Σάββατο 19 Μαΐου 2012

STABAT MATER DOLOROSA: “Ίστατο η Μητέρα τεθλιμμένη” – Giovanni Battista Pergolesi – (1710-1736)



Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”
Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει συναυλία στην οποία, η καθηγήτρια Μονωδίας του Ωδείου κ. Ξένια Τσαβκοπούλου soprano και η κ. Νικολέτα Παπάζογλου mezzosoprano με τη συνοδεία της κ. Μαριάνθης Τσαβδαρίδου στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν το ορατόριο STABAT MATER DOLOROSA “Ίστατο η Μητέρα τεθλιμμένη” του Giovanni Battista Pergolesi καθώς και Άριες των A.Scarlatti, B.Marcello, H.Purcell και G.F.Handel.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πόλη της Φλώρινας


Σύμφωνα με το Ν.2193 / 1994 (ΦΕΚ 32 / Α / 94)  καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με το Π. Δ. 99 / 1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής.
Η επέτειος αυτή έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τους Έλληνες του Πόντου σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Συνέντευξη τύπου θα δώσει τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Φλώρινας


Σας καλούμε τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00πμ, στο Δημαρχείο Φλώρινας σε συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Γιάννη Βοσκόπουλου.

Συμμετοχή της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων


H Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Σάββατο 19 Μαΐου, θα μείνει ανοιχτή και θα υποδεχθεί τους φιλότεχνους από τις 21:00 έως τις 24:00. Στην Πινακοθήκη εκτίθενται έργα Φλωρινιωτών ζωγράφων και γλυπτών διαφόρων καλλιτεχνικών ρευμάτων και περιόδων.

Μήνυμα του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες
Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων συμπίπτει με μία από τις δυσκολότερες περιόδους για την πατρίδα μας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, καλείστε να δώσετε ένα σημαντικό αγώνα για την επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών σας και να βγείτε νικητές.

Νύχτα των Μουσείων- Τι κρίμα για το χρήμα


Το Σύγχρονο Μουσείο, από δημόσιος χώρος έρευνας του παρόντος, καλείται να  λειτουργήσει  και ως δημόσιος κοινωνικός χώρος, σε διάλογο με την κοινωνία, ως πολιτιστικός οργανισμός και όχι μόνο αποθετήριο του παρελθόντος.

Δωρεάν διανομή τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης


Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Φλώρινας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ανακοινώνεται ότι, οι υποψήφιοι Φορείς Υλοποίησης θα πρέπει να καταθέσουν Αίτηση στην υπηρεσία μας σύμφωνα με το υπόδειγμα 1 της Απόφασης με αρ. 22830 περί «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων» Αρ. Φύλλου 660/2-4-2011 τεύχος Β ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με την Απόφαση ως Φορείς Υλοποίησης ορίζονται:

Μήνυμα Δημάρχου Σερβίων- Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού


Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι η ημέρα που όλοι οι Έλληνες σκύβουμε ευλαβικά και αποτείνουμε φόρο τιμής στα θύματα μιας συντονισμένης προσπάθειας εξάλειψης και εξαφάνισης του ελληνισμού από τον Πόντο, την Μικρά Ασία, τη Θράκη.

Την Τρίτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας


Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καλεί 
σε συνεδρίαση την  Τρίτη 22/5/2012 και ώρα 10:00 π.μ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:
1.     Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2.     Λήψη απόφασης για την χρηματοδότησης του έργου: «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Κοζάνης έτους 2012» προϋπολογισμού 500.000.00€, καθώς και την έγκριση δημοπράτησης του και την έγκριση των όρων της διακήρυξης

Η ομάδα τένις της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στο πρώτο Προπαιδικό Πρωτάθλημα 2012


Η ομάδα τένις της Λέσχης Πολιτισμού μέλος της Ε.Φ.Ο.Α.(ομοσπονδία αντισφαίρισης) συμμετείχε στο προπαιδικό πρωτάθλημα της Βέροιας(21/4/12)όπου αγωνίστηκαν ομάδες από όλη την Κ.Δ. Μακεδονία, στο κόκκινο-πορτοκαλί και πράσινο επίπεδο(ανάλογα την μπάλα που χρησιμοποιείται). Οι αθλητές και οι αθλήτριες, δοκίμασαν τις δυνατότητες τους σε κάθε κατηγορία χωρίς το άγχος της νίκης ή της ήττας.

«Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.» «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.», «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.» «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.» του Νομού Θεσσαλονίκης»


Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), ενημερώνει τους ενδιαφερομένους  που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, σύμφωνα με την με αριθμ.19566/15-12-2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2120/Β/31-12-2010),το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», Άξονα Προτεραιότητας 1, ότι η ανωτέρω ΚΥΑ τροποποιήθηκε όσον αφορά στους ωφελούμενους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Δράση επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων και στην Δράση Αυταπασχόλησης.

Μήνυμα Δημάρχου Σερβίων- Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων


Ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι καλή επιτυχία, θετικά αποτελέσματα και εκπλήρωση των στόχων στους μαθητές και τις μαθήτριες των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν τη συνέχεια μιας πολύχρονης προσπάθειας αλλά και την αφετηρία, το εισιτήριο, για νέες γνώσεις και εμπειρίες.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Διακοπές από τη λογική» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας εγκαινιάζουν την έκθεση του ΜΙΧΑΛΗ  ΑΡΦΑΡΑ «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ» ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ
Χαράκτης, ζωγράφος και γλύπτης, ο Μιχάλης Αρφαράς είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και «ανήσυχους» Έλληνες εικαστικούς. Γεννημένος το 1954 στην Αθήνα, έφυγε το 1974 στη Δυτική Γερμανία για να σπουδάσει τεχνικές της χαρακτικής και πειραματικό κινηματογράφο. Υπήρξε καθηγητής χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Hildesheim στο Ανόβερο και τώρα, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Παιχνιδαγωγείο: Από την Ιδέα στην Έκφραση


Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, οργανώνει για τους μικρούς μας φίλους το «Παιχνιδαγωγείο: Από την Ιδέα στην Έκφραση», ένα τριήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι!
Το τριήμερο αυτό είναι αφιερωμένο στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου μας. Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών, να ενισχύσουμε την φαντασία τους, την ποιοτική έκφραση του δυναμικού τους και να τα ωθήσουμε σε υγιούς τρόπους ψυχαγωγίας.

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και δύναμη σε όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Αγαπητά μου παιδιά,
Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων αποτελεί έναν σημαντικό αγώνα της επιδίωξης σας για ένα καλύτερο μέλλον στην ζωή σας. Κάθε στόχος για να πετύχει, χρειάζεται σκληρή προσπάθεια και επιμονή, χρειάζεται άμιλλα και δημιουργικότητα, χρειάζεται προοπτική και όραμα.

Ενεργοποίηση του επίσημου ιστοχώρου (web site) του ΔΕΔΔΗΕ


Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του επίσημου ιστοχώρου   (website) της Εταιρίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.deddie.gr
Ο ιστοχώρος έχει σχεδιαστεί και  δομηθεί με γνώμονα την άρτια και άμεση ενημέρωση των χρηστών, την εύκολη πρόσβαση, καθώς και την άμεση επικοινωνία των πελατών με την Εταιρία, με υπηρεσίες όπως είναι:

Επιτυχία της εκδήλωσης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και του Συλλόγου Ποντίων Κοζάνης για τη γενοκτονία των Ποντίων


Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση των τριάντα πέντε χρόνων από την ίδρυσή του και ο Σύλλογος  Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης, υπό την αιγίδα  της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με τίτλο  «ΑΡΝΗΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ- ΑΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ;»

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων


Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Την καταδικάζουμε και παράλληλα αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητα της μνήμης και της διδαχής από τέτοιες σκοτεινές σελίδες της ιστορίας. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε στη μνήμη μας ότι οι Πόντιοι υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και ένας από τους ιστορικούς λαούς που ανέπτυξε μακραίωνο πολιτισμό στα πανάρχαια πατρογονικά εδάφη.

Καμία απόφαση δε μπορεί να ποινικοποιήσει τη δράση του Συνδικάτου


Μπορεί μία καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου να ποινικοποιήσει μία συνδικαλιστική αγωνιστική κινητοποίηση; Σαφέστατα και ΟΧΙ. Πόσο μάλλον όταν οι λόγοι που οδηγούν σε μία δράση έχουν να κάνουν, όχι απλά με την υγεία αλλά, με την ίδια την ζωή των εργαζόμενων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Ποινικά αδικήματα οι παραβιάσεις μετρητών και οι παράνομες συνδέσεις, ενώ εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας


Μετά από ελέγχους που πραγματοποιούν συνεργεία και τεχνικοί σε μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας,  ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας  (ΔΕΔΔΗΕ), 100%  θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε.,  με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνει τη συνεχιζόμενη πρακτική παραβιάσεων μετρητών και παράνομων συνδέσεων, ειδικά, μετά από εκτέλεση εντολής διακοπής από την Εταιρία, λόγω χρέους,  καθώς  και  ρευματοκλοπών  σε περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ή θα πάρει τη χώρα στο λαιμό του ή λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας»


Να πει όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό για το τι θα κάνει εφόσον κερδίσει, καταφέρει να σχηματίσει Κυβέρνηση και καταγγείλει το Μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση, κάλεσε τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84» και στη δημοσιογράφο κυρία Νόνη Καραγιάννη.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις εξετάσεις στα σχολεία


Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές,
Σε λίγο ξεκινάτε τις εξετάσεις στα σχολεία σας και στα ειδικά κέντρα. Μια δύσκολη δοκιμασία, για την οποία σας εύχομαι κουράγιο και ψυχραιμία για επιτυχία και θετική έκβαση των προσπαθειών σας, στους δε γονείς σας υπομονή και κατανόηση.
Η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση, η επιμονή και  το θάρρος, η σωστή προετοιμασία και η αισιοδοξία  είναι οι προϋποθέσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα  αλλά και για το μέλλον σας.

Με μεγάλη αποχή έγιναν οι φοιτητικές εκλογές


Με μεγάλη αποχή έγιναν την Τετάρτη 16 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογές στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας μας.
Η επιρροή της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα στις φοιτητικές εκλογές ήταν εμφανής και αναμενόμενη.  Στην πόλη της Φλώρινας, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε ήρεμο κλίμα και χωρίς εντάσεις.

Όλη η αλήθεια για το τι ψήφισε ο Ελληνικός λαός της 6η Μαΐου


Ειδικώς, «Περί της Εκλογικής Ωριμότητας των Φλωριναίων»του Παντελή Μιντεκίδη
 «Μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ᾿ ἀχρεῖον νομίζομεν.»
(Διότι εἴμαστε ὁ μόνος λαὸς ποὺ τὸν μὴ ἀναμειγνυόμενο καθόλου στὰ κοινὰ δὲν τὸν θεωροῦμε φιλήσυχο ἀλλὰ ἄχρηστο.)
Θουκυδίδου Περικλέους Επιτάφιος, Αθήνα 440 π.Χ.

7ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Πολυφύτου


Συνεχίζουμε την προσπάθεια , αναβαθμίζουμε τον αγώνα ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:
`` Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,
Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ``
Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιφέρειας Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και ο Ποδηλατικός Εκδρομικός Όμιλος Σερβίων υπό την αιγίδα της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας/Θράκης θα διοργανώσουν φέτος τον ``7Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ`` την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:15 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου).

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την Πέμπτη και την Παρασκευή


Μεταβολή θα παρουσιάσει από αύριο Πέμπτη 17/05/2012 ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, όπου η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 12 Βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα :

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων, Νεανίδων & Παίδων, Κορασίδων στις Πρέσπες


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων, Νεανίδων & Παίδων, Κορασίδων στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο των Πρεσπών.
Οι αθλητές και οι συνοδοί του έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή ενώ ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Βασίλειος Τσέπας, εξέφρασε την επιθυμία για τη μόνιμη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος στην περιοχή.

Ένα τραγούδι για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους Ορεστικού


Στις 18 Μαΐου που γιορτάζεται η ημέρα των Μουσείων, χορωδίες από τα σχολεία του Δήμου Ορεστίδος θα τραγουδήσουν τραγούδια για ένα από τα πιο σύγχρονα οργανωμένα Μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας, του Άργους Ορεστικού.

Απονομή Ευρωπαϊκής Διάκρισης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Χαραλαμπίδης παρέλαβε την Πιστοποίηση Παραρτήματος Διπλώματος ( Diploma Supplement Label) του Ιδρύματος σε επίσημη τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαΐου 2012  στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί ευρωπαϊκή τιμητική διάκριση που απονέμεται ως ένδειξη ποιότητας και διαφάνειας από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού – Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από αξιολόγηση των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της Ευρώπης.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης την Τετάρτη στη Φλώρινα


Η Λέσχη Ανάγνωσης «Venetia» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» προσκαλούν τους φίλους του βιβλίου σε εκδήλωση γνωριμίας με τον συγγραφέα Γιώργο Πολυράκη στην αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦΑ την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στις 7.00 το απόγευμα. Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει τα βιβλία του «Χορεύοντας στην σιωπή», «Η κόρη της Ανεμώνης», «Δωροθέα ντε Ροπ» και το νέο του βιβλίο «Ασυνήθιστη πρόταση».

Πρόσκληση των Ενεργών Νέων Φλώρινας σε ανοιχτή συνάντηση


Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του σε ανοιχτή συνάντηση την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στις 18:30 στα γραφεία του Ομίλου (στο ισόγειο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας) προκειμένου  να συζητηθούν επίκαιρα θέματα αλλά και μελλοντικές δράσεις του Ομίλου.

Παράσταση Χοροθεάτρου Λέσχης Πολιτισμού.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» παρουσιάστηκε την προηγούμενη Κυριακή παράσταση του «Χοροθεάτρου» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Συνολικά οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν 24 χορογραφίες με τη συμμετοχή 70 μελών και της χορευτικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας.
Οι χορογραφίες ήταν την Βιβής Κοσκοσά, της Φανής Βράντση και των μαθητριών.

Συνεργασία της ΔΕΗ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την κάλυψη των δαπανών για τρεις (3) Επώνυμες Έδρες και την ανάπτυξη επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητας αποφάσισε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Το σχετικό πρόγραμμα είναι τετραετούς διάρκειας και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ, σε αναγνώριση των μακροχρόνιων δεσμών συνεργασίας της με τις Τοπικές Κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας.

Εορτασμός της επετείου των 106 χρόνων από τη μάχη των κατοίκων του Καστανόφυτου


Την  Κυριακή 20 Μαΐου 2011 στο Καστανόφυτο θα εορτασθεί η επέτειος των 106 χρόνων από τη Μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906. Το πρόγραμμα  εορτασμού όπως καταρτίσθηκε από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ορεστίδος έχει ως εξής:

Επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα


Επιδείνωση  θα παρουσιάσει από τη Δευτέρα 14/05/2012 ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Κεντρικής και Βόρειας χώρας, με έντονες βροχές και καταιγίδες.
Ειδικότερα:
Τη Δευτέρα 14/05/2012,  από το απόγευμα κατά τόπους έντονες Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, το Βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Θεσσαλία, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύκτας στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ξεκίνησε το τουρνουά ποδοσφαίρου των αστυνομικών υπαλλήλων Φλώρινας


Την Πέμπτη 10 Μαΐου ξεκίνησε το 5ο τουρνουά ποδοσφαίρου αστυνομικών υπαλλήλων Φλώρινας στο συγκρότημα ΄΄BALL D΄ ORO΄΄ των αδελφών ΜΑΝΟΥ Γεωργίου και Παντελή.

Η πρώτη ποδηλατοπορεία στην πόλη της Φλώρινας


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πρώτη ποδηλατοπορεία στην πόλη της Φλώρινας που έγινε χθες Κυριακή. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν εντυπωσιακή και ενθαρρυντική καθώς με τον τόπο αυτό δόθηκε το μήνυμα ότι η νέα γενιά αγαπάει το ποδήλατο.

Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας: Λήξη της μετενέργειας από σήμερα


Στο σημείο «μηδέν» βρίσκονται από σήμερα οι κλαδικές συμβάσεις που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οπότε και ψηφίστηκε από τη Βουλή, το θεσμικό πλαίσιο, «Ρυθμίσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με το Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012».
Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές. Δεν ισχύουν οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενοικίαση του φουαγιέ και του αύλειου χώρου του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


Ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στο πλαίσιο της αξιοποίησης των χώρων του, προτίθεται να εκμισθώσει το φουαγιέ και τον αύλειο χώρο του Συλλόγου για τη λειτουργία Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, απολύτως εναρμονισμένου με τα δεδομένα του Συλλόγου ως φορέα πολιτισμού.

2 Χάλκινα στο Πανελλήνιο Ανδρών


Για 1η φορά στην 20χρόνη ιστορία του Ο.ΞΙ.Φ. κατακτούμε ατομικό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο Ξίφος Ασκήσεως. Δράστης ο Ιορδάνης Ηλιάδης του οποίου η αγωνιστική ετοιμότητα του επιτρέπει να «βλέπει» πάντα μετάλλιο. Για την Ιστορία στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Θοδωρή Νάκη (Αθηναϊκός) 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής -20 για το 2012.

Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας « Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ»


Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τα μέλη του στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14/5 και ώρα 19:00 στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου,με τα εξής θέματα προς συζήτηση:
1) Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός έτους 2011
2) Σχεδιασμός δράσεων και έγκριση προυπολογισμού έτους 2012
3) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

Σεμινάριο Επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή (2012) από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, επιμορφωτικά σεμινάρια εξάμηνης διάρκειας για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Ιούνιος  2012 Δεκέμβριος 2012
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αναστασία Αλευριάδου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Η διαμόρφωση του προγράμματος γίνεται με βάση 8ωρα μαθήματα. Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εργαζόμενους στο χώρο της Ειδικής και Γενικής Αγωγής, σε πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και Φοιτητές που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Πρωταθλήτρια στη Γ’ Εθνική η ομάδα σκακιού του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


Στον Αριστοτέλη στον πάνω όροφο, στην αίθουσα του σκακιού όπου στα ράφια  υπάρχουν διάφορα παλιά κύπελλα, με περίεργους τίτλους όπως «Δημήτρια 1968»,  μαρτυρώντας ένα ένδοξο παρελθόν, ένα καινούριο καλογυαλισμένο κύπελλο αναμένεται να επισκιάσει τα υπόλοιπα στο ράφι. Ο τίτλος του θα είναι «Πρωταθλήτρια Ομάδα Ε.Σ.Κ,Δυ.Μ  Γ΄ Εθνικής 2012».  Η ομάδα του σκακιού που ήταν ανενεργή σχεδόν σε ομαδικό επίπεδο για πολλά χρόνια τα τρία τελευταία χρόνια έθεσε στόχους την ανάπτυξη και την δημιουργία υποδομής.

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός;», Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο


Εισήγηση στη Διημερίδα του Γυμνασίου Αμυνταίου για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στις 11 Μαΐου 2012
Η σεξουαλικότητα αποτελεί σημαντική διάσταση της όλης λειτουργίας και συμπεριφοράς του ανθρώπου και είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη υπόσταση. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα άλλα έμβια όντα η ανθρώπινη σεξουαλικότητα, πέραν της αναπαραγωγικής της σκοπιμότητας, συνυπάρχει, συλλειτουργεί και συνυφαίνεται με τις νοητικές, κοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές λειτουργίες του ανθρώπου καθορίζοντας πολλές φορές τις βασικές επιλογές και συμπεριφορές του.

Ομιλία του ζωγράφου Πασχάλη Δουγαλή στον Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία του ζωγράφου Πασχάλη Δουγαλή στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», με θέμα την ζωγραφική της άγριας φύσης.
Το φιλότεχνο ακροατήριο, ανάμεσα στο οποίο και αρκετοί φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της πόλης μας, κυριολεκτικά καθηλώθηκε από την παρουσίαση του σχετικά άγνωστου αυτού εικαστικού είδους, από την υψηλότατη ποιότητα και τον όγκο δουλειάς του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη, αλλά και από το ήθος, την μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζουν την έως τώρα πορεία του στον χώρο.