικού Αναπτυξιακού Τέλους (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης)



Ανακοινώθηκε η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του Ειδικού Αναπτυξιακού Τέλους.
ΘΕΜΑ: Κατανομή, Διάθεση και καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς

«Οι Ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13» στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη



Η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων, από τους Νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 και με την ευκαιρία των Ελευθερίων των πόλεων του Αμυνταίου στις 06 Νοεμβρίου 2012 και της Φλώρινας στις 08 Νοεμβρίου 1912, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912 – 13» με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού από την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων στην αίθουσα της «Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης».

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου από τον ΟΝΕΦ



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στα πλαίσια του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση της Δράσης 1 του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με τίτλο "Beyond the Youth", σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 που θα πραγματοποιηθεί στην άιθουσα του εστιατορίου "Γεύσης Φλωρινιωτών", στην οδό Ολυμπιάδος 2 στην Φλώρινα.

Εισήγηση του Περιφερειάρχη Γ. Δακή στο συνέδριο του ΙΕΝΕ «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012»



«O ενεργειακός άξονας της Δυτικής Μακεδονίας ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός»
Ευχαριστώντας κατ’ αρχήν το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) για την τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε να συμμετέχω στο σημερινό Συνέδριο, θα επωφεληθώ της ευκαιρίας να παρουσιάσω εν συντομία και επιγραμματικά την ενεργειακή ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Πρόγραμμα Ανταλλαγής από τον ΟΕΝΕΦ: «Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους»



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας δράσεων που αναδεικνύουν τον τόπο μας και τον ανθρώπινο πλούτο,  διοργανώνει πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο «Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους»,  που συγχρηματοδοτείται από την Δράση 1.1 του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Κοινοτικής Οδηγίας 2011/7/ΕΕ, για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές



Την άμεση ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Κοινοτικής Οδηγίας 2011/7/Ε.Ε. και την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές, ζητούν με ερώτηση που συνυπογράφουν 18 βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο Γ. Κασαπίδης.

Υπογραφή σύμβασης της Β’ φάσης επέκτασης και αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης Τρανοβάλτου



Την σύμβαση του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ – Β’ ΦΑΣΗ » υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ρεπορτάζ του Euronews αναφέρεται στη σημερινή διαμαρτυρία των Φλωρινιωτών



Ρεπορτάζ του Euronews αναφέρεται στη σημερινή διαμαρτυρία των Φλωρινιωτών έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, τη στιγμή που η κυβέρνηση στην Ελλάδα ψηφίζει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στην Αθήνα- Τοποθέτηση του Δημάρχου Φλώρινας για δωρεάν ρεύμα



Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συναντήσεις της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, η οποία βρισκόταν σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσει σχετικό ψήφισμα για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Με αφορμή την απελευθέρωση της Φλώρινας από τους Ναζί (1/11/1944)- Ανακοίνωση της Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ και ένα σπάνιο ντοκουμέντο



Την 1 Νοέμβρη συμπληρώνονται 68 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τους ναζί κατακτητές. 
Να πως περιγράφει η εφημερίδα «ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ» – εφημερίδα της Επαρχιακής Επιτροπής Φλώρινας του ΕΑΜ – εκείνη τη μέρα:     

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία Φλωρινιωτών στη Βουλή για το πετρέλαιο θέρμανσης



Ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Θανάσης Γερμανίδης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο προαύλιο της Βουλής διαμαρτυρόμενους πολίτες απ’ όλο το Νομό και συνόδευσε εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας στα γραφεία των κομμάτων στο Κοινοβούλιο, για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Η παρουσία των αρχαιολόγων στο ορυχείο Αμυνταίου οδηγεί στο κλείσιμο του



Συνάδελφοι
Στις 31/10/2012 συνεδρίασε το Σωματειακό Παράρτημα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Ορυχείο Αμυνταίου, με μοναδικό θέμα το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Ορυχείο με την παρουσία των αρχαιολόγων. Ασχολούμαστε για μια ακόμη φορά με ένα θέμα που πλέον έχει
φτάσει στα όρια του.

