Σάββατο 26 Μαΐου 2012

«Ανακαλύπτοντας το περιαστικό δάσος της πόλης μου» από το ΚΠΕ Μελίτης


Το ΚΠΕ Μελίτης οργανώνει ημερίδα για εκπαιδευτικούς του ν. Φλώρινας, την  Κυριακή 27-5-2012 και ώρα 9:00 π.μ. με θέμα:
«Ανακαλύπτοντας το περιαστικό  δάσος της πόλης μου».
Η ημερίδα θα αφορά εκπαιδευτικούς του ν. Φλώρινας και θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα στο περιαστικό δάσος του Αγ.Παντελεήμονα ( στο κέντρο ΦΟΦ).. Στόχο έχει την ανάδειξη της αξίας του περιαστικού δάσους και της σημασίας του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, καθώς και τον εντοπισμό των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που το υποβαθμίζουν ή το απειλούν.

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό Φλώρινας δεν καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους


Ενώ τα προβλήματα της χώρας και η κοινωνική συνοχή διαταράσσεται από τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται στους εργαζόμενους, οι κοινωνικοί εταίροι και ο νέος Υπουργός Εργασίας κ. Ρουπακιώτης και αυτό είναι προς τιμήν του ζήτησε την αναστολή της μείωσης των μισθών των εργαζομένων και τη τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μέχρι τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη


Tο Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και σας θέλουμε κοντά μας!
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνουμε, σε συνεργασία με 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"1912- 2012 Θεσσαλονίκη. Ο συναρπαστικός αιώνας" την Κυριακή από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών


"Θεσσαλονίκη 1900-1917"


Επιμόρφωση των Διευθυντών και Προϊστάμενων των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα»


Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, από τις 9.00΄ πμ. έως τις 14.00΄μμ., πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα όλων των Διευθυντών και Προϊστάμενων των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου.

Η συγγραφέας Μάρα Βίγκα σήμερα στον Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦΑ


H Λέσχη Ανάγνωσης «Venetia» του ΦΣΦΑ προσκαλεί τους φίλους και τις φίλες του βιβλίου σε εκδήλωση γνωριμίας με τη συγγραφέα Μάρα Βίγκα την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 και ώρα 08.30 στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦΑ.
Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Alberobello – Η προσδοκία της τύχης» των εκδόσεων «Αλεξάνδρεια».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του ΦΣΦΑ.

«Παιχνιδαγωγείο»


Το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας διεξήγαγε για τα παιδιά το «Παιχνιδαγωγείο» προτείνοντάς τους να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, να δημιουργήσουν και να παίξουν.
Το τριήμερο άνοιξε «παραμυθένια», καθώς μικροί και μεγάλοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν από ένα παραμύθι. Το Καρπούζι και το Πεπόνι, η κακιά μάγισσα Κανέλα και ο φοβερός Δράκος των παιδιών έκλεψαν την παράσταση, όπως και η κοπέλα με τα χρέη, το τζίνι, η αστερόσκονη και ο ψεύτης πολιτικός των μεγάλων.

Απαντήσεις στα Θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων στα Μαθηματικά ΕΠΑΛ


Tου Παντελή Μιντεκίδη
Μετά από αίτημα του αναγνωστικού κοινού των μπλογκ Φλώρινας παρουσιάζω τις απαντήσεις των θεμάτων μαθηματικών ΕΠΑΛ.
Την Τρίτη θα παρακαλέσω τα μπλογκ της Φλώρινας να αναρτήσουν τις απαντήσεις των Μαθηματικών Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Συναυλία του Ωδείου με τραγούδια από το ραδιοφωνικό παραμύθι “Εδώ Λιλιπούπολη”


Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Αμυνταίου, θα κάνει συναυλία της τάξης Μονωδίας της κ. Ξένιας Τσαβκοπούλου που θα παρουσιάσει τραγούδια από το σύγχρονο ραδιοφωνικό παραμύθι “Εδώ Λιλιπούπολη”.

