Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Disco Party από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμμοχωρίου



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου, σας εύχεται χρόνια πολλά και σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στην βραδιά «DISCO», που διοργανώνει στις 29 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο., στο Αρμενοχώρι και ώρα 21:00.

Σήμερα ο ετήσιος χορός του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας εύχεται Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένο το 2013 και σας καλεί στον ετήσιο χορό του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Νυχτέρι» στο Αμύνταιο, το Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 22:00, 

Ο Πρόεδρος της Πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" στη Φλώρινα



Ο Πρόεδρος της Παρατάξεως « ΚΟΙΝΩΝΙΑ» κ. Μιχαήλ Ηλιάδης, θα επισκεφθεί την πόλη της Φλώρινας, όπου  την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, στις 6:00μμ,  στο Ξενοδοχείο «Φαίδων», καλεί όλους τους φίλους της Παράταξης σε μια ομιλία – ανοικτή συζήτηση, με θέμα τα επίκαιρα προβλήματα της Πατρίδος μας και προτάσεις λύσεων της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας



Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση έχει ως εξής:

Οικονομικά στοιχεία για τις δαπάνες μελετών ανακαίνισης παλιού Α’ Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου



Κατά την ετήσια λογοδοσία του Δημάρχου Αμυνταίου ειπώθηκαν αναληθείς καταγγελίες ότι οι μελέτες για την ανακαίνιση του παλιού Α’ Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου κόστισαν 350.000€, στις οποίες ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεσμεύτηκε να απαντήσει δημόσια.

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμυνταίου



Την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμυνταίου με αγιασμό στο χώρο του καταστήματος.

Επιστολή τη ΕΛΜΕ στον Υπουργό Παιδείας για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολικών μονάδων του Νομού Φλώρινας



Θέμα: Πετρέλαιο Θέρμανσης Σχολικών Μονάδων.
κ. Υπουργέ,
Όπως εκτιμούμε ότι γνωρίζετε, μεταξύ όλων των υπολοίπων προβλημάτων που ανακύπτουν και χρήζουν επίλυσης, εξέχοντα ρόλο για τις σχολικές μονάδες συνολικά της Δυτικής Μακεδονίας και του Νομού Φλώρινας ειδικότερα, επέχει το ζήτημα της θέρμανσης τους.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης με ειδίκευση στη Διδασκαλία Παραδοσιακού Χορού



Α. Το Πρόγραμμα Δια βίου Εκπαίδευσης
Α.1 Αντικείμενο και στόχοι του Π.Δ.Β.Ε.
Το παρόν σεμινάριο έχει ως σκοπό την υποστήριξη της διδασκαλίας ελληνικών παραδοσιακών χορών και περιλαμβάνει την διδασκαλία χορών από την Ανατολή, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με στόχο την χοροδιδασκαλία και τη δημιουργική κίνηση.

Εκλογή νέου Προεδρείου του Δ.Σ. Αμυνταίου και των Επιτροπών του Δήμου



Στις 06 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00, θα διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/ 2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου.

Παρουσίαση του βιβλίου "Ζαφειρένια Μάτια: Από τον Πόντο στη Θεσσαλονίκη"



Ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο ¨Η Γωνιά" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Σοφίας Ηλιάδου με τίτλο:  "Ζαφειρένια Μάτια: Από τον Πόντο στη Θεσσαλονίκη".

Πρωτοχρονιά ντυμένος καρναβάλι; Μια εναλλακτική πρόταση



Υπάρχουν πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας με παραδοσιακά έθιμα μεταμφιεσμένων τις μέρες των Φώτων... (ραγκουτσάρια, μπουμπουσάρια, μωμόγεροι, κλπ).

Πρόσκληση Εορτασμού Πρωτοχρονιάς 2013



Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013 στις 10:15π.μ. θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό του νέου έτους.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ένα ακόμη βήμα για το έργο της τηλεθέρμανσης του Δήμου Φλώρινας



Υπό την Προεδρεία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Πέμπτη  27 Δεκεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με 2 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα



Τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων  έψαλε η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα στις γειτονιές της τοπικής κοινότητας Φιλώτα.

Επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης εργαζομένων



Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ν. Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη της ότι σε συνεργασία με το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης εργαζομένων και αυτοαποσχολούμενων διάρκειας 40 ωρών και επιδότησης 5 ευρώ ανά ώρα.

Ευχές από το Ωδείο Φλώρινας



Το Δ.Σ. , ο Διευθυντής και όλο το προσωπικό του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εύχεται σε όλους τους μαθητές , τους γονείς και τις οικογένειές τους , Χρόνια Πολλά , καλή πρόοδο και Ευτυχισμένο το νέο έτος .

Ευχές Δημάρχου Πρεσπών



«Σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία και τις δυσκολίες που βιώνει ο τόπος μας, η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει στις καρδιές των ανθρώπων μήνυμα αγάπης, ελπίδας, αισιοδοξίας και πίστης.

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας


Ερώτηση για την "Αναγκαστική διακοπή μαθημάτων σε 300 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων για αγορά πετρελαίου θέρμανσης" κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Θανάσης Γερμανίδης, Τζ.Βαμβακά, Ε.Γεωργοπούλου, Ευαγ.Διαμαντόπουλος, Π.Δριτσέλη, Αν.Κουράκης και Ευγ.Ουζουνίδου.

Καταγγελία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων



Συνάδελφοι,
Για μια ακόμη μία φορά, δυστυχώς, η Φυσική και η Πολιτική μας ηγεσία, δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε την ηρεμία και την γιορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, όπως οι περισσότεροι Υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας



Την Τρίτη (25-12-2012) το απόγευμα στο Αμύνταιο Φλώρινας αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες 32 και 35 χρονών και μία 29χρονη γυναίκα) υπηκόους Αλβανίας, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αμυνταίου



Στις 28 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή και στις 13:30 ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας και με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμυνταίου θα τελεστεί αγιασμός στον χώρο του καταστήματος.

Παραδοσιακός γάμος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιταριάς



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς σας προσκαλεί στον παραδοσιακό γάμο που θα γίνει την παραμονή της πρωτοχρονιάς (31-12-2012) και ωρα 18:00 στο «Χωριό του Άι-Βασίλη» στην κεντρική πλατεία της Σιταριάς όπου θα αναβιώσουμε το πατροπαράδοτο έθιμο «τα Μπαμπάρια».

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση του "Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας" 2012‏



Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 17:00, στα γραφεία του Συλλόγου, στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας για την απολογιστική Γενική Συνέλευση.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας



Την Τρίτη (25-12-2012) το βράδυ στην Εθνική Οδό Φλώρινας Κοζάνης, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας , συνέλαβαν 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για παράνομη μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΡΙΤΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
21:00 - Ο ετήσιος χορός του Μ. Ο. Σερβίων ΄΄Τα Κάστρα΄΄ στο Κέντρο Ναϊάδες.
21:00 - Ο ετήσιος χορός του Μ. Σ. Καστανιάς στο Κέντρο ΄΄Μπάμπης΄΄ στη Γέφυρα Σερβίων
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ευχές από την ομάδα του florina-simera


Η ομάδα του florina-simera εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα.
Χρόνια Πολλά και δημιουργικά, με υγεία, ευτυχία, αγάπη και προκοπή.

Αναβίωσε το έθιμο των φωτιών



Αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά το έθιμο των φωτιών, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, σε όλο το Δήμο Φλώρινας.  Σχεδόν κάθε γειτονιά άναψε τη δική της φωτιά, ενώ πλήθος κόσμου διασκέδαζε μέχρι το πρωί.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα παιδιά με τη Δόξα Κωτσαλίδου



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, εκδήλωση για τα παιδιά με τη συγγραφέα παραμυθιών κ. Δόξα Κωτσαλίδου.

Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας στη μνήμη του Δημήτρη Οικονομίδη



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 το απόγευμα στο ΔΑΚ Φλώρινας, ο φιλικός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στον Αριστοτέλη Φλώρινας και τον Αμύντα Σκοπιάς, στη μνήμη του Δημήτρη Οικονομίδη, αθλητή και των δύο παραπάνω συλλόγων. Ο αγώνας έγινε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας, του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του Π.Μ.Α.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» Σκοπιάς.

Τρίτος ο Ορέστης Αραβιάδης σε τουρνουά



Το 2012 κλείνει για τις ΣΑΡΙΣΕΣ με μία ακόμα μεγάλη επιτυχία. Ο Αραβιάδης Ορέστης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε η Τ.Ε. Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Ευχές από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στις 21 Δεκεμβρίου 2012 με τρία θέματα προ ημερήσιας διάταξης και σαράντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Εορταστικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημητρίου Ηλιάδη

Σειρά επισκέψεων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, ο οποίος συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με πολλούς συμπολίτες μας.

Πώς να αποφύγετε να πέσετε θύματα απάτης μέσω διαδικτύου



Την 20-12-2012 εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου, σε βάρος 55χρονου ημεδαπού κατοίκου Καστοριάς (Σχετικό Δελτίο Τύπου Γ.Α.Δ.Π. Πελοποννήσου από 19-12-2012).
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε απάτες μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων.

Ευχές από το Βουλευτή Θ. Γερμανίδη



Χρόνια καλά και αλληλέγγυα!
Φίλες και φίλοι,
 Η ευχή «Καλά Χριστούγεννα» φέτος ειδικά, δεν μπορεί να είναι και τόσο αυθεντική! Και αυτό γιατί η εξαθλίωση που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μας θυμίζει συνεχώς τους στίχους του Παλαμά: «Σβησμένες ὅλες οἱ φωτιὲς  οἱ πλάστρες μέσ’ τὴ Χώρα […] Τὰ χέρια εἶναι παράλυτα, καὶ τὰ σφυριὰ σπασμένα […]

Παρουσιάσεις εκδόσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας



Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου τέσσερις (4) ιστορικές εκδόσεις, σε συνεργασία με τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και το ΤΕΕ τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.

Ευχές από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Φλώρινας



Το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Εύχεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Φλώρινας και στον πνευματικό του ηγέτη Μητροπολίτη Θεόκλητο, Καλά Χριστούγεννα και πολύ κουράγιο στην αντιμετώπιση του τεράστιου επισιτιστικού προβλήματος που οι περιστάσεις καλούν να επωμισθεί.

ΟΑΕΔ: Έναρξη της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας



Ξεκίνησε η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και συγκεκριμένα για προπληρωμή της περιόδου από 24/12/2012 έως και 02/01/2013, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα “πλημμύρισαν” το Δημαρχείο του Άργους Ορεστικού



Με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, παραδοσιακές μουσικές και παιδικά γέλια πλημμύρισε χθες και σήμερα το κτήριο του Δημαρχείου στο Άργος Ορεστικό καθώς σύλλογοι της περιοχής, μαθητές σχολείων και η Φιλαρμονική του Δήμου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, “τα έψαλλαν” στο Δήμαρχο Ορεστίδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου αλλά και σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Παραμύθια από τη Δόξα Κωτσαλίδου το απόγευμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας


Ξεκινάει από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 τη λειτουργία του το Ξύλινο Χωριό στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Τα ξύλινα σπιτάκια, θα φιλοξενήσουν έως και τις 05 Ιανουαρίου 2012, συλλόγους και ιδιώτες, οι οποίοι καθημερινά θα διοργανώνουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα το απόγευμα ο αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του Δημήτρη Οικονομίδη


Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Χωριό του Αη Βασίλη στη Σιταριά


Πάρτε το τραίνο και ζήστε από κοντά την πιο …θερμή χριστουγεννιάτικη συνήθεια. Τις φωτιές της Φλώρινας!


Με τρία ημερήσια δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη, οι φίλοι του τραίνου έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη Φλώρινα για να συμμετέχουν στο μακροβιότερο έθιμο της Μακεδονίας που διατηρείται μέχρι σήμερα και "ζεσταίνει" κάθε χρόνο την χειμωνιάτικη Φλώρινα τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας


Πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του Δημάρχου Αμυνταίου



Ο απολογισμός του Δημάρχου Αμυνταίου για το έτος 2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου.

Ευχές από το Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας


Θετικός ο απολογισμός για την ομάδα μπάσκετ του Αμύντα Σκοπιάς



Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ομάδα του Αμύντα Σκοπιάς για τον Α΄ γύρο του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας ΕΚΑΣΔΥΜ επικρατώντας της αξιόμαχης και νεανικής ομάδας της ΑΕΚ Κοζάνης με σκορ 69 -63 τερματίζοντας έτσι στην δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου πίσω από την ομάδα των Ελιμείων με επιμέρους σκορ 4 νίκες και 1 ήττα.

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις των ομάδων καταβάσεων και δρόμων αντοχής από το ΣΟΧ



Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 ξεκίνησαν με μεγάλη συμμετοχή οι προπονήσεις των ομάδων καταβάσεων και δρόμων αντοχής στο Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου.

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τη στήριξη των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών



Θέμα: Μέτρα για τη στήριξη των τρίτεκνων και γενικότερα των πολύτεκνων οικογενειών Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν περιέλθει σε δεινή θέση από την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκειμένου να διασωθεί και να στηριχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Αμμοχωρίου



Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αμμοχωρίου, κ. Μιχάλης Μυλωνάς, και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου, διοργάνωσαν την Παρασκευή, 21-12-2012, και ώρα 09.00 ως 10.30 πμ., την ετήσια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Αμμοχωρίου.