Διαλεύκανση για το σκάνδαλο των ελληνοποιήσεων ζώντων ζώων και κρεάτων



Την πλήρη διαλεύκανση και την ενημέρωσή του για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των ελληνοποιήσεων ζώντων ζώων και κρεάτων σε 13 νομούς της χώρας ζητά με ερώτησή του που συνυπογράφουν άλλοι 12 βουλευτές, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

1ος γύρος του Διασυλλογικού Κυπέλλου Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2013



Την Κυριακή 28/10/2012 διεξήχθη ο 1ος γύρος του Διασυλλογικού Κυπέλλου Κεντροδυτικής  Μακεδονίας 2013. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Τοποθετήθηκαν φωτιστικά στον κόμβο Λ. Καραμανλή και Μακεδονομάχων



Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση φωτιστικών στον κόμβο Λ. Καραμανλή και Μακεδονομάχων, έργο συνολικού προϋπολογισμού 34.440,00€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., το οποίο πραγματοποιήθηκε με  διαγωνισμό.

Την Πέμπτη τα εγκαίνια της έκθεσης Γιώργος Τσακίρης, ANADROMIKI



Ο Γιώργος Τσακίρης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1955. Στην αρχή σπούδασε ηλεκτρονικά. Από το 1976 όμως αφοσιώθηκε στην τέχνη. Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1977-81), όπου διδάχθηκε ζωγραφική και χαρακτική.

Κάτοικοι της Φλώρινας έριξαν πάγο έξω από τη Βουλή



Σχετικά με την καθυστέρηση της κατανομής του Τοπικού Πόρου



Με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αρθούρου Ζερβού, στην ερώτηση της Βουλευτή Κοζάνης, κας Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τις καθυστερήσεις της καταβολής των ποσών του Τοπικού Πόρου.

Τροποποιήθηκε προσωρινά το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Φλώρινας



Τροποποιήθηκε προσωρινά το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Φλώρινας, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αποκομιδή και να αποφευχθούν φαινόμενα συσσώρευσης απορριμμάτων και δημιουργίας προβλημάτων στην κυκλοφορία κατά τη διαδικασία αποκομιδής.

Ερώτηση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών επιτροπών του Νομού Φλώρινας


Σήμερα η απονομή πτυχίων από τη Ραδιολέσχη Φλώρινας



Καλούνται τα μέλη της Ραδιολέσχης Φλώρινας στην τελετή απονομής πτυχίων που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8.30 μμ στο Hotel Φαίδων Palace στη Φλώρινα.

Ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία



Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας απέστειλε η ΕΛΜΕ Φλώρινας, για την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία της Φλώρινας.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

20 Χρόνια Ο.ΞΙ.Φ.- Έκθεση Φωτογραφίας



Στα πλαίσια του εορτασμού της Επετείου των 20 Χρόνων από την Ίδρυση και Λειτουργία του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι σκοπεύει να οργανώσει Έκθεση Φωτογραφίας και Υλικού Ξιφασκίας μέσα στο 2012.

Το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για τον οδικό άξονα Ε65



Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης έστειλε το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για τον οδικό άξονα Ε65.
Αναλυτικά η επιστολή:
Ο οδικός άξονας Ε65 αποτελεί έναν αυτοκινητόδρομο που σχεδιάστηκε προκειμένου να συνδέσει την ΠΑΘΕ (στο ύψος της Λαμίας) με την Εγνατία Οδό (κοντά στα Γρεβενά), διασχίζοντας τους Νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Γρεβενών, δημιουργώντας έναν κάθετο αυτοκινητόδρομο που θα καθιστά την ηπειρωτική Ελλάδα προσβάσιμη από άκρη σε άκρη, ενώνοντας με ασφάλεια και ταχύτητα πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαλείφοντας έτσι την οδική τους απομόνωση.

Συνάντηση φορέων με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης για τον οδικό άξονα Ε-65



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θύμιο Στάϊκο με θέμα την πορεία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και ιδίως του άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).

Ανοικτό Συνέδριο με θέμα: «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Βιώσιμες λύσεις διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς»



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Γεώργιος Κ. Δακής σας προσκαλεί στο Ανοικτό Συνέδριο με θέμα: «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Βιώσιμες λύσεις διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς», που υλοποιείται στο πλαίσιο διαχείρισης του ευρωπαϊκού προγράμματος HistCape της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IVC.

