Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

FLORINA EUROCUP 2013



Για 4η συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ξιφασκίας εμπιστεύεται την Φλώρινα και της αναθέτει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Ασκήσεως.

www.gsis.gr: Αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης



Η διαδικασία για τη λήψη του επιδόματος θέρμανσης και πότε χορηγείται η προκαταβολή.
Η απόφαση με τα κριτήρια και τις διαδικασίες για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

Φλώρινα - Αμύνταιο - Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα για το 2013



Οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς" και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα για το 2013.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών



Κατασχέθηκαν πάνω από τριάντα εφτά κιλά (37) κάνναβης.
Την Πέμπτη (17-10-2013) το πρωί στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς (22 και 25 χρονών), υπηκόους Αλβανίας, για  εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Συνάντηση των μελών της «ΠΑΤΟΥΣΑΣ»



Παρακαλούνται όλα τα μέλη του Σωματείου και μη, το Σάββατο στις 7 μ.μ να παραβρεθούν στη συνάντηση που θα γίνει στην Οδό Ονείρων.

Χάντμπολ: αναβολή για τον Αμύντα Αμύνταιου!



Οι παραιτήσεις των σωματείων ΑΣΘ Πρωτοπόροι Θεσ/νίκης και ΕΑΧ Χανίων από το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ γυναικών, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η εντός έδρας αναμέτρηση του Αμύντα με την ομάδα των Πρωτοπόρων, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 19/10, με την οποία θα άνοιγε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής.

Η ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Αμυνταίου



Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου στις 31 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 σε ειδική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 159 του Ν.3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Στη Φλώρινα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας



Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12:00 ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας θα φιλοξενήσει την ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας. Στην συνέλευση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Χιονοδρομίας της χώρας και πραγματοποιείται στην πόλη μας για πρώτη φορά.

Διακοπή καταβολής της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς



Να μην εφαρμοστούν οι περιοριστικές διατάξεις του Ν. 4093/2012 που είναι σχετικές με τη συνταξιοδότηση των ανασφάλιστων υπερηλίκων ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας – Πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες προσέφερε η ομιλία-σεμινάριο για την εφαρμοσμένη επιχειρηματικότητα



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία εφαρμοσμένης επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι μηχανικοί και επιχειρηματίες, βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 12  Οκτωβρίου στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΛΙΑΚΜΩΝ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Money Show, που διοργάνωσε το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.

Ψήφισμα Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά Χρυσής Αυγής



Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την απόλυτη καταδίκη του για τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες κορυφώθηκαν με την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανάγκη υλοποίησης των προσλήψεων των επιτυχόντων σε διαγωνισμό της Δ.Ε.Η.



Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 120 επιτυχόντων της υπ' αριθ. 1/2008 προκήρυξης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ζητά με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Πρόοδος υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013 που αφορά την Π.Ε. Κοζάνης



Κύριε Περιφερειάρχη, κ. Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των θεσμικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και κομμάτων, φίλες και φίλοι.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση από το Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας




Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας και το βιβλιοπωλείο Η ΓΩΝΙΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ – Μια αληθινή ιστορία» που έγραψε ο Αρτινός φιλόλογος Δημήτρης Βλαχοπάνος.

Ξεκινάει το σεμινάριο φωτογραφίας του ΑΜΥΝΤΑ



Το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ σας ενημερώνει ότι η έναρξη του σεμιναρίου φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου στις 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, αίθουσα του Αμύντα.

Εγγραφές Εκπαιδευομένων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας



Σας γνωστοποιούμε ότι για την νέα σχολική χρονιά  2013-2014, συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, που στεγάζεται στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και στο παράρτημα του Αμυνταίου που στεγάζεται στο 1ο  Γυμνάσιο Αμυνταίου.

