Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η ΕΑΣ Αμυνταίου για τη μετατροπή των ΕΑΣ σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Οι ΕΑΣ όλης της χώρας έχουν δρομολογήσει ή έχουν πάρει αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων για συγχώνευση και μετατροπή σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ακόμα και σήμερα , αφού έχει λήξει κάθε προθεσμία , συνεχίζει να σπέρνει την αβεβαιότητα των εξελίξεων διαμηνύοντας προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και τα στελέχη τους το εξής : «ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ» .
Είναι άκρως επικίνδυνο πλέον όλο αυτό που γίνεται, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και  μεγάλο κομμάτι από την εμπορία των αγροτικών εφοδίων ενόψει της έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου. Ο χρόνος πλέον , μετράει αντίστροφα. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και βάσει κυρίως της συμμετοχής των αγροτών και κτηνοτρόφων στους νέους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, θα πρέπει να συνταχθούν τα σχέδια βιωσιμότητας και εξυγίανσης και αφού αποτιμηθούν τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της νέας οργάνωσης και οι υποχρεώσεις. Οι αλλαγές είναι γρήγορες , βίαιες και επικίνδυνες σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Πρέπει να οργανωθούν άμεσα οι νέοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί όπως και οι Ομάδες Παραγωγών ώστε να υπάρχουν έτοιμες οργανώσεις παραγωγών σε  όλη την ελληνική ύπαιθρο, για τη συγκέντρωση , τυποποίηση και εμπορία της αγροτικής παραγωγής για το 2012. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί και άλλος χρόνος και να περάσει η εμπορία της αγροτικής παραγωγής μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Είναι σημαντικό σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας να λειτουργεί το λιγότερο ένα πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός με Ομάδες Παραγωγών ανά προϊόν ή ανά ομοειδή προϊόντα ώστε να διαμορφώνονται οι τιμές της αγοράς και στο ιδιωτικό εμπόριο.
Η καθυστέρηση αυτή , μόνο σκοπιμότητες εκπροσωπεί και απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Είναι απολύτως αναγκαίο , το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να βγει από το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί, από τις επιλογές του προέδρου. Ο πρόεδρος είναι πλέον  υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά και το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί, εφόσον όπως αποδεικνύεται δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε κανένα επίπεδο.
Με εκτίμηση ,
Για την ΕΑΣ Αμυνταίου
Γιώργος Γιαννιτσόπουλος
Πρόεδρος ΕΑΣ Αμυνταίου
Αμύνταιο, 12-03-2012
Δελτίο Τύπου ΕΑΣ Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.