Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τη Δευτέρα αγρυπνία στο Αμύνταιο για την προσφορά των μελών του Ε.Σ. «ΑΜYΝΤΑ»


Το Δ.Σ. του Ε.Σ. «Αμύντας» Αμυνταίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 52 χρόνων, από την 12η Ιουνίου 1960, συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στον πολιτισμό και την πόλη του Αμυνταίου, αναγνωρίζοντας την προσφορά όλων των μελών που πέρασαν από το σύλλογο αλλά και όλων αυτών που από την θέση των εθελοντών ή της Διοίκησης προσέφεραν ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου τους στην κοινή μας προσπάθεια, σας καλεί σε μια αγρυπνία (Μέγας εσπερινός, αρτοκλασία, όρθρος, θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση δια τα εκλιπόντα μέλη του συλλόγου) που θα προσεγγίσει το Αγιορείτικο τυπικό.

Συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» στη 2η συνάντηση παιδικών χορευτικών Συλλόγων Ηπειρωτών Μακεδονίας


Την Κυριακή 10/6 ο Σύλλογος μας θα δώσει το παρόν στην 2η συνάντηση παιδικών χορευτικών από Συλλόγους Ηπειρωτών της Μακεδονίας που θα λάβει χώρα στην πόλη των Σερρών,με το παιδικό του χορευτικό τμήμα, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια με στόχο την καθιέρωση και εξέλιξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Σκέψου την επόμενη μέρα


Ο νέος δικομματισμός σέρνει μαζί του τις δοκιμασμένες πρακτικές του παλιού, τα αποπροσανατολιστικά και κάλπικα διλήμματα με τα οποία επιχειρεί να χειραγωγήσει τις λαϊκές συνειδήσεις. «Ευρώ ή δραχμή» προτάσσει η ΝΔ, «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» ανταπαντά ο έτερος διεκδικητής του κυβερνητικού θώκου. Για το λαό, όμως, το πραγματικό δίλημμα είναι άλλο. Είναι η επόμενη μέρα των εκλογών και αν θα τον βρει πιο έτοιμο για την αντεπίθεσή του ή πιο ευάλωτο στην εξαθλίωση που του επιφυλάσσουν.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ τη Δευτέρα στη Φλώρινα


Είμαστε στην ευχάριστη θέση  να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012
θα επισκεφθεί  την περιφέρεια Αμυνταίου και Φλώρινας  ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος  και Βουλευτής επικρατείας κος Τέρενς Κουίκ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του εκπροσώπου τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ  θα έχει ως εξής:

Ημερίδα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Φλώρινας- Δήμου Αμυνταίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Ημερίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Εφαρμογή του Νόμου 3869/10 για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων
Σάββατο 9 Ιουνίου 2012
Ώρα: 11:00πμ
Τόπος: Ξενοδοχείο Βέλτση- Φλώρινα
Εισηγητές:

Νέα ανακοίνωση για την πραγματοποίηση εργασιών στη λαϊκή αγορά Φλώρινας

Μετά από την επιτόπια αυτοψία της αναδόχου εταιρείας για την αποξήλωση, συσκευασία και τελική διάθεση στοιχείων αμιάντου στο στέγαστρο της δημοτικής αγοράς, ο Δήμος Φλώρινας σας ενημερώνει πως θα προβεί στο κλείσιμο της δημοτικής αγοράς από το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Ιουνίου μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουνίου.

Συναυλία λήξης της παιδικής χορωδίας του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας «Δημήτρης Λιώτσης» του ΦΣΦΑ σας προσκαλούν στη συναυλία λήξης της χορωδιακής χρονιάς 2011-12, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 και ώρα 08,00 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του συλλόγου.
Διεύθυνση χορωδίας: Σοφία  Μούλη
Διδασκαλία χορωδίας: Αλεξάνδρα  Παπά
Συνοδεύει στο πιάνο: Χαρίκλεια  Κατσιλάκη

Ανακοίνωση για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου από 18-6-2012 έως και 5-7-2012


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, και φέτος εφαρμόζει την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ)  αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
Για την εφαρμογή της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Σύλληψη πέντε ατόμων για κλοπή σε σούπερ μάρκετ


Τις απογευματινές ώρες χθες (7-6-2012) Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπές 23, 25, 30 και 34 ετών και μία 41χρονη αλλοδαπή υπήκοο Αλβανίας, για κλοπή σε σούπερ μάρκετ στη Φλώρινα.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθείσες αφαίρεσαν από το σούπερ μάρκετ διάφορα προϊόντα διατροφής και καθαρισμού, συνολικής χρηματικής αξίας διακοσίων ευρώ (200 €).

Παγιδευμένη αρκούδα απελευθερώθηκε από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ


Happy end είχε η σύντομη περιπέτεια μίας αρκούδας που βρέθηκε πιασμένη σε συρματόπλεγμα που είχε τοποθετηθεί, πιθανότατα, για παγίδευση ζώου στις παρυφές του Βούρινου στην Κοζάνη την Πέμπτη 7 Ιουνίου. Η άτυχη αρκούδα στάθηκε... τυχερή καθώς το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του Αριστείδη Καλογερίδη, ενός ευαισθητοποιημένου κτηνοτρόφου ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για το περιστατικό.

Εκδρομή στην Πρέβεζα από το Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας


Στις 6/7 & 8 Ιουλίου ο Σύλλογος μας διοργανώνει εκδρομή στην Πρέβεζα για να γνωρίσουμε τις φυσικές ομορφιές αλλά και τα ιστορικά μνημεία του νομού.Επίσης, για όσους επιθυμούν, θα παρευρεθούμε σε δύο καταπληκτικά  πανηγύρια με την συμμετοχή πλήθος γνωστών καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων γνωρίζοντας τις παραδόσεις της Ηπείρου.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Περιοδείες της ΝΟΔΕ Φλώρινας ενόψει των επικείμενων εκλογών


Περιοδείες  έχει ξεκινήσει η ΝΟ.Δ.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης που έχει καταρτίσει. Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα Κάτω Κλεινών και Αμμοχωρίου με επικεφαλείς τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Δημητρόπουλο και όλους τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ.

Η Βουλευτής Κοζάνης Ντόρα Τσικαρδάνη δίνει συνέντευξη τύπου στη Φλώρινα


Οι βασικοί προγραμματικοί άξονες της Δημοκρατικής Αριστεράς και η πολιτική της πρόταση, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 13.30 μμ. στη Φλώρινα. Τις θέσεις θα παρουσιάσει  η  Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Κοζάνης Ντόρα Τσικαρδάνη.

Την Παρασκευή στις ΠΛΕΙΑΔΕΣ οι μουσικοί της Φλώρινας


Παρουσίαση Υποψήφιων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.


Την Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 και ώρα 8:30μμ θα γίνει παρουσίαση των Υποψήφιων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας και στην συνέχεια θα συνεδρίαση η Διευρυμένη Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα στα Γραφεία της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.

Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ το Σάββατο στο Φιλώτα


Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Μ.) σε συνεργασία με την ομάδα Βόλεϊ Φιλώτα, διοργανώνει το 3ο τουρνουά Μίνι Βόλεϊ 2012, το Σάββατο 09 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Φιλώτα.
Στο τουρνουά αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 400 αθλήτριες και αθλητές από τμήματα ομάδων με παιδιά μικρής ηλικίας, γεννηθέντα από 01/01/1999 έως 31/12/2005.
Ταυτόχρονα θα γίνουν αγώνες μεταξύ παλαιμάχων αθλητών του Βόλεϊ.

Η πρώτη επιδεικτική λειτουργία της κινητής μονάδας αεριοποίησης αγροτικών προϊόντων


Στα πλαίσια του έργου SMARt CHP  «Επιδεικτική Λειτουργία Μικρής Κλίμακας Κινητής Μονάδας Αεριοποίησης Αγροτικών Υπολειμμάτων για την Αποκεντρωμένη Συμπαραγωγή Θερμότητας και Ηλεκτρισμού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το όργανο LIFE+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης ως συντονιστής, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αμυνταίου και η Δημοτική Επιχείριση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, πραγματοποιείται ,﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊ 22.ςη πρώτη επιδεικτική λειτουργία σε 24ωρη βάση της κινητής μονάδας, στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου της ΕΑΣ Αμυνταίου από 7 έως 15 Ιουνίου 2012 και από 18 έως 22 Ιουνίου 2012.

Οι νέα ημερομηνίες των προκαταρτικών εξετάσεων των στρατιωτικών σχολών


Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας γίνεται γνωστό ότι λόγω της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών έχουν επέλθει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων των στρατιωτικών σχολών. Οι νέες ημερομηνίες, όπου υπάρχουν τροποποιήσεις, έχουν ήδη αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των σχολών, οι οποίες είναι οι παρακάτω:

Κριτήριο ψήφου από τη ΝΕ του ΚΚΕ


Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αλλά και η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, βρίσκονται από, εκ διαμέτρου, αντίθετες θέσεις μπροστά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας και αποπομπής της Ελλάδας από την ΕΕ. Το ίδιο και στο ενδεχόμενο διαχείρισης της κρίσης με νέο μεγάλο
«κούρεμα» του χρέους, είτε με την καθιέρωση νέου, υποτιμημένου, σε σχέση με το ευρώ, νομίσματος, που, και οι δύο εκδοχές, θα φέρουν αντικειμενικά μια νέα, ακόμη πιο απότομη και τεράστια καταστροφή για τις λαϊκές δυνάμεις.

Αυτοί, σατανικοί εραστές! Αλλά και εμείς, χθεσινοί δεν είμαστε!


Μία συμπαιγνία της παραπαίουσας άρχουσας τάξης και των δύο ρεβιζιονιστικών κομμάτων προστατών της -του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ- εξυφαίνεται μπροστά στα μάτια του ανυποψίαστου Έλληνα τηλεθεατή. Σκοπός τους είναι να κοροϊδέψουν και να αποκοιμίσουν και εντέλει να χειραγωγήσουν για πολλοστή φορά τον Έλληνα τηλεθεατή, ώστε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αυτός να ψηφίσει «σωστά» …

Σε παύση των απεργιακών μέτρων- Συνεδρίαση Δ.Σ. και εντατικέ ενημερώσεις προχωρά ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Σε «εκρηκτικό» κλίμα η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ
Έχοντας πετύχει να εισακουστεί απολύτως, στα τρία «καυτά» για τους εργαζόμενους ζητήματα που συνδέονται με την Ε.Σ.Σ.Ε. και κατόπιν της σημερινής διαδικασίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ –όπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έλαβε εξουσιοδότηση για υπογραφή της νέας  σύμβασης-  ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προχωρά σε παύση των απεργιακών μέτρων, τα οποία εφήρμοσε από την περασμένη Τρίτη, ως μέσο πίεσης προκειμένου να καταφέρει να περάσει όλα όσα οι εργαζόμενοι απαιτούσαν.

Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΔΕΗ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο ( Παρασκευή 8-6-2012) στις 13:00, θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. κ. Θεόδωρο Χατζηπαντελή, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρο Ζερβό , στα γραφεία της Δ.Ε. του Π.Δ.Μ. ( Πάρκο Αγίου Δημητρίου 3ος όροφος), για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Π.Δ.Μ. και της ΔΕΗ Α.Ε., που αφορά στην χορηγία τριών (3) Επώνυμων Εδρών καθώς και στην από κοινού προσπάθεια στήριξης της ανάπτυξης επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητας.

Σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτους 2011


Σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτους 2011 μέσω των λογαριασμών ρεύματος, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της για τα ακόλουθα:
-Στα τέλη Απριλίου, έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011.

