Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Μάκη Ιωσηφίδη



Την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Το Σάββατο η Λαϊκή Αγορά του Αμυνταίου



Λόγω του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας η Λαϊκή Αγορά του Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014.

ΕΣΕΕ: Ακριβότερο «το καλάθι της νοικοκυράς» στην Ελλάδα



Η ΕΣΕΕ παρατηρεί ότι, το πραγματικό «καλάθι της νοικοκυράς» στην Ελλάδα, παρά τις χαμηλότερες τιμές των βασικών αγαθών, παραμένει ακριβότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες. 

Επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Υπουργό Τουρισμού



Την ανάγκη να παραμείνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής σε σχετική επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως



Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ τῆς Τυρινῆς 2 Μαρτίου 2014, καὶ ὥρα 6:30 μ.μ., στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης θὰ τελεσθεῖ ὁ Κατανυκτικὸς Ἑσπερινὸς τῆς Συγχωρήσεως χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου.

Εξετάσεις για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιών



Το Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης Επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

Αποκριάτικο Πάρτι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλήθρου


Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου για την Καθαρά Δευτέρα



Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι κατά την Καθαρά Δευτέρα τα Καταστήματα της Αγοράς του Αμυνταίου πού θα παραμείνουν ανοικτά και με ωράριο 8.30-15.00 είναι αυτά που διαθέτουν είδη διατροφής, Σουπερ Μάρκετ, Παντοπωλεία, Αρτοποιεία, Οπωροπωλεία καθώς και καταστήματα πού πωλούν  Χαρταετούς.

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



Η νέα γενιά της Φλώρινας, μέσω του αθλητισμού, μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανους φέρνοντας στον τόπο σημαντικές διακρίσεις. Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας οφείλω να συγχαρώ:

3ήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Λέχοβο


Τριπλή διάκριση για τον Α.Π.Σ. Φλώρινας SHOGUN



Στην Σκύδρα – Πελλης  πραγματοποιήθηκαν στις 23/2/14 το ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ με την συμμετοχή 12 Συλλόγων και 145 αθλητών.

Βιολογικός και αποχετευτικά δίκτυα Δ.Ε. Φιλώτα



Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης υπέγραψε τη σύμβαση για τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, τα αποχετευτικά δίκτυα και τον βιολογικό καθαρισμό που θα επεξεργάζεται τα λύματα του συνόλου των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα.

Ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας υλοποίησε τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014, ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση στο χώρο του σχολείου με θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός».

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η πρόγνωση του καιρού με τον Γιώργο Βασιλειάδη

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014 » στη Φλώρινα

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φλώρινας οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:  «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014 ».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (κτίριο παλιάς Νομαρχίας - ημιόροφος).

Εκδήλωση για το παιδί, το άγχος των παιδιών και την οικογένεια



Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το 6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες», την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 – 20:00 μμ.,  στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Τοπικής κοινότητας Παπαγιάννη.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα: 

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.747 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 12 εκατ. ευρώ



Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.747 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013.

Ενημέρωση από το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για προβλήματα σχετικά με εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα



Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να συνεργαστεί με τον εργατολόγο κ. Γεώργιο Ρωμανιά για εργατικά και ασφαλιστικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας όλων των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΚΟ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κλπ).

Ευχαριστήριο του Αριστοτέλη προς το κατάστημα «ΗΧΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ»



Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Μιχαήλ Πασχαλίδη του Ιωάννη, ιδιοκτήτη του καταστήματος «ΗΧΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ», για τις δωρεάν επανειλημμένες τεχνικές βοήθειες και ηχητικές καλύψεις πολλών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας.  

Συνολική παρέμβαση στα Βαλτόνερα



Συνολική παρέμβαση καθαρισμού, κλαδεμάτων και συντηρήσεων πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου και στην Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμων Αντοχής - Πρωταθλητής Παίδων ο Νίκος Κουσουρέτας



Η ομάδα δρόμων αντοχής του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Δρόμων Αντοχής που πραγματοποιήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου στις 22 και 23 Μαρτίου 2013.

Νέος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας για αρχάριους από το φωτογραφικό εργαστήρι του Αριστοτέλη



Το Φωτογραφικό τμήμα του Αριστοτέλη σας ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για το νέο κύκλο Αρχαρίων που ξεκινά τον Μάρτιο έχουν αρχίσει.

Ανεργία των νέων: Βελτιώνοντας το παρόν, διασφαλίζοντας το μέλλον





Διευρυμένο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Ανεργία των νέων: Βελτιώνοντας
το παρόν, διασφαλίζοντας το μέλλον».

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου



Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας , ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν στις 4 Μαρτίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας στον Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα ορυχεία



Κύριε Υπουργέ
Η χώρα μας την περίοδο αυτή χρειάζεται όσο ποτέ την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. 

Ευχαριστίες του Δημήτρη Στεφανίδη για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας



Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους και μου ανάθεσαν και για τέταρτη θητεία μετά από εννέα χρόνια την ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις χθεσινές εκλογές της 23-02-2014.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ στην πρώτη θέση



Το Σαββατοκύριακο 22-23/2/2014 ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα αντρών και γυναικών Β΄ Εθνικής Δυτ. Μακεδονίας-Ηπείρου.

Πύρρειος νίκη…



Σημαντική νίκη, η οποία όμως συνοδεύτηκε από πολύ κακή εμφάνιση, πέτυχε ο Αμύντας επί του Μέγα Αλέξανδρου Φλώρινας για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β Εθνικής, με σκορ 17-20.

Το Νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020

Εκδήλωση με θέμα: "Το Νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020 - Οι προτεραιότητες για τους Δήμους", που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής
Μακεδονίας, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και η ΕΕΤΑΑ, την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ.

Πώς και πότε ακριβώς χάθηκε η ισορροπία στην άσκηση ενεργειακής πολιτικής στη χώρα τα τελευταία χρόνια;



Ο Μανιάτης ήταν Υφυπουργός ΠΕΚΑ απ' το 2009 ως το 2012 και είναι Υπουργός ΠΕΚΑ απ' τον περασμένο Ιούνιο. Κοιτάζοντας στο δικτυακό του τόπο και στο ΥΠΕΚΑ βρήκαμε πολλά ενδιαφέροντα και τα παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα:

Η Δημοτική Κίνηση για τη Φλώρινα ανακοινώνει τον υποψήφιο Δήμαρχο της



Η Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης για τη Φλώρινα που ξεκίνησε από την Πρωτοβουλία των Πολιτών για το Δήμο Φλώρινας, ανακοινώνει την υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Φλώρινας του Ευάγγελου Γκέκτση.

Η ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, σχετικά με τη συγκρότηση ψηφοδελτίου συνεργασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Δημοκρατική Αριστερά υποχρεούται να διευκρινίσει:

ΑΟΦ.: Πρωταθλητές Ελλάδος 2014 στην χιονοδρομία



Η ΝΕΦΕΛΗ ΤΙΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΑΚΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Με  14 μετάλλια, 2 χρυσα-4 Αργυρά και 8 χάλκινα γύρισε ο ΑΟΦ στην Φλώρινα, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα FIS  Χιονοδρομίας (Δρόμων Αντοχής)  που πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο στις 22/23-2-2014.

Αποκαλυπτική η υποδοχή Βενιζέλου στα Σκόπια

Στη Βεγορίτιδα το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο




Εκδήλωση ενημέρωσης για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου.

Έναρξη του προγράμματος για τον κριτικό γραμματισμό



Την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία και έγινε η έναρξη του 2ου μέρους του Προγράμματος για τον «Κριτικό Γραμματισμό» με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα, Καθηγητή Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος.

Τσικνοπέμπτη από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού



Ο Σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού με αφορμή την παραδοσιακή γιορτή της Τσικνοπέμπτης, είχε την ωραία πρωτοβουλία να διοργανώσει για τα παιδιά μετά την λήξη των μαθημάτων το παραδοσιακό έθιμο του “τσικνίσματος” και να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ποικίλα εδέσματα.

Ευχαριστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας



Αἰσθανόμεθα τὴν ὑποχρέωσιν νὰ εὐχαριστήσωμεν καὶ νὰ συγχαρῶμεν δημοσίως τὸν Ἁλιευτικὸν Σύλλογον Πρεσπῶν (εἰς χωρίον Ψαράδες) διὰ τὴν προσφορὰν διακοσίων καὶ πεντήκοντα (250) κιλῶν τσιρονιῶν, ὡς καὶ τὸν κ. Νικόλαον Τραϊανόπουλον, διὰ τὴν ἐκ μέρους του προσφορὰν ὀγδοήκοντα (80) κιλῶν τσιρονιῶν, πρὸς ἐνίσχυσιν τοῦ ἔργου τοῦ Γενικοῦ Φιλοπτώχου Ταμείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.

Μεταλλαγμένο μέλι στην Ε.Ε.



Την επίσημη θέση της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ για τη μη υποχρέωση σήμανσης γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι, κατόπιν σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Τριαντάφυλλα του ανέμου



ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Ζάκυνθος 1710. Η Έλντα είναι κρυφά ερωτευμένη με τον άντρα της αδερφής της.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρες κλοπών σε οικίες στο Φιλώτα Φλώρινας



Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις.
Συνελήφθη την Παρασκευή 21.02.2014 τις πρωινές ώρες στο Φιλώτα Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρες κλοπών.

Έρχονται κι άλλες απολύσεις μετά τις Εκλογές



Πιέσεις για αύξηση των απολύσεων πέραν των συμφωνηθέντων - 11.000 έως το τέλος του 2014 - από την Τρόικα, πράξη που βρίσκει «κάθετα» αντίθετο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, που κατά καιρούς διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται και δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις από το Δημόσιο.