Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης σήμερα Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012, στο πολιτικό του γραφείο. Κατά τη διάρκεια της είπε:
«Η νέα δανειακή σύμβαση, το κούρεμα του χρέους και οι εκλογές αποτελούν τα κορυφαία θέματα της επικαιρότητας και προκαλούν πολλές συζητήσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, η αφορμή, αν θέλετε, της συνέντευξης τύπου.

Ντόρα Μπακογιάννη : Μια χώρα δεν μπορεί να ζήσει μόνο με μέτρα λιτότητας


Τυχόν χρεωκοπία της Ελλάδος θα σημάνει και τη χρεωκοπία του ευρώ, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο France 24. «Τί άλλο μπορούν να ζητήσουν από την Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι μας;», αναρωτήθηκε, τώρα που η Βουλή ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία το δεύτερο μνημόνιο και οι επιστολές των πολιτικών αρχηγών βρίσκονται καθ΄οδόν προς τις Βρυξέλλες.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«ΕΥΜΟΡΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», νέα έκθεση στην ¨gallery 512¨

Τρείς καλλιτέχνες, τρείς νέοι ζωγράφοι που μελετούν την ανθρώπινη μορφή και συγκροτούν με τα έργα τους την θεματική έκθεση με τίτλο «Εύμορφος Άνθρωπος» σχεδιάζοντας περίκλειστα την ανθρώπινη μορφή  και προτείνοντας τρείς διαφορετικές οπτικές.
Οι ανθρώπινες δυνάμεις και ικανότητες στη ζωγραφική παράσταση ιχνηλατούνται υπό το πρίσμα του ρεαλισμού στην αφηγηματολογική και την εννοιακή άποψη. Η αφηγηματολογική περιγράφεται με μία μιμητική σταθερά που άλλοτε λειτουργεί υπερβατικά, συμβολικά και άλλοτε αναπαραστατικά.
Η εννοιακή άποψη συσσωρεύει δεδομένα παρατήρησης, αντίληψης και αναλογικής εξήγησης της πραγματικότητας.

Η αντιμετώπιση της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Τετάρτη

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος, Οδός Χ. Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος) στην Κοζάνη, με θέματα:

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης

Ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 13.00 μ.μ στο Πολιτικό του Γραφείο.
Φλώρινα, 17-2-2012
Πρόσκληση από το πολιτικό γραφείο του Στάθη Κωνσταντινίδη

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ;

«Ἀποθώμεθα τά ἔργα τοῦ σκότους
καί ἐνδυσώμεθα τά ὅπλα τοῦ φωτός»
(Ρωμ. 13,12)
Πρός τόν ἱερό κλῆρο
τίς μοναστικές ἀδελφότητες
καί τόν εὐσεβῆ λαό
τῆς Μητροπολιτικῆς περιφερείας μας.
Ἀγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
Πρίν ἀπό δύο ἑβδομάδες ἡ Ἐκκλησία μας εἰσῆλθε στήν εὐλογημένη περίοδο τοῦ Τριωδίου.

Σύλληψη αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Χθες (16-02-2012) το μεσημέρι στην Κρυσταλλοπηγή - Φλώρινας,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής  συνέλαβαν 41χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Συγκεκριμένα, ο 41χρονος πήγε στο Σημείο Ελέγχου Διαβατηρίων Κρυσταλλοπηγής, για να εξέλθει από τη Χώρα  και κατά το διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του έχει εκδοθεί από τον Ανακριτή Ηρακλείου Ένταλμα Σύλληψης  για απόπειρα  ανθρωποκτονίας  που συνέβη τον Ιούνιο  του 2009, στον Κρουσώνα - Ηρακλείου.

Αναλυτικά η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας του παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ :
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο έως το 30ο χλμ.
Σε όλο το υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Αιφνίδιος θάνατος δύο (2) ατόμων στην Πτολεμαΐδα

Χθες (16-02-2012) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, σε κλειστό χώρο στάθμευσης (γκαράζ), βρέθηκαν νεκροί ένας 79χρονος ημεδαπός άνδρας, δίπλα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  και μια 56χρονη αλλοδαπή γυναίκα, εντός αυτού.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δε διαφαίνεται εγκληματική ενέργεια.
Προανάκριση για τα αίτια των θανάτων διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή ο Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, συνοδευόμενος, από τον Αρχηγό της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη και από τον Διοικητή του Α’ Σ.Σ. Ταξίαρχο Γεώργιο Τζιμάνη.

Αποφάσεις του Δ.Σ. του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης.
Ομοφωνία και ταύτιση των απόψεων των μελών του Δικτύου επικράτησε σε όλα τα θέματα. Τα σημαντικότερα θέματα της συζήτησης αφορούσαν τη στάση του Δικτύου έναντι της διαφαινόμενης πώλησης μονάδων παραγωγής ενέργειας και της ανησυχητικής καθυστέρησης της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης.

Ανακοίνωση - Απάντηση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με τη συκοφαντία των αντιπάλων του ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αλλάξει την αλήθεια ότι η επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας οδηγεί στη δραχμή και στην καταστροφή των Ελλήνων.
Δεν θα τον παρακολουθήσουμε σ' αυτόν το δρόμο.
Του θυμίζουμε όμως ότι το αντικαπιταλιστικό του μένος εξαντλείται όταν φτάνει στις τράπεζες για τα δάνεια του κόμματός του, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις.

10 φορολογικές και ασφαλιστικές απαλλαγές ζητά η ΕΣΕΕ για τις πληγείσες επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της Αθήνας

H Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο πλαίσιο των διυπουργικών συναντήσεων και ενόψει της κρίσιμης κατάστασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας, που επλήγησαν βαρύτατα από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, ζήτησε με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των Κομμάτων και τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εσωτερικών τη λήψη 10 πρόσθετων μέτρων που θα ανακουφίσουν προσωρινά τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Στατιστικά στοιχεία ΟΑΕΔ μηνός Ιανουαρίου 2012- στους 761.769 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ

Στα 761.769 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιανουάριο. Από αυτά 329.274 είναι άνδρες (ποσοστό 43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,78%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά  4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.  Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Προτάσεις στο Σχέδιο Νόμου για την κτηνοτροφία

Την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των αυθαίρετων ποιμνιοστασίων πρότεινε καταθέτοντας δέσμη υποδείξεων ο Τομεάρχης Αγροτικού Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης στην επιτροπή της βουλής του Σχεδίου Νόμου για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές κατασκευές.
Ο κ. Κασαπίδης συγκεκριμένα έθιξε δεκαπέντε σημεία στο σχέδιο Νόμου ώστε να μην έρχεται σε αντίθεση η νέα νομοθεσία που θα προκύψει με τις προδιαγραφές και τους όρους των επενδυτικών προγραμμάτων στην κτηνοτροφία.

Στον καθαρισμό κεντρικών οδών προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας

Στον καθαρισμό κεντρικών οδών προχώρησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας, προκειμένου αυτές να αποσυμφορηθούν από τις τεράστιες ποσότητες χιονιού που είχαν συσσωρευτεί τις τελευταίες μέρες με τις έντονες χιονοπτώσεις.
Συγκεκριμένα, καθαρίστηκε ο πεζόδρομος στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, η λαϊκή αγορά και οι δρόμοι γύρω από αυτή.

Εκδήλωση με θέμα την ιστορία του ΚΚΕ την Κυριακή στη Φλώρινα


Με αφορμή την επέτειο από τη μάχη της Φλώρινας και με κεντρικό σύνθημα «Διδασκόμαστε από την ιστορία του ΚΚΕ – Συνεχίζουμε τον αγώνα για το σοσιαλισμό», η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει, την Κυριακή 19 Φλεβάρη 2012, στις 11:00΄ το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο), εκδήλωση με θέμα την Ιστορία του ΚΚΕ.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Τη βασιλόπιτα του έκοψε ο Δήμος Αμυνταίου


Σε ξενοδοχείο της περιοχής έκοψε τη βασιλόπιτά του ο Δήμος Αμυνταίου.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, στην προσαρμογή στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» και στο παραγόμενο έργο του Δήμου, ενώ έκανε αναφορά και στη μεγάλη προσφορά των εργαζομένων στον αποχιονισμό των τελευταίων ημερών.

Αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά

Ημερίδα για τα αρωματικά- φαρμακευτικά φυτά
Το ΚΠΕ Μελίτης οργανώνει ημερίδα επιμόρφωσης ενηλίκων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φλώρινας, την  Δευτέρα 20-2-2012 και ώρα 5:30 το απόγευμα
με θέμα: «Αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά»
Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία»/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Ε.Κ.Τ.) και Εθνικών Πόρων.

Πρόσκληση στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας- Θράκης


Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης, κ. Νικόλαος Αποστόλου σας προσκαλούν στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:30 πμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου.

Σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά κάνναβης

Τις απογευματινές ώρες χθες (15-02-2012) στην διασταύρωση Κορομηλιάς στην Καστοριά, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν έναν 27χρονο αλλοδαπό για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες στην ταπετσαρία της πόρτας του οδηγού, δεκαέξι συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, έτοιμες προς πώληση.
Συνολικά κατασχεθήκαν:

Στις 9 θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία στους Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών, κανονικά στο Δήμο Αμυνταίου

Στις 9:00πμ θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στα σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις των Δημάρχων.

Συνεχίζεται η αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας μέχρι και την Παρασκευή 17 Φλεβάρη

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 και την κλιμάκωση εν γένει των κινητοποιήσεων κατά των μέτρων απαξίωσης και εξόντωσης των δικηγόρων. Σημειώνεται ότι  το ερχόμενο Σάββατο (18-2-2012) θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων και το συντονισμό των δράσεων με άλλους επιστημονικούς φορείς.  

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εξεύρεση κεφαλαίων από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων για την εξαγορά των μονάδων της ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, στην οποία συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και στο μέλλον και στην επέκταση του πεδίου δράσης του.
Μεταξύ των παραπάνω θεμάτων συζητήθηκε επίσης και η στάση του Δικτύου, ενόψει των επικείμενων πωλήσεων των μονάδων της ΔΕΗ, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Πόσες όψεις έχει η αλήθεια;

Από αναγνώστη του Florina- Simera, λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε.
Πολλά ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την κατηγορία του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου για ηθική αυτουργία και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν στα blogs  της περιοχής μας.
Η μια πλευρά, αναφέρει ότι ο  Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος του Διοικητικού της ΑΝΦΛΩ Γιάννης Βοσκόπουλος, θα καθίσει στο σκαμνί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μαζί με τη Ζέτα Ρίζου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΑΝΦΛΩ, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Τις προτάσεις του για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, συζητάει αυτή την ώρα το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων

Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Φιλώτα, με τα ακόλουθα θέματα προς συζήτηση:
  1. 1. Τροποποίηση καταστατικού.
  2. 2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διενέργεια συνεδρίου.
  3. 3. Προτάσεις ενόψει της απόφασης του ΥΠΕΚΑ για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
  4. Αδελφοποίηση ενεργειακών Ευρωπαϊκών Δήμων.

«Το Κορίτσι με το Τατουάζ» η επόμενη ταινία από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί:
Το Κορίτσι με το Τατουάζ (The Girl with the Dragon Tattoo)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 21/2: 21.00
Θρίλερ | 158'
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρόμπιν Ράιτ, Γιόρικ Βαν Βαγκενίνγκεν, Τζόελι Ρίτσαρντσον, Τζεραλντίν Τζέιμς.

Με εκπροσώπους της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, στο γραφείο του εκπρόσωποι της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ», η οποία έχει πάρει το έργο για την κατασκευή του δρόμου Φλώρινα-Νίκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο έργο γενικά.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο έργο να είναι αποκλειστικά από την περιοχή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη

Σας καλούμε σε Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:  
Θέμα 1ο:   Γνωμοδότηση για την Μ.Π.Ε. του έργου: «Αιολικό Πάρκο «Βούρινος Ι», συνολικής ισχύος 46 MW στις θέσεις «Σαμάρι – Γυμνή Κορυφή» των Δήμων Σιάτιστας και Κοζάνης του Νομού Κοζάνης» από την εταιρεία «Ρόκας Αιολική Μακεδονία Ι Α.Β.Ε.Ε.». 

Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου

Την Τετάρτη το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου επισκέφθηκε το Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, στο γραφείο του.
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και σκοπό τη συζήτηση των προβλημάτων, που απασχολούν το Σύλλογο γενικότερα.

Δικαιώθηκε ο ΛΑΟΣ για το όχι!

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ήρθε η δικαίωση του ΛΑΟΣ και του Προέδρου Γ. Καρατζαφέρη για το ξεκάθαρο ΟΧΙ στο Μνημόνιο ΙΙ.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία πλέον ενεργεί ξεκάθαρα ως “κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ολίγη από Ν.Δ’’ (προφανώς για ξεκάρφωμα) αποφάσισε χθες και παρά τα ό,σα είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση των αρχηγών με τον Πρωθυπουργό Παπαδήμο:

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δημού Αμυνταίου την Πέμπτη 16 Φλεβάρη


Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στο Δήμο Αμυνταίου, την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012.

Συνεδρίασε την Τρίτη 14 Φλεβάρη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την Προεδρία της Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και είκοσι σε αυτή.
Πριν τη συζήτηση των θεμάτων, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους Συμβούλους για τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο συζήτησαν για:

Στις 9:00 θα ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα αύριο τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου Φλώρινας την Πέμπτη 16-02-2012, θα ανοίξουν στις 09:00 πμ.

Σύλληψη ατόμου για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη


Συνελήφθη χθες (14-02-2012) τις βραδινές ώρες, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Καστοριάς, 46χρονος ημεδαπός για μεταφορά αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 36χρονο μη νόμιμο μετανάστη, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Με μία ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν αύριο οι σχολικές μονάδες του Δήμου Πρεσπών

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, μετατίθεται κατά μία (1) ώρα η έναρξη λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή μας και ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Ομιλία Ναούμ Χρήστου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον απολογισμό του 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες – οι συνάδελφοι
Πέρασε ένας χρόνος λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ενός νέου θεσμού με μεγάλες προσδοκίες είμαι από τους ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν σε αυτόν.
Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κράτους αποκεντρώθηκαν εξουσίες και ρόλοι προς την περιφέρεια δίνοντας έτσι την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες δια μέσου των εκλεγέντων αντιπροσώπων να σχεδιάζουν – προγραμματίζουν για την προοπτική του αύριο μέσα από αναπτυξιακές συντεταγμένες.

10 Επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκ. ευρώ υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 6.234.347,37€ εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 3.117.173,69€, υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης  του Μέτρου 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Τα σχέδια αφορούν σε δέκα (10) επενδύσεις στους τομείς των ζωοτροφών, των οπωροκηπευτικών, του οίνου, των δημητριακών και στον τομέα αυγών-πουλερικών και περιλαμβάνουν δράσεις κυρίως ίδρυσης νέων μονάδων καθώς και επέκτασης-εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.

Αναβολή Συνάντησης Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε., κ. Αρθούρο Ζερβό, όπως και η επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία, αναβάλλεται λόγω ασθένειας του κ. Ζερβού.

Συνέντευξη τύπου για την έκθεση με θέμα «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2008»

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί στο Ιστορικό Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης για την Έκθεση των Ολυμπιακών Δαδών που διοργανώνει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 17-2-2012 και ώρα 11:00 π.μ. στη Νέα Πτέρυγα του  Μουσείου. Στη συνέντευξη θα παραβρεθεί και ο συλλέκτης κ. Αθανάσιος Κριτσινέλης.

Έλεος πλέον με τα καραγκιοζιλίκια

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Ντόρα Μπακογιάννη: Έλεος πλέον με τα καραγκιοζιλίκια. Αυτές οι πολιτικές ηγεσίες, αυτή την ώρα δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό.
Δημοσιογράφος: Έχουν ονοματεπώνυμο αυτές οι πολιτικές ηγεσίες;

Στις 9:00 πμ, θα ανοίξουν την Τετάρτη τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών


Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, μετατίθεται κατά μία ώρα η έναρξη λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή μας και ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Ομιλία του Γιάννη Παπαϊορδανίδη στην ειδική απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θεσμικοί εκπρόσωποι των φορέων, Κύριε Δήμαρχε Κοζάνης,
Αξιότιμοι/ αγαπητοί συμπολίτες της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ,
για τον απολογισμό του πρώτου έτους θητείας του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Όπως το άρθρο 185 του «Καλλικράτη» ορίζει.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και δημοκράτες θα στείλουν «Εναλλακτική» Τρόικα στην Ελλάδα

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Hannes Swoboda, Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στη χθεσινή αποδοχή από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου πακέτου της Τρόικα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μιλώντας για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, ο Hannes Swoboda είπε:

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Αμυνταίου αύριο Τετάρτη


Αύριο Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Συνελήφθη ένας 55χρονος και ένας 58χρονος ημεδαπός για οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Συνελήφθησαν, σήμερα (14-02-2012) το πρωί, στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας  ένας 55χρονος και ένας 58χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο πρώτος συλληφθείς ως μέλος ομόρρυθμης τεχνικής  εταιρίας, όφειλε προς το δημόσιο χρέη ύψους 1.394.273,53 ευρώ, ενώ ο δεύτερος συλληφθείς ως διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρίας όφειλε προς το δημόσιο, χρέη ύψους 1.201.402,03 ευρώ και ως μέλος ομόρρυθμης τεχνικής  εταιρίας, χρέη ύψους 1.341.630,37 ευρώ.

Οι προτάσεις της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Φλώρινας

Τις προτάσεις της για τη συγχώνευση των σχολικών  μονάδων, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες της ομάδας Florina-Simera, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας.
Οι προτάσεις αφορούν τη συγχώνευση των δημοτικών σχολείων Νίκης και Καυκάσου με αυτό της Άνω Καλλινίκης, του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Αλώνων με το 5ο δημοτικό σχολείο και 5ο νηπιαγωγείο Φλώρινας αντίστοιχα και του δημοτικού σχολείου Παλαίστρας με αυτό του Αμμοχωρίου.

Υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη προσωπικού για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία στο Δήμο Φλώρινας


Από τις 9 Φεβρουαρίου 2012 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr) για όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία». Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Ο ΟΑΕΔ θα επεξεργαστεί τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες:

Συνεργασία Επιμελητηρίου Φλώρινας με τη ΔΕΘ ΑΕ

Σε συνεργασία θα προχωρήσουν η ΔΕΘ Α.Ε και το Επιμελητήριο Φλώρινας, με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά του εθνικού εκθεσιακού φορέα, αλλά και την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Η σύσφιξη των δεσμών των δύο φορέων συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Θ. Σουμπάση, του Γεν. Δ/ντη κ. Κ. Ποζρικίδη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Σάββα Σαπαλίδη.

Στις 9 το πρωί θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας


Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου Φλώρινας την Τετάρτη  15-02-2012, θα ανοίξουν στις 09:00 πμ.
Φλώρινα, 14-02-2012
Γραφείο Τύπου Δήμου Φλώρινας