Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Εξιχνιάστηκε περίπτωση εξαπάτησης πολίτη μέσω διαδικτύου- Τι πρέπει να προσέχουμε στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου



Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 46χρονου ημεδαπού για απάτη με υπολογιστή διότι εξαπάτησε υποψήφιο αγοραστή δίκυκλης μοτοσυκλέτας.

Το ωράριο λειτουργίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα»



Το Δ.Σ. της Εφορείας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας                   «Βασιλικής Πιτόσκα», γνωστοποιεί στο αναγνωστικό κοινό της Φλώρινας και στους επισκέπτες του Παιδικού-Νεανικού Παραρτήματος, πως από τη                                               Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 θα ισχύει το παρακάτω ωράριο λειτουργίας:

Παρουσίαση του βιβλίου Δρόμοι Παλιοί


Ποια η σημασία του αγωγού ΤΑP για εμένα;


Προκριματικοί Αγώνες Πανελλήνιου Πρωταθλήματος καράτε σήμερα στη Φλώρινα


Συνέντευξη τύπου για τη φιλοξενία της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ στη Φλώρινα



Ανακοινώνεται ότι  το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα Θεάτρου του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για τη φιλοξενία της ομάδας καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΑΡΗΣ στην πόλη της Φλώρινας.

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα στο Νέο Πάρκο



Λαϊκή Συμμαχία. Ο λαός στην εξουσία. Ο σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος. Πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση της Κ.Ο. Φλώρινας του ΚΚΕ.

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για παράνομες διακοπές ηλεκτροδότησης



Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια της Δ.Ε.Η Α.Ε. να προβεί στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε βάρος πολιτών της Φλώρινας, οι οποίοι έχουν αρνηθεί να καταβάλουν το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (το αποκαλούμενο «χαράτσι της ΔΕΗ»), ενώ έχουν πληρώσει το αντίτιμο της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και το τέλος υπέρ ΕΡΤ.

Καταγγελία του σωματείου ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ



Για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στους χώρους εργασίας στην μεγάλη επιχείρηση που λέγεται ΔΕΗ πρέπει να υπάρχει σωστή λειτουργία μεταξύ των εργαζόμενων των εκπροσώπων τους και της διοίκησης.

Κριτικός Γραμματισμός με έμφαση στη Σύγχρονη Διδακτική Πράξη



Το Εργαστήριο Μελέτης της Γλώσσας και των Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει διαδικτυακό «Διά βίου» Πρόγραμμα ειδίκευσης με τίτλο: «Κριτικός Γραμματισμός με έμφαση στη Σύγχρονη Διδακτική Πράξη», διάρκειας 96 ωρών.

Εξετάζεται η απορρόφηση των σχολικών φυλάκων στην υγεία



Συνάντηση είχαν ο Υπουργός Υγείας, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης και η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μακρή, με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ :Κοινωφελής εργασία 2013 ξεκινούν οι αιτήσεις



Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βγει η μία από τις τέσσερις προκηρύξεις για την Κοινωφελη Εργασία του ΟΑΕΔ 2013 όπου θα αφορά περίπου 10000 ανέργους.Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των ανέργων για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ θα γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού oaed.gr.

Στέβια: Καλλιέργεια και προοπτικές


Εγγραφές στο παιδικό θεατρικό εργαστήρι – θεατρική σκηνή του «Αριστοτέλη»



Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια προπαρασκευή του παιδιού για μια δημιουργική περίοδο, μέσο απελευθέρωσης της φαντασίας, μέσο για την επικοινωνία και την καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων.

Καταγγελία για τον ΑΗΣ Μελίτης από το Σύνδεσμο Πτυχιοιύχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας



Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 25 Ιουλίου του έτους 2013 στον ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, που είχε ως συνέπεια την μερική καταστροφή του ταινιοδρόμου, η Μονάδα τέθηκε εκτός λειτουργίας μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Αποσπάσεις Αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου



ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις Αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου»
Συνάδελφοι,

Κοινή δήλωση των βουλευτών Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου, υπεύθυνων του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης



Μετά τον κ. Στουρνάρα ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Για να «χρυσώσει το χάπι» εξήγγειλε ότι θα εξετάσει ή την αύξηση του επιδόματος ή τη διεύρυνση των δικαιούχων.

