Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το νέο Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομάδας Florina-Simera, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν ως Πρόεδρος ο Δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, ως Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος και ως Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης Παπαγεωργίου Ιωάννης.

Αύριο η εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούμαστε να εκλέξουμε τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος μας.
Σε  αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για το Κίνημά μας αλλά και για την ελληνική κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε, ας δώσουμε όλοι το παρών.
Για να πιστοποιήσουμε για μια ακόμη φορά, ότι η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης είναι τα μέλη και οι φίλοι μας, οι πολίτες για τους οποίους αγωνιζόμαστε.

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας προς τον υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ

Με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, ζητά την αναβάθμιση της Σχολής Τεχνολογίας Επιστήμης Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, τον επαναπροσδιορισμό εισακτέων στα τμήματα Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, τη διατήρηση και ενίσχυση της Σχολής με εφαρμογή του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση 4009/2011 και τη εισαγωγή φοιτητών στην Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, καθώς και την έγκριση του διεθνούς διιδρυματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Έως τις 2 Απριλίου οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων

H Διεύθυνση Γεωπληροφορίας της ΕΑΣ Αμυνταίου, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκίνησαν οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων και πρέπει να προσέλθουν από τα γραφεία της Συνεταιριστικής Οργάνωσης το συντομότερο δυνατό, καθ΄ ότι οι μεταβιβάσεις λήγουν στις 2 Απριλίου του 2012.

Σύσκεψη για τη Λήψη Προληπτικών και Κατασταλτικών Μέτρων προς Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών 2012 την Τρίτη 20 Μαρτίου

1.  Έχοντας υπόψη το σχετικό παρακαλούμε, στις 20 Μαρτίου 2012, ημέρα Τρίτη  και ώρα 10 π.μ. να προσέλθετε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, προκειμένου να εξετάσουμε τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, προς αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών 2012 και Ανεξέλεγκτων χώρων αστικών απορριμμάτων των Δήμων.

Ένας χρόνος λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 εθνικής εμβέλειας για την άμεση συμβουλευτική υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ενημερώνει ότι στο διάστημα αυτό (11/3/2011 έως 11/3/2012) η Γραμμή δέχθηκε  5089 κλήσεις και 37 ηλεκτρονικά μηνύματα.

Στατιστικά στοιχεία ΟΑΕΔ Φεβρουαρίου 2012

Στα 770.369 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Φεβρουάριο. Από αυτά 335.721 είναι άνδρες (ποσοστό 43,58%) και 434.648 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,42%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά  1,13% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,12% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,72%.

Ενθουσιώδης συγκέντρωση Γάλλων Πράσινων στο Στρασβούργο με φόντο τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

O Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχε στην προεκλογική συγκέντρωση στο Στρασβούργο της Eva Joly, υποψήφιας των Πρασίνων για τη Γαλλική Προεδρία στις επερχόμενες εκλογές. Στην κεντρική αυτή εκδήλωση στο κατάμεστο Palais des Fetes, συμμετείχαν τα περισσότερα ιστορικά στελέχη των Γάλλων πρασίνων, το προεδρείο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, όσο και νέοι ακτιβιστές κι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι: “Οικολογία, η λύση”.

Η συμβολή του επαρχιακού τύπου στην ανάπτυξη της περιφέρειας

H εβδομαδιαία εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης» με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της διοργανώνει επετειακή εκδήλωση το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας (Παλαιό Γήπεδο) με θέμα: «Η συμβολή του επαρχιακού τύπου στην ανάπτυξη της περιφέρειας».

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την ενέργεια

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη υπήρξε από τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Στη συνάντηση ο Δήμαρχος πραγματοποίησε εκτενή ενημέρωση τόσο για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ενεργειακά θέματα, όσο και για την πρωτοβουλία του Δήμου Αμυνταίου να πραγματοποιήσει ευρύ κοινωνικό διάλογο και δράσεις ενημέρωσης.

