Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

6η ημέρα των Πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου Φλώρινας


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012» του Δήμου Φλώρινας. Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία Βαλκανική Μουσική Παράσταση με τους «BALKAN COLLA» στις 10.00 το βράδυ, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Φλώρινα 1912 – 2012, Χρονικό ενός αιώνα»


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Πρεσπών» Φλώρινας, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιώργου Στ. Περιβολάρη «Φλώρινα 1912 – 2012, Χρονικό ενός αιώνα» την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, στις 20.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (νέο Πάρκο).

Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για τη μη απασχόληση συμπολιτών μας στα δημόσια έργα της περιοχής


Επιστολή προς τους φορείς του νομού
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα ποσοστά ανεργίας στο νομό μας, ξεπερνούν το 35%. Η κατάσταση όπως καταλαβαίνεται είναι αδιέξοδη και τα προβλήματα της οικονομικής κατάστασης των συμπολιτών μας θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο, με το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα δώσει τη χαριστική βολή στους κατοίκους του νομού.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Το παραμύθι της Φλώρινας, με την παρουσία και του ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη


Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πρέσπες 2012- Σήμερα η έναρξη τους


Τετάρτη 22 Αυγούστου:
«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» 18.30 μ.μ.

Ο Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης θα εγκαινιάσει τις φετινές «Πρέσπες» δίπλα στο ποτάμι της Φλώρινας μαζί με 400 παιδιά που θα γράψουν μαζί με τον Άρη Δημοκίδη, συγγραφέα παιδικών παραμυθιών «Το παραμύθι της Φλώρινας».

5η ημέρα των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου Φλώρινας


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012» του Δήμου Φλώρινας. Έτσι, την Τρίτη 22 Αυγούστου, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μία ξεχωριστή βραδιά, η οποία ξεκίνησε στις 8.00 το βράδυ με τη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, ενώ στις 9.00 είχαν όλοι την ευκαιρία μέσα από τη χορωδία των Κανταδόρων της Φλώρινας «ΦΙΛΟΙ ΠΑΛΙΑΣ ΜΕΛΩΔΙΑΣ», οι μεγάλοι να θυμηθούν τα παλιά και οι μικροί να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μιας άλλης εποχής.

Έναρξη των προπονήσεων του Τμήματος Ξιφασκίας και έναρξη εγγραφών της ΓΕΦ


Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Φ. ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων του Τμήματος Ξιφασκίας για την περίοδο 2012-2013.
Επίσης ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών νέων αθλητών του ιδίου Τμήματος (Ξιφασκία), ενημερώνοντας τους γονείς των υποψηφίων αθλητών στο άθλημα που επί δεκαετίες τιμά την περιοχή μας, ότι μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους, αγόρια και κορίτσια, στην αίθουσα Ξιφασκίας της Γ.Ε.Φ. με αριθμό 15 του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Νέο Γήπεδο) τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας πλην Τετάρτης από τις 6:00 μμ έως 7:30 μμ.

Συνάντηση εργασίας για το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, προσκαλεί τους πολίτες , τους φορείς και τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, στη συνάντηση εργασίας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου και ώρα 19.00, στο Δήμο Εορδαίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

4η ημέρα των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου Φλώρινας


Ολοκληρώθηκε άλλη μία βραδιά των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012» του Δήμου Φλώρινας, τη Δευτέρα  20 Αυγούστου 2012.  Οι  παρευρισκόμενοι απόλαυσαν στις 8.00 το βράδυ, στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας το πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής της κ. Γεωργίας Ιορδάνου ενώ στις 9.00  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης  «Μνήμες και Πραγματικότητες» της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5» στο Κτίριο Εξάρχου.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας στην Πύλη Πρεσπών


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Αυγούστου, στο Θεματικό Κέντρο Πύλης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, τα εγκαίνια Έκθεσης Αγιογραφίας.
Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα των συμμετεχόντων αγιογράφων.

Εμπαίζουν τα θύματά τους


Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης απεργάζεται τα σενάρια για τη νέα επίθεση που θα εξαπολύσουν ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στελέχη των
κομμάτων της κυβέρνησης και αρθρογράφοι των ΜΜΕ, που αναφανδόν στηρίζουν κάθε αντιλαϊκό και αντιδραστικό μέτρο, κάνουν λογαριασμούς και παζάρια. Και τολμούν να ισχυρίζονται ότι πρέπει να δεχτούμε τα νέα μέτρα, επειδή είναι «κοινωνικά δίκαια», επειδή «δεν είναι οριζόντια», επειδή «λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα του κάθε νοικοκυριού».

Εξοπλίζονται τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Με σύγχρονο εξοπλισμό διαγνωστικού τύπου, ενισχύονται τα Γενικά Νοσοκομεία, Γρεβενών, Κοζάνης, Πτολεμαίδας και Φλώρινας. Τη σχετική απόφαση ένταξης του έργου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Μακεδονία – Θράκη’ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012»


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012» του Δήμου Φλώρινας. Την Κυριακή  19 Αυγούστου 2012, οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καλλιτέχνη Πασχάλη Αρβανιτίδη και ροκ συγκροτήματα της πόλης στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ τραγουδιού Φλωριναίων καλλιτεχνών.

Σύλληψη δύο επικίνδυνων αλλοδαπών στη Φλώρινα, που αναζητούνταν για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και απειλή


Κατασχέθηκε ένα KALASHNIKOV με δύο γεμιστήρες και 58 φυσίγγια
Χθες (20-08-2012) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στη
Φλώρινα δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας 22 και 18 χρονών, που αναζητούνταν για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και απειλή, πράξεις που έλαβαν χώρα  στο Κλειδί Ημαθίας την 18-08-2012.

«Ο Αύγουστος των Καλλιτεχνών»


Ομαδική έκθεση Φλωρινιωτών Καλλιτεχνών στον ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»
H «Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» διοργανώνει την ομαδική έκθεση «Ο Αύγουστος των Καλλιτεχνών» με έργα Φλωρινιωτών Καλλιτεχνών.

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας


Μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του εργατικού κέντρου Φλώρινας στις 17 Αυγούστου 2012, αποφάσισε να καταγγείλει τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδη για τις απαράδεκτες, προσβλητικές και ανακριβείς δηλώσεις του, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Φλώρινας στις 14 Αυγούστου 2012.
Κύριε Δήμαρχε, ο θεσμός του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου είναι να προστατεύει και να υπηρετεί τους εργαζόμενους.

Νέα φοροληστεία!


Το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα συμπυκνώνει όλα τα αντιδραστικά στοιχεία, όλες τις αντιλαϊκές παραμέτρους, που ισχύουν, με τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις συνεργασίας των δυόμιση τελευταίων χρόνων, ενώ, ταυτόχρονα, θα επιδιώξει να εισάγει τη λογική της υποχρεωτικής - αυτόματης αύξησης της φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων, στις περιπτώσεις που, για οποιοδήποτε λόγο, υπάρχει απόκλιση στο σκέλος των κρατικών εσόδων.

Σύλληψη ημεδαπού για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κιλά και 738,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Την Κυριακή (19-08-2012) τις μεσημεριανές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας , συνέλαβαν στη Φλώρινα 35χρονο ημεδαπό για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

«Μνήμες και Πραγματικότητες», σήμερα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Φλώρινας, συμμετέχει ενεργά στο μεγάλο ιστορικό γεγονός μαζί με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Στέγη Φιλοτέχνων) της πόλης, που αφορά στην ευρύτερη περιοχή, συνδιοργανώνοντας με την Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» την ομαδική έκθεση με θέμα/τίτλο «Μνήμες και Πραγματικότητες», η οποία εγκαινιάζεται στις 20/8/2012 και θα διαρκέσει μέχρι τις 08/09/2012.

Απαντητική επιστολή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Δίκτυο ενεργειακών Δήμων για το ενεργειακό τοπίο


Επιστολή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Joaquin Almunia, έλαβε ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ως απάντηση στη δική του επιστολή για την κατάσταση στη ΔΕΗ, το ενεργειακό τοπίο και μέλλον της χώρας μας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ιωσηφίδης είχε αναφέρει ότι η υλοποίηση των σχεδιασμών της Ελληνικής Κυβέρνησης για πώληση εργοστασίων της ΔΕΗ θα δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική οικονομία και τον ανταγωνισμό στην αγορά ενέργειας, ενώ σε ότι αφορά στις λιγνιτικές περιοχές θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Εγκαινιάστηκε η γέφυρα του Αρμενοχωρίου


Τα εγκαίνια της γέφυρας του Αρμενοχωρίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, από το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, παρουσία των Αντιδημάρχων, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας του Αρμενοχωρίου.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Πολιτιστικά Δρώμενα 2012


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Πολιτιστικά Δρώμενα 2012 Δήμου Φλώρινας. Έτσι το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012, όσοι βρέθηκαν στο νέο πάρκο Φλώρινας, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το 4Ο Φεστιβάλ τραγουδιού Φλωριναίων καλλιτεχνών, με λαϊκά τραγούδια.

Σύλληψη τριών ατόμων για «φρουτάκια» στη Φλώρινα


Συνελήφθησαν, χθες (18-08-2012) τις βραδινές ώρες στη Φλώρινα από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, δύο (2) ημεδαποί (59 και 53 χρονών) και ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Γενέθλια ημέρα συγκρότησης της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού


Στην τελετή εορτασμού της ημέρας συγκρότησης της Ταξιαρχίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012 στο Στρατόπεδο Σκιαδόπουλου- Τάγαρη στη Φλώρινα, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, παρουσία και των Βουλευτών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ.κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη και Αθανάσιου Γερμανίδη. 

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις Πολιτιστικά Δρώμενα 2012


Ξεκίνησαν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2012 οι εκδηλώσεις Πολιτιστικά Δρώμενα 2012 του Δήμου Φλώρινας, στο χώρο του Νέου Πάρκου, με το 4ο Φεστιβάλ τραγουδιού Φλωριναίων καλλιτεχνών.
Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νάσος Μπέλτσος και η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Όλγα Μούσιου.