Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν ρεύμα για τους κατοίκους του Δήμου Φλώρινας διεκδικεί ο Δήμαρχος Φλώρινας

Τίποτε χειροπιαστό για την επαναλειτουργία του τρένου δεν έχουμε μέχρι και σήμερα, είπε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης  Βοσκόπουλος. Στην αναφορά του για την επίσκεψη των φορέων του Νομού στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη, είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση αλλά μόνο προτάσεις. Η δήλωση αυτή ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα, ότι το τρένο ξεκινάει την επαναλειτουργία του στις αρχές Μαρτίου.
Για τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, ανέφερε ότι προτείνει και διεκδικεί το ποσό του τοπικού πόρου  για το Δήμο Φλώρινας να μετακυλιστεί στα τιμολόγια της ΔΕΗ , προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι δημότες να έχουν δωρεάν ρεύμα.
Ακόμα πρότεινε στον Υπουργό ΠΕΚΑ το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ της ίδιας συμμετοχής για την τηλεθέρμανση να παρακρατηθεί από τον τοπικό πόρο και να εγγυηθεί γι’ αυτό το ΥΠΕΚΑ.
Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν τη δίωξη του για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ο κ. Βοσκόπουλος είπε ότι αφορά παλιό διαγωνισμό του 2007 για τον οποίο αποφάσισε η ΕΔΥΠΥ, χωρίς καμία ανάμειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΦΛΩ. Μια από τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού ήταν και η κ. Κουτουράτσα Ντόρις, ο φάκελος της οποίας απορρίφθηκε, αφού η ασφαλιστική ενημερότητα που κατέθεσε είχε εκδοθεί στις 7/3/2008, 113 ημέρες πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 10 της προκήρυξης έπρεπε να απείχε μόνο 30 ημέρες. Ο λόγος για τον οποίο υπήρχε αυτή η δέσμευση ήταν για να διασφαλιστεί ότι οι συμμετέχοντες δεν έχουν χρέη προς το δημόσιο, αφού κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε την υλοποίηση του έργου.
Για την απόρριψη αυτής της προσφοράς, συμφώνησε και η ΕΔΠ, η οποία είχε ζητήσει και τη γνώμη της νομικής συμβούλου της ΕΔΠ, η οποία αναφέρει ότι ο κάθε διαγωνιζόμενος όφειλε να συμμορφωθεί με την προκήρυξη και τους όρους της.
Ο κ. Βοσκόπουλος, μεταξύ άλλων εξέφρασε και την έκπληξη του για το πώς κυκλοφόρησε κάτι τέτοιο στα blogs, πριν καν ενημερωθεί επίσημα ο ίδιος, αφού ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση από το δικαστήριο, ενώ είπε ότι οι κατηγορούμενοι είναι τέσσερις (ο κ. Φουντουκίδης και η κ. Μαρκοπούλου, ο κ. Βοσκόπουλος και η κ. Ρίζου) και όχι μόνο αυτός και η κ. Ρίζου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝΦΛΩ, όπως προσπαθούν να το εμφανίσουν  κάποια μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.