Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη η έκθεση «Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα»



Τα εγκαίνια της έκθεσης «Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, από το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Christophe Le Rigoleur.

Ποντιακό γλέντι στο ΤΕΙ της Φλώρινα



Ο Σύλλογος Φοιτητών του ΤΕΙ σας καλεί σε μία ξεχωριστή βραδιά που θα μείνει σε όλους αξέχαστη. Για πρώτη φορά στην πόλη της Φλώρινας ο Θεόφιλος Πουταχίδης και η παρέα του.

Εκδηλώσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Αμυνταίου "Η Αγκαλιά"


ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2013


Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών



Χθες (13-06-2013) το μεσημέρι, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου συνέλαβαν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Δηλητηριασμένο αρκουδάκι βρέθηκε σε δασική περιοχή κοντά στην Καστοριά



Νεκρό εντοπίστηκε την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, θηλυκό αρκουδάκι στο περιαστικό δάσος της πόλης της Καστοριάς.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ειδοποιήθηκε από περαστικό προσέτρεξε στο σημείο αλλά το ζώο ήταν ήδη νεκρό.

Τετράδια φυλακής - Παρουσίαση βιβλίου από το ΚΚΕ



Η Κ.Ο. Φλώρινας του ΚΚΕ σας προσκαλεί, την Κυριακή 16 Ιούνη 2013, στις 11:00΄ το πρωί, στο καφέ «Οδός Ονείρων», σε ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του σ. Λάζαρου Σπυρόπουλου «Τετράδια φυλακής», το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ».

Εκπαιδευτικές δράσεις στο δημοτικό σχολείο Λεχόβου



Την Πέμπτη, 13-06-2013, απολαύσαμε ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Δημοτικό Σχολείο του Λεχόβου. Καλεσμένοι σε ένα διήμερο σχολικών εκδηλώσεων στο πανέμορφο Λέχοβο, παρακολουθήσαμε:

Προσοχή στους επίδοξους συλλέκτες τσαγιού από το ΚΠΕ Μελίτης



Από τέλη Ιουνίου έως τέλη Ιουλίου είναι η εποχή συλλογής του τσαγιού του βουνού. Το φυτό συλλέγεται κατά τη διάρκεια της πλήρους άνθισής του και αποξηραίνεται σε αεριζόμενους σκιερούς χώρους.

Καλοκαίρι στην πόλη μου!



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας πρωτοτυπεί και πάλι!
Φέτος το καλοκαίρι οργανώνει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών δημοτικού, το οποίο θα λαμβάνει χώρα 3 φορές την εβδομάδα για 5 εβδομάδες από μιάμιση ώρα!

Ανακοίνωση για το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση



Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Με επιστρατεύσεις, πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και απαράδεκτα νομοθετήματα στρέφεται κατά των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας.

H ERT ζωντανά στο blog του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Π.Ε. Κοζάνης



Στο Blog του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Π.Ε. Κοζάνης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη μετάδοση της ΕΡΤ.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σεισμική δόνηση 3,1R πριν λίγο στη Φλώρινα



Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23:06 στη Φλώρινα.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας εκφράζει την αντίθεσή του στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και την οικονομία της χώρας γενικότερα.

Ρεσιτάλ βιολιού του Κυριάκου Πέτρου



Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής”, παρακολουθώντας την εξέλιξη νέων Φλωρινιωτών καλλιτεχνών που τελειοποιούν την επίδοση στο όργανό τους σε επίπεδο πτυχίου - διπλώματος, διοργανώνει με χαρά ρεσιτάλ βιολιού του Κυριάκου Πέτρου.

Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας μετά το ΙΙΙ Μνημόνιο


Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας  σας προσκαλεί στην ημερίδα  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013  και ώρα 19:00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας, οδός Ηπείρου 26, με θέμα:

eReNet υποβολή αιτήσεων στον δήμο Αμυνταίου



Το «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για Δράση (eReNet)» αποτελεί δραστηριότητα συγχρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη».

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας



Από την ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στις 14.06.2013 ημέρα Παρασκευή τις ώρες από 08:00 έως 14:30 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Δήλωση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για ΕΡΤ

Τους προβληματισμούς της για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης εξέφρασε η ΕΛΜΕ Φλώρινας



Η ΕΛΜΕ Φλώρινας σε συγκέντρωση αντιπροσώπων φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/06 στο ΕΒΕ, παρουσίασε τους προβληματισμούς της για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

«Καλοπληρωτής» ο Δήμος Αμυνταίου



Δημοσιεύτηκαν στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Αμυνταίου «κατατάσσεται» δωδέκατος στον κατάλογο με τους πιο «καλοπληρωτές» Δήμους, σε ότι αφορά στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τρίτους.

Ο πιο καλός ο μαθητής του Στέλιου Καζαντζίδη



«Είμαι ο δεύτερος καλύτερος μαθητής του Κεμάλ μετά τον Μουσολίνι.»
Αδόλφος Χίτλερ, για τον Μουσταφά Κεμάλ.
Ο πολύ «προοδευτικός» αυτός δάσκαλος, Κεμάλ, τόσο «προοδευτικός» που ξεκινώντας τον «απελευθερωτικό» του αγώνα, από την Σαμψούντα, αυτοεχρίσθη Γαζή.

Καλοκαιρινά τμήματα από τον Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN



Ο Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN εν όψη καλοκαιριού ανακοινώνει ότι θα λειτουργούν καλοκαιρινά τμήματα όλων των ζωνών.

Ευχαριστήριο για τη δωρεά βιβλίων



Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Γρηγόριο Χάσο, για τη δωρεά εκλεκτών ιστορικών τίτλων βιβλίων προς ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας καταδικάζει κατηγορηματικά, με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΕΡΤ).

Ψήφισμα του Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, σε έκτακτη Συνεδρίασή του αποφάσισε την παράστασή του στις διαμαρτυρίες που διοργανώνει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ,   και δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που με μία αυταρχική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο μέσω απολύσεων.

Συμπαράσταση του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Φλώρινας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ



Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ καθώς και όλους τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Συμπαράσταση του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Φλώρινας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ



Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα εκφράζει την αντίθεση και τον αποτροπιασμό στην πολιτική της Κυβέρνησης κατά των Εργαζομένων, μιας πολιτικής που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου  σε μαζικές απολύσεις, φτώχια ανεργία και εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής συμμορίας.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

...ταξιδεύοντας στην Ελλάδα...


Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- Έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκαεπτά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Κάλεσμα του Ε.Κ.Φ. στην αυριανή 24ωρη απεργία



ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 13/6/2013.

Ανακοίνωση της Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κ. Παρασκευής Βρυζίδου για το κλείσιμο της ΕΡΤ



H Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αντίθεσή της στην αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ).

Φλώρινα: Έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για το κατσικίσιο γάλα



«Κατέκτησαν» τη γαλλική γαστρονομία και την παγκόσμια κουζίνα με την ποικιλία των γεύσεων και των αρωμάτων τους, τη μαλακή υφή και την ελαφρά όξινη γεύση τους, τις ιδιαιτερότητές τους με στρώσεις μούχλας, στάχτης ή μπράντι, τα διαφορετικά είδη κρούστας και το σχήμα τους: στρογγυλό, τετράγωνο, κυλινδρικό, ή πυραμίδας.

Ευχαριστήριο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας



Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργαζομένων Δ.Ε.Η. Φλώρινας για την χορηγία ενός εκπαιδευτικού προπλάσματος καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης. 

Επίσκεψη Δημάρχου Αμυνταίου σε πληγείσες από το χαλάζι περιοχές


Τις πληγείσες από τη χαλαζόπτωση περιοχές επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου, Αντιγόνου και Βεγόρων, έτσι ώστε να έχει ιδία άποψη για το μέγεθος των καταστροφών.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού δηλώνει ομόφωνα την αντίθεση του και καταδικάζει την αιφνιδιαστική, αυταρχική, αντιδημοκρατική και μονομερή απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και κατ’ επέκταση του κλεισίματος της ΕΡΑ Κοζάνης.

Αναβολή οι αγώνες του 2ου FLORINA CUP



Λόγω αστάθειας των καιρικών φαινομένων και βάση των προγνώσεων της Ε.Μ.Υ οι αγώνες Στίβου που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 αναβάλλονται για την επόμενη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013.

2ο FLORINA CUP



O Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας & την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας -  Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διοργανώνει το «2ο FLORINA CUP» με αθλητικές δραστηριότητες κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου Στις 12 και  22 Ιουνίου  2013 οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:

Επίδειξη τμημάτων ρυθμικής Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας



Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας σας προσκαλεί στην επίδειξη λήξης της χρονιάς των Τμημάτων Ρυθμικής Γυμναστικής που θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 στο ΔΑΚ (κλειστό Γυμναστήριο) Φλώρινας στις 20:00.

Παρουσίαση ποιμνιοστασίου θερμοκηπιακού εγκεκριμένου τύπου ISO 9001 CE στην Κέλλη



Στα πλαίσια της υποστήριξης όσων δραστηριοποιούνται στον κτηνοτροφικό τομέα, σας καλούμε την Τετάρτη 12/6 και ώρα 21.00 στο κοινοτικό κατάστημα Κέλλας για την παρουσίαση κατασκευαστικής εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη, που πρωτοπορεί στο στήσιμο
ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΟΥ
ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ISO 9001 CE.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Γεωθερμία για θέρμανση και Ψύξη»



Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με αντικείμενο «Γεωθερμία για Θέρμανση και Ψύξη»

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ συντάθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας



Με τον Αντιπρόεδρο και υποψήφιο Βουλευτή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ Αλβανίας, στην Περιφέρεια Κορυτσάς κ. Thanas Poci, συναντήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Δήλωση Θ. Γερμανίδη για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.



Με μια ακραία και αυταρχική δήλωση ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης κορυφώνοντας τη στρατηγική συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Μέσα σε αυτή δύσκολη συγκυρία, ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των κατοίκων της Φλώρινας, εκφράζω τη βαθύτατη αντίθεσή μου σε αυτή την εξέλιξη.

Ανακοίνωση συμπαράστασης της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας πρους τους εργαζομένους της ΕΡΤ



Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας εκφράζει τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της Εθνικής Ραδιο-Τηλεόρασης.

Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό



Το εξωφρενικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική καταστολής και διάλυσης κάθε έννοιας, όχι απλά νομιμότητας αλλά ήθους.
-Την ώρα που τα ιδιωτικά ΜΜΕ εκπέμπουν παράνομα σε δημόσιες συχνότητες με προσωρινές άδειες λειτουργίας εδώ και 22 χρόνια.

Ενέργεια, συνεργασία και επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια



Η έδρα ΔΕΗ "Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία - Διασυνοριακή Συνεργασία" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στη Φλώρινα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα "ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ". Το Συνέδριο ξεκινά την Παρασκευή 14/6 στις 16:00.

Ψήφισμα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Π. για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Π. στην 161/12-6-2013 συνεδρίαση ομόφωνα συνέταξε το παρακάτω ψήφισμα:
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ μετά τη απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο αιφνιδιαστικά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ



Στους κρατικοδίατους υβριστές μας, που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση, δεν χρωστάμε απολύτως τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα, αυτοί μας χρωστάνε, καθώς εδώ και πολλά χρόνια μας υβρίζουν και μας συκοφαντούν μέσα από συχνότητες που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά στον ελληνικό λαό.