Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν κλινικός και μαστογραφικός έλεγχος το Σάββατο και την Κυριακή στη Φλώρινα



Δωρεάν κλινικός και μαστογραφικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 9:00πμ έως και τις 19:00.
Ο έλεγχος θα γίνει σε γυναίκες άνω των 40 ετών, από την κινητή μονάδα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγενείου.

Το ΚΚΕ τιμά τον Πέτρο Κόκκαλη



Την αγωνιστική προσφορά και το επιστημονικό έργο του κομμουνιστή αγωνιστή Πέτρου Κόκκαλη, στον αγώνα του λαού μας, θα τιμήσει η Κ.Ε. του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 23 Σεπτέμβρη και ώρα 11.30 π.μ., στο χωριό Βροντερό του Δήμου Πρεσπών, όπου και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 26 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα  Τετάρτη και ώρα 18:00 σε τακτική συνεδρίαση σύμφωνα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής σας καλεί την  Τετάρτη 26/9/2012  και ώρα 12: 00 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π., με θέματα:

Οι florinistas και ο Σ.Ε.Ο.Φ συγκεντρώνουν σχολικά είδη



Αυτό το Σαββατοκύριακο, 10 π.μ. – 1 μ.μ και 5 μ.μ. – 8 μ.μ ,θα γίνεται συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες, στο Εμπορικό Επιμελητήριο (2ος όροφος, στην κεντρική πλατεία).

Ο Βουλευτής Θ. Γερμανίδης για την απουσία του από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φλώρινας



Σχετικά με την απουσία μου από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012, έχω να δηλώσω τα εξής:

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την   Τρίτη  25 / 9 / 2012 και ώρα 12:00 π.μ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Χθες (20-09-2012) το βράδυ, αστυνομικοί της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας , συνέλαβαν δύο ημεδαπούς 54 και 45 ετών, στο Φιλώτα Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ανέστειλε επ' αόριστον τη λειτουργία του ο δήμος Αχαρνών



Επ' αόριστον ανέστειλε τη λειτουργία του ο δήμος Αχαρνών, λόγω αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας και κάλυψης των πάγιων εξόδων του. Η σχετική απόφαση επικυρώθηκε από έκτακτο δημοτικό συμβούλιο χθες το βράδυ, ενώ η πρώτη σχετική απόφαση είχε ληφθεί σε άλλο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη το βράδυ.

Συμμετοχή Δημάρχου Αμυνταίου σε διεθνές forum συνεργασίας



Στο 1ο forum Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλες, συμμετέχει ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης. Το forum διοργανώνεται από την πρωτοβουλία που είναι γνωστή ως «Σύμφωνο των Δημάρχων» και έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την περιβαλλοντική προστασία, όσο και την έκφραση του Ευρωπαϊκού Αυτοδιοικητικού χώρου.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα προπονήσεων των τμημάτων των ΣΑΡΙΣΩΝ



Ξεκίνησε το πρόγραμμα προπονήσεων των τμημάτων υποδομής και των αγωνιστικών τμημάτων των ΣΑΡΙΣΩΝ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας (είσοδος 2ου Λυκείου).

Ενημέρωση – απάντηση για το έργο «Κατασκευή δύο βρυσών στο Τ.Δ. Αετού»

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, παραθέτουμε αναλυτικό ιστορικό του έργου του θέματος, καθώς κα τις απόψεις της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας:

Το Σάββατο η Γενική Συνέλευση των μελών του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας



Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11.30 π.μ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).

Σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών



Κατασχέθηκαν 4 κιλά και 730 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (19-09-2012) πρωινές ώρες στο Τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας και του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας , 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας , για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών.

Στο Zrenjianin οι ξιφομάχοι



Αναχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα οδικώς, οι αθλήτριες του ξίφους μονομαχίας για το 1ο σταθμό του Ευρωπαϊκού σιρκουί που λαμβάνει χώρα στο Zrenjianin της Σερβίας.
Οι αθλήτριες Μπαντίκη, Χαλκιά, Καλυβιάνου, Ζιώτα, Κωσταντίνου και Σταυρίδου, συνοδευόμενες από τον Λ. Καλυβιάνο και Ι. Χρήστου θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -17 αύριο Σάββατο 22 Σπτεμβρίου, σ’ έναν ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα με συμμετοχή 114 αθλητριών από 14 χώρες.