1364 προσλήψεις πτυχιούχων φυσικής αγωγής στους Δήμους- 7 θέσεις στο Αμύνταιο



Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός εγκρίθηκε η κατάληψη θέσεων πτυχιούχων φυσικής αγωγής στους ΟΤΑ, καθώς και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ για τα προγράμματα  «Άθληση για Όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΦΕΚ Β2613).

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εκπαιδευτών στο ΙΕΚ Φλώρινας



Το ΙΕΚ Φλώρινας ενημερώνει τους υποψήφιους εκπαιδευτές που επιθυμούν να εργαστούν για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2013-2014 να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ www.gsae.edu.gr και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ www.inedivim.gr στο σύνδεσμο www.iekteachers.sch.gr εντός αποκλειστικής προθεσμίας αρχομένης από την ανάρτηση της και συγκεκριμένα την Πέμπτη 17/10/2013 έως και το Σάββατο 19/10/2013.

Ερώτηση του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη και 60 βουλευτών για την Φορολόγηση Αγροτεμαχίων και οικοπέδων στους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης



Θέμα: Φορολόγηση Αγροτεμαχίων και οικοπέδων
Το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει για διαβούλευση το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 και τους συντελεστές με βάση τους οποίους θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και κατοικίες.

Υλοποίηση Πιλοτικής Δράσης του προγράμματος Histcape για την προβολή και αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς



Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει ένα ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του βιομηχανικού τουρισμού και αυτό είναι το γεγονός της εκτεταμένης βιομηχανικής δραστηριότητας κυρίως της ΔΕΗ, εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια.

Υφίσταται ουσιαστικός έλεγχος στις υποθέσεις "ξεπλύματος χρήματος" στη Χώρα μας και συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών ελεγκτικών αρχών;



Υποβολή Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων των Βουλευτών  κ. Βασιλείου Καπερνάρου (Β’ Αθηνών)  και κ. Ραχήλ Μακρή ( Ν. Κοζάνης).

Συμψηφισμός οφειλών κράτους σε ιδιώτες



Με αφορμή τις προεκλογικές δεσμεύσεις του σημερινού Πρωθυπουργού για συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο, με σκοπό την απελευθέρωση ρευστότητας στην αγορά, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η πρόγνωση του καιρού με το Γιώργο Βασιλειάδη

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο στον Δήμο Φλώρινας



Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, θα υπάρξει ηλεκτροδότηση από τις 8:00πμ έως και τις 9:00πμ, στις εξής Τοπικές Κοινότητες:

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών



Τα ασφαλιστικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών και την κατάρρευση του ΟΑΕΕ επισημαίνουν σε επίκαιρη επερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής
Φλώρινας, Θανάσης Γερμανίδης.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Αμύνταιο Φλώρινας για οφειλές προς το Δημόσιο



Την Τρίτη (15-10-2013) το πρωί στο Αμύνταιο, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου συνέλαβαν, δύο ημεδαπούς, 57 και 82 χρονών, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αυξημένο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης



Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα από μια κυβέρνηση η οποία επιμένει ακόμα και τώρα στον αυξημένο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με κίνδυνο να μείνουν χιλιάδες νοικοκυριά και αυτό το χειμώνα χωρίς θέρμανση.

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου: Ομιλία με ελεύθερη είσοδο για γονείς και εκπαιδευτικούς



Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Ομιλία στα Ιωάννινα, με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 με θέματα που αφορούν το παιδί.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Στην ίδρυση κυνοκομείου προχωράει ο Δήμος Φλώρινας



Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το «κυνοκομείο» του Δήμου Φλώρινας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Δήμος Φλώρινας ουδέποτε είχε κυνοκομείο, παρά μόνο ένα χώρο για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων.

Επίδομα θέρμανσης την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις στο gsis.gr



Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει το σύστημα για τις αιτήσεις απο τους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης ώστε να λάβουν και την προκαταβολή του επιδόματος.Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης όπως και πέρσι θα γίνουν στο gsis.gr.

Το σπίτι της Γυναίκας Φλώρινας ΣΕ ΔΡΑΣΗ



Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Φλώρινας «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» προσκαλεί τις γυναίκες του Ν. Φλώρινας σε Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Το σπίτι της Γυναίκας Φλώρινας ΣΕ ΔΡΑΣΗ», την Τετάρτη 16/10/2013 και ώρα 17.30μ.μ.

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων



Το Επιμελητήριο Φλώρινας, μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) –ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιου Σκορδά παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο



Έως τις 15 Νοεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι νέες αιτήσεις για συμμετοχή στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμυνταίου.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Φλώρινα για οφειλές προς το Δημόσιο



Την Τρίτη (15-10-2013) το πρωί στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 51χρονο ημεδαπό, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στην εκδήλωση «Portes Ouvertes» του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης



Φέτος η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών είχε τη χαρά να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Portes Ouvertes» του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου, που φέτος συνδυάστηκε και με τα «175 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση» (1838-2013).

Από τη Φλώρινα ξεκάνει ο διάλογος για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα



Καμία συμφωνία για τις αυτοδιοικημένης εκλογές στη Δυτική Μακεδονία.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου  και με την παρουσία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ξεκινάει ο διάλογος του ΠΑΣΟΚ για γενικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας,

Πρωτιές για τους μαθητές της σκακιστικής ομάδας του «Αριστοτέλη»



Το Σάββατο 12-10-2013 πραγματοποιήθηκε το 10ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Φλώρινας το οποίο διοργανώθηκε από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου  2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέμα:  

Δημόσια ΙΕΚ 2013 αιτήσεις ηλεκτρονικά στο dioni.sch.gr έως και σήμερα



Ηλεκτρονικά γίνονται πλέον από τους ενδιαφερόμενους οι αιτήσεις για τα Δημόσια ΙΕΚ και τις εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο 2013 στην ιστοσελίδα dioni.sch.gr.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Δωρεάν διάθεση ξυλοκάρβουνου και οργανωμένη καυσοξύλευση



Στη δωρεάν διάθεση ξυλοκάρβουνου και στην οργανωμένη καυσοξύλευση για ατομικές ανάγκες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων–Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ποιοι θα πάρουν το Επίδομα Θέρμανσης;



Η Κυβέρνηση, σε σχέση με τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2013-2014, με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε: 

Καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2013



To Εργατικό κέντρο Φλώρινας, σας γνωστοποιεί ότι ξεκίνα σήμερα 14 Οκτωβρίου 2013 η αίτηση για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.

Μαθήματα κλασικής κιθάρας στον «Αριστοτέλη»



Ο ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Μουσικής Σχολής θα λειτουργήσει φέτος τμήμα εκμάθησης κλασικής κιθάρας. Η διδασκόμενη ύλη θα είναι σύμφωνη με τα επίπεδα των ωδείων.

Συνελήφθη ημεδαπή στο Αρμενοχώρι Φλώρινας για οφειλές προς το Δημόσιο



Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το δημόσιο μισού εκατομμύριου ευρώ
Τη Δευτέρα (14-10-2013) τις πρωινές ώρες στο Αρμενοχώρι Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν 34χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ίδρυση ΙΕΚ στο Αμύνταιο



Στο Αμύνταιο ιδρύεται Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), με διάφορες ειδικότητες τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΤΕΛ για το ΙΕΚ και Γυμνασίου για το ΣΕΚ.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αετού


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Δ.Δ. Αετού του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, ευχαριστεί τον κ.Ιωάννη Αντωνιάδη και την κα Ζωή Αντωνιάδου για την γενναιόδωρη προσφορά τους στους μαθητές του σχολείου μας.

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας «Περί μεταφοράς σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δίκαιου αόριστου χρόνου»







Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σας  καλούμε σε συνεδρίαση την Οικονομικής Επιτροπής της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 15/10/2013 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου



Σας προσκαλούμε να έλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στις 15 Οκτωβρίου   2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 και στο Γραφείο του Δημάρχου για Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: