Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πολιτιστικά Δρώμενα από το Δήμο Φλώρινας – 17 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Φλώρινας

Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα του Αρμενοχωρίου


Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 9 Αυγούστου, η ανακατασκευή της γέφυρας του Αρμενοχωρίου, ένα έργο του Δήμου Φλώρινας συνολικού προϋπολογισμού 340.000€ περίπου. Η γέφυρα  θα δοθεί στην κυκλοφορία το απόγευμα της ίδιας μέρας, διευκολύνοντας έτσι τη διέλευση των κατοίκων των γύρω περιοχών.

3η Μουσική διαμαρτυρία στα Βαλτόνερα Φλώρινας


Ο Σύλλογος Πληττομένων Βαλτονερού πραγματοποιεί την 3η Μουσική του διαμαρτυρία ενάντια στην λειτουργία του ορυχείου της ΔΕΗ δίπλα από τον οικισμό. Λειτουργία, που μόνο σοβαρά προβλήματα δημιουργεί στους κατοίκους του χωριού, καθώς η μόλυνση του χωριού από την εξόρυξη του λιγνίτη, η αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα και οι ρωγμές στα σπίτια έχουν φέρει τους κατοίκους του Βαλτονέρου σε απόγνωση.

Την Τρίτη η λαϊκή αγορά της Φλώρινας


Σας γνωρίζουμε ότι η Λαϊκή Αγορά της πόλης της Φλώρινας θα λειτουργήσει την ΤΡΙΤΗ 14-8-2012 αντί της καθορισμένης ημέρας ΤΕΤΑΡΤΗΣ λόγω της αργίας στις 15-8-2012 (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ).

Ο κ. Βασίλειος Κίτσος διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας για την επόμενη χρονιά


Το Δ.Σ. του Ωδείου Φλώρινας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του, αφού αξιολόγησε όλες τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί αποφάσισε, κρίνοντας με βάση τα προσόντα, την πρόσληψη του κ. Βασιλείου Κίτσου στη θέση του Διευθυντή για το σχολικό έτος 2012 – 2013.

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Χθες (09-08-2012) τις μεσημβρινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής , συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας 25 και 47 ετών, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για εισαγωγή, μεταφορά για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Έκθεση αγιογραφίας στο θεματικό κέντρο Πύλης Πρεσπών


Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση για τους 15 απαγχονισθέντες στην Κλαδοράχη


Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», θα τελέσει την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 και ώρα 12.00 μ., στο μνημείο του Συλλόγου στην Κλαδοράχη (4ο χλμ. Φλώρινας - Κλαδοράχης), Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση για τους 15 απαγχονισθέντες Έλληνες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 9 Αυγούστου του 1943.

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας για τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, στηρίζει τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας. Θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλου οποίος έχει μεθοδεύσει την όλη διαδικασία συγχώνευσης της Τράπεζας Πειραιώς με την Αγροτική, με χρήματα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που χρεώνουν το Ελληνικό Δημόσιο. 

Πολλών ταχυτήτων οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ


Ανεβαίνουν οι νομικές σχολές, ακλόνητες οι ιατρικές, πέφτουν οι πολυτεχνικές. Άνοδος σε αστυνομικά και στρατιωτικά τμήματα.
Οι διαφορετικές επιδόσεις των υποψηφίων στη Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση και η ζήτηση σχολών που χρωματίστηκε από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης «κατασκεύασαν» φέτος βάσεις πολλών ταχυτήτων όχι μόνο ανάμεσα στα πέντε Επιστημονικά Πεδία αλλά και μέσα στις ίδιες τις σχολές του κάθε Επιστημονικού Πεδίου με βασικό στοιχείο στη δεύτερη περίπτωση τη «γεωγραφία» της κάθε σχολής.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών για ένταξη και κατάταξη σε πίνακες διορισμών σχολικού έτους 2012-2013- Ανακοινοποίηση


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 9 παρ. 10 του ν. 3848/2010, με την αριθμ.  91856/Δ2/08-08-2012 (ΑΔΑ: Β4Γ69-3ΛΡ) εγκύκλιο, καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 (οι ειδικότητες ΠΕ04.01 και ΠΕ04.04) που

Έκτακτη συνεδρίαση ΠΕΔ για τα οικονομικά


Η τμηματική περικοπή των πόρων προς τους δήμους από τις αρχές του 2011, με αποκορύφωμα την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους τακτικούς πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά περίπου 30%, οδηγεί τους δήμους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Έγκλημα κατά των συνταξιούχων οι νέες δραστικές περικοπές


Οι νέες δραστικές μειώσεις που φέρνει η συγκυβέρνηση στις συντάξεις, μετά από τις αλλεπάλληλες που έχουν ήδη γίνει, δεν είναι μόνο σκάνδαλο, αλλά έγκλημα.
Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δε θα θίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ψέμα, όπως ήταν και οι διακηρύξεις ότι δε θα γίνουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς.

Μόνη πλέον η Ελλάδα καθυστερεί την εφαρμογή της διεθνούς Συμφωνίας για το διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών


Στις 23 Ιουλίου 2012, το Κοινοβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ενέκρινε -χωρίς καμία αρνητική ψήφο- το νομοσχέδιο κύρωσης της Διεθνούς Συμφωνίας για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών, την οποία είχαν υπογράψει η Ελλάδα, η Αλβανία, η πΓΔΜ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 2 Φεβρουαρίου του 2010.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2012-2013


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλούνται οι εκπαιδευτικοί - κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών EAE σχολικού έτους 2012-2013 για τις δομές της ΕΑΕ  στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας για το μήνα Ιούλιο, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Ιουλίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ και αναπληρωτών ΕΒΠ για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ σχολικού έτους 2012-2013


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού  καλούνται όσοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και στον κλάδο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν , από 8/8/2012 μέχρι και 17/8/2012.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Φλώρινας - Προσπάθειες για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου


Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το Σάββατο 04 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Τα θέματα που ανέλυσε ήταν πολλά  και επίκαιρα. Συγκεκριμένα:
Για τις εργασίες ανάπλασης του νέου πάρκου: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στον πολύ όμορφο χώρο του Νέου Πάρκου, τον οποίο προσπαθούμε να τον κάνουμε ομορφότερο. Πριν από λίγο καιρό φτιάξαμε μία σύγχρονη, πιστοποιημένη παιδική χαρά και τοποθετήσαμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τις πρωϊνές ώρες από άτομα μέσης και μεγάλης ηλικίας και κατά τις απογευματινές ώρες από παιδιά άνω των 15 ετών.

Εκδηλώσεις στο Μεσοχώρι από τον «ΑΚΡΙΤΑ» Μεσοχωρίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «ΑΚΡΙΤΑΣ» σας προσκαλούν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις ανήμερα του 15Αυγουστου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημητρίου Ηλιάδη για την κα Σοφία Μούλη


Ως πρόεδρος του Ωδείου Φλώρινας θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια προς την κα Σοφία Μούλη, μέλος του Δ.Σ. του Ωδείου, για την απόκτηση του Διπλώματος Διεύθυνσης Χορωδίας του Αστρινίδειου Ωδείου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα».

«Λαμπράκεια 2012» από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο «Το Φλάμπουρο»


Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Το Φλάμπουρο» σας προσκαλεί στις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λαμπράκεια 2012» που θα πραγματοποιηθούν στο Φλάμπουρο από 12/08/2012 έως 15/08/2012.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυκλοφορεί το βιβλίο «Φλώρινα 1912 – 2012, Χρονικό ενός αιώνα»


Το 1912 ήταν η χρονιά - ορόσημο για τη Φλώρινα, όπως και για όλη τη Μακεδονία. Ήταν η χρονιά που ξεκίνησε μια νέα εποχή, ελεύθερη. Και όσα έγιναν εκείνον τον κρίσιμο Νοέμβρη σημάδεψαν και τα χρόνια που ακολούθησαν.
Ο Θεός, η μοίρα και οι άνθρωποι επέλεξαν ώστε η Φλώρινα, μετά από 527 χρόνια τουρκικού ζυγού, να καταλήξει και πάλι σε χέρια ελληνικά.

Συγχαρητήρια Επιστολή του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στη μαέστρο Σοφία Μούλη


Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» συγχαίρει ολόθερμα την κ. Σοφία Μούλη, μαέστρο της Παιδικής Χορωδίας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΩΤΣΗΣ», για την απόκτηση του ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ, του Αστρινίδειου Ωδείου Θεσσαλονίκης (αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού), με το βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

Η 3η Μουσικά διαμαρτυρία του Συλλόγου πληττομένων Βαλτονέρου στις 15 Αυγούστου


3η Μουσική διαμαρτυρία στο Βαλτόνερο Φλώρινας από τον Σύλλογο Πληττομένων & και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Η μουσική διαμαρτυρία πραγματοποιείτε την Τετάρτη 15 Αυγούστου  για την λειτουργία του ορυχείου της ΔΕΗ ΑΕ δίπλα από τον οικισμό.

Συμμετοχή του προέδρου των Φασολοπαραγωγών «Οι Πρέσπες» σε σύσκεψη για τις ζημιές στις καλλιέργειες φασολιού


Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών «οι Πρέσπες» κ. Αντώνης Δημητρόπουλος, συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του καύσωνα σε καλλιέργειες φασολιού, κατά το στάδιο της ανθοφορίας ή στο αρχικό στάδιο της καρπόδεσης.

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημητρίου Ηλιάδη προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για το θέμα της στέγασης των σπουδαστών του ΤΕΙ

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, θίγοντας για άλλη μια φορά το θέμα της στέγασης των σπουδαστών των τμημάτων της Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Συγχαρητήρια Επιστολή του Δημάρχου Ορεστίδος για τις μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων Κωπηλατών


Ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου συγχαίρει θερμά τις αθλήτριες της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου για την κατάκτηση του χάλκινου Ολυμπιακού Μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας προκηρύσσει τον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας


Τον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας προκηρύσει η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Συγκεκριμένα: 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΘΕΜΑΤΑ
ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ (Α):   ΕΛΕΥΘΕΡΟ  (μέχρι 4 φωτογραφίες)  
ΕΓΧΡΩΜΗ (Ε):          «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» (μέχρι 4 φωτογραφίες) 

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


1. Κατά την διάρκεια του μηνός Ιουλίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: