Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την ημέρα της γυναίκας



Είναι γεγονός πως οι γυναίκες μέσα από τις οργανώσεις τους τόσο στην Ευρώπη αλλά κυρίως στη χώρα μας και με  καθημερινούς αγώνες, πετύχανε πολλά για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, την οικογένεια, την οικονομία, την πολιτική.

Συνεργατισμός και υπερτροφές, αναγκαίος συνδυασμός για βιώσιμη τοπική ανάπτυξη. Το παράδειγμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής και Εμπορίας υπερτροφών Εύκαρπον


Ακόμα ένα τοπικό ντέρμπι για τον ΑΜΥΝΤΑ



Ο Αμύντας, μετά το τοπικό ντέρμπι με τον Μέγα Αλέξανδρο στην Φλώρινα, από το οποίο πέρασε αλώβητος ( με 17-20), καλείται το Σάββατο 8/3 στις 18:00 να δώσει ακόμα μια τοπική μάχη, αυτή τη φορά στην Πτολεμαΐδα με την ομάδα του Αρίωνα, στα πλαίσια της επαναληπτικής φάσης του Πρωταθλήματος της Β Εθνικής.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία - Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Μαρτίου



Σάββατο 8 Μαρτίου - Πτολεμαΐδα - Ξενοδοχείο "Ιωάννου" στις 19:00.
Παρουσίαση υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και όλων των υποψηφίων για τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



«Ανατρέπουμε την πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, της βίας και των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών. Κερδίζουμε τα δικαιώματά μας! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!».

Το Συνοδικό της Ορθοδοξίας



Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὸν Ἑσπερινὸ τῆς Α’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν (τῆς Ὀρθοδοξίας), ὁ ὁποῖος θὰ τελεσθεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τὴν Κυριακὴ 9η Μαρτίου 2014 καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Γεωργίου Φλωρίνης, τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικὸς Ἀρχιερατικὸς Ἐπίτροπος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χαλκίδος, μὲ θέμα:
«Τὸ Συνοδικὸ τῆς Ὀρθοδοξίας».

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2014



Ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 μέχρι και τη Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2014.

Συνάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας με το Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη



Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο με το Βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη.

Ο Αριστοτέλης ευχαριστεί την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών



Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) για την ευγενική προσφορά της που εκφράστηκε με τη δωρεά του συλλεκτικού τόμου «Ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου» (έκδοσής της), προς το Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας.

Σύλληψη ημεδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας



Την Πέμπτη 06.03.2014 τις βραδινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας συνέλαβαν 46χρονο ημεδαπό για παράνομη μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο και περιμένουν τους επισκέπτες



Τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες κάνουν οι αρκούδες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο! Το σκηνικό στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας δεν θυμίζει σε τίποτα χειμώνα καθώς η απουσία του χιονιού και ο ανοιξιάτικος καιρός σήμαναν το εγερτήριο για τις 10 αρκούδες.

Αποκατάσταση χωματερής στην Τ.Κ. Βεγόρων



Σε αποκατάσταση της παλιάς χωματερής που υπάρχει στην Τοπική Κοινότητα Βεγόρων προχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου.

Διάκριση μαθητών από τη Φλώρινα στη δράση «+Δημιουργώ» του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού



Συγχαίρουμε το μαθητή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου, Φραντσέσκο Μούτσκα, του οποίου η δημιουργία επιλέχθηκε ανάμεσα σε όλες τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για να την εκπροσωπήσει στην πανελλήνια δράση «+Δημιουργώ» που εκπόνησε το Παρατηρητήριο γα την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

43.500 υδρόβια πουλιά ο απολογισμός των φετινών διασυνοριακών μεσοχειμωνιάτικων καταμετρήσεων



Όπως κάθε χρόνο μέσα στην καρδιά του χειμώνα, επιστήμονες και από τις τρεις χώρες που μοιράζονται τη λεκάνη των Πρεσπών, την Ελλάδα, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, στις 18 Ιανουαρίου διασκορπίστηκαν στις δύο λίμνες και πραγματοποίησαν ταυτόχρονα τις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών. Η φετινή χρονιά επεφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις για κάποια είδη, ενώ τα συνολικά νούμερα κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μηνιαίος απολογισμός Φεβρουαρίου 2014 της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα θέματα οδικής ασφάλειας



Κανένας νεκρός από τροχαίο ατύχημα τον Φεβρουάριο του 2014.
Μείωση κατά 80% των τροχαίων ατυχημάτων τον Φεβρουάριο του 2014 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013.

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014 » στo Αμύνταιο



Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φλώρινας οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014 ». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 στην αίθουσα  Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου.

"Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου": Διωγμός και ανταλλαγή πληθυσμών, Τουρκία - Ελλάδα, 1922-1924



Η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού και ο ιστορικός Αλέξανδρος Κιτροέφ, που παρουσίασαν το 2012 στο Μουσείο Μπενάκη αλλά και σε κινηματογραφικές αίθουσες το έργο ΣΜΥΡΝΗ, Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ 1900-1922, παρουσιάζουν απο το Σεπτέμβριο του 2013, το δεύτερο μέρος με τίτλο ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, σε σχέση με το Διωγμό και την Ανταλλαγή των πληθυσμών της Τουρκίας και της Ελλάδας το 1922-1924, φέρνοντας πίσω στο κοινό άγνωστες εικόνες ξεχασμένες σε «κλειστά» αρχεία από την Αμερική και την Ευρώπη αλλά και μια νέα οπτική.

Οι εσπερινές ομιλίες της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας



Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὴν περίοδο τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, κάθε Τετάρτη ἀπόγευμα, θὰ τελεῖται μία ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὴν πόλη τῆς Φλωρίνης, στὴν ὁποία θὰ χοροστατεῖ ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος, καὶ μία ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὴν πόλη τῆς Πτολεμαΐδος.

Δεύτερος κύκλος διοργάνωσης Σεμιναρίων εκμάθησης Η/Υ από την COSMOTE



Σας ενημερώνουμε ότι η COSMOTE στα πλαίσια του προγράμματος «Ο κόσμος μας εσύ» αποφάσισε τη συνέχιση των σεμιναρίων Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο δήμο Πρεσπών.

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ



Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου στο Δήμο Αμυνταίου.

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στην έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014



To  ΚΤΗΜΑ  AΛΦΑ, ο Μάκης Μαυρίδης και ο Άγγελος Ιατρίδης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην 12η Έκθεση Οίνων, Αποσταγμάτων &  Αμπελοοινικού Εξοπλισμού «ΟΙΝΟΡΑΜΑ  2014- Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ», που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8-9-10 Μαρτίου 2014 στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ (παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, Αγίου Κοσμά παλιές αναχωρήσεις Ολυμπιακής).

Συνολική παρέμβαση στο συνοικισμό Σωτήρα



Στο συνοικισμό Σωτήρα βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου Αμυνταίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνολικές παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς με καθαρισμούς χόρτων, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων και εκτεταμένες παρεμβάσεις με μηχανήματα έργου.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην υπηρεσία των αγροτών



Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πρώτου κεντρικού σταθμού ελέγχου των παραμέτρων σε επίπεδο αγρού, μαζί με τα τρία περιφερειακά συστήματα του.

«Ο Αχιλλέας και το μνημόνιο» από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας



Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας διοργανώνει θεατρική παράσταση ΄΄Ο Αχιλλέας  και το μνημόνιο΄΄ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 19.00. Ακολουθεί χορός  στο κέντρον ΄΄Ο Μίμης΄΄ στο Αμμοχώρι Φλώρινας, με τους Παρχαρίδη Αλέξη και Βασιλειάδη Αχιλλέα.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη  11/3/2014 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Ποιες αποδείξεις «περάνε» και ποιες όχι στην εφορία



Αναφορικά με τον καθορισμό δαπανών για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2014 το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Συνελήφθη ημεδαπός για υπεξαίρεση στη Φλώρινα


Ως εργαζόμενος στα αστικά λεωφορεία υπεξαιρούσε το πρόστιμο που πλήρωναν οι επιβάτες που δεν είχαν εισιτήριο.

5ο Συνέδριο της ΕΝΕΔΙΜ στη Φλώρινα