Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αλλαγή της ώρας σήμερα τα ξημερώματα



Σε ισχύ τίθεται από τα ξημερώματα σήμερα η χειμερινή ώρα. Στις 4 τα ρολόγια θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.

Πριν τα Χριστούγεννα οι αποζημιώσεις των παραγωγών φασολιών στην Πρέσπα

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Φλώρινας



Για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940  καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής :

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.: Να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια. Να σταματήσουμε τον φασισμό



Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στην λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη.

Τοποθέτηση του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου



Το ΟΧΙ του λαού το 1940 στο φασισμό και στο ναζισμό, η μαζική ηρωική και ένοπλη πάλη του με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, εμπνέει, διδάσκει και καλεί σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη δικτατορία των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων Δήμου Φλώρινας για το πετρέλαιο θέρμανσης



Μετά από κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας, των Σωματείων και Φορέων της Φλώρινα για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, διαμαρτυρόμαστε κι εμείς για την γενικότερη υποβάθμιση της Παιδείας.

Ψωμί για δύο ημέρες τη Δευτέρα



Το Σωματείο Αρτοποιών της Π.Ε. Φλώρινας ανακοινώνει ότι οι φούρνοι την Δεύτερα 29 Οκτωβρίου θα προμηθεύουν ψωμί τους πελάτες για 2 μέρες λόγω των κινητοποιήσεων  που θα πραγματοποιηθούν στη Φλώρινα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.

Ολική Επαναφορά (Total Recall)



Ο Douglas Quaid έχει εγκλωβιστεί σε μια βαρετή ζωή: δουλεύει στη γραμμή συναρμολόγησης ενός εργοστασίου και είναι παντρεμένος με τη Lori, μια πανέμορφη γυναίκα που αγαπάει τόσο ώστε να έχει επαναλαμβανόμενα όνειρα με άλλη.

Ολοκλήρωση του Πανελληνίου Συνεδρίου Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο



Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 7ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο με θέμα,  «Υπερβαίνοντας τα όρια της τυπικής και μη εκπαίδευσης μικρών παιδιών στις Φυσικές Επιστήμες και το Περιβάλλον» το οποίο διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα, από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2012.

Ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Φλώρινας για το πετρέλαιο θέρμανσης



Τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Φλώρινας, εκφράζουμε την αντίθεση μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία οδηγεί σε απαράδεκτη αύξηση της τιμής του.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τοποθέτηση της ΔΗΜΑΡ Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο θέρμανσης



Με την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, προκύπτει μια τεράστια επιβάρυνση στους καταναλωτές πετρελαίου, ιδιαίτερα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου η εν λόγω δαπάνη αποτελεί και την σημαντικότερη για κάθε οικογένεια.

Αντικαρκινικός έρανος στο Δήμο Αμυνταίου



Με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και καθηγητών από όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος.

Τμήμα πινγκ-πονγκ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενοχωρίου



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουν τμήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ), σε συνεργασία και με την καθοδήγηση του αθλητικού συλλόγου επιτραπέζιας αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ».

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- Συμμετοχή και του Δήμου Φλώρινας στις κινητοποιήσεις



Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με 34 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

Ενώνουμε τις φωνές μας για τη Φλώρινα


Κινητοποιήσεις για πετρέλαιο θέρμανσης από το Δήμο Αμυνταίου



Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των φορέων του Νομού Φλώρινας για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και ζητούν από τους πολίτες να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια.

Σεμινάρια Μουσικής Τεχνολογίας από το Ωδείο Φλώρινας



Κύκλος μαθημάτων 2012-13
Μουσική τεχνολογία
Η σειρά των σεμιναρίων στην Μουσική Τεχνολογία προσφέρει την κατάλληλη θεματολογία για τη σωστή κατανόηση και χρήση των μέσων και δυνατοτήτων που μας παρέχουν σήμερα οι νέες τεχνολογίες.

17ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού


Συνάντηση Γονέων και Εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων 1ου, 2ου, 6ου και Πρότυπου Πειραματικού της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας



Η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και οι Διευθυντές των Σχολείων 1ου Δημοτικού, 2ου Δημοτικού, 6ου Δημοτικού και Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας, εκτιμώντας ότι η διαπαιδαγώγηση και η μόρφωση των παιδιών μας είναι έργο ανεκτίμητης αξίας, στο οποίο συνδράμει καθοριστικά τόσο η Οικογένεια όσο και το Σχολείο, διοργάνωσαν την πρώτη κοινή συνάντηση Γονέων, Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών των Σχολείων τους Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:00 – 20:30 μμ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας.

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Εφέδρων στις 27 Οκτωβρίου



Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξκών & Ανθστών Ν. Φλώρινας σας προσκαλούν, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 17:30 να τιμήσετε με την παρουσία σας την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που θα αναπεμφθεί στο Μνημείο Εφέδρων Αξκών & Ανθστών (που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία της Φλώρινας) προς τιμήν των εκ του Νομού Φλώρινας πεσόντων Εφέδρων Αξκών & Ανθστών το έπος του ’40.

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Προστασία του Καταναλωτή» από το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη & μέλη του εργατικού και συνδικαλιστικού μας κινήματος, σε εργαζόμενους και ανέργους, σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, σε κάθε ενεργό πολίτη και καταναλωτή της ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου, στηρίζοντας την προσπάθεια της Γραμματείας Καταναλωτικού κινήματος της ΓΣΕΕ να δημιουργηθούν αξιόπιστοι κόμβοι ενημέρωσης και διάχυσης των πληροφοριών, που αφορούν στην ποιότητα της κατανάλωσης στις σύγχρονες κοινωνίες και δημοκρατίες και ταυτόχρονα εστίες εκπαίδευσης των ενεργών πολιτών, που καλούνται να αναλάβουν δράσεις σε τοπικό επίπεδο.

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Βουλευτής Φλώρινας Ε. Κωνσταντινίδης



Ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12.30 μ.μ στο Πολιτικό του Γραφείο.

Πρόγραμμα εορτασμού της 100ης επετείου των ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης του Δήμου Φλώρινας στις 07 Νοεμβρίου 1912



Για τον εορτασμό της 100ης Επετείου των Ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης κατά την 7η Νοεμβρίου 1912, καθορίζουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητας Βεύης του  Δήμου Φλώρινας, ως εξής:

Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ : Την αλήθεια της Ιστορίας δεν την γράφουν τα σχολικά βιβλία, ούτε τη λένε στις σχολικές γιορτές



Αγαπητέ μαθητή–μαθήτρια.
Κρατάς ένα γράμμα των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς εσένα, για την αλήθεια της Ιστορίας που δεν την γράφουν τα σχολικά βιβλία, ούτε τη λένε στις σχολικές γιορτές. Για την αλήθεια του λαού μας, που όταν λέγεται μισή είναι χειρότερη κι απ΄ τα ψέμματα.

Ευχαριστήριο του δημοτικού σχολείου Αμμοχωρίου



Αξιότιμε κ. Ηλιάδη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας
Η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς των μαθητών του 7/θ Δημοτικού Σχολείου Αμμοχωρίου, σας ευχαριστούν θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας για την προσφορά εκ μέρους σας, της δωρεάν μετακίνησης των μαθητών με δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ Φλώρινας, με σκοπό την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο μικρός Πρίγκιπας» του θιάσου «ΛΑΜΠΙΟΝΙ», την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012.

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Οι δυνατότητες αντικατάστασης της σόγιας στη διατροφή των αιγοπροβάτων»



Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, στο Αμύνταιο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας και του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Γεωπονικό Σύλλογο Φλώρινα η στοχευμένη ημερίδα με θέμα:

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για εισαγωγή κοκαΐνης - Κατασχέθηκαν 462 γραμμάρια κοκαΐνης



Την Τρίτη (23-10-2012) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 29 και 37 ετών για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή κοκαΐνης.

Ποινές σε γαλακτοβιομηχανίες



Το μείζον ζήτημα της κατ΄ επανάληψη παράβασης της σχετικής νομοθεσίας από συγκεκριμένες γαλακτοβιομηχανίες, αναφορικά με τις  ελληνοποιήσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων, την επεξεργασία και εμπορία αυτών, αλλά και τη χρήση εγκαταστάσεων για παραγωγή μη γαλακτοκομικών προϊόντων, παρόλο που επιχορηγήθηκαν από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους αποκλειστικά και μόνο για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, επαναφέρει με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Άκαρπη για μια ακόμη φορά η διαδικασία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο Φλώρινας



Άκαρπη για μια ακόμη φορά η διαδικασία για την εκλογή του συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο Φλώρινας. Ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και από τη μειοψηφία μόνο η κ. Κωτσαλίδου, δηλαδή 19 σύμβουλοι σε σύνολο.

Πρόσκληση για συνάντηση Γονέων και Εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων 1ου, 2ου, 6ου και Πρότυπου Πειραματικού της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας


Η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και οι Διευθυντές των Σχολείων 1ου Δημοτικού, 2ου Δημοτικού, 6ου Δημοτικού και Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας, εκτιμώντας ότι η διαπαιδαγώγηση και η μόρφωση των παιδιών μας είναι έργο ανεκτίμητης αξίας, στο οποίο συνδράμει καθοριστικά τόσο η Οικογένεια όσο και το Σχολείο, σας προσκαλούμε σε κοινή συνάντηση Γονέων, Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών που διοργανώνουμε την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:00 μμ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας, με θέμα:

Έγκριση της δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση παλαιού γυμνασίου Βεύης»



Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Δακή η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση παλαιού γυμνασίου Βεύης», συνολικού προϋπολογισμού 1.343.697,47 €.

Έργα ΕΣΠΑ στο Αμύνταιο



Τρία νέα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Αμυνταίου, καθώς δόθηκε η τελική έγκριση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Δακή για την υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους που προέκυψαν από τους διαγωνισμούς.

Νέα ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης του Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Φ. στις 05 Νοεμβρίου



Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Φ. ανακοινώνει πως  η Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. 

Αγιασμός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου



Ο Φ.Ο.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου2012 και ώρα 5.00 μ.μ. παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου θα τελεστεί αγιασμός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.(Φ.Ο.Ο.Φ.)

Συνάντηση 13 Περιφερειαρχών με τον Επίτροπο κ. Johannes Hahn



Η ταχύτερη υλοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και τα κριτήρια χρηματοδότησης της περιόδου 2014-2020 ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών με τον Επίτροπο, αρμόδιο για την  Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn, παρουσία του Γενικού  Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων κα ι ΕΣΠΑ κ. Γεώργιου  Γιαννούση και του Γενικού  Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Ιωαννίδη.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στο Florina EuroCup


Στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου της Φλώρινας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεων Εφήβων, Florina EuroCup.

Ενημέρωση για το κρούσμα λύσσας στο Παλαιόκαστρο Κοζάνης και μέτρα αντιμετώπισης της νόσου



Δείγμα εγκεφάλου νεκρής αλεπούς που βρέθηκε στην Τοπική Κοινότητα Παλαιοκάστρου Κοζάνης, και στα πλαίσια του Προγράμματος Επιτήρησης της Λύσσας, που εφαρμόζεται στη χώρα το 2012 (με αφορμή την ύπαρξη κρουσμάτων Λύσσας σε γειτονικές χώρες), βρέθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς θετικό στον ιό της Λύσσας στις 19/10/2012 (εκκρεμεί η τελική επιβεβαιωτική εξέταση).
Παρόλο που η λύσσα θεωρείται κατά κύριο λόγο νόσος των σαρκοφάγων (κατοικιδίων και αγρίων), προσβάλλει πολλά είδη θηλαστικών (όπως βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους), καθώς και τον άνθρωπο.

Τριήμερη απεργία των φαρμακαποθηκών από σήμερα



Απεργία των φρμακαποθηκαρίων από σήμερα έως και την Παρασκευή, ζητώντας να μην ισχύσει από την Τετάρτη για τις φαρμακαποθήκες το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων. Ο σύλλογος αναφέρει ότι, σε αντίθετη περίπτωση, οι φαρμακαποθηκάριοι θα χάσουν σε μια μέρα το 15% του κεφαλαίου της.

Φωτογραφικό αρχείο τεσσάρων εποχών θα δημιουργήσει η Εταιρία Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



H Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας προτίθεται να δημιουργήσει φωτογραφικό αρχείο (υψηλής ανάλυσης) τεσσάρων εποχών των τουριστικών αξιοθέατων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Εκλογική νίκη Ν. Φωτόπουλου στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ



Με νίκη του απερχόμενου προέδρου Νίκου Φωτόπουλου, έκλεισε τις εργασίες του το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Πόρισμα της ομάδας εργασίας του ΥπΑΑΤ για τη μελέτη του συνεταιριστικού νόμου



Το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε κατ΄εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, καθηγητή, κ. Α. Τσαυτάρη, για την επεξεργασία του νόμου 4015/2011 και την κατάθεση βελτιωτικών προτάσεων ως προς τις τεχνικές δυσκολίες που ανέκυψαν στην εφαρμογή του, καθώς και τις προθέσεις του Υπουργού σχετικά με το πόρισμα της ομάδας εργασίας, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Νέος κανονισμός παροχών στον ΕΟΠΥΥ



Νέος κανονισμός παροχών ετοιμάζεται στον ΕΟΠΥΥ, με στόχο την εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη στο Δήμο Φλώρινας για το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας και της Μελίτης



Σύσκεψη για το έργο της τηλεθέρμανσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στο γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου.

Κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Φλώρινας για την Πανελλαδική Παναναπηρική Διαμαρτυρία για τα ΚΕΠΑ στις 23 Οκτώβριου 2012



Εδώ και 14 ολόκληρους μήνες (από το Σεπτέμβριο 2012) το ελληνικό κράτος για άλλη μια φορά απέδειξε την αδυναμία του  στο χώρο της αναπηρίας. Στην προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα πιο διαφανή , αξιόπιστο και αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης της Αναπηρίας  απέτυχε παντελώς.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6:00μμ, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Η Φλώρινα αγκαλιάζει τους φοιτητές της!



Μια κατεξοχήν περιοχή γεμάτη πολιτισμό, γράμματα και τέχνες, με πλούσια ιστορία πρέπει να στηριχτεί και να αποτελέσει ένα σύγχρονο σταυροδρόμι ανάπτυξης και κουλτούρας. Μια από αυτές τις σύγχρονες αξίες που μπορούν να δώσουν ώθηση και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης αποτελεί και  η ενίσχυση της Παιδείας και η επένδυση στον ανθρώπινο πλούτο.

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών


Ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση της κατανάλωσης καυσοξύλων και για τη λαθραία υλοτόμηση



Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών, υπέβαλαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την αύξηση της κατανάλωσης καυσοξύλων και για τη λαθραία υλοτόμηση.

Δυναμικό παρόν αύριο Τρίτη από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.ΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας, έξω από τα ΚΕΠΑ Κοζάνης και Καστοριάς



Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.ΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ε.Σ.ΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) για παναπηρική κινητοποίηση σε όλες τις πόλεις της χώρας που λειτουργούν ΚΕΠΑ( Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).

Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ



Την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί επαγγελματικά δικαιώματα, των νέων ειδικοτήτων και των ειδικοτήτων στις οποίες δεν έχουν δοθεί αντιστοιχίες,  όλων των τύπων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Δ.Ε.Ε.), ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.