Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

playforKASTORIA



Ένα σεμινάριο-πείραμα που στήνεται, παίζεται και παρουσιάζεται επι τόπου με την Σοφία Μαυραγάνη σε συνεργασία με το "Σπασμένο Ρόδι".
playforKASTORIA αποτελεί στάση του “εν κινήσει” ερευνητικού σεμιναρίου χορού playforPLACE.
To σεμινάριο μελετά την λειτουργία και τη δυναμική της σκηνικής έκφρασης του παιχνιδιού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον ρόλο του στην διαμόρφωση της κοινωνίας και του πολιτισμού. Σε κάθε τόπο-σταθμό, η Σοφία Μαυραγάνη προσκαλεί έναν καλλιτέχνη για να συν-διαμορφώσουν “επί τόπου” ένα σεμινάριο-παιχνίδι, το οποίο οδηγεί σε παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό.
Το playforPLACE εμμένει στην πρακτική της συλλογικής διδασκαλίας και έμπρακτης καλλιτεχνικής ανταλλαγής. Διερευνά την έμφυτη δύναμη του παιχνιδιού και  τη δυνατότητά του να εναλλάσσει το φανταστικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, το τοπικό με το ου-τοπικό.
Εφαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σε όλα τα στάδια της έρευνας και της δημιουργίας, το σεμινάριο περιλαμβάνει εξερεύνηση πρωτότυπου κινησιολογικού υλικού βασισμένου στα γνωρίσματα του παιγνιώδους σώματος, ενθάρρυνση προσωπικών ιδεών, δοκιμή στρατηγικών δυναμικής χορογραφικής σύνθεσης. Το playforPLACE διευρύνει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, ενεργοποιώντας την συνειδητότητα, τη φαντασία, την ανταλλαγή και τη ζωηρή συνεργασία.
Το playforKASTORIA προσκαλεί χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ανθρώπους με ανησυχίες και ταλέντο στο παιχνίδι!
Ωρες Σεμιναρίου: Κυρ - Δευτ - Τετ 17.00 - 22.00, Παρ 21.00 - 23.00, Σαβ - Κυρ 17.00 - 22.00
Παρουσίαση Κυρ 21.00 στο ΒLUE NOTE bar
Πληροφορίες: http://playfor4.wordpress.com , sofia@fingersix.com
Κόστος Συμμετοχής: 60 € / Δήλωση Συμμετοχής: τηλ.6944389946 (Τσαδήλα Ελένηη)   ***** ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Βιογραφικό
Σοφία Μαυραγάνη /fingersix
Αθήνα, 1978. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και στη συνέχεια χορογραφία/dance maker στο “EDDC-European Dance Development Centre / “ArtEZ-University of Arts”, Arnhem/Ολλανδία (2001-2005).
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX (Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελλάδα) και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την έρευνα και προώθηση των παραστατικών τεχνών FINGERSIX/athens, η οποία έχει επιχορηγηθεί δυο φορές απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η Σοφία Μαυραγάνη έχει πραγματοποιήσει ποικίλες ανεξάρτητες και επιχορηγούμενες παραγωγές που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (“Mdancetheatre solo, “BeBeBomb”, “η σιωπή του παπαγάλου”, “incorrect me”, “mind the map”, “autogoal#00”]. Από το 2010, μαζί με την χορογράφο Τζένη Αργυρίου έχουν δημιουργήσει και πραγματοποιούν τις βραδιές αυτοσχεδιασμού “To Be To Do, To Do To Be”.
Επίσης εργάζεται ως κινησιολόγος σε θεατρικές παραστάσεις, σύμβουλος δραματουργίας σε έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και ως υπεύθυνη παραγωγής και συντονισμού καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό, χορογραφία/σύνθεση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. (PLAYGROUND studio/Aθήνα, K3-Kampnagel/Αμβούργο, Cati Dance Studio/Κωνσταντινούπολη, [la oTra] compania be baile /Μπουένος ‘Αιρες, Tanzfabrik/Βερολίνο, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν /Αθήνα, κ.α.). 

18 - 25 Νοεμβρίου 2012 και  25 Νοεμβρίου ανοιχτή παρουσίαση στο BLUE NOTE Bar, Διοιμητηρίου 3 // ώρα:21:00 
Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου:PHOTOGRAPHY KASTORIA studio / Ι. Σιώμου 18 (περιοχή Ξενία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.