«Μια ανάσα από την κορυφή….»


Μόνο 135 βαθμοί χώρισαν, τελικά, τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας από την κορυφή της Γενικής Βαθμολογίας Σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Αν και η απόσταση από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. μειώθηκε στο μισό σε σχέση με πέρυσι (300 βαθμοί), η έλλειψη σπάθης και το κόστος μετακίνησης στην Αθήνα, τόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, έπαιξαν το ρόλο τους.

Σάββατο 26/05/2012 - 4ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.    
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει, μαζί με δεκάδες άλλα ταξικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, σε πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 26/05/2012, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού της
προσωπικού, για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, και όλων των εργατικών δικαιωμάτων μας, με την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 8:00 πμ έως τις 12:00 πμ και με απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από μεγάλα
καταστήματα.

Στάση εργασίας στο εμπόριο και τις υπηρεσίες το Σάββατο 26 Μαΐου από το ξεκίνημα της βάρδιας Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,


Οι εργοδότες στους κλάδους μας αξιοποιώντας την προεκλογική περίοδο επιτίθενται με ακόμα μεγαλύτερο ταξικό μίσος ενάντια μας με απολύσεις, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών, με πρόσθετη και απλήρωτη δουλειά, με αλλαγές στα ωράρια, δουλειά την Κυριακή.
Το Σάββατο 26 Μάη απαντάμε σε αυτόν τον αντεργατικό εφιάλτη με 4ωρη στάση εργασίας κάνοντας πράξη το ένας για όλους
και όλοι για έναν.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το «TRANSNATURA- HORSE RIDING» είναι γεγονός!


Η καθιερωμένη πλέον πανελλήνια συνάντηση φίλων ελεύθερης ιππασίας θα διεξαχθεί φέτος στις 2 & 3 Ιουνίου από τη Σχολή ιππασίας "ΒΕΡΝΟΝ" στο Βαρικό Αμυνταίου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρικού.
Καλούμε όλους τους φίλους του αλόγου στο κατάφυτο και μαγευτικό περιβάλλον του Βαρικού, για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει πορείες ελεύθερης ιππασίας στη λίμνη Χειμαδίτιδα και το γραφικό μοναστήρι της Παναγίας του 15ου αιώνα, έναν πρωτότυπο «διαγωνισμό ομορφιάς» αναβάτη- αλόγου και όπως κάθε φορά παραδοσιακό γλέντι με τοπική κουζίνα και χάλκινους ήχους.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Συνεδριάζει τη Δευτέρα Δευτέρα   28/5/2012  και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας
-Τροποποίηση της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της μονάδας εκτροφής γουνοφόρων ζώων (μινκ) στα υπ΄αριθμ. 144,145,147,148 αγροτεμάχια του αγροκτήματος Κρανοχωρίου του Δήμου Νεστορίου στο Νομό Καστοριάς».
Εισηγήτρια: Κων/να Μιχαλοπούλου, Γεωπόνος υπάλληλος τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε Κοζάνης

Απαντήσεις στα Θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας Του Παντελή Μιντεκίδη


Από χρόνια αναρτώ στο διαδίκτυο τις απαντήσεις στα θέματα μαθηματικών των πανελληνίων εξετάσεων. Από φέτος αποφάσισα να τα αναρτώ μόνον σε μπλογκ της Φλώρινας. Τα μαθηματικά κείμενα για να γραφούν σε επεξεργαστή απαιτούν πολύ χρόνο, γι' αυτό τα αναρτώ χειρόγραφα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και αν θέλουν να τα τυπώσουν. Για ευκολία του αναγνώστη έχω αναρτήσει στην αρχή τις εκφωνήσεις των θεμάτων όπως δόθηκαν από το υπουργείο παιδείας.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μείωση των παγίων του νερού στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ


Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παρουσία των Αντιδημάρχων και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει άμεση ενημέρωση στις εξελίξεις των ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Φλώρινας. 
Συγκεκριμένα είπε:

Διεθνής εκπροσώπηση του Φιλυριακού στη Ρώμη 31 Μαΐου- 3 Ιουνίου


Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΖΑΤΣΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΙΝΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗ ΦΑΝΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΕΛΛΑΣ 2007»  ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ TORNEO ROMA CAPITALE 31 ΜΑΪΟΥ – 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 – ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ

Ελλάδα και ανάπτυξη στο επίκεντρο της άτυπης Συνόδου Κορυφής


Η αντιμετώπιση της κρίση χρέους στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωζώνη θα είναι το κυρίαρχο θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη, η οποία θα γίνει στη σκιά και της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που καλεί την Ευρώπη να αναλάβει δράση για την τόνωση της ανάπτυξης, προειδοποιώντας πως η κρίση στην ευρωζώνη έχει επιδεινωθεί και αποτελεί την υπ'αριθμόν ένα απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή στη Φλώρινα


ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ – ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΪΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες. Αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες. Άνεργοι.
Νέοι και νέες.
Κοιτάξτε μπροστά.
Μην επιτρέψετε να τσακιστεί η αντίσταση του λαού.
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας.
Για να κατακτήσει ο λαός τη διακυβέρνηση που του αξίζει,
την κυβέρνηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Απάντηση του κ. Ηλιάδη στον κ. Βοσκόπουλο


Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, αλλά και σε δηλώσεις του στο Αμύνταιο, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος εκφράστηκε με άδικο και άστοχο τρόπο κατά του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή και κατά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημητρίου Ηλιάδη και επιχείρησε να περιγράψει μια πραγματικότητα που δεν υφίσταται.

Ανοικτή συγκέντρωση του Ερμή Αμυνταίου


Το Δ.Σ. του Ερμή Αμυνταίου προσκαλεί όλους  τους φίλους της ομάδας που επιθυμούν να βοηθήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην φετινή αγωνιστική χρονιά να παρευρεθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 19:00 στο ΔΑΚ Αμυνταίου (αίθουσα Γ. Λιάνη) σε ανοικτή συγκέντρωση.

Διακοπή της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου για το καλοκαίρι


Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι από την Δευτέρα 21/05/2012 διεκόπη η λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έσωσε ορφανό αρκουδάκι


Ένα μικρό αρσενικό αρκουδάκι, φετινής γέννας, βρέθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου από διερχόμενο οδηγό στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ειδοποιήθηκε από τον οδηγό, έσπευσε άμεσα και βρήκε το αρκουδάκι φοβισμένο και εμφανώς καταπονημένο.

Ανακοίνωση – μήνυμα της ΚΝΕ προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων


Ψηλά το κεφάλι! Κοίτα μπροστά!
Ανακοίνωση – μήνυμα της ΚΝΕ 
προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων
Μαθητή, μαθήτρια.
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σου εύχεται καλή επιτυχία στις εξετάσεις που ήδη ξεκίνησαν.
Εσύ και η οικογένειά σου φτάσατε μέχρι εδώ δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες.

Η ανάπτυξη χρειάζεται πράξεις : Νέο εργοστάσιο ξηρού λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα

Το έθνος να λυπάστε,
αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει, αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Από το ποίημα «Ο Κήπος του Προφήτη» του Λιβανέζου ποιητή Xαλίλ Γκιμπράν, (1923)
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 η Ελλάδα βρέθηκε λαβωμένη από ένα καταστρεπτικό παγκόσμιο πόλεμο κι ένα ακόμα πιο ψυχοφθόρο εμφύλιο.

Η νέα μεταπολίτευση- Η αριστερά μπροστά σε νέες ιστορικές προκλήσεις


Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6 Μαΐου κατέγραψε με τον πιο εκκωφαντικό, ηχηρότερο απ’ ότι αναμενόταν, αλλά και αντιφατικό τρόπο, την καταδίκη των πολιτικών της κοινωνικής λεηλασίας που εφάρμοσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου (Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΛΑΟΣ).

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Γιάννα is BACK! – 1 χρυσό και 2 χάλκινα»


Μετά το 2008, η Ελληνική Ξιφασκία είχε την τιμή να απολαύσει την Ολυμπιονίκη Ιωάννα Χρήστου πάνω στις πίστες κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών 2012, με τα χρώματα του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας. «Ήταν σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω στο 1994 όταν έπαιξα 1η φορά σε επίσημους αγώνες. Φοβερή εμπειρία!» δήλωσε.

Επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό


Κύριε Πρόεδρε
Η κατάσταση στο νομό μας είναι εκρηκτική. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η ανεργία είναι σε συνεχή ανοδική πορεία.
Η τροφοδοσία με λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης από την περιοχή, είναι περισσότερο επισφαλής από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς για όλους μας η ελληνική πολιτεία δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και δε διασφαλίζει τα συμφέροντα της επιχείρησης αλλά και των πολιτών της. Η καθυστέρηση που παρατηρείτε εδώ και πολλά χρόνια ν΄ αναλάβει πρωτοβουλίες για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με λιγνίτη από τη λεκάνη της Φλώρινας είναι απαράδεκτη.

Τιμήθηκαν στη Φλώρινα τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε η Π.Ε. Φλώρινας τιμήθηκαν τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που εξοντώθηκαν από τους βάρβαρους Τσέτες του Κεμάλ Ατατούρκ και Τοπάλ Οσμάν.

Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Μαΐου στο μνημείο της Πλατείας Χρυσάνθου, Μητροπολίτου Τραπεζούντας, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ προηγήθηκε Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

«Η ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» από το Δήμο Ορεστίδος


Ο Δήμος Ορεστίδος και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει ενημέρωση-συζήτηση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο, το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το θέμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και μας προβληματίζει όλους. Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από τους:

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Δράσεις Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων


Έργα συνολικού προϋπολογισμού 16,2 εκατομμυρίων Ευρώ υπέγραψε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και αφορούν δράσεις του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.
Στην διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν με τον Πρόεδρο της ΔΙΑΔΥΜΑ - Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Δημοσθένη Μαυρίδη και του Προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μπάμπη Κιουρτσίδη, ο κ. Δακής παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που μελέτησε, σχεδίασε και υλοποίησε η ΔΙΑΔΥΜΑ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.

Χορήγηση νέας προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς στους παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας για τις καλλιέργειες σιτηρών 2012


Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΛΓΑ Κοζάνης, σε απάντηση της επιστολής που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος  πριν λίγες μέρες στον Πρόεδρο του,  Χορηγείται Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Ζημιάς στους παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας για τις καλλιέργειες χειμερινών ψυχανθών και σιτηρών που ζημιώθηκαν από τους παγετούς του χειμώνα 2012.
Οι παραγωγοί,  λοιπόν, των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών που έχουν υποστεί ζημιά και δεν το αντιλήφθηκαν έγκαιρα, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων όπου γεωγραφικά ανήκουν  για τα ζημιωθέντα αγροτεμάχια από Δευτέρα 21-05-2012 έως και την Παρασκευή 25-05-2012.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

“Χαρακτική Οπωσδήποτε”


Χάρης Κοντοσφύρης  _ Pino Pandolfini _ Δήμητρα Σιατερλή _  Μάγδα Ταμμάμ _ Γιώργος Τσακίρης _  Παναγιώτης Φερεντίνος
Εγκαίνια Τρίτη 22 Μαΐου 2012, 19.00 – 23.00
22.05 – 16.06.2012
Την Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 στη γκαλερί Λόλα Νικολάου συναντιούνται έξι εικαστικοί καλλιτέχνες με την πρόθεση να συνομιλήσουν σε μία  και μόνο γλώσσα: τη Χαρακτική.