Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Άλλη μια σεισμική δόνηση πριν από λίγο




Άλλη μια σεισμική δόνηση μεγέθους 2,9R σημειώθηκε στις 23:22, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα βόρεια της Φλώρινας και εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Συγκέντρωση φαρμάκων στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας



Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας, ο Ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και το  ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ το Σάββατο 9 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 14:00 θα συγκεντρώσουν  φάρμακα στα γραφεία του Συλλόγου στην Οδό Μαγνησίας 10 στη Φλώρινα.

Πανελλήνιοι αγώνες αλπικού σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας κατηγορίας παίδων και κορασίδων από τον ΣΟΧ



Τους Πανελλήνιους Αγώνες Χιονοδρομίας του Εθνικού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Παίδων 1 και Κορασίδων 1 προκήρυξε ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας.

Ο ετήσιος αποκριατικός χορός του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης



Ανακοινώνεται ότι ο ετήσιος Αποκριάτικος Χορός του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στις 8.30 μ.μ στο ξενοδοχείο Νεφέλη στο Πανόραμα υπό τους ήχους του Φλωρινιώτικου συγκροτήματος Χάλκινων του Φιλιππάκου.

Ο ετήσιος αποκριάτικος χορός από το Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας


Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας σας προσκαλεί  στον αποκριάτικο χορό  που διοργανώνει, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 8:30μμ, στην αίθουσα δεξιώσεων «Διόνυσος» στη Σκοπιά Φλώρινας.

Αποκριάτικος χορός από το πρότυπο δημοτικό σχολείο Φλώρινας



Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας σας προσκαλεί σε παιδικό Αποκριάτικο χορό το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στο Ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ» στις 18:30.

Παιδικό αποκριάτικο πάρτι από τον Σ.Ε.Ο. Φλώρινας


Χορευτικό τμήμα ενηλίκων από την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα



Η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα κάνει γνωστό στα μέλη και τους φίλους της, ότι πρόκειται να ξεκινήσει χορευτικό τμήμα ενηλίκων.

Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών Χάντμπολ στο Αμύνταιο



Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) και ο Δήμος Αμυνταίου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τον 27ο Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών χάντμπολ,

Αποκριάτικος χορός από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου



H Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου σας καλεί στον αποκριάτικο χορό που διοργανώνει το Σάββατο στις 20:30 στο club Theatro στο Αμύνταιο.

Αποκριάτικο πάρτι από «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»



Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Φλώρινας «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» προσκαλεί όλους τους μικρούς μας μασκαράδες να μπούμε στον ξέφρενο ρυθμό του καρναβαλιού το Σάββατο 09/03/2013 και ώρα 17.30μ.μ στο ΓΙΑΖΙ.

Αποκριάτικο πάρτι από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Βεύης



Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του δημοτικού και νηπιαγωγείου Βεύης σας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτι που θα κάνει το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:00μ.μ. στο cafe bar Boudoir στην Βεύη.

Αριστοτέλης vs Γ.Σ. Καστοριάς


Αποκριάτικος χορός από το Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Φλώρινας



Ένας χορός που θα μείνει σε όλους αξέχαστος... μια βραδιά ξεχωριστή, ένα γλέντι από τα λίγα.
Με Δημοτικά-Ηπειρώτικα- Βλάχικα τραγούδια με τον μεγάλο ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΜΑ και ΦΩΤΗ ΤΡΑΣΙΑ στο τραγούδι και στο κλαρίνο τον ΚΩΣΤΑ και ΗΛΙΑ ΣΜΟΛΙΚΑ...

Ετήσιο μνημόσυνο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών



Συνάδελφοι,
Το Α’ Ψυχοσσάβατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. ως ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Αποκριάτικο πάρτι από τους προσκόπους Φλώρινας


Σύλληψη τριών ατόμων στον Αετό Φλώρινας για παράνομη εργασία



Την Πέμπτη (07-03-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στον Αετό – Φλώρινας έναν 43χρονο ημεδαπό και δύο 23χρονες αλλοδαπές, υπηκόους FYROM, για παράνομη εργασία.

«Εργαστήρι αιώνων», ένα ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου για την Πρέσπα, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης




Ο Αντώνης ξεκινά να φτιάξει τη νέα του ξύλινη βάρκα. Είναι από τους τελευταίους που γνωρίζουν την τέχνη αυτή. Ζει από το ψάρεμα στις λίμνες της Πρέσπας. Στην ίδια περιοχή η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών μελετά εδώ και πολλά χρόνια τα ψάρια της περιοχής.

Ένσταση του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Παιδείας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»



Το Συμβούλιο Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ασχολήθηκε με τις ρυθμίσεις που επιχειρούνται στην λειτουργία των ΑΕΙ με το τελικό σχέδιο ΑΘΗΝΑ που κατατέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και διαπιστώνει τα εξής:

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιουργεί 20 βοτανικούς κήπους σε σχολεία και ιδρύματα



Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σχεδίασε και υλοποιεί το τριετές πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ και το συστήνει στο ευρύ κοινό.

Συνάντηση του Δημάρχου Πρεσπών με το Γάλλο Πρόξενο


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Πρεσπών πραγματοποίησε χθες ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Rigoleur, ο οποίος επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Πολιτιστικό Τρίγωνο, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και το Δημαρχείο, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Βασίλειος Τσέπας.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης «Το Τσίκνισαν»



Την Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις το «τσικνίσαμε».

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου για την Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, προσφέροντας αίμα, για λογαριασμό της Τράπεζας αίματος του Συλλόγου.

Προκλητικοί μισθοί, διορισμοί και θέσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας



Την επανεξέταση του οργανογράμματος, του αριθμού των προσώπων και του ύψους των αποζημιώσεων των μελών του Τ.Χ.Σ., ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Όχι στην υποβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας



Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού συμπαραστέκεται στον κοινό αγώνα φορέων και πολιτών για την αυτονομία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την ενδυνάμωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων



Με τους Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Φλώρινας συναντήθηκε την Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε ερώτηση του Γ. Κασαπίδη σχετική με την Ογκολογική μονάδα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας



Την αυτοτελή λειτουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Γ.Ν. Πτολεμαΐδας μελετά το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με γραπτή απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος στο βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη.

Η θέση και η πορεία της γυναίκας στο πέρασμα του χρόνου


Βραδιά αφιερωμένη στη Μουσική του Κινηματογράφου


Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στη Μουσική του Κινηματογράφου, με μελωδίες και τραγούδια από γνωστές ελληνικές και ξένες ταινίες και ταυτόχρονη προβολή αποσπασμάτων των ταινιών.

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την ημέρα της γυναίκας



Είναι γεγονός πως οι γυναίκες μέσα από τις οργανώσεις τους τόσο στην Ευρώπη αλλά κυρίως στη χώρα μας και με  καθημερινούς αγώνες, πέτυχαν πολλά για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, την οικογένεια, την οικονομία, την πολιτική.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας



Ο ρόλος, η προσφορά και η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή είναι παράγοντες καθοριστικοί. Είτε ως μητέρες, είτε ως σύζυγοι, είτε ως νοικοκυρές, είτε ως εργαζόμενες, οι γυναίκες δίνουν μια καθημερινή και ξεχωριστή μάχη στο στίβο της ζωής και χάρη στην προσφορά τους αποτελούν τα ισχυρά θεμέλια της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας.

Μήνυμα του Δημάρχου Πρεσπών για την ημέρα της γυναίκας



Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η γυναίκα σήμερα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους, ενώ παράλληλα να δίνει καθημερινά τον προσωπικό της δύσκολο αγώνα τόσο στο εργασιακό όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον.

Μήνυμα του Ε.Κ.Φ. για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, υπενθυμίζει ότι η 8ηΜαρτίου δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες.

Μήνυμα του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας



Το ΚΚΕ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, χαιρετίζει όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις άνεργες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

«Βιβλία Γνώσης και Μικρές Ιστορίες:Η Παιδαγωγική Αξιοποίησή τους στη Διδακτική Πράξη»



Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 8ο μάθημα του Προγράμματος για τον Κριτικό Γραμματισμό, που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά ο «Όμιλος Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία» σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Γλώσσας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Εισηγήτρια ήταν η κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας, με Μεταπτυχιακό στα Παιδαγωγικά, και θέμα: «Βιβλία Γνώσης και Μικρές Ιστορίες: Η Παιδαγωγική Αξιοποίησή τους στη Διδακτική Πράξη».

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στην Π.Ε. Φλώρινας



Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε την Πέμπτη Μαρτίου ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christophe Le Rigoleur, όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη.

Επίσκεψη Γάλλου Προξένου στο Δήμο Αμυνταίου και το Ξινό Νερό



Ο νέος Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Riggoleur, επισκέφτηκε το Δήμο Αμυνταίου και το Δημοτικό Σχολείο Ξινού Νερού, συνεχίζοντας τις άριστες σχέσεις που είχε αναπτύξει με την περιοχή μας ο προκάτοχός του.

Η ομάδα Παίδων του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Δρόμων Αντοχής Παίδων Κορασίδων του Ελληνικού Πρωταθλήματος



Η ομάδα Παίδων του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Δρόμων Αντοχής Παίδων Κορασίδων του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Κατάληψη και κλείσιμο όλων των Δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Κατάληψη και κλείσιμο όλων των Δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αντιδρώντας στις προτάσεις του σχεδίου «Αθηνά» για την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η τελική πρόταση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»



Σας αποστέλλουμε την τελική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», όπως θα παρουσιασθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  της Βουλής.

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης ««Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα»



Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει από τις 06 Μαρτίου έως και τις 07 Απριλίου 2013 έκθεση με τίτλο ««Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα», η οποία θα λάβει χώρα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ

Εκδηλώσεις από το Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας για την ημέρα της Γυναίκας



8η Μάρτη, μέρα τιμής και μνήμης για το γυναικείο κίνημα, μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα...

Βιβλία γνώσης και μικρές ιστορίες: η παιδαγωγική αξιοποίησή τους στη διδακτική πράξη



Το 8ο μάθημα του Προγράμματος "Κριτικού Γραμματισμού" θα πραγματοποιειθεί την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, στις 18.00 μμ., στο Ξενοδοχείο "Φαίδων", με θέμα: "Βιβλία γνώσης και μικρές ιστορίες: η παιδαγωγική αξιοποίησή τους στη διδακτική πράξη" και εισηγήτρια την κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής.

Ώρα Μηδέν - Σχέδιο «Αθηνά» - Δυτική Μακεδονία



Μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο και αναδημοσιεύτηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και μετά από την αποστολή της επίσημης θέσης του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνεται η κατακρεούργηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη οικογένεια


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 06/03/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:

Καλλιέργεια ενεργειακών φυτών, σόγιας και ηλίανθου



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου διοργανώνει αγροτική ημερίδα με θέμα: «καλλιέργεια ενεργειακών φυτών, σόγιας και ηλίανθου».

Η ομιλία του κ. Κωνσταντινίδη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα " Αποπεράτωση φράγματος Τριανταφυλλιάς στο Ν. Φλώρινας"


ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.  Υπουργό για την ενημέρωση, αλλά και για όλη την προσπάθεια που έκανε, το διάστημα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ώστε να τελειώσει, επιτέλους, ένα σήριαλ, που παρακολουθεί ο λαός της Φλώρινας επί μια εικοσαετία.

Κατάληψη και κλείσιμο όλων των Δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»



Κατάληψη και κλείσιμο όλων των Δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αντιδρώντας στις προτάσεις του σχεδίου «Αθηνά» για την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας.

Συνάντηση του Προέδρου του ΕΒΕ Φλώρινας με τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης



Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας συναντήθηκε στις 28/02/2013 με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου στο κτίριο της πρώην Νομαρχιακής Αυτ/σης Κοζάνης όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και το μέλλον της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.