Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης



Την 24-01-2013 το απόγευμα, στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 42χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Το Φλάμπουρο» στην «Πίτα του Ηπειρώτη»


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου "Το Φλάμπουρο" σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην εκδήλωση "Πίτα του Ηπειρώτη" που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Για το διπλό στη Φλώρινα ο Αμύντας



Τη δεύτερη σερί του νίκη θα επιδιώξει τη Κυριακή (27/2) η ανδρική ομάδα του Αμύντα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ακαδημία Φλώρινας.

Εργαστήρι Λογοτεχνίας: Η Απόλαυση της Ανάγνωσης



Την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε η πέμπτη επιμορφωτική εσπερίδα των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία στο πλαίσιο του Προγράμματος για τον «Κριτικό Γραμματισμό» με εισηγητή τον κ. Σταύρο Γρόσδο, Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. 5ης  Περιφέρειας Πέλλας, με Μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Γλώσσας, υποψήφιο Διδάκτορα στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ. στη θεματική της Δημιουργικής Γραφής και θέμα: «Εργαστήρι Λογοτεχνίας: Η Απόλαυση της Ανάγνωσης».

Η τρίτη τάξη του Γυμνασίου Βεύης στο Κ.Π.Ε. Μελίτης



Στις 23 Ιανουαρίου 2013 το Κ.Π.Ε. Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Αλεξίου Νικόλαο & Μαρκοπούλου Μαριάνθη με την Γ΄τάξη του Γυμνασίου Βεύης.

Παράταση ενός έτους στην απόσυρση αυτοκινήτων



Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε ένος έτους παράταση για την απόσυρση οχημάτων. Οσοι ενδιαφέρονται, μπορούν έως τις 31 Δεκεμβρίου να αποσύρουν το όχημά τους, εφόσον η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2000 και με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στις 09:30πμ θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας


Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Φλώρινας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:30πμ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στις 09:00πμ θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου



Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Αμυνταίου την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στις 09:00πμ θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών



Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Πρεσπών την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Γιορτή Κρασιού 2013


Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί την κύρια απασχόληση ενός πολύ μεγάλου ποσοστού της τοπικής κοινωνίας, με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει ως εξής:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ :

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 66χρονης ημεδαπής



Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας και της Α’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας την 24-11-2012, σε βάρος 66χρονης ημεδαπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 26 και 25 ετών.

Τεχνικές Διαπραγμάτευσης από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Αμύνταιο



Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εργασιών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου από τον Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Θεόδωρο Κουτρούκη, με θέμα «Τεχνικές Διαπραγμάτευσης».

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει ως εξής:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:

Απαντήσεις Υπουργείων σε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ



Ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτσης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας, απάντησαν σε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., μεταξύ αυτών και ο Θ.Γερμανίδης, για την «Επέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του Δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας». Τα κείμενα των απαντήσεων έχουν ως εξής:

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Τη βασιλόπιτα του κόβει ο ΟΞΙΦ


Ημερίδα από το ΕΒΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Το Επιμελητήριο Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ (ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ- συνδιοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

Τη βασιλόπιτα του κόβει ο ΠΗΓΑΣΟΣ Φλώρινας


Επιτυχημένος ο εορτασμός της «Ημέρας Χιονιού»



Με πολύ μεγάλη επιτυχία έκλεισε με την κεντρική εκδήλωση ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας. Η γιορτή διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Φλώρινα και όπως αποδείξαμε ξέρουμε από χιόνι.

Κοπή βασιλόπιτας από τη Λ.Φ. ΠΑΟΚ «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ»



Η Λ.Φ ΠΑΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑ ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ καλεί όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ στις 03/02/2013 στις 17:00μ.μ στα γραφεία του συνδέσμου για την κοπή της βασιλόπιτας για την νέα χρονιά.

Συνέντευξη τύπου του ΕΒΕ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων



Το Επιμελητήριο Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ-  σας προσκαλούν στην  συνέντευξη τύπου με θέμα :

Συνέντευξη Τύπου του Δήμαρχου Αμυνταίου


Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, που θα παραχωρηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την έναρξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας στην «Πίτα του Ηπειρώτη»



Το Δ.Σ. του συλλόγου μας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ανακοινώνει την συμμετοχή μας για πρώτη φορά στην κορυφαία εκδήλωση των απόδημων Ηπειρωτών ,"την Πίτα του Ηπειρώτη" που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ.

Κοπή βασιλόπιτας από το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας



Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην κοπή της βασιλόπιτας του τμήματος, που θα πραγματοποιηθεί

Το νέο Δ.Σ. του Α.Π.Σ. ΑΙΑΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Σας γνωρίζουμε την σύνθεση των μελών του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Π.Σ. ΑΙΑΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ το οποίο αναδείχτηκε από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου την 22/01/2013.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου στον ετήσιο χορό μας!

Άσκηση μεταφοράς τραυματία σκιέρ από τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας



Άσκηση μεταφοράς τραυματία σκιέρ πραγματοποίησαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Παγκόσμια ημέρα Χιονιού.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η 1η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου Α’ Εθνικής


Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, διεξήχθη η 1η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου Α΄ εθνικής Κ.Δ. Μακεδονίας 2013. Αναλυτικά τα αποτελέσματα  της 1ης αγωνιστικής, έχουν ως εξής:

Ο Αμύντας Αμυνταίου τίμησε Μοσχόπουλο και Καλυβιάνο



Ο Αμύντας Αμυνταίου πέρα από την έντονη δράση του στο χώρο της χειροσφαίρισης, ξέρει αναγνωρίζει και επιβραβεύει  τις επιτυχίες ,  στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, ειδικά όταν αυτές προέρχονται από αθλητές και αθλήτριες της πόλης.

Απάντηση Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση του Γ. Κασαπίδη σχετική με την "Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας"



Σας κοινοποιούμε  το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην ερώτηση(Αρ. Πρωτ.:1997/18.12.2012) που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με την "Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας".

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 16:30 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:

Συμπαράσταση συνδικαλιστών στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ



Όποιος είδε τα βραδινά δελτία ειδήσεων της 22-1-2013, κατάλαβε πολύ καλά, γιατί η κυβέρνηση πρόσφατα χάρισε νομοθετικά το 20% των διαφημιστικών εσόδων που ήταν υποχρεωμένα τα κανάλια εδώ και χρόνια να καταβάλουν, αλλά τα παρακρατούσαν παρανόμως…

Επίσκεψη του Δημάρχου Ορεστίδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στην Αθήνα


Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, επισκεπτόμενος μια σειρά Υπουργείων και υπηρεσιών για την προώθηση και τη διευθέτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν το Δήμο.

Απάντηση Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε ερώτηση του Γ. Κασαπίδη σχετική με τη λειτουργία των ΚΕ.Π.Α.



Σας κοινοποιούμε  το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στην ερώτηση(Αρ. Πρωτ.:4047/16.11.2012) που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με τις δυσκολίες που παρατηρούνται στη λειτουργία των ΚΕ.Π.Α.

Στο συνέδριο του προγράμματος EFFMIS ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού



Στο τελικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EFFMIS (European Forest Fire Monitoring using Information Systems -  Ευρωπαϊκή Παρακολούθηση Δασικών Πυρκαγιών με χρήση Πληροφοριακών Συστημάτων) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 17-18 Ιανουαρίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Η Τ.Ο. Φλώρινας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της



Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, μέλη της Τ.Ο. Φλώρινας, παρουσία πολλών υποστηρικτών του κινήματος, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Τοπικής στην Φλώρινα.
Παρόντες ήταν ο Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας κος. Τούφας Στέλιος και ο Γραμματέας της Τ.Ο. Φλώρινας κος. Ρώμας Ευάγγελος.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με το Προεδρείο της ΕΛΜΕ



Με το νέο Προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας συναντήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013  ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Έναρξη λειτουργίας των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας



Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ιδρύονται δύο (2) Τμήματα και εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης
Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα

Κίνηση στην Εγνατία Οδό



Λόγω τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το πρωί στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) και εξαιτίας πυκνής ομίχλης που επικρατεί από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος την ΠΑΘΕ παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και συμμορφούμενοι με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η προσφώνηση του προέδρου του ΦΣΦΑ κατά την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου



Προσφώνηση κατά την κοπή της Βασιλόπιτας του ΦΣΦΑ από τον πρόεδρό του Κων/νο Ραπτόπουλου-Χατζηστεφάνου

Φωτογραφικός Χειμώνας 2012 – 2013



Στα πλαίσια του Φωτογραφικού Χειμώνα η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις.

Μεγάλη νίκη του Φιλυριακού και ανατροπή του σκορ μέσα στη Θεσσαλονίκη



ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ 3 ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΗΤΤΗΤΟ ΜΕΝΤΕΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για το Δεκέμβριο του 2012



Στα 797.578 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Δεκέμβριο. Από αυτά 337.242 είναι άνδρες (ποσοστό 42,28%) και 460.336 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,72%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά  1,44% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Γευστική δοκιμή κρασιών στην Πλατεία Συντάγματος



Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ προσκαλεί όλους τους φίλους του κρασιού στην εκδήλωση γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα.

Δημιουργία νέου τμήματος αρχαρίων LATIN και BALLROOM χορών από τη Λέσχη Πολιτισμού


Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ανακοινώνει τη δημιουργία νέου τμήματος αρχαρίων LATIN και BALLROOM χορών.

Οι «Σάρισες» στα προκριματικά του ατομικού παίδων - κορασίδων στη Θεσσαλονίκη



Την Κυριακή 20/1/2013 οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν στους προκριματικούς αγώνες του ατομικού παίδων-κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Επιστολή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Θέμα: Προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΗ συνεπεία εργατικού ατυχήματος.       
Κύριοι Υπουργοί

Πρόσκληση για συμμετοχή στις Μεσογειακές Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας



Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στο έργο «Επαύξηση της Μεταφοράς Γνώσης και Καινοτομίας στις Μεσογειακές Χώρες» (Increasing Knowledge Transfer and Innovation in the MEDiterranean area IKTIMED) το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Μεσογειακού Ευρωπαϊκού προγράμματος διακρατικής συνεργασίας MED.