Η κοινωνία να γκρεμοτσακίσει χωρίς να γκρεμοτσακιστεί- Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω: να δημιουργήσει υδροηλεκτρισμό

Εδώ και 2 χρόνια μια αγουροξυπνημένη κοινωνία  άρχισε να συνειδητοποιεί  που την πήγαινε το ρεύμα του εύκολου ή του στημένου ή του διαπλεκόμενου διαχειρισμού, εγχώριου και μη  ή και όλων των παραπάνω μαζί, από το 1981.
Η ψεύτικη άνεση  και η χθεσινή μετάθεση στο σημερινό αύριο όλων των καίριων ζητημάτων οργάνωσης της ελληνικής πολιτείας, έφερε τη μείζων ανοχυρωσιά, όταν οι διεθνείς συνθήκες  έγιναν οι χειρότερες. Ισως και τη σκόπιμη ανοργανωσιά.

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Φλώρινας

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής:
Α)  23 Μαρτίου 2012, ημέρα Παρασκευή
-Γενικό  σημαιοστολισμό από την όγδοη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.
-Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις των σπουδαστών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων , Λυκείων,  ΤΕΕ και ΤΕΕ Ο.Α.Ε.Δ.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την ενέργεια

Με τους εκπροσώπους των φορέων που αντιπροσωπεύουν τις παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, κ. Βασίλης Μπούτσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος και ο Πρόεδρος της Εταιρίας Οικοτουρισμού Αμυνταίου, κ. Άνθιμος Τόρτοκας.

Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας προς τον Υπουργό Παιδείας για τη μεταβολή των σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ

Κύριε Υπουργέ
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι υιοθετήσατε την απόφαση της πρώην Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Διαμαντοπούλου την οποία είχε λάβει αιφνιδιαστικά στις  21/02/2012 μεταβάλλοντας τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και τις μετατρέπει σε σχολές μεταγυμνασιακής κατάρτισης. Αυτό ακυρώνει το επίπεδο διδασκαλίας που μέχρι σήμερα είχαν οι σχολές μαθητείας και από τεχνολογικό λύκειο με πτυχία αναγνωρισμένα και κατοχύρωση επαγγελματικής κατάρτισης θα εκδίδονται τίτλοι σπουδών μιας απλής βεβαίωσης χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Στα φαρμακεία ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση των οικιακών φαρμάκων

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση ΔΥΓ3α/οικ.22683 του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε σύστημα συλλογής, μεταφοράς, προσωρινής φύλαξης, διαχείρισης και καταστροφής οικιακών  φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσεως. 

Κοινωνικός διάλογος για τα ενεργειακά θέματα

Ο Δήμος Αμυνταίου έχει ξεκινήσει έναν ευρύτατο κοινωνικό διάλογο για τα ενεργειακά θέματα. Ως έναρξη του διαλόγου αυτού είναι η πολύ σημαντική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, με την οποία δόθηκε το πράσινο φως για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τα ενεργειακά θέματα, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση

Τη δημοσιοποίηση του χρόνου, της διαδικασίας και των κριτηρίων πρόσληψης των υπαλλήλων που κατηγορούνται για φαινόμενα διαφθοράς ζητά με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, ζητά να αποσαφηνιστεί ο χρόνος τοποθέτησης των εν λόγω υπαλλήλων στις θέσεις τις οποίες καταχράστηκαν.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ Φλώρινας

Ο αντεργατικός Αρμαγεδδώνας, που η κυβέρνηση εξαπέλυσε ενάντια σε ολόκληρη την εργατική τάξη, παίρνει χαρακτήρα πραγματικής γενοκτονίας ειδικά απέναντι στους νέους εργαζόμενους. Οι νέοι εργαζόμενοι κάτω των 25 ετών παραδίδονται στην κυριολεξία θυσία στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης, στο βωμό της πιο σκληρής και βάρβαρης εκμετάλλευσης. Έτσι, η μείωση των μισθών στους νέους ξεκινά από το 32% όταν αμείβονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ξεπερνά το 50% όταν αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις.

Ερώτηση Βουλευτών Δημοκρατικής Αριστεράς για τη λίμνη της Κορώνειας

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Εσωτερικών
Θέμα: «Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η Ελλάδα για τη λίμνη Κορώνεια»
Στις 18/11/2011 καταθέσαμε ερώτηση (αρ. πρωτ. 1682) στο ΥΠΕΚΑ σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για να αντιμετωπισθεί η τεράστια οικολογική καταστροφή στη λίμνη Κορώνεια και για το εάν θα καταλογιστούν ευθύνες για αυτή την καταστροφή.

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ κινδυνεύουν με κατάρρευση

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για 14 μήνες
Το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και τα Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ, που φιλοξενούν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα εξαιτίας της απίστευτης καθυστέρησης στην χρηματοδότησή τους.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου  21 Μαρτίου 2012 ημέρα Τετάρτη  και ώρα  18:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1.                  Παραλαβή της Β1 φάσης της μελέτης με τίτλο " Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αμυνταίου"

Ημερίδα με θέμα "Σπουδές και Εργασία στην Ευρώπη" από το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 Το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει ημερίδα την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 με θέμα «Σπουδές και Εργασία στην Ευρώπη».
Στην ημερίδα αυτή ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πληροφορηθεί για τις μεταπτυχιακές σπουδές σε Γαλλία και Μ. Βρετανία από εκπροσώπους των αντίστοιχων Ινστιτούτων.

Συγχαρητήριο Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, ως υπεύθυνη  για τα σκακιστικά δρώμενα του Νομού Φλώρινας, θέλει να ευχαριστήσει τους Διευθυντές και τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας, του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας και του 2ου Λυκείου Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στο 5ο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα σκακιού που διεξήχθη στη Βέροια.

Ημερίδα για τα τρόφιμα

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Φλώρινας, η Κτηνιατρική Υπηρεσία Φλώρινας και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα :
«Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων»
Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 5.00 μμ

Γεύσεις Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άρωμα και γεύσεις Ελλάδας θα πλημμυρίσει  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις  19 -23 Μαρτίου στο πλαίσιο της έκθεσης  που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας  κας Ρόδης Κράτσα με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό».
Στην  έκθεση που πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια της χώρας μας, ευρωβουλευτές, στελέχη του κοινοβουλίου και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αλλά  και να γευτούν ξεχωριστές  γεύσεις της πατρίδας μας.

Επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος για τις διαδικασίες ανανέωσης αδειών χρήσης νερού

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ – ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε, άδειες γεωτρήσεων άρχισαν να εκδίδονται μετά από τις 1-1-1990 κατ' εφαρμογή του ν. 1739/87. Νόμιμες γεωτρήσεις θεωρούνται όσες έχουν άδεια ή όσες είναι κατασκευασμένες πριν το 1990 και έχουν ηλεκτροδοτηθεί. Αρχικά και ως τις 20-12- 2005 η άδεια εκτέλεσης έργου και η άδεια χρήσης εκδίδονταν ταυτόχρονα.

Η Κυβέρνηση απαξιώνει την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας – απαντώντας στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη - τονίζει πως οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοικτό για τη χώρα μας, η Κυβέρνηση δείχνει με τη στάση της, πως έχει ήδη καταθέσει τα όπλα και δεν ασχολείται με την επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού ηθικού και κοινωνικού ζητήματος, αδιαφορώντας για τη δικαίωση εκατοντάδων ελλήνων πολιτών, αλλά και την οικονομική αποζημίωση της χώρας μας.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πρόγραμμα καθαρισμού οδών πόλης Φλώρινας

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας θα προβεί σε  καθαρισμό των οδών της πόλης της Φλώρινας (σκούπισμα, πλύσιμο). Γι’ αυτό παρακαλεί τους δημότες να διευκολύνουν το έργο της Υπηρεσίας και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους  στις παρακάτω οδούς σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προς τον Υπουργό Παιδείας

Κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου το σχέδιο νόμου για την ίδρυση και λειτουργία των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών (ΙΕΑΝΕ) από το οποίο δυστυχώς απουσιάζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.  

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές του Δημοτικού

Ο τρόπος υλοποίησης των δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές του Δημοτικού, τα οποία θα υλοποιηθούν από φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, συζητήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 στο γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας.
Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας κ. Χαράλαμπος Λεμονίδης, ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης κ. Βαγγέλης Σταυρίδης, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Τσούλης, οι σχολικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Κασκαμανίδης και Στέλλα Κασίδου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Γιάννης Μπάτσιος.

«Η Γιορτή του Ο.ΞΙ.Φ.»

Στο κατάμεστο Club Room έγινε η Ετήσια Γιορτή Κοπής Βασιλόπιτας και Βράβευσης των Καλύτερων Αθλητών και Αθλητριών του Ο.ΞΙ.Φ. για τον χρόνο που πέρασε.
Το παρόν έδωσαν εκτός από την διοίκηση και τους προπονητές, τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των τμημάτων και των γονιών των, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατήρ Κοσμάς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας κα Βαλίνα Ρόζα, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κος Β. Άμπας,οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Αριστείδου και Μπέλτσος,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ναούμ και Γεωργακόπουλος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τσιώκας Ρασάικος, Μούσιου και Απιδόπουλος ο Πρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Βόσδου και ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΞ κος Γουσόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κος Μπίρος, ο κος Ανθόπουλος ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του κου Στυλιάδη της ΠΛΗΝΕΤ.

Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με το νεοσύστατο Σύλλογο Ποντίων Αμμοχωρίου

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Συλλόγου Ποντίων Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά», συναντήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, η Γραμματέας κ. Θοδώρα Κοσμίδου και ο Ταμίας κ. Γιώργος Ακριτίδης.

Κοινή δήλωση Κασαπίδη, Τσιάρα, Κόλλια και Κωνσταντινίδη

Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φλώρινας, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, με αφορμή την κατάθεση ερώτησης για τα δισεπίλυτα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας στον αγροτικό τομέα, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

Απάντηση του Γιώργου Κασαπίδη στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δριβελέγκα στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για ακόμα μία φορά η παλαιοκομματική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει δράση.

Ανακριβής η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ για τις παρατάσεις της σύμβασης

Σε σχέση με την ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ της 14/3/2012 o ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχία Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ στην οποία αναφέρεται ότι: «Οι παρατάσεις της σύμβασης του 2007 μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και της Intralot οι οποίες υπογράφηκαν τον Ιούλιο του 2010 και 2011 είναι και σύννομες και χρήσιμες απαντά ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, στις πέντε (5) διαδοχικές ερωτήσεις που κατέθεσαν ευρωβουλευτές στην Επιτροπή το 2010 και 2011, ισχυριζόμενοι ότι οι συμβάσεις αυτές ήταν αντίθετες προς το κοινοτικό δίκαιο», είναι ανακριβής.

Συμμετοχή της παιδικής χορωδίας «Δημήτρης Λιώτσης» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» στη Γ’ Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών

Η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» συμμετέχει στην Γ’ Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Τούμπας. Η χορωδιακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στην Αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη».

Εξιχνίαση κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας, εξιχνιάστηκε χθες 14-3-2012 κλοπή, που διαπράχθηκε στο Αμύνταιο, την 22-12-2008 σε Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας 65 ημεδαπού, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1500 €, βιβλιάρια τραπεζών και διάφορα έγγραφα.

Πρωτάθλημα σκάκι ΕΣΚΕΔΥΜ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 διεξήχθη η 2η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα Σκακιού,  Κεντροδυτικής Μακεδονίας Γ΄ εθνικής. Η ομάδα του Φ. Σ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» Φλώρινας συναντήθηκε με την ομάδα της Βέροιας. Οι αγώνες έγιναν εντός έδρας και η ομάδα του Αριστοτέλη σημείωσε σημαντική νίκη με 5,5 -1 με την άλλοτε ισχυρή ομάδα της Βέροιας.

Με αυτοδιοικητικό χρώμα ξεκίνησε ο κοινωνικός διάλογος για την ενέργεια

Η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τα θέματα της ενέργειας στο Δήμο Αμυνταίου ξεκίνησε με καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, καθώς ο Δήμαρχος, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, συναντήθηκε με τους πρώην Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συναποτέλεσαν τον «Καλλικρατικό» Δήμο Αμυνταίου.

Συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας

Η Συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. του ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας ξεκίνησε με τις δηλώσεις της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων, Αναστασίας Σιλιάφη, η οποία καλωσόρισε τους εκπροσώπους Τύπου και αναφέρθηκε εν συντομία στην Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή (15 Μαρτίου) και στον ρόλο του ΚΕΠΚΑ. 

Ανοιχτή επιστολή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Φλώρινας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προς:
τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλια
Κοινοποίηση προς:
τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο
τα μέλη της κυβέρνησης
τον πρόεδρο του Ελλ. Κοινοβουλίου
τους αρχηγούς των κομμάτων
τους κ.κ. Βουλευτές
τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων
τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Άρχισαν οι προσφορές στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ

Σε αρχική ανακοίνωση μας είχαμε τονίσει την σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης απέναντι στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες και συναδέλφους μας.
Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι πλήθος εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ  έχουν αρχίσει να προσφέρουν πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν όσους τα έχουν ανάγκη οπότε θα επιθυμούσαμε την συμβολή και την προσφορά σας μέχρι τις 5 Απριλίου σε:

Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή

ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΦΤΗΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
Μια ημέρα του καταναλωτή κι αυτή στα χαρτιά, ενώ τις υπόλοιπες γιορτάζει η φτώχεια, η στέρηση και η εξαθλίωση….

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαρτίου

Ο δικηγορικός σύλλογος Φλώρινας στη συνεδρίαση του την Κυριακή 4.3.2012 επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και συμμετέχει μαζί με τους υπόλοιπους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, στην αποχή της Πέμπτης 15 και της Παρασκευής 16 Μαρτίου.

O Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Ἰωακείμ ἁγιορείτης θά κηρύξει τόν θεῖο λόγο κατά τόν κατανυκτικό ἑσπερινό τῆς Γ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν

Ἀνακοινώνεται στούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι κατά τόν κατανυκτικό ἑσπερινό τῆς Γ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν (Σταυροπροσκυνήσεως), ὁ ὁποῖος θά τελεστεῖ χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου τήν Κυριακή 18η Μαρτίου 2012 καί ὥρα 6.οο το ἀπόγευμα, στόν Ἱερό Ναό τοῦ ἁγίου Δημητρίου Φλωρίνης, τόν θεῖο λόγο θά κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Ἰωακείμ ἁγιορείτης, μέ θέμα: «Ἡ τέχνη τῆς σωτηρίας».

Έναρξη δράσεων ενημέρωσης και κοινωνικού διαλόγου για τα θέματα της ενέργειας

Με συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, με τους πρώην Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συναποτέλεσαν τον «Καλλικρατικό» Δήμο Αμυνταίου ξεκινάει η προσπάθεια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας γύρω από τα ενεργειακά θέματα.

Υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2012-2013

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την 306206/03-12-2010 ΚΥΑ περί ‘Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα’, καθορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2012-2013,  από 15/03/2012  μέχρι την 15/05/2012.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας

Σύσκεψη για την καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο η έξαρση του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας, συγκάλεσε σήμερα στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, η Γενική Γραμματέας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Ημερίδα της Κίνησης για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Δυτ. Μακεδονία

«Καμιά μέθοδος θερμικής επεξεργασίας (καύσης) δεν πρέπει να γίνει δεκτή!» 
Στην εν λόγω Ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική  Κίνηση Κοζάνης και παρακολούθησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, καθώς  και αρκετοί πολίτες, μίλησαν οι εξής εισηγητές: Ο διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Μαυρίδης, ο κ. Κυρκίτσος εκ μέρους της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κι ο κ. Αργυρόπουλος της Λακωνικής Βιο-ενεργειακής.

Αναγκαία μια υποστηρικτική πολιτική για την κοινωνική οικονομία

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο η έκθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή των Πρασίνων Sven Giegold για το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Συνεταιριστικής Εταιρείας και τον ρόλο των εργαζομένων. Σε μια εποχή κρίσης και υψηλής ανεργίας οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις πέρα από τα συμφέροντα των μελών τους και των χρηστών των υπηρεσιών τους προσφέρουν λύσεις σε κοινωνικά ζητήματα και μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον.