Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας


Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων του Ν. Φλώρινας σάς προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Κέντρο Διασκέδασης "Ι & Ν ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ", στη Φλώρινα.

The Hobbit: An Unexpected Journey (Χόμπιτ: Ενα Αναπάντεχο Ταξίδι)


Η ταινία "Χόμπιτ" ακολουθεί το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, προκειμένου να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ.

Κοπή βασιλόπιτας από το Σ.Ε.Ο. Φλώρινας


Ψήφισμα- Συμμετοχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας- 19 Γενάρη 2013, Αθήνα- Πόλη Αντιφασιστική


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζί με όλους τους πολίτες, στην κινητοποίηση Αθήνα –πόλη αντιφασιστική στις 19 Ιανουαρίου 2013.

Από τις 19 Γενάρη η διανομή ελαιολάδου στους τρίτεκνουςΣτις 19 Ιανουαρίου 2013 θα γίνει η διανομή ελαιολάδου του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2012, σε όσους τρίτεκνους δικαιούχους, μέλη του Συλλόγου έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά το 2012, ως εξής:

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας χιονιούΔιατηρώντας μια παράδοση ογδόντα ετών ο Σύλλογος μας συνεχίζει ενεργά την προσπάθεια του,  πρωτοστατώντας στην προβολή και την διάδοση του χειμερινού αθλητισμού στην πόλη μας.

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ»: Ταχύρρυθμο σεμινάριο φωτογραφίας για αρχάριους, από την Λέσχη Πολιτισμού ΦλώριναςΤο σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα άτομα  ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις. 

50.000 προσλήψεις ανέργων στους Δήμου, μέσω της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΤην πρόταση- πρωτοβουλία «EU–STARTER» του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη κατέθεσαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Frederic Vallier και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση,

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας - ΠισοδερίουΠερισσότερα από 500 παιδιά δημοτικών σχολείων της Φλώρινας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού.

Διακατασκηνωτικό διήμερο επιμόρφωσης και επικοινωνίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦλώριναςΓια 1η χρονιά, η Ιερά Μητρόπολή μας πραγματοποίησε στην καρδιά του χειμώνα ένα ξεχωριστό διακατασκηνωτικό "Διήμερο Επιμόρφωσης και Επικοινωνίας" για τα στελέχη (αρχηγούς, ομαδάρχες, επιτελείο) που διακονούν στις Εκκλησιαστικές Μαθητικές Κατασκηνώσεις της.

Διευκρινίσεις για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ - ΤΕΙEκατοντάδες νέοι που ενδιαφέρονται για μετεγγραφή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά την ψήφιση των νέων διατάξεων, προχθές απ΄ τη Βουλή, έχουν κατακλύσει το υπουργείο Παιδείας με ερωτήματα ζητώντας διευκρινίσεις για πολλά ζητήματα που προκύπτουν τώρα,

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων στο Δήμο ΠρεσπώνΟλοκληρώθηκε σήμερα από το Δήμο Πρεσπών η δωρεάν διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2012, για τους ορεινούς δήμους της χώρας.

Χορήγηση αδειών υπαιθρίου πλανόδιου εμπορίου τύπου Β και στάσιμου εμπορίου έτους 2013 από το Δήμο ΦλώριναςΟ Δήμος Φλώρινας με την  325/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και την 71333/14837/28-11-2012 απόφαση του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ.Μακεδονίας, θα προχωρήσει  στην χορήγηση Αδειών υπαιθρίου πλανοδίου και στάσιμου εμπορίου για το έτος 2013.

Ο ΣΟΧ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Δρόμων ΑντοχήςΟ αθλητής του ΣΟΧ Φλώρινας Κουσουρέτας Νικόλαος, με βάση την κατάταξή του (2ος στο sprint & 3ος στα 3 Km) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων δρόμων αντοχής που έγιναν στο Μέτσοβο στις 12 & 13 Ιανουαρίου 2013,

Ευχαριστήριο του Δημήτρη ΛουκάΑισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Φλώρινας για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που έδειξε, να με τοποθετήσει Αντιδήμαρχο την πρώτη διετία στον Καλλικρατικό Δήμο Φλώρινας.

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤΗ Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2012» (δειγματοληψία και ανάλυση) και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους,

Κοπή βασιλόπιτας στην πρώτη εκδήλωση του SHOGUNΤην πρώτη εκδήλωση για το 2013 πραγματοποίησε ο Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN . Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στις 13/1/13 έκανε την κοπή βασιλόπιτας αλλά και τις εξετάσεις των αθλητών που είχαν ολοκλήρωση το προπονητικό τους πρόγραμμα.

Λειτουργία ομάδας πλεξίματος από τη Λέσχη Πολιτισμού ΦλώριναςΗ Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία ομάδας πλεξίματος (βελόνες, βελονάκι). Στα πλαίσια της λειτουργίας του τμήματος θα γίνονται μαθήματα πλεξίματος σε αρχάριες και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των μελών.

Επιστολή του Μητροπολίτη Φλώρινας στους Υπουργούς Υγείας και ΠαιδείαςἘντιμότατοι Κύριοι Ὑπουργοί,
Πιστεύοντες ὅτι διαμηνύομεν τὰ αἰσθήματα ἀνησυχίας καὶ ἀγωνίας τοῦ λαοῦ τῆς ἀκριτικῆς μας περιφερείας καὶ δὴ τῆς πόλεως τῆς Πτολεμαΐδος, προβαίνομεν εἰς τὴν σύνταξιν καὶ ἀποστολὴν τῆς παρούσης ἐπιστολῆς, ἐλπίζοντες εἰς τὴν θετικὴν ἀνταπόκρισίν Σας ἐπὶ τῶν θιγομένων ζητημάτων. 

Δημοπρασίες για την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων των Συνοριακών Σταθμών Νίκης και ΜαυροματίουΣτην προκήρυξη δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων των Συνοριακών Σταθμών Νίκης Π.Ε. Φλώρινας & Μαυροματίου Σαγιάδας Π.Ε. Θεσπρωτίας προχωρά η Διεύθυνση Οικονομικού – Τμήμα Συνοριακών Σταθμών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.

Η Τ.Ο. Φλώρινας θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην πόλη της Φλώρινας, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στις 16:00 το απόγευμα


Παρόντες θα είναι ο Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας κος. Τούφας Στέλιος, ο Γραμματέας της Τ.Ο. Φλώρινας κος. Ρώμας Ευάγγελος, καθώς και στελέχη του κινήματος μας από όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής ΜακεδονίαςΣας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 22/1/2013 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Απάντηση της ΔΕΔΔΗΕ σε καταγγελία συνδικαλιστή της ΕΤΕ- ΔΕΗΜε αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε καταγγελία  συνδικαλιστή της ΕΤΕ-ΔΕΗ για υπαλλήλους του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ,

Ίμια 2013 - Μνήμη Ηρώων - Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2013Η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, ανακοινώνει ότι θα μισθωθούν λεωφορεία προκειμένου

Πρόταση για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που θα αποφανθεί ως ειδικό και αμερόληπτο όργανο επί της υπόθεσης της λίστας ΛαγκάρντΤη σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που αποτελείται από έναν αντεισαγγελέα και δύο εισαγγελείς εφέτες, οι οποίοι κληρώνονται με τους αναπληρωτές τους σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής,

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή του Δημάρχου Φλώρινας στον Υπουργό Εσωτερικών για την επιχορήγηση των σχολικών μονάδων του Δήμου ΦλώριναςΕπιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη έστειλε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, με την οποία ζητάει αύξηση του ποσού επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών του Δήμου Φλώρινας,
καθώς από την έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου για το πετρέλαιο θέρμανσης στο Δήμο Φλώρινας για 55 σχολικές μονάδες αντιστοιχεί το ποσό των 81.000,00€.

Επιστολή του Μητροπολίτη Φλώρινας για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Φλώρινα προς τον Υπουργό Παιδείας


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ἐν Φλωρίνῃ τῇ  15ῃ Ἰανουαρίου 2013
Πρὸς
τὸν Ἐντιμότατον Ὑπουργὸν
Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων,
Πολιτισμοῦ καὶ Ἀθλητισμοῦ
κ. Κωνσταντῖνον Ἀρβανιτόπουλον

«Αφηγηματικές τεχνικές – Δημιουργική γραφή»


Την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών

Ομιλία του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού


Ομιλία στη συζήτηση νόμου με θέμα: Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις.

Κατάσταση τυχερών λαχείων χορού Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας το Σάββατο 12/1/13

 

Από την Τετάρτη η διανομή Ελαιόλαδου στους δικαιούχους του προγράμματος «Παρέμβαση»Ο Δήμος Αμυνταίου ανακοινώνει ότι αρχίζει από τις 16/01/2013 η διανομή του προϊόντος Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου στους δικαιούχους του προγράμματος «Παρέμβαση» της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων οι οποίοι δεν έχουν λάβει το συγκεκριμένο προϊόν.

Έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β’ της οικονομίας (ορυχεία, μεταλλεία, λατομεία, άντληση πετρελαίου & φυσικού αερίου) με υποχρεωτική απασχόλησηΤο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη δράση με τίτλο: «Κατάρτιση με επιχορήγηση (Training Voucher) ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β’ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2013.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ"ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ,ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ,

Διανομή τροφίμων στα εγγεγραμμένα μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία στην περιοχή του ΑμυνταίουΑπό τον  Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα , ανακοινώνεται ότι θα γίνει διανομή τροφίμων στην περιοχή του Αμυνταίου , στους δικαιούχους του 2012, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους.

Κοπή βασιλόπιτας της Π.Ε. ΦλώριναςΤην ετήσια κοπή της βασιλόπιτας της πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, παρουσία όλων των υπαλλήλων.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στη ΦλώριναΤην Τρίτη (15-01-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν 62χρονο ημεδαπό για κλοπή.

Πρόσκληση σε κοπή βασιλόπιτας


Το Τμήμα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας διοργανώνει εορταστική εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του 2013, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Φίλιππου Γκίτση,

Επίσκεψη του Τούρκου Πρόξενου στον Περιφερειάρχη

Ξανά προς τη δόξα τραβά η ομάδα δρόμων αντοχής του Σ.Ο.Χ.ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ Η ΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΟΧ, ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ.

Τ.Ο. Κοζάνης: Παρόντες στην "ανοικτή" λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Μαυροδενδρίου Κοζάνης, εναντίον της εγκατάστασης στρατοπέδου λαθρομεταναστώνΤην Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Κοζάνης με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας κο. Τούφα Στέλιο και τον Γραμματέα της Τ.Ο. Κοζάνης κο. Λορίδα Φαίδων,

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Κε. Βοσκόπουλε, Δήμαρχε Φλώρινας, θα μας απαντήσετε τελικά;Εδώ και εβδομάδες, εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (Παραπολιτικά, Έθνος κ.α.) δημοσιεύουν ρεπορτάζ σχετικά με ατασθαλίες στα οικονομικά μεγάλων Δήμων σε όλη την Ελλάδα

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων του Δήμου ΦλώριναςΑποφασίστηκαν και ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων του Δήμου Φλώρινας.
Έτσι, οι αρμοδιότητες αναλυτικά έχουν ως εξής:

Επισκέψεις Δημάρχου Αμυνταίου σε σχολείαΟ Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με την εκπαιδευτική κοινότητα επισκέφθηκε σχολεία του Αμυνταίου.

Καθιέρωση ημέρας μειωμένων τιμών, των καταστημάτων εστίασηςΠροσκαλείστε στη σύσκεψη  που θα γίνει τη Tρίτη 15-1-2013 και ώρα 19.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΒΕ Φλώρινας με θέμα :
Καθιέρωση ημέρας μειωμένων τιμών, των καταστημάτων εστίασης.

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας


Οι διακρίσεις που φέρνει στη Φλώρινα το άθλημα της ξιφασκίας συνεχίζονται, γεμίζοντας μας όλους υπερηφάνεια.

Η οικογένεια πάει σχολείο την εποχή της κρίσης


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με την Ακαδημία των Πολιτών σας προσκαλούν στην ημερίδα  που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17/01/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου με θέμα:

Η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων στην Φλώρινα!


Σε μια δύσκολη περίοδο για τον αθλητισμό στην χώρα από κάθε άποψη το Δ.Σ. της ΕΟΞ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την αποκέντρωση, δηλαδή την διοργάνωση του Παν. Πρωταθλήματος Νέων – Νεανίδων (-20) στην Φλώρινα.

Κοπή βασιλόπιτας από το Σύλλογο Κιουταχειωτών και ΜικρασιατώνΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου στην κοπή της βασιλόπιτας που θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 πμ. στο ξενοδοχείο «ΛΥΓΚΟΣ».

Δυναμικά η νέα χρονιά για τη Γ.Ε.Φ.


Η νέα χρονιά ξεκίνησε δυναμικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πανπαίδων-Πανκορασίδων που έγινε στην Αθήνα (Ο.Α.Κ.Α) στίς 12-13/01/2013.

Ευχαριστήριο μήνυμαΗ Π. Ε. Φλώρινας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν και υποστήριξαν τις επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής.

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και ΚτηνιατρικήςΑπό το Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  ανακοινώνεται ότι  σύμφωνα με το άρθρο 168 του Ν. 4099/2012 (ΦΕΚ Α’ 250/20-12-2012) δίνεται η δυνατότητα σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,