Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Εκπαιδευτικές δράσεις στο δημοτικό σχολείο Λεχόβου



Την Πέμπτη, 13-06-2013, απολαύσαμε ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Δημοτικό Σχολείο του Λεχόβου. Καλεσμένοι σε ένα διήμερο σχολικών εκδηλώσεων στο πανέμορφο Λέχοβο, παρακολουθήσαμε:
Την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 12-06-13, παιχνίδια και ποικίλες αθλοπαιδιές.
Την Πέμπτη, 13-06-13, οι δράσεις ξεκίνησαν με έκθεση των δημιουργημάτων των παιδιών μέσα στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων.
Στη συνέχεια, τα παιδιά με χιούμορ και κέφι, μας παρουσίασαν μικρά κι έξυπνα δρώμενα κάθε τάξη χωριστά και όλες μαζί.
Η κ. Ουρανία Μακαρίου, δασκάλα του Ολοήμερου, παρουσίασε τα προγράμματα και τις εκπαιδευτικές δράσεις των παιδιών και στο τέλος του σχολικού προγράμματος, η κ. Οικονόμου, σύζυγος του Δασκάλου Παντελή Οικονόμου, πρόσφερε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό σε δύο μαθητές της Στ’ τάξης, οι οποίοι αρίστευσαν, στην μνήμη του συζύγου της.
Ένα από τα προγράμματα, ήταν αφιερωμένο στην Τοπική Ιστορία του Λεχόβου, και αυτό, αποτέλεσε την έμπνευση και αφορμή για τις επόμενες συγκινητικές εκδηλώσεις:
Επίσημος καλεσμένος των εκδηλώσεων, ο κ. Παναγιώτης Φίτζιος, Ιστορικός και Λαογράφος, μας παρουσίασε στοιχεία και πληροφορίες για την ιστορία και τον μακραίωνο πολιτισμό του τόπου.
Επίσημος καλεσμένος επίσης, και ο κ. Γιώργος Γοράντης, ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου του Λεχόβου, ο οποίος είχε ταυτιστεί επί χρόνια με το σχολείο, την κοινότητα, και το λαογραφικό Μουσείο του τόπου. Αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στο Μουσείο και στην ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί διαχέοντας τον πολιτισμό στους νεώτερους Λεχοβίτες.
Λίγο πριν τη λήξη των εκδηλώσεων, ο πολύ δραστήριος Σύλλογος γονέων του σχολείου, βράβευσε τον κ. Γοράντη για την πολύχρονη προσφορά του τόσο στο σχολείο, όσο και στον πολιτισμό γενικότερα του Λεχόβου. Βράβευσε επίσης, τον κ. Φίτζιο, που με τις έρευνες και τις μελέτες του ανάδειξε την ιστορική συνέχεια και ισχυρή παρουσία του Λεχόβου. Και οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν, στην κ. Οικονόμου, η οποία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του σχολείου τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος συζύγου της και δάσκαλου κ. Παντελή Οικονόμου. Βραβεύτηκε επίσης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης για την προσφορά του στο σχολείο και ο νυν Διευθυντής του σχολείου, ο οποίος συνεχίζει επάξια τις παραδόσεις, κ. Γιώργος Ολίδης.
Τις εκδηλώσεις, τίμησε με την παρουσία της η Σχολική Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέλλα Κασίδου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Λεχόβου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πάρα πολύς κόσμος.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, κ.κ. Χαριτίνη Ζαννίκου, Δημήτρη Λιασόπουλο, Ουρανία Μακαρίου, Παρασκευή Μαλεσιάγκου, Αφροδίτη Μασιώτου και Στέφανο Πασίνη, στον Διευθυντή κ. Γιώργο Ολίδη, και στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου, που ακούραστοι, προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στα παιδιά του σχολείου, στα παιδιά μας!

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.