Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Μακεδονίας Ευγενίας Ουζουνίδου, Θανάση Γερμανίδη και Βαγγέλη Διαμαντόπουλου



Το ζήτημα της καθυστέρησης της τελευταίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης σε πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας μετέφεραν με παρέμβασή τους στο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη, οι τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Μακεδονίας, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Γερμανίδης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Ο γ.γ. των Δημοσίων Εσόδων διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει επιλυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και θα καταβληθεί κανονικά η δόση στους δικαιούχους. 
Την ίδια ώρα ωστόσο, το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης εξελίσσεται σε εφιάλτη για χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας, καθώς η κυβέρνηση εμμένει στον παραλογισμό της επί του ζητήματος, που καταλήγει να είναι εμμονή στο έγκλημα.
Φέτος ο χειμώνας αναμένεται να είναι βαρύς. Αυτό σημαίνει ότι αν πέρυσι πέθαναν άνθρωποι από το κρύο και τις πρωτόγονες μορφές θέρμανσης, φέτος είναι βέβαιο πως θα θρηνήσουμε ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας.
Για να μη φτάσουμε στο εφιαλτικό αυτό σημείο, επιβάλλεται οι αρμόδιοι, που καθόρισαν πέρυσι, αλλά και φέτος, την τιμή του πετρελαίου, να αφήσουν στην άκρη τα επικοινωνιακά τρικ και τους «μπακαλίστικους» υπολογισμούς και να προχωρήσουν σε πραγματικές λύσεις του ζητήματος.
Τα δήθεν βελτιωμένα μέτρα που διαφημίζει η κυβέρνηση θα έχουν ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να πάει απλά από το 1,30 €  το λίτρο στο 1,25 €.
Η μόνη λύση είναι η κατάργηση της αύξησης του Ε.Φ.Κ. και η επιστροφή του στα προηγούμενα επίπεδα. Συγκεκριμένα, πρέπει να γίνει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 0,21 € στο 1 λίτρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει ουσιαστική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να διαμορφωθεί στα 0,90 € περίπου το λίτρο από το 1,30 € που είναι σήμερα.
Για το θέμα αυτό αρκεί να συμφωνήσει η κυβέρνηση και να υιοθετήσει τη σχετική τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που κατατέθηκε εκ νέου στο νομοσχέδιο για τις Α.Π.Ε. και άλλες διατάξεις.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.