Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας για έκτακτη οικονομική ενίσχυση



Από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας  ανακοινώνεται ότι πρόκειται να χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους που πληρούν τις κατά το νόμο προϋποθέσεις.

Ακαδημία μπάσκετ ΑΜΥΝΤΑΣ



Η Ακαδημία καλαθοσφαίρισης ( Μπάσκετ ) του συλλόγου  ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών αθλητών ηλικίας  6 – 15 ετών για την νέα αγωνιστική χρονιά 2013 – 2014.

Παραίτηση Δημάρχου Πρεσπών



Αλληλέγγυος στον αγώνα που δίνει ο λαός και η Δημοτική Αρχή  του Αμυνταίου, ενάντια στην αποψίλωση της περιοχής από κάθε κρατική δομή και τη συνέχιση της υποβάθμισης του τόπου, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλης Τσέπας.

Εισαγόμενοι στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση από το Νομό Φλώρινας

Ξανά παγκόσμιος ο Ηλιάδης!



Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης.Ο Έλληνας τζουντόκα πραγματοποίησε μερικές σπουδαίες εμφανίσεις στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Ρίο της Βραζιλίας και κατάφερε ακόμη μια φορά να διατηρηθεί στον… αφρό του αθλήματος.

Παραιτήσεις Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων του Αμυνταίου



Μετά την προσωρινή αναστολή της απόφασης μετακίνησης της Α’ ΕΑΝ από το στρατόπεδο Αμυνταίου στην Κομοτηνή, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την απομάκρυνση της μονάδας από το Αμύνταιο.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τον εκλιπόντα Γεωργόπουλο Χρήστο



Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απρόσμενη απώλεια του προσφιλούς ιατρού Γεωργόπουλου Χρήστου.
Ο εκλιπών υπήρξε ένας άνθρωπος γνωστός στην κοινωνία της Φλώρινας μέσω του λειτουργήματός του ως ιατρός.

Σε «Λάζαρος Α. Ναλπαντίδης» ονομάστηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πρεσπών



Σε αίθουσα «ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ», ονομάστηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Δήμου  Πρεσπών, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  23ης Αυγούστου 2013.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει σεμινάρια παραδοσιακών χορών με πιστοποίηση



Η διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος σε κάθε τόπο είναι τριμηνιαία. Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – Διδασκαλία Παραδοσιακού Χορού συνεχίζει την 3η φάση υλοποίησής του μετά την ολοκλήρωση του κύκλου στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη.

Στην Αστυνομία η αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας



Η Ελληνική Αστυνομία θα ασκεί παράλληλα και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Συγχαρητήριο του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων



Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

H μαέστρος της Παιδικής Χρωδίας "Δ. Λιώτσης" του ΦΣΦΑ, σε Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας



Η μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας «Δημήτριος Λιώτσης» κα Σοφία  Μούλη, παρακολούθησε την 4η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 1-7 Ιουλίου 2013, στην Κέρκυρα, με προσκεκλημένο διδάσκοντα τον Andree van der Merwe, Διευθυντή της χορωδίας του Πανεπιστημίου του Stellenbosch του Cape Town.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Κ. Ρόζα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων



Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων εκπέμπουν το μήνυμα του αγώνα για την Ελλάδα της γνώσης και των απεριόριστων δυνατοτήτων.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Βουλευτή Θ. Γερμανίδη στους επιτυχόντες των πανελλαδικών



Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα εισαγωγής στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το ΚΚΕ με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την παραμονή του στρατοπέδου στο Αμύνταιο



Περίσσεψαν οι ηχηρές «αγωνιστικές» κορώνες, τα μεγάλα λόγια και η υποκρισία στην πρόσφατη κινητοποίηση των φορέων του Αμυνταίου, με αφορμή το κλείσιμο και την απομάκρυνση του στρατοπέδου «Παπαπέτρου» από την περιοχή.

Τις εργασίες ανάπλασης της λεωφόρου Μοναστηρίου επέβλεψε ο Δήμαρχος Φλώρινας

Στην εκτέλεση του έργου της ανάπλασης της λεωφόρου Μοναστηρίου παραβρέθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης.

Συγχαρητήριο μήνυμα «ΑΙΑΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ» στους επιτυχόντες των πανελλαδικών



Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του “ΑΙΑΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ” με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, θα θέλαμε αρχικά να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Απάντηση Κωνσταντινίδη σε Μακρή



Κληθείς να σχολιάσει το υβρεολόγιο της κ. Μακρή, ο κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης δήλωσε:
«Η εν γένει προβληματική συμπεριφορά της ασυμμάζευτης Ραχήλ Μακρή μπορεί να προκαλεί διαλυτικές τάσεις στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. δε φτάνει όμως για να δηλητηριάζει και την τοπική κοινωνία.

Ξεκινούν οι προπονήσεις στο τμήμα στίβου της Γ.Ε.Φ.



Στις 03/07/2013 ημέρα Τρίτη θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις του στίβου της Γ.Ε. Φλώρινας. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 19:00 στο ΔΑΚ Φλώρινας στην αίθουσα του στίβου.

Στις 14 Σεπτεμβρίου στην Φλώρινα οι προκριματικοί του πανελληνίου πρωταθλήματος καράτε


Παραιτείται το Δ.Σ. της «Θύελλας Φιλώτα»



Το Δ.Σ. της «ΘΥΕΛΑΣ ΦΙΛΩΤΑ» εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση να αδειάσει το στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» και σε ένδειξη συμπαράστασης, ομόφωνα υποβάλει την παραίτηση του.

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία για το στρατόπεδο Αμυνταίου



Συνεχίζεται η διαμαρτυρία για την απομάκρυνση της Α’  ΕΑΝ και το ενδεχόμενο κλεισίματος του Στρατοπέδου Παπαπέτρου στο χώρο έξω από την πύλη στου στρατοπέδου.

Σύλληψη αλλοδαπού στη Νίκη Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης



Συνελήφθη χθες (30-08-2013) το απόγευμα στη Νίκη Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νίκης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Μήνυμα του Δήμαρχου Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλου για την ανακοίνωση των βάσεων



Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων  των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές και όλες τις μαθήτριες του Δήμου μας σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Εργαστήρι Φωτογραφίας στον ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»



Ο ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας εργαστηρίου φωτογραφίας στο οποίο θα διδάξει ο Συμεών Κώτσου. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων (ενηλίκων και παιδιών).

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Χρήστου Γεωργόπουλου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου



Η Φλώρινα έχασε ένα ακόμα εκλεκτό της τέκνο.
Ο Χρήστος Γεωργόπουλος δεν είναι πια ανάμεσα μας και αυτό μας γεμίζει ανείπωτη θλίψη.

Ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση



Μέσα στο ζοφερό κλίμα των ημερών με τη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων και τον κίνδυνο για κλείσιμο του στρατοπέδου Αμυνταίου, που είναι το επιστέγασμα μίας σειράς απομακρύνσεων δομών από την περιοχή μας, έρχεται μία ευχάριστη είδηση από το δυναμικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας: όπως κάθε χρόνο πολλά παιδιά από το Δήμο Αμυνταίου πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις και θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

"Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τρις απαρνήση με..." - εμπαιγμός και κοροϊδία, φεύγει η Α' ΕΑΝ από το Αμύνταιο



Ακόμη μια ενέργεια της Κυβέρνησης προκαλεί "σοκ και δέος" στη Δυτική Μακεδονία. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Α' ΕΑΝ προσωρινά παραμένει ως έχει, παρά τις δηλώσεις του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κου. Κωνσταντινίδη ότι το στρατόπεδο και οι 250 οικογένειες των στρατιωτικών θα παραμείνουν στο Αμύνταιο, αιφνιδιαστικά έγινε η "κυβίστηση" και ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Ξεκινά το κάμπ του Ο.ΞΙ.Φ.



Οι πολύμηνες προετοιμασίες έφθασαν στο τέλος τους. Όλα είναι έτοιμα και το 7ο Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας ανοίγει σήμερα τις πύλες του. Το Ρεκόρ συμμετοχών, 141 αθλητές και αθλήτριες από 5 χώρες, αποδεικνύει την αξιοπιστία των επιλογών του Ομίλου και το Όνομα που έχει «κτίσει» στον μικρόκοσμο του σπαθιού.

Ο ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" ευχαριστεί τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Παύλο Βαφειάδη



Το ΔΣ του ΦΣΦΑ ευχαριστεί θερμά τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παύλο Βαφειάδη για την ευγενική προσφορά του, που εκφράστηκε με τη χρηματική δωρεά, ύψους 300 ευρώ, εις μνήμη της μητέρας του Ελένης με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία της.

Ερώτηση για το κλείσιμο της Ά Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως στο Αμύνταιο Φλώρινας



ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: «Κλείνει η Α’ Επιλαρχία Αναγνωρίσεως (ΕΑΝ) στο Αμύνταιο Φλώρινας».
Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Αμύνταιο Φλώρινας αλλά και ευρύτερα η Δυτική Μακεδονία καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αρχίσει οι διαδικασίες μεταστάθμευσης της Α’ ΕΑΝ στην Κομοτηνή οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου το αργότερο.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων



Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των λυκείων της Π.Ε. Φλώρινας.

Μεγάλη επιτυχία της συναυλίας της Γλυκερίας στο Αμύνταιο



Τεράστια επιτυχία είχε η συναυλία της Γλυκερίας στην αυλή του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, με ένα κοινό που κατέκλυσε το χώρο με πολύ κέφι και διασκέδασε με αγαπημένα τραγούδια και τη μοναδική φωνή και παρουσία της Γλυκερίας.

Ευχαριστήριο του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών



Ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας εκφράζει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τους χιλιάδες κατοίκους της Φλώρινας και επισκέπτες που τίμησαν και φέτος τις εκδηλώσεις «Πρέσπες 2013».

2η Ορειβατική αποστολή του ΑΟΦ στον Όλυμπο για το 2013



Την 2η ορειβατική αποστολή του για το 2013 στον Όλυμπο θα επιχειρήσει  ο ΑΟΦ το διήμερο  7-8/9/2013. Αυτή την φορά, η ανάβαση θα γίνει από τη θέση Πριόνια, με κατεύθυνση το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός ( Ζολώτας ),όπου μετά από μια σύντομη στάση, θα ακολουθήσει πορεία προς την κορυφή, τον Μύτηκα 2918 m.

Για δεύτερη χρόνια χρυσός ο ΜΥΛΟΣ της οινοποιίας Βεγορίτις στο Βερολίνο



Όταν καταφέρνεις να κερδίζεις χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 3500 κρασιά από 850 Οινοποιεία, από όλο τον κόσμο, για δεύτερη συνεχή χρονιά , μέσα στο Βερολίνο, σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης"

Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα αθλητική περίοδο 2013-2014 στα Τμήματα των Ακαδημιών για αγόρια και κορίτσια από 6 - 15 ετών.

Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι εγγραφές στο Ωδείο Φλώρινας και Αμυνταίου

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο Ωδείο Φλώρινας καθώς και στο παράρτημα Αμυνταίου  αρχίζουν στις 2 Σεπτεμβρίου. Θα λειτουργήσουν και φέτος:

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και φέτος στις εκδηλώσεις «Πρέσπες 2013»

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης της, ανέλαβε και φέτος εξολοκλήρου, την κάλυψη  του τομέα της Ναυαγοσωστικής ευθύνης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2013».

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Φλώρινας και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Βοσκόπουλο Ιωάννη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Καραγκιοζίδη Θεοδόση για την άψογη συνεργασία και την τιμή που μας έκανε να συμμετάσχουμε στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας με την εκδήλωση μας "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ" την περασμένη Παρασκευή 23/8 στο χώρο του γηπέδου του Τ.Ε.Ι.

Φέρνει Συζίνου ο ΑΜΥΝΤΑΣ

Μια ακόμα μεταγραφική επιτυχία για τον Αμύντα Αμυνταίου, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την 28χρονη διεθνή Κυπρία Ιωάννα Συζίνου, ενισχύοντας με μια ακόμα ποιοτική  αθλήτρια την περιφερειακή του γραμμή.

Στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου 2013 το Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» ανακοινώνει ότι, λόγω των παράλληλων μουσικών εκδηλώσεων στις περιοχές Αμυνταίου και Φλώρινας τις ημερομηνίες 30, 31 Αυγούστου 2013, το 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «μετατίθεται»

Αιτήσεις για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Αιτήσεις για φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως και 30 Σεπτεμβρίου 2013 στο ΚΕΠ και το Δήμο Αμυνταίου.

Συναυλία του Γιάννη Γιοκαρίνη στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού

Η συναυλία με τον Γιάννη Γιοκαρίνη θα πραγματοποιηθεί στην Νεράιδα στο πάρκο που βρίσκεται εντός του οικισμού την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου (9μ.μ.).

Από 2/9 ο νέος κύκλος τακτοποίησης αυθαιρέτων, από 4/9 η έναρξη διαδικασίας για τη συγκρότηση Οριστικού Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών

Από την προσεχή Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. 

Κάλεσμα στο Παμμακεδονικό Συλλαλητήριο στις 6 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιστρέφει δωρεά της Χρυσής Αυγής

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μία αμιγώς ελληνική, περιβαλλοντική, μη κυβερνητική και με απόλυτη διαφάνεια μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, με έργο πολυετές, υπαρκτό, αποτελεσματικό, ουσιώδες, αναγκαίο και πανελλαδικό, διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της υπάρξεως και της λειτουργίας της, λόγω έλλειψης πόρων.

Ετεροχρονισμένη η πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων για την κάλυψη αναγκών των Δασαρχείων της χώρας κατά τη δασική περίοδο 2013-14

Την ετεροχρονισμένη πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων, για ακόμη μια χρονιά, προς κάλυψη των αναγκών των Δασαρχείων της χώρας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.