Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τέλος στον Γολγοθά των καρκινοπαθών - Συμφωνία υπουργείου με φαρμακευτικές


Μέχρι την Τετάρτη θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση με τη διανομή των φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς, διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας. Τα σκευάσματα θα αρχίσουν από την Τρίτη, να φτάνουν στα νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τις ιδιωτικές κλινικές. Η πληρωμή θα γίνεται με την παράδοση της παραγγελίας και όχι επί πιστώσει. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό αποφασίστηκε επίσης, να γίνουν ενέργειες προκειμένου να γίνει γρήγορα η πληρωμή των προμηθευτών νοσοκομείων ώστε να μην διακοπεί η χορήγηση υλικού.
Συμφωνία για τα φάρμακα των καρκινοπαθών
Λύση στο θέμα των υψηλού κόστους φαρμάκων των καρκινοπαθών και όχι μόνο, εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας μετά τη συμφωνία την οποία συνήψε με τις φαρμακευτικές εταιρίες.
Όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός, Χρίστος Κίττας, έως την Τετάρτη θα διακινούνται κανονικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα φάρμακα και οι φαρμακευτικές εταιρίες θα πληρώνονται με την παράδοσή τους.
Επιπρόσθετα  θα ανοίξουν άλλα δυο φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή της Αθήνας, φτάνοντας τα τέσσερα, ένα στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες πόλεις της επαρχίας ενώ παράλληλα θα δοθεί τηλεφωνική γραμμή προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Εμπλοκή με τις προμήθειες υλικού
Όσον αφορά στην προμήθεια ιατρικών ειδών ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι πρόκειται για εμπλοκή νομικής φύσης.
Πάντως, ο  σύλλογος των προμηθευτών απειλεί ότι από την Τρίτη,  θα σταματήσει την παράδοση υλικών. Σημειώνεται ότι οι πληρωμές τους έχουν κολλήσει, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο έχει απαγορεύσει την απευθείας αγορά αναλώσιμων από τα νοσοκομεία.
Κινητοποίηση φαρμακοποιών
Αναφορικά με τη μη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς, ο υπουργός ξεκαθάρισε, ότι το αίτημα τους θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα εκλεγεί και όχι η υπηρεσιακή.
Και τους απηύθυνε, έκκληση για ακόμα μία φορά να λήξουν την κινητοποίηση προς όφελος των ασθενών.
Σύσκεψη για τα νοσοκομεία την Τρίτη
Για τα προβλήματα, που υπάρχουν στα νοσοκομεία,  την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να διασφαλιστούν τα ποσά που οφείλονται σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας, δηλαδή προμηθευτές, συμβεβλημένους γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές και άλλους.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.