Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή σε Τοπικές Κοινότητες


Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στις 09.06.2013, ημέρα Κυριακή και για το διάστημα από 08:00 έως 14:30 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Τα Εκλογικά Κέντρα του ΠΑΣΟΚ


Σας γνωστοποιούμε την ώρα και τα Εκλογικά Κέντρα ενόψει των εκλογών στις 9/06/2013:

Συναυλία λήξης χορωδιακού έτους της παιδικής Χορωδίας "Δ. Λιώτσης" του ΦΣΦΑ


Την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Αριστοτέλη τραγουδάμε όλοι παρέα!!!
Το προκαταρκτικό και το προχωρημένο τμήμα της παιδικής χορωδίας "Δ.Λιώτσης" του Φ.Σ.Φ.Α μαζί με τους κανταδόρους του ΚΑΠΗ Φλώρινας σας προσκαλούμε στη συναυλία λήξης του χορωδιακού έτους να τραγουδήσουμε όλοι παρέα!!!

Τελικοί αγώνες του 1ου Τουρνουά mini Handball 2013



O ΜΠΣ ΦΙΛΩΤΑΣ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει να παρακολουθήσετε τους τελικούς αγώνες του 1ου Τουρνουά mini Handball 2013 του συλλόγου μας, που θα γίνουν την Κυριακή 9/6/ 2013, 10:00-13:00π.μ. στο ΔΑΚ Αμυνταίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση σεισμού- απεγκλωβισμού μαθητών- Ευχαριστήριο της ΛΕΔ Φλώρινας


Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας και του Εσωτερικού Κανονισμού Σχολικής Μονάδας για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου, υλοποίηση σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 άσκηση Σεισμού – Απεγκλωβισμού μαθητών σε συνεργασία με το 6ο Δημοτικό Σχολείο  Φλώρινας με απόλυτη επιτυχία.

Καταγραφή των ανέργων σε οικοδομικές επιχειρήσεις και συναφή επαγγέλματα


Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 6/6/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε ομόφωνα την καταγραφή των εποχιακών ανέργων μελών του, ανά ειδικότητα, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μελών μας για τις θέσεις εργασίας που προκύπτουν στο νομό.

Εκπαιδευτικές δράσεις στο Πρότυπο Πειραματικό Φλώρινας


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία της Φλώρινας. Κάθε σχολική μονάδα, με το μοναδικό και προσωπικό της στίγμα, χρωματίζει τον καμβά της Α/θμια Εκπ/σης του τόπου μας!

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (07-06-2013) τις απογευματινές ώρες, στους Ανάργυρους Φλώρινας από αστυνομικούς της Α' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, 49χρονος ημεδαπός, γιατί σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

Ευχαριστήριο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας


Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας ευχαριστεί τον Ορθοπεδικό Οίκο Φλώρινας και τον κύριο Νάτση Αντώνιο για την χορηγία ενός σκληρού κολάρου  ακινητοποίησης αυχενικής μοίρας,  υλικό που  ενισχύσει τον εξοπλισμό της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης μας.

Εκπαιδευτικές δράσεις στο 5ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας


Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού της Φλώρινας, την Τετάρτη, 5-6-2013, διοργάνωσαν εκδηλώσεις στον Σακουλέβα και τίμησαν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και την Υγεία και τον Πολιτισμό μας.

Λήξη των κατηχητικών συνάξεων


Τὴν Κυριακὴ 16 Ἰουνίου 2013 καὶ ὥρα 7:30 τὸ ἀπόγευμα, στὸ προαύλιο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Φλωρίνης θὰ πραγματοποιηθεῖ ἡ ἑορτὴ λήξεως τῶν Κατηχητικῶν Συνάξεων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.

Καταδικάστηκαν για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Φλώρινας


Σας ενημερώνουμε ότι, στα όρια αρμοδιότητας της Περιοχής Φλώρινας, μετά από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων ρευματοκλοπής, κύρια σε αγροτικές υδρογεωτρήσεις.

Συμπαράσταση του «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» στους κατοίκους των Αναργύρων


Το Σωματείο «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» συμπαραστέκεται στον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων των Αναργύρων για την μετεγκατάσταση του χωριού τους, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

46 ειδικευμένοι εργάτες στη Λ’ ΕΠΚΑ (Κοζάνη-Φλώρινα)


Πρόσληψη εργατών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την εκτέλεση του ενταγμένου έργου στο Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» με τίτλο «Χάραξη Οδού Πτολεμαΐδας – Δυτικής Εορδαίας και Σύνδεση με τον Κάθετο Άξονα Κοζάνης – Φλώρινας», της Λ΄ ΕΠΚΑ. Οι θέσεις είναι:

1ο Φιλολογικό Μνημόσυνο Μίμη Σουλιώτη



Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο 1ο Φιλολογικό Μνημόσυνο Μίμη Σουλιώτη το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

Απότμημα τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τῆς Ἁγίας ἐνδόξου Ἰσαποστόλου Ἑλένης στη Φλώρινα



Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μητροπόλεως ὅτι ἐπ᾽ εὐκαιρίᾳ τῶν λατρευτικῶν ἐκδηλώσεων πρὸς τιμὴν τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Νεομάρτυρος Ἀγαθαγγέλου πρόκειται νὰ μεταφερθοῦν εἰς τὴν πόλιν τῆς Φλωρίνης ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἀθανασίου Ἐράτυρας ἱερὸν τεμάχιον ἐκ τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ τοῦ Κυρίου καὶ Σωτῆρος μας Χριστοῦ, ὡς καὶ ἀπότμημα τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τῆς Ἁγίας ἐνδόξου Ἰσαποστόλου Ἑλένης.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε θέματα Αρχιτεκτονικής Τοπίου- Περιβάλλοντος και η εμπειρία του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου- Κύπρος


Drosopigirace Cross Country Mountainbike Race 23 June 2012



Με τη Μάρω την αρκούδα και την παρέα της – όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία 3 έτη- να διατηρούν τα 14,4km της κυκλικής διαδρομής του Cross Country καθώς και όλο το bike park σε άριστη κατάσταση και με την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων, το Drosopigirace είναι έτοιμο, για 3 συνεχόμενη χρονιά να υποδεχτεί τους αθλητές του mountain bike σε έναν ακόμα αγώνα υψηλών προδιαγραφών, απαιτήσεων αλλά και παροχών.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη φορολογία αγροτεμαχίων


Στο πλαίσιο του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών η φορολογική επιδρομή της εγχώριας τρόικας συνεχίζεται. Στόχος αυτήν τη φορά είναι η φορολογία των αγροτεμαχίων.

Σχολικές εκπαιδευτικές δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, την ημέρα αυτή, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τα οποία ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σχολή διαιτητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης


Γιορτή Ψαριού στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα



Ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τη Γιορτή Ψαριού στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα την Κυριακή 16 Ιουνίου. Τα events θα ξεκινήσουν στις 15:00.

Ευχαριστήριο του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας



Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι αθλητές του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας ευχαριστούν τις Οικοδομικές Επιχειρήσεις ΔΗΜΟΥ ΔΗΜ. & ΣΟΦΙΑ, καθώς και το ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ του ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ,

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 12/6/2013 και ώρα 13:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , με θέματα:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση του κόμικ «Παράδοξος Ύπνος»



Το Βιβλιοπωλείο "Γωνιά" και οι εκδόσεις "Ένατη Διάσταση" παρουσιάζουν το κόμικ "Παράδοξος Ύπνος" του Φώτη Παπαστεφάνου την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21:00 στην "Οδό Ονείρων". 

Άσκηση αντιμετώπισης σεισμού- πυρκαγιάς



Το 6ο Δημοτικό Σχολείο και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε άσκηση αντιμετώπισης σεισμού – πυρκαγιάς,  σε Σχολική Μονάδα από Εκπαιδευτικούς και Μαθητές.

Διαβούλευση επί του σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας


Το περιβάλλον ως μοχλός εξόδου από την κρίση


Ολοκλήρωση διαγωνιστικών διαδικασιών έργων επέκτασης Τηλεθέρμανσης



Ολοκληρώθηκαν απρόσκοπτα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη των αναδόχων στα δύο μεγαλύτερα υποέργα του έργου επέκτασης της τηλεθέρμανσης σε Αμύνταιο, Λεβαία και Φιλώτα, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 13.000.000 €.

Σχολικές εκπαιδευτικές δράσεις



Με βροχή και πολύ ενθουσιασμό, συνεχίζονται οι 10ήμερες εκδηλώσεις των σχολείων μας.
Την Τετάρτη, 5-6-2013, τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τιμώντας το φυσικό τοπίο της Φλώρινάς μας, και κυρίως τον ποταμό που διατρέχει όλη την πόλη μας, τον Σακουλέβα.

Μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης και συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου σχετικά με τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, την αποκατάσταση των υφιστάμενων φθορών στο αγροτικό οδικό δίκτυο και εργασίες διάνοιξης αγροτικών και δασικών δρόμων.

Ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΜΕ Φλώρινας για την επίταξη των εκαπιδευτικών



Την άμεση άρση της επίταξης των εκπαιδευτικών, δεδομένης της απουσίας των αιτίων κήρυξής της. 
ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

Δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας


Άσκηση ανύψωσης φορείου με σκοινιά σε βράχο στο χώρο του λατομείου στο 1033 πραγματοποίησαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας στο πλαίσιο των ασκήσεων που πραγματοποιούν για την εκπαίδευση τους στην ασφαλή μεταφορά τραυματία από ορεινά και απόκρημνα σημεία της περιοχής της Φλώρινας  καθώς επίσης και όπου αλλού χρειαστεί η συμμετοχή και συμβολή τους για τη διάσωση συνανθρώπων μας.  

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας



Μετά τις αρχαιρεσίες της 30ης  Μαΐου 2013 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στη συνεδρίαση της 5/6/2013 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

50000 Θέσεις κοινωφελούς εργασίας αναμένουν την έγκριση της ΕΕ


Η άμεση εφαρμογή του έκτακτου Προγράμματος Ανάσχεσης της ανεργίας που "μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε η κυβέρνηση και για την προώθηση του ψήφισε σχετικές διατάξεις η Βουλή", συζητήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κινήματος με τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,

Σχολικές εκπαιδευτικές δράσεις στο 2ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας



Με πρωτότυπες δράσεις και πολύ ενθουσιασμό, συνεχίζονται οι 10ήμερες εκδηλώσεις των σχολείων μας. Την Τρίτη, 4-6-2013, μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν στο χώρο τους, οι δάσκαλοι και τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζεται ως συνέχεια του περσινού αντίστοιχου προγράμματος «Παρέμβαση».

Στις 16 Ιουνίου ο 8ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου



Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 8ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Πολυφύτου που διεξάγεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.

Σχολικές εκπαιδευτικές δράσεις στο 1ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας



Την αυλαία των σχολικών εκδηλώσεων άνοιξε το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας τη Δευτέρα, 3-6-2013.
Πρωταγωνίστρια της ημέρας, η κυρία Τριανταφυλλιά Γκόγκου, υπεύθυνη ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Θλιβερή πρωτιά της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία


Τον έντονο προβληματισμό των Δυτικομακεδόνων για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σε επιστολή του, προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση.

Μήνυμα του ΚΚΕ για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος



Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς υπογραμμίζουν ακόμα πιο έντονα ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και η υποβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος αποτελούν γνήσια τέκνα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Κατασκηνώσεις 2013 από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

110 θέσεις διμήνων στη ΔΕΗ



To ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 110 (εκατόν δέκα) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.

Στην Πτολεμαΐδα η έκθεση «Ψυχή 7x7»



Τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας «Photo Essence», που λειτουργεί στα πλαίσια του «Αθλητικού – Μορφωτικού Συλλόγου Βίγλας – Πισοδερίου», παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «ΨΥΧΗ 7x7».

1η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου συνταξιούχων ΔΕΗ



Σας καλούμε την προσεχή Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας στην 1η ετήσια εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν:

Επιτυχημένη η κατηχητική χρονιά 2012-2013



Στη γιορτή για το κλείσιμο της κατηχητικής χρονιάς του 2012-2013 παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Κυριακή 02 Ιουνίου 2013.

Εκσυγχρονίζονται τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Εκσυγχρονίζονται τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας- 17 σχέδια συμβάσεων για την προμήθεια εξοπλισμού υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής.

Εορτασμός της ημέρας περιβάλλοντος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας



Στις 4 Ιουνίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ο Δημοτικού Σχολείου γιόρτασαν την Ημέρα Περιβάλλοντος. 
Οι μαθητές παρουσίασαν τα προγράμματα με τα οποία ασχολήθηκαν όλη τη χρονιά σχετικά με το νερό, το δάσος, το γαλλικό δρόμο και τη διατροφή.

Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Η 5η Ιουνίου έχει θεσμοθετηθεί να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και είναι ευκαιρία για τον καθένα να αναλογιστεί τι έχει κάνει για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα, αποτελεί κυρίως ευκαιρία περισυλλογής, προβληματισμού και αφύπνισης.
Περισυλλογή, σχετικά με τις προσωπικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στο περιβάλλον.