Τετραήμερη περιήγηση τουριστικών πρακτόρων στη Δυτική Μακεδονία



Ο Ε.Ο.Τ. Π.Υ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Βουλγαρίας, διοργάνωσε τετραήμερο ταξίδι περιήγησης-γνωριμίας από 26-29/10/2012, στους τουριστικούς πράκτορες της Βουλγαρίας, στους Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Σύλληψη δύο ατόμων στο Λαιμό Φλώρινας για παράνομη εργασία



Σήμερα (30-10-2012) το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, συνέλαβαν στο Λαιμό – Φλώρινας έναν 67χρονο ημεδαπό και έναν 45χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

Η ομιλία του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Μ. Καρακόλη στη χθεσινή συγκέντρωση



Συμπατριώτισσες  Συμπατριώτες
Σήμερα είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, αποφασισμένοι, διεκδικητικοί.
Όλοι  μαζί απαιτούμε και ενώνουμε τις φωνές μας για να ακουστούμε σε όλη τη χώρα, να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι ακρίτες του νομού Φλώρινας ζητούμε ισότιμη μεταχείριση με τους
υπόλοιπους Έλληνες.

Δήλωση του Βουλευτή Γ. Κασαπίδη για τη λίστα Lagarde



Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε βουλευτές, (μεταξύ αυτών και ο κ. Κασαπίδης) που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, ο κ. Κασαπίδης δήλωσε:
"Ουδέποτε από τη γέννησή μου έως σήμερα διατηρούσα καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το όμορφο πετρέλαιο, όμορφα καίγεται...



Προεκλογικά και εν μέσω καλοκαιριού, η Χρυσή Αυγή περ.Δυτικής Μακεδονίας προσπάθησε με όσες δυνάμεις είχε, να φέρει το θέμα της (άδικης) εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης, όσο πιο ψηλά μπορούσε, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Όλοι αύριο στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας


Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις αυριανές κινητοποιήσεις



Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποδέχεται το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Ημερίδα με θέμα «Εθνικό Πρόγραμμα Επιτήρησης της Λύσσας – Ενημέρωση φορέων - Πρακτικές δειγματοληψίας», αύριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει Ημερίδα - Σεμινάριο με θέμα:

Συμμετοχή του Δήμου Πρεσπών στις κινητοποιήσεις των φορέων του Νομού Φλώρινας



Ο Δήμος Πρεσπών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των φορέων του Νομού Φλώρινας για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και παροτρύνει τους πολίτες να στηρίξουν όλοι αυτή την προσπάθεια. 

Συμμετοχή του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Φλώρινας στις αυριανές κινητοποιήσεις



Την 30η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 στη Πλατεία Γ. Μόδη Φλώρινας (κανόνια), θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων του Νομού Φλώρινας για την εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στο Δήμο Πρεσπών



Το Δήμο Πρεσπών επισκέφτηκε  την Κυριακή 28 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Βασίλειο Τσέπα, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γεωργιάδη και τους προέδρους των δύο τοπικών συνεταιρισμών παραγωγών φασολιών Νικόλαο Στεργίου και Αντώνη Δημητρόπουλο. Το Γ.Γ. συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Γιαννάκης.

Συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά Νομού Φλώρινας στο αυριανό συλλαλητήριο



Την 30η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 στη Πλατεία Μόδη Φλώρινας (κανόνια), θα πραγματοποιηθεί το παλλαϊκό συλλαλητήριο Φορέων και Σωματείων του Νομού Φλώρινας για την εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Πρόσκληση στη Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας



1. Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Δημαρχείο Περάσματος) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «ετοιμότητα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων».

Συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στο συλλαλητήριο της 30ης Οκτωβρίου 2012



Ο Σύλλογός μας συμμετείχε ενεργά σε όλες τις συναντήσεις των φορέων με στόχο την επίλυση του προβλήματος την εξομοίωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και γενικότερα της τιμής των καυσίμων θέρμανσης παρουσιάζοντας τεκμηριωμένες προτάσεις.

Απάντηση του Υπουργού Υγείας στο Βουλευτή Θ. Γερμανίδη σχετικά με τα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φλώρινας



Απαντώντας στην με αρ. 1581/12-9-2012 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Α. Γερμανίδη, σχετικά με προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ Φλώρινας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Θετικός ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2011-2012 για τον ΑΟΦ



Τη χιονοδρομική Περίοδο που διανύθηκε 2011-2012, ο ΑΟΦ με σταθερά βήματα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία, εκπλήρωσε στο ακέραιο όλες τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις απέναντι στους γονείς και τους μικρούς αθλητές του.