Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

5ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας



Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» διοργανώνει φέτος το 5ο Μουσικό Φεστιβάλ Φλώρινας, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2013 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Αρμενοχώρι



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου, σας προσκαλεί στο διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει, με αφορμή την επέτειο εορτασμού της Γεννήσεως της Θεοτόκου, και θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013.

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητα Ιτιάς



Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιτέας επ’ ευκαιρίας της Εορτής γεννήσεως της Θεοτόκου, σας προσκαλεί στις Θρησκευτικές- Λατρευτικές εκδηλώσεις το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ημέρα της Εορτής, όπου θα γίνει Μέγας Εκκλησιασμός.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Φλώρινα, για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Χθες (05-09-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί της Α’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας συνέλαβαν  στη Φλώρινα, δύο (2) ημεδαπούς, έναν 18χρονο για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και έναν 17χρονο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της ΕΛΜΕ Φλώρινας



Στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση για όλα τα τελευταία κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κλάδος διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές μετατάξεις, απολύσεις, αύξηση του ωραρίου που δημιούργησε τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα, εργασιακή ανασφάλεια (συμμετείχαν περίπου 100 άτομα σε σύνολο 450).

Μνήμες Λιγνίτη: Παννελήνιος Αγώνας Δρόμου


Νέος Πρόεδρος στη ΔΙΑΔΥΜΑ ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος



Στην Εκλογή Νέου Προέδρου Προχώρησε Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ. Νέος Πρόεδρος Της Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος στην θέση του μέχρι πρότινος Προέδρου Μανώλη Χατζησυμεωνίδη Δημάρχου Καστοριάς,

Στις 11 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Επικαιροποιημένος οδηγός υποτροφιών



Το Τμήμα Α΄Υποτροφιών της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παραδίδει σε όλους τους ενδιαφερομένους επικαιροποιημένο τον Οδηγό Υποτροφιών που εξέδωσε το 2005 και επανέκδοσε το 2007.

Πρόσληψη 48 ατόμων στο Νομό Φλώρινας στο Λιγνιτικό Κέντρο



Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (ΦΕΚ 28 Α), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις η διαδικασία για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών



Στις αρμόδιες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μεταβιβάζεται από φέτος με Κοινή Υπουργική Απόφαση η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Εγγραφές μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου



Στην Α” τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής. Οι απόφοιτοι της Α” τάξης συνεχίζουν στη Β” τάξη των ΕΠΑΛ ή μπορούν να εγγραφούν στη Β” τάξη των Γενικών Λυκείων.

Έναρξη της νέας χορωδιακής χρονιάς για την Παιδική Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του «Αριστοτέλη»



Η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνει την έναρξη και το πρόγραμμα της νέας χορωδιακής χρονιάς.

Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας δημοσίου λιγνιτωρυχείου Βεύης



Σε ενάμιση χρόνο το νωρίτερο και σε δυόμιση έτη το αργότερο από σήμερα, τοποθετείται η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης, από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΑΚΤΩΡ).

Εγγραφές στο Εικαστικό Εργαστήρι Ζωγραφικής του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»



Από το Εικαστικό Εργαστήρι Ζωγραφικής του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» γίνεται γνωστό ότι οι εγγραφές στα τμήματά του θα ξεκινήσουν από 13 Σεπτεμβρίου.

Φιλικά παιχνίδια στην Κοζάνη



Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 οι ΣΑΡΙΣΕΣ επισκέφτηκαν την Κοζάνη όπου έδωσαν σειρά φιλικών αγώνων με την φίλη ομάδα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Συγχαρητήριο στους επιτυχόντες μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Φλώρινας



Είναι συγκινητικό το πως μια μεγάλη προσπάθεια γίνεται επιτυχία.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Φλώρινας για την μεγάλη τους επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.

O Σταύρος Τουτζιαράκης στην προπόνηση του παιδικού τμήματος μπάσκετ του "Αριστοτέλη"



Στην προπόνηση του παιδικού τμήματος μπάσκετ του Φ.Σ.Φ. "Ο Αριστοτέλης" βρέθηκε ο Σταύρος Τουτζιαράκης, ο Φλωρινιώτης επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής που φέτος αγωνίζεται στο Σουηδικό πρωτάθλημα στους Solna Vikings.

Αρχαιρεσίες Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας



Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 3601/28 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 37 του v. 1316/83 και του άρθρου 51 του. 3601/28 όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο β άρθρου 58 του. 1539/85 καλούμε:

Μείωση διδάκτρων από το Ωδείο Φλώρινας



Το Δ.Σ. του Ωδείου, προέβη στην απόφαση της μείωσης των διδάκτρων κατά 10% και ειδικά για την τάξη της Ανωτέρας σχολής 25% (ουσιαστικά επαναφορά των διδάκτρων στο επίπεδο του σχ. έτους 2007-2008), όπως επίσης 50% στο ποσό της εγγραφής για όσους κάνουν την εγγραφή τους έως τις 16 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ξεκινούν τα μαθήματα φέτος.

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τα καύσιμα



Σας γνωρίζουμε ότι από τις 9-11-2011 με την Υπουργική Απόφαση με Αρ.Πρωτ. οικ.189533/2011(ΦΕΚ 2654/Β/ 9-11-11) τα επιτρεπόμενα καύσιμα στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης και τοπικής θέρμανσης (σόμπες-τζάκια) κτιρίων που χρησιμοποιούνται για κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και πάσης φύσεως υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης,

Θέσεις εργασίας Ψυχολόγου, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικού Λειτουργού



ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού
Θέσεις εργασίας για επιστημονικούς συνεργάτες στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, ειδικό θεραπευτικό κέντρο στα Ιωάννινα, με υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανατροπή τώρα!


Τραυματίστηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου



Επεισόδια έγιναν έξω από την πύλη του στρατοπέδου Αμυνταίου, όταν απέναντι στην ισχυρή αστυνομική δύναμη ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, φορείς και πολίτες του Αμυνταίου, προσπάθησαν να αποτρέψουν τη μετακίνηση μονάδων από το στρατόπεδο Αμυνταίου.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου για απάτη και πλαστογραφία



Αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα
Την Τρίτη (03-09-2013) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού για πλαστογραφία και απάτη στη Φλώρινα.

Εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»



Από το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του συλλόγου.

Η «Ποδηλασία Αγάπης» που ενώνει Ελλάδα και Κύπρο στο Δήμο Άργους Ορεστικού



Συγκέντρωση τροφίμων για κοινωφελή σκοπό.
Στο Δήμο Άργους Ορεστικού αναμένεται να φτάσει η «Ποδηλασία Αγάπης» που ενώνει την Ελλάδα με την Κύπρο προάγοντας την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ που συσπείρωσε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη



Η 39η επέτειος από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, βρήκε το κόμμα που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου συρρικνωμένο. Το βρήκε σαφώς περιορισμένο στις δυνάμεις του, να καταγράφει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά που ανέρχονται σε μόλις 7%, με τα κορυφαία στελέχη του την ίδια ώρα να μην μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα αυτονόητα.

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ



Όλο και πιο άγρια και ανελέητη η επίθεση στο εισόδημα της φτωχομεσαίας αγροτιάς από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, τις ελληνικές κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Η επιστολή του ΕΚΦ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Παπαπέτρου στο Αμύνταιο



Κύριε Υπουργέ
Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ να καταργήσει το στρατόπεδο Παπαπέτρου στο Αμύνταιο είναι άδικη, επιπόλαιη, απαράδεκτη για τον ακριτικό μας νομό και τους κατοίκους μιας περιοχής, που συνορεύει με δύο χώρες και απομονώνει ακόμα περισσότερο τους Φλωρινιώτες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ραχήλ Μακρή: Θα αντισταθούμε στην Κυβερνητική Εμμονή αποδόμησης της Δημόσιας Διοίκησης



Συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εμπορίου με την τομεάρχη Ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτή Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο



Χθες (03-09-2013) το βράδυ, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία στη Βεύη Φλώρινας (σε ισόπεδη διάβαση όπου υπάρχει προστατευτική μπάρα), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου και της 34χρονης ημεδαπής που επέβαινε σ’ αυτό.

Εργαστήριο παραδοσιακής και Εκκλησιαστικής ζωγραφικής “ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ” στον “Αριστοτέλη”



Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη των μαθημάτων μας για την περίοδο 2013-2014. Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά, που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη της παραδοσιακής ζωγραφικής και διακοσμητικής, αλλά και της Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής αγιογραφίας.

Δημοπρασία κοπής και μεταφοράς καυσόξυλων στη Δροσοπηγή



Ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Διαχειρίσεως Συνιδιόκτητου εξ Αδιαίρετου Δάσους Δροσοπηγής διακηρύσσει την Κυριακή 8 Σεπτέμβριου και ώρα 11.00 – 13.00 κλειστή, μειοδοτική δημοπρασία κοπής και μεταφοράς στο χώρο συγκέντρωσης περίπου (1.800) χωρικών κυβικών καυσόξυλων ατομικών αναγκών.

Στάσεις εργασίας αρχαιολόγων στο Αμύνταιο



Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Ελλάδας μετά από απόφαση των εργαζομένων αρχαιολόγων των έργων Ανάργυροι ΙΙXb και XIIIa στο ορυχείο πεδίου Αμυνταίου αποφάσισε να προχωρήσει σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τις ημέρες 4, 5 και 6/9/13 και ώρες 12:00-15:00.

ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2013- Συναυλία σήμερα στις 9 το βράδυ


Γενική συνέλευση του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία



Ο Νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα καλεί σε γενική συνέλευση όλα τα μέλη του συλλόγου την Τετάρτη 4/9/2013 και ώρα 5.30 μμ στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου με θέματα:

3o τουρνουά μπάσκετ Tournament


ΚΝΕ: Κανένας μαθητής, γονιός, εκπαιδευτικός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση



Η κυβέρνηση πάει να περάσει ένα νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ετοιμάζει για μια ακόμη φορά ένα "Νέο" Γενικό και ένα "Νέο" Επαγγελματικό Λύκειο, όπως τα παρουσιάζει.

Τμήμα Χειροποίητου Κοσμήματος και Χειροτεχνημάτων της Λέσχης Πολιτισμού



Στο εργαστήρι διδάσκεται η κατασκευή κοσμήματος με σύρμα, χάντρες και ημιπολύτιμους λίθους.

Πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης επικοινωνία και ρητορικές τεχνικές στην επιχειρηματικότητα



Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014
Α. Το Πρόγραμμα Δια βίου Εκπαίδευσης
Α.1 Αντικείμενο και στόχοι του Π.Δ.Β.Ε.
Το παρόν σεμινάριο έχει ως σκοπό την υποστήριξη της διδασκαλίας ρητορικών τεχνικών που αφορούν στη συγκρότηση του επιχειρήματος και στην ανάπτυξη της δεξιότητας παραγωγής γραπτού και κυρίως προφορικού λόγου.

Πρόσκληση επανάληψης ματαιωθείσας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου



Μετά την ματαίωση της 17ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την αριθμ. 19048/29-08-2013, πρόσκληση συνεδρίασης, επειδή δεν υπήρξε απαρτία, καλείσθε να προσέλθετε σε νέα δημόσια συνεδρίαση την 10 του μηνός Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00,

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δηλώσεις Δημάρχου Φλώρινας μετά το Δημοτικό Συμβούλιο


Συνάντηση με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου



Συνάντηση με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Κώστα Μπούρα για το θέμα της απομάκρυνσης των μονάδων και της κατάργησης του στρατοπέδου Αμυνταίου, είχαν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης.

Προθεσμία εγγραφής στις σχολές επιτυχίας των εισαγομένων αποφοίτων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β') στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. καθώς και των αποφοίτων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α ) στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014



Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.2525/97 (ΦΕΚ 188/ τ. Α71997), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 2909/2001(ΦΕΚ 90/ τ. Α72001), την παρ. 22 του άρθρου 6 του Ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152/ τ. Α72002), το άρθρο 27 του Ν. 3879/2010 (ΦΕΚ 163/τ. Α72010), το άρθρο 59 του Ν. 3966/2011 (ΦΕΚ 118/ τ. Α72011), τις παρ. 5 και 6 του άρθρου 25 του Ν. 4058/2012 και την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4071/2012(ΦΕΚ 85 Α').

Συνεδρίασε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

Όλοι στο πανεργατικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες. 
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.

Η Α' ΕΑΝ πρέπει να μείνει στο Αμύνταιο



Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και λέει όχι στην αποψίλωση των στρατιωτικών μονάδων της Δυτ. Μακεδονίας.

Προκήρυξη προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Δημιουργικής Γραφής


Σύλληψη αλλοδαπού στον Αετό Φλώρινας για αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος



Συνελήφθη σήμερα (03-09-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, 36χρονος υπήκοος Αλβανίας για αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος και οπλοκατοχή, στον Αετό Φλώρινας.

Έναρξη μαθημάτων από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας



Ετήσια σεμινάρια φωτογραφίας
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις.