Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Επικαιροποιημένος οδηγός υποτροφιών



Το Τμήμα Α΄Υποτροφιών της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παραδίδει σε όλους τους ενδιαφερομένους επικαιροποιημένο τον Οδηγό Υποτροφιών που εξέδωσε το 2005 και επανέκδοσε το 2007.
Καθ’ όλα πολύτιμη και καθοριστικής σημασίας υπήρξε η συνδρομή σε όλη την διαδικασία του Γραφείου Κληροδοτημάτων, του Δ’ Τμήματος Διαχείρισης και Μισθοδοσίας της Διεύθυνσης Διοικητικού του Υπουργείου.
Ο Οδηγός περιλαμβάνει όλους τους Ελληνικούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς που χορηγούν υποτροφίες και οικονομικά βοηθήματα σε Έλληνες πολίτες πρωτίστως, και δευτερευόντως σε αλλοδαπούς πολίτες, για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού. Όλως ιδιαιτέρως, στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, με επακόλουθο αυξανόμενη αδυναμία πολλών Ελληνικών οικογενειών να συνδράμουν οικονομικά τα παιδιά τους στις ανώτερες σπουδές τους, η οικονομική ενίσχυση μέσω υποτροφίας ή βοηθήματος αποδεικνύεται ζωτικότερης σημασίας από ό,τι σε παρελθόντα χρόνια. Δεδομένου ότι μέσω ανωτέρων σπουδών οι νέες γενεές στοχεύουν στην κατάκτηση υψηλών στόχων, διεύρυνση των προοπτικών για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και βελτίωση των όρων της ζωής τους, αλλά και του ίδιου τους του εαυτού, μέσω της πρόσβασης σε επιπλέον γνώση, η οικονομική αδυναμία αποτελεί, συχνά, φραγμό στην υλοποίηση  των ευγενών αυτών ονείρων τους.
Ο παρών Οδηγός υποτροφιών καθίσταται πολύτιμο εργαλείο στην αναζήτηση οικονομικής υποστήριξης από όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν υποτροφία ή οικονομικό βοήθημα για τις βασικές ή μεταπτυχιακές σπουδές τους.  Στον Οδηγό έχουν περιληφθεί πολλά νέα Ιδρύματα και Κληροδοτήματα που χορηγούν οικονομική υποστήριξη σε φοιτητές και νέους επιστήμονες, αλλά και ερευνητές και επιστήμονες εν γένει, ενώ έχουν απαλειφθεί άλλα που δεν χορηγούν πλέον σχετική οικονομική ενίσχυση. Μέριμνα της Υπηρεσίας αυτής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπήρξε η μέγιστη δυνατή συμπερίληψη πληροφοριών και στοιχείων επικοινωνίας με τους φορείς, ώστε ο Οδηγός να καταστεί χρηστικός στο μέτρο του δυνατού. Ανά τακτά διαστήματα, ο Οδηγός θα ενημερώνεται στο μέλλον με νέα στοιχεία, εφ’ όσον αυτά προκύψουν. Κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών, ο Οδηγός υποτροφιών αναρτάται στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: http://www.minedu.gov.gr/ στον σύνδεσμο Υποτροφίες, καθώς και στην Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου: http://www.e-yliko.gr στον σύνδεσμο Ενημερωτικό Υλικό.


Αμαλία Ρούβαλη
Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Υποτροφιών
Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων
Σεπτέμβριος 2013


Διαβάστε περισσότερα: http://www.minedu.gov.gr/home/prokirikseis-diagwnismoi-ypotrofies-main/53-ypotrofies-klirodothmata/9944-05-09-13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.