Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Έκκληση από το 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου για βοήθεια στον μαθητή Γρούιο Ηλία



Ο μαθητής Γρούιος Ηλίας του 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου νοσηλεύεται στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και διεγνώσθη ότι πάσχει από λευχαιμία σοβαρής μορφής.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης χρειάζεται άμεσα αιμοπετάλια ομάδας αίματος ΑΒ θετικό.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 30 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 3.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης- Περιφερειακές εκδηλώσεις- Οι ταινίες της ημέρας



Παρασκευή  30 Νοεμβρίου 2012
19:15: 11 συναντήσεις με τον πατέρα μου ( Νίκος Κορνήλιος, Ελλάδα, έγχρωμο, 90΄)
Η Εύα, ένα νέο κορίτσι που σπουδάζει κλασικό τραγούδι, αποφασίζει να συναντήσει για πρώτη φορά τον πατέρα της, ο οποίος αγνοεί την ύπαρξή της.

Δωρεά του Δήμου Φλώρινας στη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω- χαρίζω- γιορτάζω»



Ο Δήμος Φλώρινας στηρίζοντας και έμπρακτα τη  δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω- χαρίζω- γιορτάζω», την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία, παρέδωσε στον Πρόεδρο  του Φ.Σ.Φ.  «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Κώστα Ραπτόπουλο 140 καινούργια μπλουζάκια, ενώ παράλληλα εξετάζονται και άλλες δωρεές.

Την Τρίτη συνεδρίαση στην Π.Ε. Φλώρινας με τους ιδιοκτήτες καφετεριών και ταβερνών



Προσκαλείσθε στη σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη 4-12-2012, ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων  στον ημιώροφο της Π.Ε. Φλώρινας με τα εξής θέματα:

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



O Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά από τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 28/11/12, και έχοντας αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

Συμμετοχή αθλητών του ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών



Το Σαββατοκύριακο 1 & 2/12/2012 και το Σάββατο 8/12/2012 στο σπίτι των πολεμικών τεχνών στα Λιόσια Αττικής, θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών. Για άλλη μια φορά ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας θα είναι παρών στην κορυφαία εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Εσείς ξέρετε να οδηγάτε;



Το ποδήλατο –λένε- πρέπει να το μάθεις μικρός και δεν έχουν άδικο! Αυτό βέβαια ισχύει και σε πολλές άλλες δράσεις του ανθρώπου, κι όχι μόνο για το ποδήλατο.
Οι εκπαιδευτικοί το γνωρίζουν καλά, και προσπαθούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να μάθουν πολλές δράσεις όσο είναι ακόμα μικροί!

To Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση ΘΥΜΑΣΑΙ; Με gestalter τον Χάρη Κοντοσφύρη.



ΘΥΜΑΣΑΙ; Διακινώ την υποτιμημένη καθημερινότητα για λιγότερες δακρυγόνες αιτίες.
Στην  έκθεση  Θυμάσαι; της BETON 7 GALLERY διακινείται η υποτιμημένη καθημερινότητα του ποιητή Καρυωτάκη, που αποδίδεται εικαστικά από τη Μάγδα Χριστοπούλου -ως η στιγμή της απόδρασης της ψυχής από το θάνατο- ενώ τιμάται συγγραφικά από παρατιθέμενα κείμενα της Παναγιώτας Δημοπούλου, της Βίκυς Μπρούσαλη και της Μάγδας Χριστοπούλου

Συμμετοχή Δήμου Αμυνταίου στην Έκθεση Philoxenia



Στο εκθεσιακό κέντρο HELLEXPO της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η “Philoxenia 2012” από 22 έως 25 Νοεμβρίου. Ο Δήμος Αμυνταίου στα πλαίσια της προβολής και της προώθησης των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό (εστιατόρια, οινοποιεία, ξενοδοχειακές και μεταποιητικές μονάδες), μετείχε στην έκθεση στο περίπτερο 13, stand 39.

«Φάρσα» για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια Φλώρινας- Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός



Την Τετάρτη (28-11-2012) το μεσημέρι στη Φλώρινα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 56χρονος ημεδαπός για διατάραξη της ειρήνης των πολιτών, διασπορά ψευδών ειδήσεων και παράνομη οπλοκατοχή.

Συνεργασία για το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg



Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη επισκέφτηκε ο δήμαρχος Liguenas Αλβανίας κ. Edmond Temelko, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δήμος Φλώρινας: Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Δημητρίου Σουλιώτη, Καθηγητού του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Μετά την έναρξη της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι, όπως αναγράφεται και στην Πρόσκληση, o λόγος του κατεπείγοντα χαρακτήρα της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας συνίσταται στον αδόκητο θάνατο του Δημήτριου Σουλιώτη, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατόπιν η κα Πρόεδρος ρωτά το Σώμα να αποφανθεί για το κατεπείγον του θέματος.

Ανακοίνωση του ΦΣΦΑ για το θάνατο του Δημητρίου (Μίμη) Σουλιώτη



Το ΔΣ του  Φ.Σ.Φ. "Ο Αριστοτέλης", εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του Μίμη Σουλιώτη, του πνευματικού ανθρώπου και του δημόσιου άνδρα που αγάπησε, εξέφρασε και ανέδειξε τη Φλώρινα, το λαό και την κουλτούρα της.

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον αποβιώσαντα Μίμη Σουλιώτη



Η τακτική Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχει με οδύνη στο βαρύτατο πένθος της τοπικής κοινωνίας για τον αδόκητο και πρόωρο χαμό του Συναδέλφου Μίμη Σουλιώτη.

Ψήφισμα Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης για το θάνατο του Μίμη Σουλιώτη



Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο βαρύ πένθος της Φλώρινας για την νέα απώλεια ενός διακεκριμένου τέκνου της, του καθηγητού του Πανεπιστημίου μας Μίμη Σουλιώτη, ο οποίος πολλά προσέφερε στον τόπο μας στον χώρο των Γραμμάτων, του Πολιτισμού και της ανάδειξης της "ξεχασμένης" από το "Κέντρο" πόλης μας.

Συμμετοχή του Συλλόγου «Οκτάβα» στη δράση «Χριστούγεννα για όλους»



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ» στηρίζει την αξιέπαινη δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «Χριστούγεννα για όλους: ΔΩΡΙΖΩ-ΧΑΡΙΖΩ-ΓΙΟΡΤΑΖΩ» και προσκαλεί τα μέλη του, τους γονείς των μαθητών του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τους φίλους του, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή, για εισαγωγή και μεταφορά κάνναβης στη χώρα



Κατασχέθηκαν πάνω από 87 κιλά κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα εντός φορτηγού.
Την Τετάρτη (28-11-2012) το πρωί, αστυνομικοί της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής και του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

SOLANUM TOBEROSUM από τους ΕΝ ΦΛΩ



Σε κάποια χωράφια μας, υπόγειοι βλαστοί με φυλλίδια σχηματίζουν επιγενείς ρίζες. Είναι οι στόλωνες. Οι κορυφαίοι οφθαλμοί των ριζών αυτών διογκώνεται δημιουργώντας κόνδυλους ποικίλου μεγέθους και σχήματος. Έχουμε σπείρει “πατατόσπορο”.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την απώλεια του Δημητρίου Σουλιώτη



Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, Δημητρίου Σουλιώτη.

Ξεκινάν αύριο Τετάρτη τα μαθήματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων του Ά εξαμήνου του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Συνεδριάζει την Τετάρτη 28/11/2012 και ώρα 12: 00 π.μ στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα:

Την πορεία των έργων σε Τοπικές Κοινότητες επέβλεψε ο Δήμαρχος Φλώρινας

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κος Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012,  επισκέφτηκε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας, μαζί με τον κο Ε. Σταυρίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας και τον κο  Θ. Τσότσκο, εργοδηγό ΤΥΔΚ.

Πρόσληψη 106 εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών από το ΛΚΔΜ



To ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 106 (εκατόν έξι) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.

Αναβολή της συνάντησης του «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας και του «ΟΜΙΛΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ»



Τα μέλη του «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας και του «ΟΜΙΛΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» συμμετέχοντας στο πένθος για την αδόκητη απώλεια του εκλεκτού μας συμπολίτη Μίμη Σουλιώτη, καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ποιητή και πνευματικού ανθρώπου, που διατέλεσε Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας και υπήρξε αγαπητός δάσκαλος πολλών από εμάς, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του αναβάλλουμε την προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση της Τετάρτης, 28 Νοεμβρίου 2012, και  εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής: «Η στενή συνεργασία αποδίδει καρπούς και στον τομέα της υγείας»



Έργα ύψους 18,016,023.00 € τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, στον τομέα της Υγείας, ανακοίνωσε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Δωρεάν αντιλυσσικό εμβόλιο στα ποιμενικά σκυλιά των Πρεσπών

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Φλώρινας, με αφορμή το περιστατικό σκύλου θετικού στη λύσσα στην περιοχή Ιεροπηγής Καστοριάς,  ενημερώνει όλους τους κτηνοτρόφους της       Πρέσπας ότι πρέπει άμεσα να εμβολιάσουν όλα τα ποιμενικά σκυλιά με αντιλυσσικό εμβόλιο, το οποίο θα χορηγηθεί δωρεάν.

Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Φλώρινας



Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου κου Ε. Σταυρίδη  στο Πέρασμα, μετά από  αναβολή της ίδιας συνεδρίασης στις 21 Νοεμβρίου λόγω έλλειψης απαρτίας.

Τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας γιόρτασαν οι Φλωρινιώτες της Θεσσαλονίκης



Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον οι Φλωρινιώτες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν χθες τα 100 χρόνια ελεύθερης Φλώρινας. Στο πανέμορφο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης εκτέθηκαν οι καταπληκτικές φωτογραφίες του συμπατριώτη μας, συλλέκτη, Θανάση Βογιατζή που συγκίνησαν και ξύπνησαν μνήμες.

Συμμετοχή του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αμυνταίου και Φλώρινας στη δράση «Χριστούγεννα για όλους»



O Σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων Δήμων Φλώρινας & Αμυνταίου στηρίζει την προσπάθεια της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας με κεντρικό σύνθημα: «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω» για συγκέντρωση αγαθών που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη, καλεί τα μέλη του συλλόγου, να προσφέρουν είδη ένδυσης (ρούχα, παπούτσια) σε καλή κατάσταση, τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα, βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια και οτιδήποτε θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας.

Επίσημη επίσκεψη των Περιφερειαρχών της χώρας στη Γερμανία μετά από πρόσκληση της Γερμανικής Κυβέρνησης



Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, μετά από πρόσκληση της Γερμανικής Κυβέρνησης, πραγματοποίησαν οι Περιφερειάρχες της χώρας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Περιφερειάρχες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά με υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματούχους, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελληνογερμανικής συνεργασίας καθώς και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Δημιουργία χορωδίας από το Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών



Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς» ενημερώνει τα μέλη αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι σχεδιάζει τη δημιουργία τμήματος Χορωδίας με αντικείμενο την παραδοσιακή Μικρασιατική μουσική και τραγούδι.

Βράβευση του Στάθη Γεροσίδερη από το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play



Το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play στην τελευταία του Γενική Συνέλευση, έκανε δεκτή την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θα βραβεύσει τον προπονητή της ξιφασκίας και διεθνή διαιτητή Στάθη Γεροσιδέρη,  
για την ενέργεια του σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με την οποία ανέδειξε την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι και βοήθησε στη διάδοση των ηθικών αξιών στον αθλητισμό.

Ανακοίνωση- Καταγγελία της ΟΛΜΕ



Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με την υπ’ αριθμ.  Φ. 277 / 412 / 144706 / Δ2 / 19-11-2012 εγκύκλιό του καλεί τους διευθυντές και προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να συντάξουν λίστα «προγραφών» εκπαιδευτικών.

PHILOXENIA 2012: Το βραβείο του πιο προσεγμένου περιπτέρου απέσπασε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «PHILOXENIA 2012», που υλοποιήθηκε από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στην Θεσσαλονίκη.

Νέα νίκη στους άντρες για τις ΣΑΡΙΣΕΣ



Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η αντρική ομάδα επί της ομάδας της Καστοριάς «Κένταυρος» Μανιακίων με σκορ 4-1. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 24/11/12 στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας και ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας για τις ΣΑΡΙΣΕΣ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Συμμετοχή των αθλητών της ΓΕΦ στο κύπελλο εφήβων - νεανίδων



Στις 24/11/12 ημέρα Σάββατο τα αγόρια (έφηβοι) της ΓΕΦ πήραν μέρος στο κύπελλο εφήβων-νεανίδων (Σπάθη Ξιφασκία) που έγιναν στην Αθήνα στο ΟΑΚΑ.
Ο Μιχάλης Σιάλτσης ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία αυτή, μετά από λαμπρή προσπάθεια πήρε την 6η θέση.

