Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

4η ημέρα των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου Φλώρινας


Ολοκληρώθηκε άλλη μία βραδιά των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012» του Δήμου Φλώρινας, τη Δευτέρα  20 Αυγούστου 2012.  Οι  παρευρισκόμενοι απόλαυσαν στις 8.00 το βράδυ, στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας το πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής της κ. Γεωργίας Ιορδάνου ενώ στις 9.00  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης  «Μνήμες και Πραγματικότητες» της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5» στο Κτίριο Εξάρχου.
Το χθεσινό πρόγραμμα έκλεισε στις 10.00 το βράδυ, στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας με τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Αχλάδας, Φλαμπούρου και Σιταριάς.
Ειδικότερα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμες και Πραγματικότητες», που αποτελεί μία σημαντική ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής πολλών δημιουργών- καθηγητών  της Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών, της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, της Σχολής Επιστημών της Τέχνης Ιωαννίνων και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος είπε χαρακτηριστικά:
«Οι φετινές εκδηλώσεις που συμπίπτουν με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, κατά κοινή ομολογία θεωρούνται από τις ποιοτικότερες και πολύμορφες που οργανώσαμε ποτέ. Κάθε χρόνο και γινόμαστε καλύτεροι, χάρη στο ενδιαφέρον και την συμμετοχή των συμπολιτών μας και όχι μόνο. Εκδηλώσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες μας.Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά χειροπιαστή πραγματικότητα. Απόψε εγκαινιάζουμε μια σημαντική ομαδική έκθεση, μοναδική θα έλεγα στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Μακεδονίας αλλά και  της πόλης μας.   Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φλώρινας, τη Στέγη Φιλοτέχνων και την Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5».Ένας μεγάλος αριθμός δημιουργών παρουσιάζουν τα έργα τους στη ζωγραφική, τη γλυπτική και την χαρακτική, δίνοντας μια άλλη διάσταση στις εκδηλώσεις με τις διαφορετικές εικαστικές τάσεις και δημιουργίες. Η ομαδική έκθεση με τον τίτλο «Μνήμες και Πραγματικότητα», δίκαια χαρακτηρίζεται ως η «κιβωτός» της τέχνης.Ως Δήμαρχος Φλώρινας, συγχαίρω τους δημιουργούς και τους διοργανωτές κι εύχομαι οι επισκέπτες να απολαύσουν την πολυμορφία των έργων και την εικαστική διαφορετικότητα των δημιουργών, στο εικοσαήμερο της διάρκειας της έκθεσης.»
Στο τέλος της βραδιάς ο Δήμαρχος Φλώρινας περιηγήθηκε, στους χώρους έκθεσης του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, στο κτίριο του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και συγκεκριμένα στην έκθεση πινάκων ζωγραφικής της πινακοθήκης Φλωρινιωτών ζωγράφων, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το χώρο του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, όπου πλήθος καλλιτεχνών της Φλώρινας εκθέτουν τα προσωπικά τους έργα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και συνομίλησε μαζί τους.
Το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει τη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας στις 8.00 το βράδυ στη Γέφυρα του Αγ. Παντελεήμονα, τη χορωδία Κανταδόρων της Φλώρινας «ΦΙΛΟΙ ΠΑΛΙΑΣ ΜΕΛΩΔΙΑΣ» στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας στις 9.00 το βράδυ ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει στις 10.00 το βράδυ με τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων “Νέοι Ορίζοντες” Σιταριάς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεύης και Μεσοχωρίου.
Φλώρινα, 22-08-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.