Έναρξη Μαθημάτων 2012-2013 στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας



Σκάκι
Εγγραφές στη Σκακιστική Ακαδημία, από Δευτέρα 3 έως και Δευτέρα  10 Σεπτεμβρίου καθημερινά 7 - 8:30 μ.μ., στην αίθουσα  Μεγαρόβου 13 (απέναντι από την Ε.ΡΑ). Πληροφορίες:  2385028665, 6937412010  (Αντωνιάδη Χαράλαμπο).

Έργα σε εξέλιξη από την Π.Ε. Φλώρινας

Από την Π.Ε. Φλώρινας γίνεται γνωστό πως βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτελούνται τα παρακάτω έργα:
1) Συντήρηση δρόμου Παπαγιάννη – Αρμενοχώρι, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει: α) επισκευή – επούλωση λάκκων του οδοστρώματος με ασφαλτόμιγμα θερμό, β) επισκευή – πλήρωση των επιφανειών του οδοστρώματος που έχουν υποστεί καθίζηση, γ) διάστρωση του οδοστρώματος, δ) τελική διαγράμμιση με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας.

Ακρίβεια στο χώρο της αγοράς



Την αδυναμία αντιμετώπισης της ακρίβειας στην αγορά τονίζουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή 17 βουλευτές και συνυπέγραψε ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.
Σύμφωνα με τους βουλευτές η κατάσταση στην αγορά συνεχώς χειροτερεύει και οι αυξήσεις τιμών διαδέχονται η μια την άλλη, την ώρα που τα οικογενειακά εισοδήματα συρρικνώνονται και η κατανάλωση μειώνεται.

Στο Περίπτερο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ο Υ.ΜΑ.-Θ.

Το Περίπτερο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού στην Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση των Κοίλων Κοζάνης επισκέφθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Τον κ. Καράογλου υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος ο οποίος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά την ανθρωπογεωγραφία του δήμου, στοιχεία που σχετίζονται με την τοπική οικονομία, την ιστορία του τόπου και τον φυσικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οι επόμενες κινήσεις



Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: «Εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.

Μέτρα στήριξης των εισοδημάτων λόγω των δαπανών θέρμανσης



ΥΠΟΜΝΗΜΑ του Ευστάθιου Κωνσταντινίδη Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Φλώρινας
ΠΡΟΣ τον κ. Αντώνη Σαμαρά Πρόεδρο Ν.Δ.
Θέμα: Μέτρα στήριξης των εισοδημάτων λόγω των δαπανών θέρμανσης
Ο Νομός Φλώρινας αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων τα οποία δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στην οικονομική του ζωή και στην αναπτυξιακή προοπτική.

«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης



Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για το επίδομα πετρελαίου καθώς στη σημερινή σύσκεψη του υπoυργείου οικονομικών ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, κατέληξαν στα πλαφόν ανά περιοχή και στα περιουσιακά κριτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ορίζονται:

Συλλυπητήριο μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου



Τα θερμά του συλλυπητήρια, για την εκδημία του τέως προέδρου και ιδρυτικού μέλους του συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Βερυκούκη, εκφράζει σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Χωρίς αποτέλεσμα η διαδικασία για το Συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο Φλώρινας



Υπό την Προεδρία της Προέδρου, κας Ζέτας Ρίζου, και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κου Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου με ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ευχές στο γραφείο του θα δεχτεί την Πέμπτη ο Βουλευτής Στάθης Κωσταντινίδης



Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα της ονομαστικής του εορτής, θα δεχτεί ευχές στο Πολιτικό του Γραφείο επί της οδού Αρχ. Παπαθανασίου 4, από τις 20.00.

Γιώργος Δακής: ¨Δίνουμε μια σημαντική ευκαιρία στους ανέργους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για απασχόληση¨



556 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ),σε επίπεδο περιφέρειας. Στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στην έδρα της περιφέρειας, στο κτίριο της ΖΕΠ στην Κοζάνη,παρέδωσε τα έγγραφα στους επικεφαλής των συμπράξεων που καλούνται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας



Με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλία Θεοδωρίδη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Θεοδωρίδης επισκέπτεται το Δήμο Φλώρινας, από την ημέρα τοποθέτησής του στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης- Μοναδικό θέμα στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σήμερα το βράδυ



Συνεδριάζει την Τρίτη στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Συνάντηση Δημάρχου Αμυνταίου με Υπουργό Ανάπτυξης



Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο της Μ.Ο.Δ., κ. Μάριο Καμχή, είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Αμυνταίου προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τοπική οικονομία για την ομαλότερη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο



Σήμερα (17-09-2012) το πρωί, στο Φανό Φλώρινας αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν 50χρονο ημεδαπό, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Συνεδριάζει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 3.00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Άννα Γαλανού - Βιβλιοπαρουσίαση των έργων της "Αντιμέτωποι με το χθες" και "Το παράπονό μου μια κραυγή"



Η συγγραφέας Άννα Γαλανού καλεσμένη της Λέσχης Ανάγνωσης "Venetia" του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" και του Συλλόγου Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας "Ο Άγιος Μηνάς", θα παρουσιάσει τα βιβλία της "Αντιμέτωποι με το χθες" και "Το παράπονό μου μια κραυγή" των εκδόσεων "Ωκεανίδα", την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19,30 στο Ξενοδοχείο "Φαίδων SPA" στην Φλώρινα.

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας



Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας (Παράρτημα Αμυνταίου) ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για φοίτηση στο σχολικό έτος 2012 – 2013, θα γίνονται δεκτές μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2012.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Σύλληψη ημεδαπού, για κλοπή στο Φιλώτα Φλώρινας

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν χθες (16-09-2012) στο Φιλώτα Φλώρινας, 18χρονο ημεδαπό για κλοπή.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο εορτασμός της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Φλώρινας, με ευθύνη της Π.Ε. Φλώρινας.

Σήμερα η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Τ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. Φλώρινας



Η Τοπική Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας πραγματοποιεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7 μ.μ. στο café «Οδός Ονείρων».

Έκθεση ζωγραφικής Πρωτότυπων Εικόνων και λοιπόν Συναφών Θεμάτων του Γιώργου Χατζή



Ο ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην φιλόξενη αίθουσα της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του συλλόγου την ατομική έκθεση ζωγραφικής "Πρωτότυπων Εικόνων και λοιπών Συναφών Θεμάτων του Γιώργου Χατζή. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 7,30 μ.μ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εικαστικό εργαστήριο ζωγραφικής του Αριστοτέλη



Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα του εικαστικού εργαστηρίου ζωγραφικής του Αριστοτέλη.
Παιδικό τμήμα Ζωγραφικής: Για παιδιά ηλικίας 4- 8 ετών.
Υπεύθυνος Ταμουτσέλης Παντελής.

Φιλανθρωπική εκδήλωση σήμερα στη Φλώρινα


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης Latin στον Αριστοτέλη



Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης Latin στον Αριστοτέλη.
Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δημοσίευση τίτλουΠρόγραμμα ανταλλαγής νέων στην πόλη Mercin της Τουρκίας



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών δράσεων συνεργασίας, εξασφάλισε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στην πόλη Mercin της Τουρκίας. Το πρόγραμμα, με τίτλο "Active Learning and Creative DramaActive Learning through Creative DramaActive Learning through Creative Drama” “Active Learning through Creative Drama", θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στην Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας διδακτικής περιόδου από την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα. Στον αγιασμό παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου καθώς και πολλά από τα παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων.

Εγγραφές στο εργαστήριο ρωμαίικης εικαστικής έκφρασης του Αριστοτέλη



Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εργαστήριο ρωμαίικης εικαστικής έκφρασης του Αριστοτέλη "εικονίζοντες".
Διδάσκονται η Ορθόδοξη αγιογραφία και ο Ελληνικός εικαστικός τρόπος σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών.

Ελληνική κωμωδία



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
Κεφάλαιο 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ
του
Παντελή Μιντεκίδη


«Τα έθνη μάχεται καθ’ ημών.
Και τις ο βοηθήσων ημίν;
Πέρσης πώς βοηθήσει τω Έλληνι;
Μόνον δε το Ελληνικόν αυτό βοηθεί εαυτώ.»
(Θεόδωρος Β’ Λάσκαρις, 1221-1258, Αυτοκράτωρ της Νίκαιας)

Αναγκαία η ίδρυση και λειτουργία ιχθυόσκαλας στη λίμνη Πολυφύτου



Προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση των αλιευμάτων των επαγγελματιών αλιέων της λίμνης Πολυφύτου κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης στην ημερίδα για την προοπτική της λίμνης Πολυφύτου που έγινε στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.