Νέες απειλές για τη φέτα



«Την ώρα που θα έπρεπε να κατοχυρώνουμε ως χώρα και άλλα προϊόντα ως Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε., κινδυνεύουμε να χάσουμε την αποκλειστικότητα του πιο φημισμένου προϊόντος μας, της φέτας», απάντησε ερωτηθείς σχετικά ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, μετά και τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις γύρω από το προϊόν αυτό.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

H νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας



Με ομοφωνία καθορίσθηκε (06/09/2013) η νέα σύνθεση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας ως ακολούθως:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας μετά τις αποφάσεις 152 και 154 /2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την αντικατάσταση των εκπροσώπων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας και τον ορισμό νέου προέδρου.

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες των 8μηνων του Δήμου Φλώρινας



Πίνακες κατάταξης για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου (ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2013)
Παρακάτω αναφέρονται οι πίνακες κατάταξης  για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2013:

Προσλήψεις ΟΑΕΔ σε δήμους- Ξεκινούν οι αιτήσεις σε λίγες ημέρες με πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013



8826 προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ θα προκηρυχθούν σε λίγες ημέρες για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και φορείς του δημοσίου και οι αιτήσεις από τους ανέργους θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο oaed.gr.

Στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας ΟΑΕΔ Ιουλίου 2013



Α. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]
Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων[1] με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για τον μήνα  Ιούλιο 2013 ανήλθε σε 869.193 άτομα.  Από αυτά 388.494 (ποσοστό 44,70%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 480.699 (ποσοστό 55,30%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Ερώτηση του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης



Θέμα: Ε.Φ.Κ. Πετρελαίου θέρμανσης
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι Δήμοι της χώρας μας να μην μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα θέρμανσης των σχολικών αιθουσών των σχολικών μονάδων τους.

Έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων της χώρας



To Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ/ Π.Δ.Μ με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας συζήτησε εκτενώς το θέμα της επαπειλούμενης ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.

Ολοκληρώθηκε η δράση «Γύρνα Σελίδα»



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς «Γύρνα Σελίδα» της ΟΝΝΕΔ, με τη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ Φλώρινας. Mέλη της Oργάνωσης βρέθηκαν χθες το πρωί στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Φλώρινας, όπου μετά τον Αγιασμό μοίρασαν τετράδια και σελιδοδείκτες στους μαθητές.

Σύλληψη 18χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και 17χρονου για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς



Σήμερα (12-09-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν έναν 18χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και έναν 17χρονο ημεδαπό για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ανάκληση της απόφασης των 19.000 ευρώ για το περίπτερο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας



Κύριε Περιφερειάρχη και Πρόεδρε της οικονομικής επιτροπής, 
μετά από δημοσίευμα στο τοπικό site kozan.gr (http://www.kozan.gr/?p=122491#more-122491) πληροφορήθηκα την έγκριση προϋπολογισθείσας δαπάνης 19.000,00ευρώ για τη μίσθωση, διαμόρφωση και λειτουργία περιπτέρου της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην 29η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης. 

Εγγραφές στο τμήμα Latin χορών του "Αριστοτέλη"



Το τμήμα Latin και Ευρωπαϊκών Χορών του "Αριστοτέλη" ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στα τμήματα εκμάθησης Latin για παιδιά, αρχαρίους νέους - φοιτητές και ενήλικες. 

18 μετάλλια για τη ΓΕΦ στίβου



Στις 08/09/2013 η ομάδα του στίβου της ΓΕΦ συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παμπαίδων β/παγκορασίδων β και mini Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στο Αργος Ορεστικό κατακτώντας 18 μετάλλια. Στους αγώνες συμμετείχαν 26 αθλητές εκ των οποίων διακρίθηκαν οι εξής αθλητές στα παρακάτω αγωνίσματα:

Σύλληψη δυο αλλοδαπών για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών



Συνελήφθησαν χθες (11-09-2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, κοντά στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας 26χρονος και μία 21χρονη, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Ερώτηση του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Αμυνταίου



Θέμα: Κατάργηση στρατοπέδου «Παπαπέτρου» στο Αμύνταιο
Η παρουσία του Ελληνικού Στρατού στο ακριτικό Αμύνταιο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας συνδέεται άρρηκτα με τη διαφύλαξη των συνόρων μας στην ακρογωνιαία περιοχή της Ελλάδας με τα διπλά σύνορα.

Ευχαριστήριο προς την Cosmote του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Cosmote για την ευγενική χορηγία προς τον Σύλλογό μας ενός φορητού υπολογιστή (laptop) και ενός επιτραπέζιου Η/Υ με οθόνη, που θα χρησιμοποιηθούν για τον εξοπλισμό της Αίθουσας Νέων Τεχνολογιών που σκοπεύει να δημιουργήσει ο Σύλλογός μας.

Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων η διεκδίκηση της Παιδείας των λαϊκών αναγκών



Η εξειδίκευση της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου στην Παιδεία είναι ουσιαστικά το περιεχόμενο του νόμου που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή και φέρνει αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Περιβάλλοντος για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης



Θέμα : Έκθετη και υπόλογη η Κυβέρνηση για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του Λιγνιτωρυχείου της ΒΕΥΗΣ.

Οδηγός εξοικονόμησης ενέργειας



139 τρόποι για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα και να προστατέψουμε το περιβάλλον.

Υφίστανται ψήγματα ευαισθησίας για καρκινοπαθείς εκπαιδευτικούς;



Σύμφωνα με δημοσιευμένες ιατρικές έρευνες, η προσπάθεια αποκατάστασης των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού είναι σίγουρα μια επίπονη και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Φλώρινας σε αγιασμό σχολικών μονάδων


Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου



Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου.

Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης στον Άγιο Γερμανό



Το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Γερμανού του Δήμου Πρεσπών επισκέφτηκε για τον καθιερωμένο αγιασμό που σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Χρήστο Ναούμ και τον περιφερειακό σύμβουλο Π.Ε. Κοζάνης Βασίλη Κούτσιανο.

Ξεκινάει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Βαλτονέρου



Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή του «Εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Τ.Κ. Βαλτονέρου».

Ορός εθνικής σωτηρίας ο εκσυγχρονισμός της ΝΔ


Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας



Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών.

Για Πανελλήνιες από την Α΄ Λυκείου με εξεταστικό Μαραθώνιο κάνει λόγω η ΟΛΜΕ



Για «απεργιακό τσουνάμι» έκαναν λόγο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους και ενόψει των κινητοποιήσεών τους, από την προσεχή Δευτέρα.

Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για τη νέα σχολική χρονιά



Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τους αγιασμούς σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, είναι μία σημαντική ημέρα όχι μόνο για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά για όλη την τοπική κοινωνία.

Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα Β. Ευταξά για τη νέα σχολική χρονιά



Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Τετάρτη(11/9/13), η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά σε γραπτό μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

Αιτήσεις Γονέων – Κηδεμόνων για την Ενισχυτική Διδασκαλία 2013 – 2014



Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι Γονείς ή οι Κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και δεν υπέβαλαν αίτηση τον Ιούνιο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, μέσω των οικείων Γυμνασίων.

Εγγραφές σε νέα τμήματα της Μικτής Χορωδίας του "Αριστοτέλη"



Από τη Τμήμα της Μικτής Χορωδίας του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης", ανακοινώνεται ότι κατά τη χρονιά 2013-14, θα λειτουργήσουν δυο νέα τμήματα ανδρικής και μικτής χορωδίας, με σκοπό την ενίσχυση και ανανέωση των υπαρχόντων χορωδιών, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη  19.00.

Απεργούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας χαιρετίζει την απόφαση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ για αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων την Τρίτη 10-09-2013 και στα πλαίσια της λειτουργικής αξιοποίησης της απόφασης αυτής διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο ΤΕΙ και στην πόλη της Κοζάνης, με συνέντευξη τύπου στο ΤΕΙ και μοίρασμα ανακοινώσεων στην πόλη της Κοζάνης.

Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές



Μαρία, Γιάννη, Πέτρο, Ελένη, Ανίσα, Βλαντισλάβ…
Αγαπητή μας μαθήτρια, αγαπητέ μας μαθητή
Πάει καιρός από τότε που οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ήταν για όλους μας μια γλυκιά επιστροφή στο σχολείο, γεμάτη από τις ανταλλαγές των καλοκαιρινών εμπειριών, από το σχεδιασμό και τις αποφάσεις για την καινούργια σχολική χρονιά και την ανανέωση της υπόσχεσης πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ζήσουμε καλύτερα.

Ἐπὶ τῇ ἐνάρξει τοῦ νέου σχολικοῦ ἔτους 2013-2014



Πρὸς
τοὺς μαθητὰς καὶ μαθητρίας
τῶν Δημοσίων Ἐκπαιδευτηρίων
τῆς Μητροπολιτικῆς μας Περιφερείας

Ἀγαπητά μου παιδιά,