Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Χαρακτική 22 σπουδαστών από τη Φλώρινα σε γκαλερί της Θεσσαλονίκης


Καλή η απόφαση της γκαλερί Artis Causa να φιλοξενήσει την έκθεση «Η τέχνη της Χαρακτικής στη Βόρεια Ελλάδα» και ο χαρακτηρισμός δικαιολογείται και από τον υπέρτιτλο «Νέοι καλλιτέχνες της Φλώρινας έρχονται στη Θεσσαλονίκη»
Είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας να γνωρίσουν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εκεί.
Ή έστω ένα μέρος της, αφού οι καλλιτέχνες που έρχονται με το έργο τους είναι σπουδάστριες και σπουδαστές που παρακολουθούν το εργαστήριο Χαρακτικής του τμήματος, που ιδρύθηκε πριν από μόλις δύο χρόνια με διδάσκουσα τη Δήμητρα Σιατερλή, «φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε ένα εργαστήριο ικανό να φιλοξενήσει κάθε εικαστική χαρακτική και εκτυπωτική πρόθεση έκφρασης», όπως αναφέρει σε σημείωμά της για την έκθεση η κ. Σιατερλή.
Τα έργα πάντως με τα οποία τα μέλη του εργαστηρίου συμμετέχουν στην έκθεση αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς το στόχο που είχε τεθεί. Όχι μόνο ως εικαστικές μορφές, αλλά και από το εύρος των τεχνικών που χρησιμοποιούν οι νέοι καλλιτέχνες, για να εκφράσουν τις απόψεις τους για την τέχνη και τη ζωή.
Άλλωστε, όπως και πάλι η κ. Σιατερλή αναφέρει, «Η χαρακτική είναι η τέχνη που λειτουργεί με πολλαπλότητα, χαρακτηριστικό που της εξασφαλίζει μια μεγάλη δυνατότητα διάχυσης της εικόνας και των μηνυμάτων της» και προσθέτει «αυτό το πολύτιμο προνόμιο της χαρακτικής και των εκτυπώσεων έχει ήδη εφαρμογή σε αρκετές από τις πρωτοβουλίες και τις εικαστικές παρεμβάσεις στον κοινωνικό ιστό από το εργαστήριο Χαρακτικής».
Στην έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου, και είναι υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, θα δείξουν δουλειά τους 22 φοιτητές και η Δήμητρα Σιατερλή. Μάλιστα, οι πολλές τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί δίνουν και την άλλη ευκαιρία. Τη γνωριμία, δηλαδή, με τεχνικές πολλές, από τις οποίες είναι άγνωστες στους μη ειδικούς, και τα τελικά εξαιρετικά αποτελέσματα.
Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.