Σπάνιοι άνθρωποι, αλλά μαζί δυνατοί…


Στο μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό της χώρας γιορτάσαμε για ακόμη μια χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχοντας μαζί μας μια μεγάλη παρέα σπάνιων ανθρώπων.  Η 5η Ιουνίου αποτελεί αφορμή για να θυμηθούμε πως ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο μέρος τη φύσης απόλυτα εξαρτημένος από αυτήν. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για μια πιο ουσιαστική και ποιοτική ζωή.  

Κρίτων Αρσένης: Επικίνδυνη η στρατιωτική χρήση σόναρ για τις φάλαινες στο Ιόνιο. Επιστολή προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις της χρήσεως σόναρ στα κητώδη όπως οι ζιφιοί (μικρές φάλαινες) κατά την διάρκεια ασκήσεων των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θέτει υπόψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Υ.Ε.Α) με επιστολή του ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ζητώντας παράλληλα να πληροφορηθεί αν λαμβάνονται προληπτικά μέτρα κατά την χρήση τους με σκοπό την προστασία των ζώων αυτών.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου στο νέο πάρκο από το Δήμο Φλώρινας


Όλοι γνωρίζουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα της συστηματικής άσκησης και τη σημασία του αθλητισμού στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.
Ο Δήμος Φλώρινας αναγνωρίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες της άθλησης έχει τοποθετήσει από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, στο νέο πάρκο Φλώρινας, όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, σχεδιασμένα από ειδικούς επιστήμονες. Είναι όργανα ασφαλή, πιστοποιημένα, ανθεκτικά και πολύ διασκεδαστικά.

Έργα ύψους 5.624.064,62€ θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Φλώρινας μετά από προτάσεις του


Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, παρευρέθη ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Τρίτη 05 Ιουνίου 2012, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Δακής,  αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει ετοιμάσει και αποστείλει προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη» ο Δήμος Φλώρινας και κυρίως σε αυτές που εντάχθηκαν. Συγκεκριμένα, έχουν ενταχθεί τα ακόλουθα έργα:

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο


Συνελήφθη, χθες (06-06-2012) το μεσημέρι στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 38χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 38χρονος συλληφθείς, ο οποίος στο παρελθόν διατηρούσε κατάστημα πώλησης ελαστικών αυτοκινήτων, όφειλε προς το δημόσιο, χρέη ύψους 192.410,64 ευρώ .

Συναυλίες Ιουνίου 2012 από το Ωδείο Φλώρινας


Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει μια σειρά συναυλιών με το μαθητικό δυναμικό του Ωδείου, ενόψει της ολοκλήρωσης του διδακτικού έτους.
ΑΙΘΟΥΣΑ “Θ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ”
Παρασκευή 8/6/2012 7:30 μ.μ.
Συναυλία Μοντέρνου τμήματος (Ηλ.κιθάρα, Ντραμς, Μπουζούκι, Αρμόνιο) (Τάξεις των κ. Σωτήρη Κωστίδη, Γιάννη Τσώτσου) και τμημάτων Κιθάρας (Τάξεις των κ.: Νίκου Γεωργίου, Βαγγέλη Καραμπέτσου).

Σεμινάριο «Θεατρικού παιχνιδιού»


Την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: «Θεατρικό παιχνίδι», για δασκάλους και νηπιαγωγούς στο Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, κ. Στέλλα Κασίδου, κ. Γιάννη Κασκαμανίδη και κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, και τον Επίκουρο Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σταμάτη Γαργαλιάνο.

Την Κυριακή θα επισκεφθεί τη Φλώρινα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


Την Κυριακή το πρωί θα βρίσκεται στη Φλώρινα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης,  ο οποίος θα εκκλησιαστεί στην πόλη της Φλώρινας. Ακολούθως θα συναντηθεί με τη ΝΟΔΕ Φλώρινας, θα δώσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο ΛΥΓΚΟΣ και θα συναντηθεί με φορείς.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στην περιοχή του Αμυνταίου, όπου θα συναντηθεί με πολίτες και φορείς, τόσο στο Αμύνταιο όσο και στο Φιλώτα.

Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη και πέταξε νερό στη Ρένα Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή


Στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, μετά από έντονη συζήτηση ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι νερό στη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και χαστούκισε τη Βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη!

Ανακοίνωση- Κάλεσμα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, που θα ψηφίσουν στις 17 Ιούνη από τη ΚΝΕ


Τα όνειρα και τα θέλω σου από τη ζωή κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες! Όχι με παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους δυνάστες του λαού. Δεν θα στα χαρίσουν οι
κυβερνήσεις τους. Τσακίζουν τα δικαιώματά σου για μόρφωση, δουλειά και σου προσφέρουν ανεργία ή δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί.

Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στις 5 Ιουνίου 2012 με δύο θέματα προ ημερήσιας διάταξης και είκοσι ένα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακή και συγκεκριμένα είπε:

Η μικρόψυχη και εμπαθής «ΗΓΕΣΙΑ» της ΓΕΝΟΠ


Δυστυχώς, την ίδια ώρα που τολμά να επικαλείται ξανά και ξανά το «κύρος» της, η ΓΕΝΟΠ εξέδωσε την πλέον προβοκατόρικη ανακοίνωση για να τορπιλίσει την ύστατη προσπάθεια συνεννόησης, μεταξύ της διοίκησης  της ΔΕΗ και του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.
Μετά από αδιάλειπτες, επίπονες προσπάθειες, συνεχή διάλογο και διεκδίκηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την διαμόρφωση μιας ελάχιστα ικανοποιητικής σύμβασης και μετά από την διαφωνία των τριών (3) επίμαχων  σημείων που τόσο πολύ τους σκανδάλισαν, το συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απέστειλε  εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση προς την διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να συντελεστεί το βήμα της συνάντησης – συζήτησης επί  των θεμάτων στα οποία διαφωνεί το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης.

Εγκαινιάσθηκε η εικαστική άνοιξη των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Οι δρόμοι της τέχνης οδηγούν σε κοινούς τόπους και φέτος η «Εικαστική Άνοιξη» του Δήμου Κοζάνης συνάντησε σε μια πρωτοποριακή συνύπαρξη, έργα ζωγραφικής και κατασκευών των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα : « Α-ΤΙΤΛΟ» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Ιουνίου στον Εκθεσιακό Χώρο του Δ. Κοζάνης, από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γιώργο Χαραλαμπίδη, ενώ με την παρουσία του τίμησε  τους φοιτητές ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Μαλούτας.

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


1. Κατά την διάρκεια του μηνός Μαΐου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:
α. Συνελήφθησαν συνολικά εξακόσια εβδομήντα (670) άτομα και ειδικότερα:
Δεκαεπτά (17) άτομα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Δύο (2) άτομα, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ημερίδα κεφαλαιοποίησης SMART+ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Υπενθύμιση προγράμματος Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων, ανακοίνωση Εξεταστικών Κέντρων και κατανομής υποψηφίων σε αυτά


Το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, αρχίζουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012. 
Εξεταστικά Κέντρα (Ε.Κ.) ορίζονται ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το Πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδείου Πειραιά (Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς, τκ.18535) και στη Θεσσαλονίκη, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το 27ο ΓΕΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 59 -Παπαηλιάκη, τκ.54453).

Εορτασμός της «Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»


Στις 10 Ιουνίου 2012, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί η «Ημέρα των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» σε όλη τη Χώρα. Στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Δυτικής Μακεδονίας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Δοξολογία και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας .

Το «Ουράνιο Τόξο» στις λίστες της «Δράσης-Δημιουργία Ξανά»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η «Δράση-Δημιουργία Ξανά» και οι επικεφαλής της έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και παρουσιάζονται ως παντογνώστες και άνθρωποι της δράσης, ουδεμία σχέση έχοντες με την πολιτική, οι οποίοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα… μας σώσουν και επειδή ξαφνικά έχουν βρεθεί στο απυρόβλητο και ενώπιόν τους πρέπει να απολογούνται οι πάντες, οφείλω να ενημερώσω πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αποξήλωση, συσκευασία και τελική διάθεση στοιχείων αμιάντου στεγάστρου Δημοτικής Αγορά Φλώρινας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια της πραγματοποίησης του παραπάνω έργου θα προβούμε στον αποκλεισμό της Δημοτικής Αγοράς Φλώρινας για τους πολίτες, τα οχήματα και την λειτουργία των καταστημάτων που βρίσκονται μέσα στις στοές της αγοράς και  τα καταστήματα που βρίσκονται αριστερά και δεξιά των κεντρικών εισόδων των στοών από 07 Ιουνίου 2012, ημέρα Πέμπτη έως και 09 Ιουνίου 2012 ημέρα Σάββατο.

Προπόνηση ευρωπαϊκού επιπέδου το DrosopigiRace για τον Αντωνιάδη


Το  DrosopigiRace  επέλεξε για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του ο αθλητής της εθνική μας ομάδας Δημήτρης Αντωνιάδης μια εβδομάδα πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα mountain bike στην Μόσχα.
Σε μια διαδρομή, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του αθλητή της Nutrixxion, προσομοιάζει αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τόσο για τα άριστης ποιότητας μονοπάτια και αναβάσεις όσο και  εξαιρετικό γεωγραφικό ανάγλυφο,  ο Αντωνιάδης αποδείχθηκε ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ολοκληρώνοντας τον  σε 2.29.39.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την απασχόληση 5000 ανέργων πτυχιούχων


Ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».

Εκδήλωση για την ημέρα περιβάλλοντος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δήμο Φλώρινας


Στην εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε από  τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Τρίτη 05 Ιουνίου 2012 στο ποτάμι στη Φλώρινα.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Φορολογία Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών από το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας


Το Τ.Ε.Ε./τμήμα Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Φορολογία Μηχανικών Ε.Ε. – Δήλωση φόρου εισοδήματος Οικονομικού έτους 2012» και εισηγητή τον κ. Νίκο Κολυδά, Οικονομολόγο – Λογιστή, μόνιμο συνεργάτη του ΤΕΕ/ΤΚΜ σε φορολογικά θέματα.

Την Κυριακή ο 7ος Πανελλήνιος ποδηλατικός γύρο της λίμνης Πολυφύτου


Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τον 7ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Γύρο της Λίμνης Πολυφύτου που διοργανώνουν ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στα Σέρβια στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Χαρακτική 22 σπουδαστών από τη Φλώρινα σε γκαλερί της Θεσσαλονίκης


Καλή η απόφαση της γκαλερί Artis Causa να φιλοξενήσει την έκθεση «Η τέχνη της Χαρακτικής στη Βόρεια Ελλάδα» και ο χαρακτηρισμός δικαιολογείται και από τον υπέρτιτλο «Νέοι καλλιτέχνες της Φλώρινας έρχονται στη Θεσσαλονίκη»
Είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας να γνωρίσουν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εκεί.

Επιχειρηματική δραστηριότητα και ευκαιρίες στήριξης της τοπικής αγοράς


Επανέναρξη Διαδικασίας Υποβολής Αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας


Το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.) μετά την έγκριση του ΣτΕ, ανακοινώνει την επανέναρξη των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων για την πρόσκληση ενδιαφέροντος ΚΟΧ 5.304/1/2012 που είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω των εκλογών της 6ης Μαΐου, και αφορά στην πρόσληψη συνολικά τετρακοσίων ενενήντα πέντε (495) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Φλώρινας, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.