Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η εισήγηση του Δημάρχου Φλώρινας στην ημερίδα για τη Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση



Στη συζήτηση με θέμα «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013.

H τοποθέτηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ημερίδα για τη Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση



Η Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχολεί διαχρονικά τόσο την εκτελεστική όσο και τη νομοθετική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα και όσους εκφράζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε πρόκειται για τους εκλεγμένους αιρετούς είτε για τους ίδιους τους πολίτες.

Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Μακεδονίας για το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Η κατάργηση του άρθρου 15 του ν. 2452/1997 είναι η μόνη λύση.
Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  χωρίς ουσιαστικά να απαντάει στα επίδικα της ερώτησης.

Νεκρή αρκούδα από πυροβόλο όπλο



Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου αρκούδα στη Μύκανη Καλαμπάκας κοντά στον Ίωνα ποταμό στο δασος Ρίγκλοβο.

Σύλληψη διωκόμενου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών



Συνελήφθη άλλος ένας ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών.  
Χθες (21-11-2013) τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 54χρονο ημεδαπό για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, καθώς επίσης και 31χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατατέθηκε το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο- Καμία ονομαστική αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας!



του Σάββα Καλεντερίδη
Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, αντί να καταπολεμήσει αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκει, μάλλον θα επιφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, εκτός κι αν κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας επιδιώκουν κάτι τέτοιο.

Παρουσίαση του βιβλίου «Σπάνιες γαίες» της Σώτης Τριανταφύλλου



Το Βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ, ο Όμιλος Βιβλίου του Μορφωτικού Τμήματος του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και οι EKΔOΣEIΣ ΠATAKH σας προσκαλούν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 21:30 σε μια συνάντηση με τη Σώτη Τριανταφύλλου με αφορμή το νέο της βιβλίο «Σπάνιες γαίες».

Η ομάδα Volleyball του ΦΣΦ ¨ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ¨ συμμετέχει στη Δράση "Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω"



Η ομάδα Volleyball του ΦΣΦ ¨ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ¨ αναγνωρίζοντας την τεράστια πλέον ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται σκληρά από την ανεργία και την φτώχεια, συμμετέχοντας στη Δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, "Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω" συγκεντρώνει, τρόφιμα είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 26/11/2013 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , με τα παρακάτω θέματα:

Πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ



Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 95 χρόνια (1918 – 2013) από την ίδρυση του κόμματος.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2013, στην Αίθουσα τέχνης Κοζάνης στις 6:30 μμ.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Δυναμικά για το Περιφερειακό Τμήμα που μας αρμόζει…



Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2013,  καλούμαστε να πάρουμε απόφαση για την εκπροσώπηση του κλάδου μας.

Παρουσίαση βιβλίου της Λάνας Μανδύλα «Για τον πατέρα μου»


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας



Χθες (20-11-2013) τις απογευματινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας



Υπό την Προεδρεία του Αντιδημάρχου Φλώρινας κ. Μιχαήλ Καρακόλη  συνεδρίασε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 το Συντονιστικό Τοπικό  Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας με θέμα «Λήψη μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμύρες κατά τη χειμερινή περίοδο 2013-2014».

Σύλληψη φυγόποινου ημεδαπού στο Αμύνταιο Φλώρινας



Χθες (20-11-2013) τις βραδινές ώρες στο Αμύνταιο Φλώρινας, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 51χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Σύλληψη διωκόμενου ημεδαπού



Χθες (20-11-2013) τις βραδινές ώρες στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Φλώρινα



Με εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εορτάστηκε στην πόλη της Φλώρινας η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013.

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με το Συνταγματάρχη του 1ου Συντάγματος Πεζικού



Με το Συνταγματάρχη του 1ου Συντάγματος Πεζικού κ. Λιόντο Κωνσταντίνο συναντήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας  κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Σημαντική διάκριση της Δήμητρας Σελεμίδου, μαθήτριας ελαφρού τραγουδιού της τάξης της κ. Αντρέεας – Μιρέλας Διδασκάλου του Ωδείου Φλώρινας



Στις 4, 5 & 6 Οκτωβρίου 2013 διεξήχθη η A΄ φάση της 4ης Ακρόασης που οργάνωσε ο Εκδοτικός Οίκος “Μικρή Άρκτος” στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού και η οποία αφορούσε στην ακρόαση νέων ερμηνευτών ηλικίας έως 30 ετών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε στους  300 ερμηνευτές (-τριες) από 22 πόλεις της Ελλάδας.

Στην 3η θέση ο Α.Σ. «Παγκράτιον» στο 9ο Κύπελλο Καράτε Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας



Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας, το Σάββατο 19/11/2013, το 9ο Κύπελλο Καράτε της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Νέα σειρά τμημάτων στο Εργαστήρι Φωτογραφίας του «Αριστοτέλη»



Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας 2ης σειράς τμημάτων για μαθητές, φοιτητές και ενήλικες σε επίπεδα αρχαρίων και προχωρημένων.

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού



Τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 στο Επιμελητήριο Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: "Η Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού καθοριστικός παράγοντας για την Εξωστρέφεια".

Γενική Συνέλευση στον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Δροσοπηγής



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ στο Δημοτικό Σχολείο Δροσοπηγής με θέματα ημερησίας διάταξης:

Η νέα πολιτική εξωστρέφειας: προοπτικές για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ως μέσο εξόδου από την κρίση



Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι στις 23-11-2013 θα βρίσκεται στην Περιφερειακή  Ενότητα Καστοριάς μετά από πρόσκληση μας ο Υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας.

Ψήφισμα του Φ.Ο.Ο.Φ. για το θάνατο του Χρήστου Γούναρη



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (Φ.Ο.Ο.Φ.) μετά την αναγγελία του θανάτου του Χρήστου Γούναρη, επί σειρά ετών μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου, συνεδρίασε εκτάκτως στις 19/11/2013 και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στις αγωνιζόμενες συναδέλφισσες και στους αγωνιζόμενους συναδέλφους της ΕΡΤ, οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικών της κυβέρνησης, τόσο σε βάρος των θέσεων εργασίας όσο και σε βάρος της ενημέρωσης των πολιτών.

Το νηπιαγωγείο Παπαγιάννη στο ΚΠΕ Μελίτης



Στις 19 Νοεμβρίου 2013 το Κ.Π.Ε.  Βεύης-Μελίτης  υποδέχθηκε τις εκπαιδευτικούς και  τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Παπαγιάννη, προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Νερό με γεύση» , που από φέτος  πιλοτικά απευθύνεται και σε μαθητές νηπιαγωγείου.

Ο ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" ευχαριστεί τον κ. Κυριάκο Χολέρη( Τορόντο - Καναδά)



Το ΔΣ του ΦΣΦΑ ευχαριστεί θερμά τον κ. Κυριάκο Ν. Χολέρη, κάτοικο Τορόντο Καναδά, για την ευγενική προσφορά του, που εκφράστηκε με τη χρηματική δωρεά, ύψους διακοσίων 200) δολαρίων Καναδά, εις μνήμη του Μακεδονομάχου θείου του καπετάν Αντιγόνου (Γκόνου) Χολέρη, με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το θάνατό του. 

Τροποποίηση του Ν.4015/2011 για το θεσμικό πλαίσιο των αγροτικών συνεταιρισμών



Τη νομοθετική βελτίωση με σχετικές τροπολογίες του Ν. 4015/2011 που αφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ζητά ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, με σκοπό να ξεπεραστούν τα νομικά ζητήματα και οι δυσχέρειες που παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή του νόμου.

Ανακοίνωση του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε.για τις επαγγελματικές άδειες



Το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να βγάλουν επαγγελματικές άδειες ότι λόγω αλλαγής του Π.Δ. 31/90 υπάρχουν πολλές αλλαγές ως προς τη διαδικασία για την έκδοση διπλωμάτων.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»



Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δ. Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν συζήτηση με θέμα:

Εκλογές Σωματείου Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων



Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Προσφοράς Υπηρεσιών Ν.Φλώρινας σας καλεί
στις Εκλογές για την ανάδειξη  Διοικητικού  Συμβουλίου  που θα γίνουν την
Κυριακή 24 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και ώρα 11:00πμ μέχρι 17:00μμ.

Πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας των ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοέμβριου 2013 στην πόλη της Φλώρινας




Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η  Νοεμβρίου  2013  καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής :

Συμπαράσταση του Συλλόγου Δημοτικής Υπαλλήλων των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου στους σχολικούς φύλακες



Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ώρα 10πμ στα δικαστήρια Φλώρινας, συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας σχολικούς φύλακες, οι οποίοι μάχονται κατά της διαθεσιμότητας.

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας



Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας στα τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του , έχει ως αρχή να μην απαντά σε εμπρηστικές ανακοινώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων που κατά καιρούς εκδίδονται από διάφορες ομάδες , όταν φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό για αυτές.

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης την 24η Νοέμβριου 2013 στην πόλη της Φλώρινας



Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την  Κυριακή  24 Νοεμβρίου  2013. 

Συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας στη δράση Δωρίζω- Χαρίζω



Ο σύλλογος μας συμμετέχει ενεργά στην τόσο σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας "Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω" και συγχαίρει όλους τους αρμοδίους αυτής της δράσης.

Ολοκληρωμένο πλέγμα δρομολογίων τώρα



Τον προηγούμενο μήνα κλείσαμε ένα χρόνο από την επανέναρξη των δρομολογίων του τρένου της Φλώρινας. Είναι μια αχτίδα φωτός μέσα στη μαυρίλα που μας έχει πλακώσει.

Ευχαριστήριο του γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών



Οι εκπαιδευτικές κοινότητες του Γυμνασίου Κλεινών και του Δημοτικού Κλεινών ευχαριστούν θερμά τον κ. Ξανθόπουλο Γεώργιο, οδοντίατρο της πόλης μας, για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση που πραγματοποίησε στους μαθητές μας.

Δραματικές οι συνέπειες για την ύπαρξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων



Η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κτηνοτροφία με τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων. Αφού με βάση το Σχέδιο Δράσης για τα Βοσκοτόπια που εκπόνησε η ελληνική κυβέρνηση και εγκρίθηκε από την ΕΕ, από τον Ιούνιο του 2012 και ήδη ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2013,

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σε λίγες μέρες υπογράφεται η κατασκευή του έργου της τηλεθέρμανσης με τον ανάδοχο του έργου








Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Παρόντες στη συνέντευξη επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνιος Σίπκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Ευαγγέλου, Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Μιχάλης Καρακόλης, Παναγιώτης Μαβίδης και Χρήστος Μπαρδάκας, η Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου και η Γενική Διευθύντρια της ΑΝΦΛΩ κ. Ζέτα Ρίζου.

Μήνυμα για την ανακύκλωση



Είναι γνωστό ότι η ανακύκλωση βοηθά το φυσικό περιβάλλον, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων για τους Δήμους που την ασκούν. Ο Δήμος Αμυνταίου έχει επεκτείνει την ανακύκλωση και πρόσφατα προμηθεύτηκε μέσω της ΔΙΑΔΥΜΑ δύο απορριμματοφόρα οχήματα που θα βοηθήσουν στην ανακύκλωση.

Επιτέλους απαρτία για το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με είκοσι δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών & Μικρασιατών Φλώρινας για το Μακαριστό Μητροπολίτη π. Αυγουστίνο Καντιώτη



Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κιουταχειωτών & Μικρασιατών Φλώρινας  θεωρεί υποχρέωσή του να γράψει λίγα λόγια μια και συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη μας π. Αυγουστίνου Καντιώτου.

Αποτελέσματα δικαιούχων προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων



Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, έχουν βγει οι τελικές καταστάσεις δικαιούχων για το πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων στους άπορους της χώρας για το έτος 2013 και παρακαλούνται όσοι έχουν καταθέσει χαρτιά να απευθυνθούν στο Φορέα τους για να ενημερωθούν αν είναι δικαιούχοι ή απορριπτόμενοι.

Επανεκκίνηση μονάδας ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα



Σε λίγη ώρα θα γίνει επανεκκίνηση της μονάδας ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα. Όπως σε κάθε επανεκκίνηση αναμένεται να υπάρξει μαύρος καπνός για ένα μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που είναι γνωστό στις υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου και για το οποίο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Λειτουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης και εξυπηρέτησης αγροτών στις Πρέσπες


Εκδήλωση υποδοχής φοιτητών του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. της Φλώρινας



«Η Φλώρινα καλωσορίζει τους φοιτητές της».
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.) σε συνεργασία με την Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή φορά εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της πόλης με τίτλο «Η Φλώρινα καλωσορίζει τους φοιτητές της».

Μεγάλη συμμέτοχη και δυνατή παρουσία για τις ΣΑΡΙΣΕΣ στη Δράμα



Για μία ακόμα φορά οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν δυναμικά σε ένα Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το Σαββατοκύριακο 16/17-8-2013 δώδεκα αθλητές/τριες από τη Φλώρινα αγωνίστηκαν στη Δράμα στις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων και εφήβων.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών



Σε βάρος ενός εξ αυτών εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Την Κυριακή (17-11-2013) τις βραδινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν  48χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του (37 και 24 χρονών), μη νόμιμων μεταναστών.

Ντροπή σε σας κ. Βενιζέλο!



Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με αφορμή την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης, με το γνωστό ύφος - εκατό καρδιναλίων - μιλάει για ντροπή και για πρόσκληση αποστασίας.

Σύλληψη δύο φυγόποινων αλλοδαπών στη Φλώρινα



Την 16-11-2013 τις απογευματινές ώρες στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας – Πρώτης, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 43χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης για παραβίαση περιορισμών διαμονής,

Ευχαριστήριο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΕΠ/ΠΔΜ



Το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί όλους και όλες τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες να συμμετέχουν στην τελετή υποδοχής τους που η πόλη της Φλώρινας οργανώνει αύριο το απόγευμα στις 7.30μμ στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας.