Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Φλώρινας διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην  Επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ..
Η κυκλοφορία των  οχημάτων τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Νέα τριήμερη αποχή των δικηγόρων της Φλώρινας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2012, επικυρώνοντας την από 9-2-2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη νέας τριήμερης αποχής των Δικηγόρων της Φλώρινας από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα 13, Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη δήθεν «Δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής» και την εκ νέου επιχειρούμενη κατάργηση των νομίμων αμοιβών, την απορρύθμιση εν γένει του δικηγορικού επαγγέλματος και την εμπορευματοποίηση της Δικαιοσύνης.

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας προς τους Βουλευτές της ΠΕ Φλώρινας Γιώργο Λιάνη και Ευστάθιο Κωνσταντινίδη


Κύριοι,
Τα δύο (2) τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πολιτική του πρώτου Μνημονίου, η χώρα οδηγήθηκε σε βαθιά ύφεση. Οι άνεργοι έφτασαν το 1.000.000 και αυτοί οι συνάδελφοι μας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι!
Περίπου το 30% των εργαζομένων ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας και μέσα στην απόγνωσή τους, καλούνται να πληρώσουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις!
(4 φορονομοσχέδια μέσα σε 1,5 χρόνο)
Οι πολίτες αυτής χώρας έχουμε ήδη πτωχεύσει!

Διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φλώρινας

Από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φλωρίνης ανακοινώνεται ότι:
Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στα γραφεία του συνδέσμου επί της οδού Παύλου Μελά 76, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη και από ώρα: 10.00 έως: 16.00 θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου και των αντιπροσώπων στην Ανωτάτη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, για την τριετία: 2012 – 2015.

Αναβολή παρουσιάσης βιβλίου του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού


Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή  μας καθώς και λόγω της επικείμενης επιδείνωσής τους, η Λέσχη Ανάγνωσης "Venetia" του ΦΣΦΑ, αναβάλει την εκδήλωση παρουσίασης του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού, που επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, για την Παρασκευή 6 Απριλίου.

Τρεις συνεντεύξεις του Γιώργου Λιάνη στον Real fm (Νίκος Χατζηνικολάου), στον ΑΝΤ1 (Βογιατζής – Δημαράς) και στη Zougla.gr (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος)

Περί κρίσης
Αισθάνομαι βαθύτατη λύπη.  Περά από τη διάχυτη αγανάκτηση και την οργή του ελληνικού λαού πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης είναι αποσβολωμένος για όλα τα αντιφατικά, τα κυνικά, τα σκληρά και θα τολμούσα να πω τα αήθη που συμβαίνουν στη χώρα. Είναι φανερό ότι κανένας «κυρίαρχος λαός» δεν κυβερνά τον τόπο αυτή την ώρα. Παραδέχομαι βέβαια ότι αυτό που διαχειρίζεται η σημερινή κυβέρνηση είναι πέραν πάσης φαντασίας και καταλαβαίνω τις δυσκολίες.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προστασία από την εξαθλίωση των ΑμεΑ- Επιστολή στον Λ. Παπαδήμο

Με τα συνδικάτα των εργαζομένων και τους φορείς της κοινωνίας συντάσσεται το αναπηρικό κίνημα της χώρας, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με το νέο μνημόνιο. Το μνημόνιο της εξαθλίωσης, της υποτέλειας και της εξόντωσης των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.
Με επιστολή της στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει τη νέα, άκριτη και οριζόντια μείωση κοινωνικών, υγειονομικών, προνοιακών, παροχών που θα οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους κατευθείαν στον Καιάδα, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δανειακή σύμβαση που οι όροι της οδηγούν την πλειονότητα των πολιτών της στη φτώχεια.

Xρεοκοπία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον φόβο της άγνοιας και μετά τους τοκογλύφους


Μας δουλεύουν τα ζώα του ιμπεριαλισμού και τα τοπικά φερέφωνά τους.
Ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα μιας πρωτοφανούς μεθόδευσης. Έχει πέσει θύμα μιας τεράστιας προσπάθειας δυσφήμισης, εκβιασμού και τρομοκρατίας ...Θύμα μιας προσπάθειας δαιμονοποίησής του, που ανάλογες έχουμε δει μόνον εις βάρος των Σέρβων και των Ιρακινών παραμονές των στρατιωτικών επεμβάσεων εναντίον τους. Για λόγους τους οποίους υποψιαζόμαστε —αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε— γνωστά κέντρα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού ασχολούνται μέρα-νύκτα με το ελληνικό "ζήτημα". Σε έναν κόσμο που βουλιάζει από τα χρέη, τα πάντα αποδίδονται στην Ελλάδα.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου- Απολογισμός πεπραγμένων 2011
Η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα αναμεταδοθεί μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας www.pdm.gov.gr.
Μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις ή και απόψεις. 

Σύλληψη ημεδαπού για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (09-02-2012) το απόγευμα, στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, 45χρονος ημεδαπός για εμπορία και κατοχή κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους δεκατεσσάρων (14) γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. 
Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που έγινε σε κτηνοτροφική εγκατάσταση ιδιοκτησίας του ιδίου στην Οινόη - Κοζάνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο λαός να κάνει όλη την Ελλάδα άπαρτο κάστρο του αγώνα. – Ξεσηκωμός!


Ο φόβος και η υποταγή δεν πρέπει να έχουν θέση πλέον σε κανένα εργατικό σπίτι, σε καμιά λαϊκή οικογένεια. Ίσα - ίσα που, αν επικρατήσουν, θα σφίξει περισσότερο η θηλιά σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, μικρομαγαζάτορα. Ο λαϊκός ξεσηκωμός, η οργάνωση όλων σε «μια γροθιά» είναι τώρα όρος επιβίωσης. Ανάμεσα στις αλυσίδες της υποταγής και στα όπλα του αγώνα η απάντηση των εργατοϋπαλλήλων, κάθε λαϊκού ανθρώπου να έρθει μυριόστομη και σαρωτική: Δεν παραδινόμαστε! Οργανωνόμαστε και αντεπιτιθέμεθα!

Επιδείνωση του καιρού από αύριο Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για αύριο Σάββατο 11-02-2012 στη Δυτική Μακεδονία προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις που κατά τόπους μπορεί να είναι έντονες.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι  άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ.  
Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στις ενέργειες υποβάθμισης νοσοκομείων και υποδομών υγειονομικής περίθαλψης στη Δυτική Μακεδονία
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012 αποφάσισε τα εξής :

Υπογραφή σύμβασης για το τμήμα «Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 16+200» του Κάθετου Άξονα «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή» της Εγνατίας Οδού

Από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνεται πως, στις 10-02-2012, υπογράφηκε  σύμβαση συνολικής δαπάνης 102.243.324,00€ (με Φ.Π.Α.), που αφορά στην κατασκευή του τμήματος «Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή, από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 16+200», μήκους 16,2χλμ.
Το συγκεκριμένο έργο, που έχει ενταχθεί στο ΕΠ-ΕΠ 2007 – 2013, είναι τμήμα του Κάθετου Οδικού Άξονα «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή» (άξονας 45) της Εγνατίας Οδού, που αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα VIII και έχει μήκος 72 χλμ. περίπου.

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας για τις τελευταίες εξελίξεις

Η σύσκεψη που έγινε στις 7/2 στο υπουργείο μεταφορών και υποδομών ήταν σημαντική εξέλιξη στην πορεία για την επαναλειτουργία του τρένου στην Φλώρινα. Ένα θετικό νέο μέσα στον ωκεανό απελπισίας που έχει πνίξει τη χώρα μας τη βδομάδα αυτή.
Η σύσκεψη ξεκαθάρισε και επαναβεβαίωσε την πολιτική βούληση της ηγεσίας του υπουργείου για την επαναδρομολόγηση του τρένου  και επαναπροσδιόρισε, με βάση δημοσιεύματα, τις δεσμεύσεις που συμφώνησαν να  αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, Δήμοι),  ώστε να ξανασφυρίξει το τρένο ως τις αρχές Μαρτίου.

Επίσκεψη του Δημάρχου Κοζάνης στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/ΠΔΜ

Τα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/ΠΔΜ επισκέφτηκε στις 9-2-12 ο Δήμαρχος Κοζάνης κ.Λάζαρος Μαλουτας και η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κα Νικολέτα Μπομπόναρη.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε είναι νομοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου και σαν σκοπό έχει  τη διεύρυνση και την  προώθηση της επιστημονικής γνώσης στους τομείς της γεωργίας και  κτηνοτροφίας.

Δωρεάν ρεύμα για τους κατοίκους του Δήμου Φλώρινας διεκδικεί ο Δήμαρχος Φλώρινας

Τίποτε χειροπιαστό για την επαναλειτουργία του τρένου δεν έχουμε μέχρι και σήμερα, είπε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης  Βοσκόπουλος. Στην αναφορά του για την επίσκεψη των φορέων του Νομού στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη, είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση αλλά μόνο προτάσεις. Η δήλωση αυτή ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα, ότι το τρένο ξεκινάει την επαναλειτουργία του στις αρχές Μαρτίου.
Για τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, ανέφερε ότι προτείνει και διεκδικεί το ποσό του τοπικού πόρου  για το Δήμο Φλώρινας να μετακυλιστεί στα τιμολόγια της ΔΕΗ , προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι δημότες να έχουν δωρεάν ρεύμα.
Ακόμα πρότεινε στον Υπουργό ΠΕΚΑ το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ της ίδιας συμμετοχής για την τηλεθέρμανση να παρακρατηθεί από τον τοπικό πόρο και να εγγυηθεί γι’ αυτό το ΥΠΕΚΑ.

Συνεδριάζει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδριάζει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος), με είκοσι θέματα στην ημερήσια διάταξη.  

Κλειστά παρέμειναν τελικά σήμερα τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών

Ύστερα από επανεκτίμηση της κατάστασης και των επικρατουσών δυσμενών συνθηκών, καθώς και σοβαρού προβλήματος των λεωφορείων (λόγω ολισθηρότητας από τον παγετό) που προέκυψε στους δρόμους Καλλιθέας και Βροντερού, αποφασίστηκε σήμερα στις 7:30 το πρωί η εκ νέου διακοπή των μαθημάτων για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών για σήμερα Παρασκευή 10-2-2012.

Διαπραγμάτευση για Πρώτη Φορά!

Η αταλάντευτη και σθεναρή στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά σε όλη τη διάρκεια των επώδυνων και σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, παρά την χωρίς προηγούμενο δυσχερή θέση που έχει βρεθεί η χώρα, απέδειξε ότι όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο υπάρχει και αποτέλεσμα.  Σε αντίθεση με όλους αυτούς οι οποίοι :

Συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Φλώρινας, διοργανώνει το Επιμελητήριο Φλώρινας

Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φλώρινας προσκαλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Νομού Φλώρινας στο Επιμελητήριο με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας (τιμή πετρελαίου θέρμανσης, αγορά γειτονικής χώρας κλπ). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 5.00 μ.μ. στην μεγάλη αίθουσα του Επιμελητηρίου (2ος όροφος- Μεγαρόβου 19). Η παρουσία όλων των μελών των Δ.Σ.  κρίνεται απαραίτητη ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι ευρείας αποδοχής, να έχουν διεκδικητικό χαρακτήρα και να προωθηθούν άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία.

Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην  Επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ..
Η κυκλοφορία των  οχημάτων τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διαδημοτική επιχείρηση ηλεκτρισμού ΑΕ (ΔΙΑΔΕΗ ΑΕ). Η λύση για την ενέργεια στην πατρίδα μας

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο «Διαδημοτική επιχείρηση ηλεκτρισμού ΑΕ (ΔΙΑΔΕΗ ΑΕ). Η λύση για την ενέργεια στην πατρίδα μας», από το radioflorina.blogspot.com.

Οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις»
Η Δημοκρατική Συμμαχία χαρακτηρίζει ως μία αρκετά θετική πρωτοβουλία το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
«Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις», καθώς γίνεται μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης κατάστασης στον πολύπαθο τομέα της κτηνοτροφίας. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε επί της αρχής το εν λόγω νομοσχέδιο.
Μετά από παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμμ

Έκτακτο Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΕΕ

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις για τη νέα δανειακή σύμβαση που θα κληθεί να επικυρώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο,  η Διοίκηση της ΕΣΕΕ καλεί σε έκτακτο και διευρυμένο με τους πρόεδρους των Ομοσπονδιών, Διοικητικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 με μοναδικό θέμα τους τρόπους αντίδρασης του εμπορικού κόσμου.
Ο εμπορικός κόσμος με τα νέα μέτρα απειλείται πλέον ευθέως.

Συμμετοχή και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Νέα απεργιακή κινητοποίηση 10/2/2012 τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων 10-11-12/2/2012
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να πάρετε μαζικά μέρος στην αυριανή (10/2/2012) απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν εκτάκτως ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, λόγω της ψήφισης των μέτρων που αποφάσισαν  ΤΡΟΪΚΑ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, σε βάρος των εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα (απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση συντάξεων, μείωση κατώτατου μισθού, κλπ.).

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή της ΕΛΜΕ Φλώρινας στο τριήμερο των πανεργατικών – πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων


Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε αγωνιστική συμμετοχή στο τριήμερο των πανεργατικών – πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων:
-24ωρη Απεργία, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή
Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας.

Μισθοί πείνας 400 ευρώ για να χορτάσουν κέρδη οι καπιταλιστές! Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με μια φωνή και μια γροθιά, τώρα να ταρακουνήσουν την Ελλάδα

Το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ), τρόικας και πλουτοκρατίας προχωρά στην τελική έφοδο κατά και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων.
Οι μισθοί κατεδαφίζονται κάτω από τα 500 ευρώ, οι συντάξεις χάνονται, η ασφάλιση θα είναι ανύπαρκτη, η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία, απλησίαστες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Το μέλλον που νομοθετούν για τις σημερινές και τις αυριανές γενιές, προδιαγράφεται εφιαλτικό.
Γι' αυτό, από σήμερα κιόλας, χρειάζεται η απάντηση να είναι ολομέτωπη.

Επιτακτική η ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, του Σ/Ν του ΥπΑΑΤ σχετικά με ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αναγκαιότητα ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι επιτακτική, όσο ποτέ για τη χώρα μας.
Τη δύσκολη αυτή περίοδο, η κτηνοτροφία μπορεί να εγγυηθεί την επάρκεια ποιοτικών ζωοκομικών προϊόντων, τόσο για τη διατροφή των πολιτών, όσο και για την τροφοδοσία της μεταποιητικής βιομηχανίας και της αγοράς.

Έκδοση εκπτωτικής κάρτας για τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου Ενεργών Νεών Φλώρινας

Στα πλαίσια συνέχισης των δράσεων του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας προχωρούμε στην έκδοση εκπτωτικής κάρτας για τα μέλη και τους φίλους του ομίλου μας .
Προσκαλούμε όλους τους επιχειρηματίες και όλες τις επιχειρήσεις της πόλης μας να προσφέρουν ένα ποσοστό έκπτωσης στη χρήση παροχής υπηρεσιών ή αγορά υλικών αγαθών.
Είναι μια προσπάθεια που ευελπιστούμε να συσπειρώσει την τοπική κοινωνία , να τονώσει  την τοπική αγορά και να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του Νομού Φλώρινας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στο παρακάτω οδικό τμήμα:
-Στην Επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ..
Η κυκλοφορία όλων των  οχημάτων τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, εκτός από τα κατωτέρω οδικά τμήματα, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:
-Στην Εθνική  οδό Φλώρινας – Καστοριάς ( μέσω Βίγλας), από 1ο χλμ έως 30ο χλμ.
-Στην Επαρχιακή Οδό Βεύης – Αμυνταίου.
-Επαρχιακή Οδό Αμυνταίου – Πτολεμαϊδάς.

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας

Την αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσει άμεσα η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σε έγγραφο που απέστειλε προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη.
Μεταξύ των άλλων "επισημαίνει" τους λόγους που επιβάλλουν τη σιδηροδρομική επανασύνδεση των Περιφερειών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα.

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει αύριο ο Δήμαρχος Φλώρινας

Σας καλούμε την Παρασκευή  10 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10:30πμ στο Δημαρχείο Φλώρινας, σε συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 10 Φλεβάρη τα σχολεία στο Δήμο Πρεσπών

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 10 Φλεβάρη τα σχολεία στο Δήμο Πρεσπών.

48ωρη Απεργία με το Π.Α.ΜΕ 10 και 11 Φλεβάρη – Όλοι στην απεργία και τη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Φλώρινας. Παρασκευή 11πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ
Να ματαιώσουμε το έγκλημα
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές.

Συμμετοχή του Δημάρχου Φλώρινας στη σύσκεψη του δικτύου ενεργειακών Δήμων

Στη σύσκεψη του δικτύου ενεργειακών Δήμων και των Βουλευτών των αντίστοιχων Νομών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012.
Στη σύσκεψη  συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης κ. Ιωσηφίδης, κ. Βρυζίδου, κ. Μαλούτας και κ. Μπούρας, οι Βουλευτές Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας, κ. Κωνσταντινόπουλος, κ. Αθανασιάδης, κ. Βλαντής, κ.Παπαδόπουλος και κ. Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του κ. Κουκουλόπουλου και οι κ. Σπυρόπουλος και Στημονιάρης, ως εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ.

Ενημερωτική εκδήλωση «Συστήματα Θέρμανσης - Ενεργειακή κατανάλωση κτιρίων», από το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας

Το Τ.Ε.Ε./τμήμα Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συστήματα Θέρμανσης - Ενεργειακή κατανάλωση κτιρίων» και εισηγητές τον κ. Αφεντουλίδη Αριστείδη, Δρ. Ναυπηγό Μηχανολόγο Μηχανικό και τον κ. Μεταξά Χρήστο, Διπλ. Πολιτικό Μηχανικό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 με ώρα έναρξης 11.30 π. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. (Μπουσίου & Εστίας 3, Κοζάνη).

Αιτήσεις ανέργων για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία στο Δήμο Αμυνταίου

Έχει ξεκινήσει από σήμερα, 9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία».

Τα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. πρέπει να στηριχθούν- Η ενημέρωση δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Επικρατείας Π. Καψή, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στην επιφάνεια την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πολλές εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιτίας της μερικής κατάργησης της επιδότησης στα ταχυδρομικά τέλη, τη μη καταβολή οφειλών κρατικών φορέων και ιδιωτικών εταιρειών για διαφημιστικά προγράμματα και την άνιση κατανομή της κρατικής διαφήμισης.

Συμμετοχή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας στην 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Φεβρουαρίου

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, ενάντια στα μέτρα και το νέο μνημόνιο που αποφάσισε να υιοθετήσει η κυβέρνηση με τις επιβολές της Τρόικας και που οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία στην εξαθλίωση και τον οικονομικό μαρασμό. 

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Αμυνταίου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αμυνταίου θα παραμείνουν κλειστά.

Στις 9:00πμ θα ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου


Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας όλων των βαθμίδων, θα ανοίξουν στις 9:00πμ, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας.