Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα του Αρμενοχωρίου για τους πεζούς



Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος  επισκέφτηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου το Αρμενοχώρι, για να διαπιστώσει την εξέλιξη του έργου κατασκευής της γέφυρας του Αρμενοχωρίου. Κατά την παρουσία του εκεί συνομίλησε με τους μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία του έργου.

Καλό Καλοκαίρι!



Με τον καλύτερο τρόπο και τους καταλληλότερους ανθρώπους, τα παιδιά, ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική χρονιά για την οικογένεια του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.

Το εξ αναβολής περιφερειακό κύπελλο -13 στο ξίφος ασκήσεως με την ονομασία SUMMER CUP 2012 ήταν η τελευταία αγωνιστική και οργανωτική υποχρέωση του Ο.ΞΙ.Φ. για την σαιζόν 2011-2012.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Σήμερα (23-06-2012), τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, συνέλαβαν έναν 26 χρονο αλλο δα πό, υπήκοο Αλβανίας για κατοχή ναρκωτικής ουσίας.

Εκδήλωση για τη μάχη του Σαραντάπορου

Οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής Σερβίων  διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, εκδήλωση για τη μάχη του Σαρανταπόρου (21/06/1943) την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Την ερχόμενη Δευτέρα η ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 25-6-2012 μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Δεν θα φέρει ανακούφιση στο λαό η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ


Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης. Αυτή η αναπροσαρμογή θα καθοριστεί από τις οξυμένες αντιθέσεις και τις προσωρινές συμφωνίες μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Ο Αναπτυξιακός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διαπνέεται από το όραμα για μια: “Βιώσιμη Ανάπτυξη με Κοινωνική Συνοχή και τον Πολίτη στο Προσκήνιο”


Η στρατηγική για την επίτευξη του οράματος αποτελεί ένα συνεκτικό σύνολο στόχων και πολιτικών και διατυπώνεται μέσω ενός συστήματος Αξόνων, Μέτρων και Στόχων με αντικείμενο:
- Την ανάπτυξη της περιοχής σε οικονομικό επίπεδο με έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό καθώς και σε κοινωνικό επίπεδο.
- Τη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης και την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ημερίδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας eReNet


Ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για Δράση- eReNet» και είχε ως τίτλο «Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή Βιωσιμότητα, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων».

Ευχαριστήριο του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας προς το Δήμαρχο Φλώρινας


Η Διευθύντρια, Κα Λουκά Βιργινία, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας και το 15μελές συμβούλιο του Λυκείου, ευχαριστεί τον Δήμαρχο Φλώρινας Κο Βοσκόπουλο Ιωάννη και τον Αντιδήμαρχο Κο Σταυρίδη Ευάγγελο, για την ανταπόκρισή τους στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων για τη καλύτερη λειτουργία του σχολείου μας και ενός χρόνιου προβλήματος την περίφραξη του αύλειου χώρου του 2ου Λυκείου, που είχε τεθεί από τους μαθητές ως αίτημα των καταλήψεων.

Τον Υφ. Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ θα δεχθεί στο Γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής θα δεχθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, στο Γραφείο του στη ΖΕΠ, στις 9:00 το πρωί, τον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένο της Άγκελας Μέρκελ για την Ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου


Συνεδριάζει σήμερα, στις 19:00, το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Αποδοχή ένταξης πράξης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης
2007-2013 με τίτλο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ», προϋπολογισμού 2.030.000,00€ και τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού Προγράμματος έτους 2012.

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικών κατηγοριών (Έλληνες του εξωτερικού, Αλλοδαποί-Αλλογενείς, Ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις)


Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται:
1.                  Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης συμμετοχής και του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, των ακόλουθων ειδικών κατηγοριών:
·                     Έλληνες του εξωτερικού, από Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 μέχρι και Κυριακή 15 Ιουλίου 2012.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 2η Διαπεριφερειακή συνάντηση του προγράμματος INTERREG IVC-ERCIP (European River Corridor Improvement Plans) στο Λονδίνο στις 11-12 και 13 Ιουνίου 2012


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Διαπεριφερειακής συνάντησης του προγράμματος INTERREG IVC-ERCIP στο Λονδίνο στις 11-12 και 13 Ιουνίου 2012.
Στην συνάντηση συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως εταίρος του έργου ERCIP (European River Corridor Improvement Plan), το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Συγχαρητήριες επιστολές του Δημάρχου Φλώρινας προς τους νεοεκλεγείς Βουλευτές


Συγχαρητήριες επιστολές  προς τους νεοεκλεγείς Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, απέστειλε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στις επιστολές συγκεκριμένα αναφέρει:
Προς Στάθη Κωνσταντινίδη
Αγαπητέ Στάθη,
Σε συγχαίρω για την επανεκλογή σου ως Βουλευτής του Νομού μας, της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, και για τον αξιοπρεπή αγώνα που έκανες καθώς  και τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξες καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού σου αγώνα. 

Δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά το 1ο πεντάμηνο του 2012


Μείωση των ληστειών κατά 75%
Μείωση των κλοπών – διαρρήξεων κατά 43%
Μείωση των κλοπών οχημάτων κατά 28%
Μείωση των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα κατά 2 άτομα.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την δραστηριότητα των υφισταμένων Υπηρεσιών της, δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στις 19 Ιουνίου 2012 με δύο θέματα προ ημερήσιας διάταξης και είκοσι ένα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας στην τοποθέτησή του συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες βουλευτές και συγκεκριμένα είπε:

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Φλώρινα, για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος


Συνελήφθησαν χθες (19.06.2012) το πρωί, στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, δύο ημεδαποί, ένας 38 χρονος για διακεκριμένες κλοπές και ένας 30χρονος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει τις παρακάτω κλοπές:

Ξεκινάει η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους


Ο Δήμος Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι θα ξεκινήσει η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους βάσει σχετικής εγκυκλίου με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, έως τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις 10.000€, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000€, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Απολογιστική Συνάντηση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας»


 Με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους 2011-2012 πραγματοποιήθηκε  Απολογιστική Συνάντηση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Σήμερα και αύριο η παρουσίαση των πτυχιακών των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών


Την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιουνίου οι απόφοιτοι του Ακαδημαϊκού έτους 2011-12 του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας  (περίοδος Ιουνίου) θα παρουσιάσουν τις πτυχιακές τους εργασίες. Η παρουσίαση εκτείνεται σε όλον τον αστικό ιστό της Φλώρινας αλλά και σε περιοχές πέρα από αυτόν όπως το Μεσονήσι και η Πρώτη. Είναι η δεύτερη σειρά αποφοίτων του ΤΕΕΤ που με ευρηματικό τρόπο παρουσιάζουν διάφορες εκδοχές της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας.

Μαύρος καπνός από τη 2η μονάδα ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα


Λόγω βλάβης και επανεκκίνησης της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα βγαίνει μαύρος καπνός από την καμινάδα του εργοστασίου. Το φαινόμενο είναι γνωστό στις υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου και εντός των επιτρεπτών ορίων, ενώ σε λίγες ώρες θα εξαλειφθεί πλήρως.

"Γιορτή Ψάριού 2012"


Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα, διοργανώνει την εκδήλωση «Γιορτή Ψαριού 2012», που θα πραγματοποιηθεί στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα. Στην εκδήλωση αυτή θα παραστούν προς ενημέρωση του κοινού οι φορείς «Αρκτούρος», «Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας» και «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία».
Σκοπός του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Παντελεήμονα, είναι με αυτή την εκδήλωση να προσελκύσει το κοινό στην όμορφη Βεγορίτιδα, να το ψυχαγωγήσει και παράλληλα να υπάρξει πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του για την προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Ευρωπαϊκό Βραβείο "Ευ Αγωνίζεσθαι" 2012- Υποψηφιότητες


H Oλομέλεια της ΕΟΕ στη συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου 2012 αποφάσισε τα εξής:
Να προταθούν για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία «Ευ Αγωνίζεσθαι», ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της πάλης Βούλα Ζυγούρη και ο προπονητής της ξιφασκίας Ευστάθιος Γεροσιδέρης.

Βράβευση αθλητών από το Δήμο Ορεστίδος


Στη βράβευση αθλητών, αθλητικών σωματείων και προπονητών του Δήμου Ορεστίδος προχώρησε το Σάββατο 16 Ιουνίου, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστίδος.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Α.Σ. Παναργειακού στο Νέο Πάρκο Άργους Ορεστικού με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου στους νεοεκλεγείς βουλευτές


Αγαπητοί κ. Βουλευτές του Νομού Φλώρινας,
μαζί με τα συγχαρητήρια για την εκλογή σας εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου για μία γόνιμη θητεία στη νέα Βουλή που έχει προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίστηκαν ως οι πιο κρίσιμες μετά τη Μεταπολίτευση, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η Βουλή θα πρέπει να επιτελέσει το σημαντικότερο κοινοβουλευτικό έργο αυτής της περιόδου, διαφυλάτοντας τους θεσμούς μας και δίνοντας ώθηση στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Η Βασιλική στην Κορυφή της Ευρώπης!


45 μόλις ημέρες από το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Βασιλική Βουγιούκα απέδειξε περίτρανα ότι είναι ένα από τα φαβορί για Ολυμπιακό Μετάλλιο!
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λενιάνο της Ιταλίας κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο στο ατομικό της Σπάθης Γυναικών.

Ημερίδα με τίτλο «Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή Βιωσιμότητα, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων» την Τετάρτη στο Αμύνταιο


Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή Βιωσιμότητα, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων Την Τέταρτη, 20 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή Βιωσιμότητα, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για Δράση - eReNet».

Τα κομμάτια ενός παζλ και από την αρχή ξανά!


Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος και της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας. Η μήπως χρειαζόμαστε και τρίτη;
Τα μηνύματα του Ελληνικού λαού, πέρα από τις ακραίες μορφής αντίδρασης, από χθες είναι νομίζω ξεκάθαρα: σαφής ευρωπαϊκή προοπτική, σεβασμός και τήρηση των συμφωνιών με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, εντός και εκτός Μνημονίου (τι πιο απλό αν είχαν γίνει γνωστοί οι όροι αυτών που υπεγράφησαν για τη δανειακή σύμβαση!!!), διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου (τα πρώτα χθεσινά μηνύματα δεν ήταν ενθαρρυντικά) ώστε να υπάρξει μια αναπτυξιακή ανάσα στη χώρα και τον Ελληνικό λαό που τόσο πολύ χρειάζεται.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι


Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 135/14.6.2012 ΦΕΚ, τεύχος Α’ η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου στο πρόγραμμα αυτό προσωπικού, παρατείνεται έως τις 30.9.2012.

Όλη η αλήθεια για τα προνοιακά επιδόματα


Μετά από μια σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων, ο Δήμος Φλώρινας, αισθάνεται την υποχρέωση να παρουσιάσει την πραγματική διάσταση των γεγονότων.
Η διενέργεια των εκλογών στις 06 Μαΐου 2012 είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση από το Υπουργείο στην εφαρμογή και στην υλοποίηση του νέου τρόπου καταβολής των προνοιακών επιδομάτων.
Μετά την παραλαβή του σχετικού εγγράφου από το Υπουργείο σχετικά με τα στοιχεία απογραφής και τη μεταφορά των στοιχείων των δικαιούχων των επιδομάτων στο νέο πρόγραμμα καταβολής αυτών, το οποίο εστάλη στο Δήμο μας στις 05 Ιουνίου 2012, ο Δήμος Φλώρινας προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

Η επόμενη μέρα- Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας;


«Με τη διερευνητική εντολή θα επιδιώξω άμεσα να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής με τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στο ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας


Πρώτη δύναμη η Νέα Δημοκρατία αναδείχτηκε στις εκλογές τις 17ης Ιουνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με ποσοστό 33,98% με δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό 23,72%. Το άλλοτε δεύτερο ΠΑΣΟΚ, κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 15,98% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,89%, η Χρυσή Αυγή με 5,66%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,64%, το ΚΚΕ με 4,64%, το ΛΑΟΣ με 1,39%, η Δημιουργία Ξανά με 0,94%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,76%, το Κίνημα Δεν Πληρώνω με 0,63%, η Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 0,45%, το Παναθηναϊκό Κίνημα 0,35%, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 0,32%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,26%, η Ένωση Κεντρώων 0,23% και το ΚΚΕ(μ-λ)- Μ-Λ ΚΚΕ 0,12%.

Ολοκληρώθηκε η αποξήλωση του στεγάστρου αμιάντου της Δημοτικής Αγοράς Φλώρινας


Ολοκληρώθηκε το έργο «Αποξήλωση, συσκευασία και τελική διάθεση στοιχείων αμιάντου στεγάστρου Δημοτικής αγοράς», συνολικού προϋπολογισμού 40.000,00 €.
Κατά την εκτέλεση του έργου σφραγίστηκε η Δημοτική αγορά με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας από όλες τις εισόδους και απαγορεύτηκε η είσοδος σε κατοίκους και καταστηματάρχες από τις 09 / 06 / 2012 μέχρι και τις 12 / 06 / 2012 στις 19:00 το απόγευμα.  Η απαγόρευση πραγματοποιήθηκε για την ασφάλεια των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για την περιεκτικότητα ινών αμιάντου.

Επιστολή της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών


To ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση στις 14/6/2012, είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτεταμένα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Διαπιστώθηκε ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης να μεταβιβαστούν στους δήμους το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τις λαϊκές αγορές (αδειοδοτήσεις, χωροθέτηση και τοποθέτηση, καθορισμός δικαιώματος, είσπραξη τελών κλπ), μέχρι σήμερα το κεντρικό κράτος αδιαφορεί προκλητικά.

Περίφραξη του αύλειου χώρου του 2ου Λυκείου Φλώρινας


Στην περίφραξη του αύλειου χώρου του 2ου Λυκείου Φλώρινας προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας με σχετικό έργο.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 11.000,00 €, αφορά στην κατασκευή περίφραξης μήκους 55m, με μικτή μεταλλική κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοποιία από τσιμεντόλιθους.

Ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00πμ έως και τις 9:00μμ το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Φλώρινας


Περίπου 1160 μαθητές και μαθήτριες από 44 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Φλώρινας και Αμυνταίου επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Φλώρινας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στη Φλώρινα.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν για τη συμπεριφορά, που πρέπει να έχουν, όταν κινούνται μέσα στην πόλη, για τους κινδύνους που υπάρχουν από τη διέλευση των οχημάτων, καθώς και για τις υποχρεώσεις των οδηγών.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Έδεσσας – Φλώρινας


Σήμερα (17-06-2012) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Έδεσσας – Φλώρινας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.