Πραγματοποιήθηκε η 4η Περιφερειακή Συνάντηση Συλλόγων Ορειβασίας – Αναρρίχησης της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας



Στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Δροσοπηγή η 4η Περιφερειακή Συνάντηση Συλλόγων Ορειβασίας – Αναρρίχησης της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχαν 13 Σύλλογοι με περισσότερους από εβδομήντα ορειβάτες.

Ξεκάθαρη η αδικία του Φιλυριακού που στερήθηκε ένα θετικό αποτέλεσμα



Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Γυναικείου Πρωταθλήματος μεταξύ του Φιλυριακού και των Τρικάλων 2011.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

MVP η Κεβρεκίδου



Ένα νέο αστεράκι άρχισε να λάμπει στον Γαλαξία του Ο.ΞΙ.Φ. και αυτό έχει το όνομα της Μαρίας Κεβρεκίδου, της 12χρονης αθλήτριας που άγγιξε το θαύμα. Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων (-17) το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος



Στην κλινική «Άγιος Λουκάς», στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται -από το βράδυ της Παρασκευής- ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος.

Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα



Ρολά κατεβάζουν την Δευτέρα και τηνΤρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας και ταυτόχρονα σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους και θα διεκδικούν το ποσό από το Ταμείο τους.

Πολιτική εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ



Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος 94 χρόνια ζωής και δράσης. 94 χρόνια μεγάλων αγώνων και θυσιών στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Διδασκόμαστε από αυτή τη μεγάλη ιστορική διαδρομή. Η γνώση της αποτελεί αναντικατάστατο παράγοντα στην οργάνωση και αποτελεσματικότητα της πάλης κατά των μονοπωλίων, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για το σοσιαλισμό / κομμουνισμό.

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών



Το δικαίωμα των γυναικών σε μια ζωή χωρίς βία, συνιστά απόλυτο δικαίωμα! Καμιά ανοχή στη βία κατά των γυναικών, τονίζεται σε ανακοίνωση του τμήματος Φεμινιστικής πολιτικής/Φύλλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συμμετοχή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας στη δράση «Χριστούγεννα για όλους»



Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Φλώρινας στηρίζει την δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, και θα συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή, συγκεντρώνοντας διάφορα είδη για να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ορίστηκε το Άτυπο Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Π.Ε. Φλώρινας



Στη συνάντηση των μελών της Ομάδας εργασίας για την υπό σύσταση Ένωση Γονέων Π.Ε. Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2012, αποφασίστηκε να οριστεί Άτυπο Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο (Άτυπη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή).
Για την Άτυπη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ορίστηκαν:

Ο ΣΟΧ γιορτάζει



Την Χειμερινή Περίοδο 2012 – 2013 .
Ο ΣΟΧ  έχει επετειακή γιορτή . Από το 1933 έως το 2013 συμπληρώνει 80 χρόνια αφιλοκερδούς προσφοράς στον αθλητισμό και τα κοινωνικά δρώμενα της πόλης και του Νομού.

Την Τρίτη αιμοδοσία στο Αμύνταιο από την Αρχιερατική Επιτροπεία Αμυνταίου



Σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται  στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συ-νεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.

Συμμετοχή του Α.Σ.Ε.Α.Φ. στη δράση «Χριστούγεννα για όλους: Χαρίζω, δωρίζω, γιορτάζω»



Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών  Αλιέων Φλώρινας (Α.Σ.Ε.Α.Φ.),  συγχαίρει  τη   Δημοτική  Κοινότητα  Φλώρινας  και δηλώνει απερίφραστα την συμπαράσταση  και στήριξη του, στην σημαντικότατη και αξιέπαινη πρωτοβουλία –δράση:                                    «Χριστούγεννα για όλους: Χαρίζω, δωρίζω, γιορτάζω»  συμμετέχοντας στην προσπάθεια για συγκέντρωση τροφίμων, ειδών ένδυσης και άλλων αγαθών για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. 

Μαθητές από την Πτολεμαΐδα στο Κ.Π.Ε. Μελίτης



Στις 21 Νοεμβρίου 2012 το Κ.Π.Ε. Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Τσουμήτα – Δημούλα Ευανθία και Σουλίδη Χρήστο με τις ΣΤ1 & ΣΤ2 τάξεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαϊδας.

Παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου



Μέχρι 9 Δεκεμβρίου 2012, παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων κατόπιν ομόφωνης απόφασης της σημερινής γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.