Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Υπαλλήλους από 55 έως 64 ετών προσέλαβε ο Δήμος Φλώρινας


Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας  κ. Γιάννη Βοσκόπουλου με τους έντεκα νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους του Δήμου βάσει του προγράμματος απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ  ηλικίας 55-64  και διάρκειας 27 μηνών. Ο Δήμαρχος  τους ενημέρωσε για τις καινούργιες τους αρμοδιότητες  τόσο στον τομέα της καθαριότητας  όσο και στην τεχνική υπηρεσία.

Αλλαγή της ώρας- Μια ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών

Αλλάζουν τα ρολόγια αύριο Κυριακή, με τους δείκτες να πηγαίνουν μια ώρα μπροστά. Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00.

Σύσκεψη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας

Με τους υπαλλήλους του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο  κ. Θανάση Μπέλτσο και το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 στο γραφείο του Δημάρχου.

Στη Φλώρινα και στην Ιεροπηγή βρέθηκε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης

Στο εργοτάξιο της εταιρίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» στο τμήμα Φλώρινα-Νική βρέθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, για  να ενημερωθεί για τα νέα έργα των Κάθετων Αξόνων της Εγνατίας Οδού, στη Δυτική Μακεδονία.
Στο εργοταξιακό χώρο του έργου Φλώρινας- Νίκης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Ναούμ και εκπρόσωποι της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

Μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου

Η φετινή δεν είναι μία καθόλου συνηθισμένη 25η Μαρτίου.
Το Έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με τις κακοδαιμονίες δεκαετιών και έχει μπροστά του τη γιγάντια πρόκληση να τις αντιμετωπίσει και να αναγεννηθεί.
Τις στιγμές αυτές ο νους μας γυρίζει στις παραμονές της επανάστασης. Όταν οι έλληνες βρίσκονταν σε μία άλλου τύπου, βέβαια, απελπισία.

Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με τους σχολικούς φύλακες και με εκπροσώπους της εταιρείας ROWE

Συνάντηση με τους σχολικούς φύλακες είχε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012  ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Οι σχολικοί φύλακες συζήτησαν με το Δήμαρχο για τα προβλήματά τους  και ζήτησαν  να έχουν άμεση ενημέρωση από τον προϊστάμενό τους για οτιδήποτε  προκύπτει όσον αφορά στον κλάδο τους, ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα τόσο σε μισθολογικά θέματα όσο και σε θέματα επιδομάτων.

Το ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων- Βελβεντού υπέρ του Δήμου Βοΐου και των πολιτών του σε σχέση με την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού εκφράζει την αντίθεσή του και διαμαρτύρεται έντονα στην πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία δεν λαμβάνει υπόψη την εκφρασμένη άποψη της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών του Δήμου Βοΐου καθώς και τα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν αλλά και θα προκύψουν από την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σχολικοί αγώνες σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας


Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 διεξήχθη στην Πτολεμαΐδα το 6ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2012. Στους αγώνες συμμετείχαν πάνω από 200 παιδιά  από τα Νήπια μέχρι το Λυκείου από τους 9 Νομούς της Κ.Δ. Μακεδονίας (Καστοριά-Κοζάνη-Φλώρινα-Σέρρες-Κιλκίς-Γρεβενά-Πιερία-Ημαθία-Πέλλα). Τα παιδιά της Σκακιστικής Ομάδας του Φ.Σ.Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» συμμετείχαν με σημαντικές διακρίσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρεσπών για θέματα τουρισμού, Δευτέρα 9 Απριλίου 2012


Ο Δήμος Πρεσπών διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για θέματα τουρισμού, τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012, ώρα 11:00 π.μ., στο παλαιό δημαρχείο στο Λαιμό.
       Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
1.                  Την προετοιμασία των τοπικών φορέων για το πανευρωπαϊκό λιβαδοπονικό συνέδριο, που θα γίνει στην Πρέσπα στις 19-23 Μαΐου 2012 με συμμετοχή 200 συνέδρων από 23 χώρες με οργανωτές την Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρία, την Ευρωπαϊκή Ομάδα Εργασίας για τα Ξηρά Λιβάδια (European Dry Grassland Group) και συν-διοργανωτές – υποστηρικτές το Δήμο Πρεσπών, το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πρεσπών, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, και τους οργανισμούς IAVS, John Wiley & Sons Inc. και FlorSoz.

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Φλώρινας για το ενδεχόμενο λειτουργίας του καζίνο στη Φλώρινα

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΕΩΣ ΕΔΩ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ- ΟΧΙ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!
Πρίν ἀπό τρεῖς ἑβδομάδες, ὁ λαός τῆς Φλώρινας μέ μιά ἱστορική, μαζική καί δυναμική διαδήλωση,  ἀπαίτησε ἀπό τό κράτος τῶν Ἀθηνῶν ὄχι τήν βελτίωση τῆς ζωῆς του ἀλλά τήν ἐπιβίωσή του.
 Ὁ δριμύς χειμώνας πού διήλθαμε (-30c ἕως -10c γιά δύο συνεχόμενους μῆνες)  ἐπηύξησε τά τραγιά προβλήματα τῆς ἀνεργίας καί τῆς φτώχειας πού μαστίζουν τήν περιοχή, μέ ἀποτέλεσμα νά  φτάσουν οἱ Φλωρινιῶτες στά ὅρια τῆς ἀντοχῆς τους.

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο

Η 23η Μαρτίου είναι χαρακτηρισμένη ως Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο και οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς από το κέντρο της πόλης του Αμυνταίου.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με τη συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου και της Τροχαίας Αμυνταίου.

«εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Η ελληνική κοινωνία, εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίσως πιο σκληρή προσαρμογή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.
Η οικονομική κρίση, αποτέλεσμα της πολιτικής σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, άλλαξε άρδην τα δεδομένα σε όλους τους τομείς της ζωή μας. Η συνεχώς αυξανόμενες φτώχεια κι ανεργία, τα δυσβάσταχτα βάρη, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους κι η υποβάθμιση της Δημόσιας-Δωρεάν Παιδείας είναι φαινόμενα που συζητάμε καθημερινά.

Συγκρότηση επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πρεσπών

H συγκρότηση «Επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πρεσπών» με σκοπό την οργάνωση, επεξεργασία και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό στο Δήμο Πρεσπών, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012.

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιερέων, στην περιοχή της Φλώρινας

Συνελήφθησαν στη Χαλκίδα, ο «εγκέφαλος» και δύο ακόμη μέλη εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσε ιερείς σε διάφορες περιοχές της επικράτειας ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιερέων που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε περιοχές της Φλώρινας.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας παρείχαν στοιχεία για συγκεκριμένο δράστη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, το οποίο αξιοποιώντας κατάλληλα αυτά και  προανακριτικό υλικό, που συνέλλεξαν στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την Τετάρτη  (21-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, τρία (3) μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια.

Σχολικοί Αγώνες Στίβου Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας


Θα μας τιμήσει ιδιαίτερα η παρουσία σας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθούν στο  Δ.Α.Κ.  Φλώρινας, την  Πέμπτη  29  Μαρτίου  2012 από ώρα 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας

Από το Σ.Ε.Α.Ν. Φλωρίνης ανακοινώνεται ότι: Από τις εκλογές της Κυριακής 19 Μαρτίου 2012, προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου για την τριετία: 2012 – 2015 η σύνθεση του οποίου είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: ……………… Θεοδώρου Δημήτριος
Αντιπρόεδρος: ………….. Κολοκοντές Αργύριος
Γενικός Γραμματέας: …... Τυρπένου Σταύρος
Ταμίας: …………………. Σιαπάζος Αθανάσιος

Επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη στους Κάθετους Άξονες της Εγνατίας Οδού


Από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνεται πως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης θα επισκεφθεί τα νέα έργα των Κάθετων Αξόνων της Εγνατίας Οδού, στη Δυτική Μακεδονία .  
Το πρόγραμμα επίσκεψης έχει ως εξής :
1. Επίσκεψη εργοταξιακού χώρου του έργου «Φλώρινα – Νίκη», στην περιοχή του Α/Κ Φλώρινας.  Ενημέρωση στον εργοταξιακό χώρο.   ΩΡΑ : 11:30 – 12: 00

Η ΔΕΗ για τη Λιγνιτική Μονάδα «Πτολεμαϊδα V»

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη χρηματοδότηση της κατασκευής της Λιγνιτικής Μονάδας «Πτολεμαϊδα V», η ΔΕΗ ΑΕ διευκρινίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης ενημερώθηκε, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, για τις συζητήσεις και την πρόοδο σε σχέση με το πιθανό χρηματοδοτικό σχήμα του έργου, και μεταξύ άλλων, για την πορεία των μέχρι σήμερα επαφών με τον οργανισμό ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων (ECA) της Γερμανίας, Euler-Hermes.

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΚΕ Φλώρινας

Ι.  Ατέλειωτος πόλεμος.
Η νέα δανειακή σύμβαση, που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπει συνεχή αναθεώρηση και επικαιροποίηση, από την πλευρά της τρόικας, της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Υπάρχει σαφής δέσμευση στο ότι απαγορεύεται η αναδιαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς. Ακόμα κι αν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης, ακόμα κι αν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις ή γενικότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν μπορεί η ελληνική πλευρά να αναθεωρήσει τη συνθήκη.

Δύο νέες άδειες Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία υπέγραψε η Γ.Γ.

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, υπέγραψε δύο νέες αποφάσεις που αφορούν τις άδειες εγκατάστασης δύο ακόμη Φωτοβολταϊκών Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο Δήμο Νικολάου Σκουφά και στο Δήμο Βοΐου, συνολικής ισχύος 6.530 MW.

Δήλωση του Βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη για το διατροφικό σκάνδαλο με μολυσμένο κιμά


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή σχετικά με το διατροφικό σκάνδαλο διακίνησης μολυσμένου κιμά με το παθογόνο e.coli 0157 από γερμανική αλυσίδα supermarket στην Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φώφη Γεννηματά, η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ

Κίνηση ματ από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά να αναλάβει τα καθήκοντα της Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος.
Η κα Γεννηματά θα αναλάβει τα καθήκοντά της τη Δευτέρα.

Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας ΔΕΗ ΑΕ


Με αφορμή αναφορές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), η ΔΕΗ ΑΕ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
Η ΔΕΗ, σε κάθε περίπτωση, τηρεί απαρέγκλιτα την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
Ειδικότερα, στην περίπτωση των χρεώσεων ΥΚΩ για το 2012 η ΔΕΗ – όπως και όλοι οι άλλοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας – είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας 1527/2011, σε εφαρμογή των άρθρων 55 και 56 του πρόσφατου Νόμου  4001/2011, τα οποία ρυθμίζουν θέματα ΥΚΩ.

Κάλεσμα νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης προς τους νέους της Δυτικής Μακεδονίας


Νεολαίοι – Δυτικομακεδόνες
Τώρα που οι τροϊκανοί με τους υπηρέτες τους (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) μας στέλνουν μαζικά στην ανεργία.
Τώρα που μας διώχνουν από τη χώρα μας στη σύγχρονη μετανάστευση.
Τώρα που μας ξεπουλάνε μαζί με τα πτυχία και τις ικανότητες μας.
Τώρα που προσπαθούν να μας απογοητεύσουν και να μας σπάσουν το ηθικό.
Τώρα ήρθε η ώρα να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Κρίτων Αρσένης: Επιβλαβείς χημικές ουσίες στα παιχνίδια

Την άμεση ανάγκη απομάκρυνσης των επιβλαβών χημικών ουσιών από τα παιχνίδια επισημαίνει με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. Παρά τους ισχυρισμούς ότι τα παιχνίδια που πωλούνται στην ΕΕ είναι ασφαλή, δειγματοληπτικοί έλεγχοι αποκαλύπτουν συχνά ότι υπάρχουν σε αυτά επιβλαβείς ουσίες όπως φθαλικές ενώσεις, επιβραδυντές φλόγας αλλά και βαρέα μέταλλα.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Νεάπολη της Π.Ε. Κοζάνης χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και κυρίως με την αυτοδιοίκηση.

Δηλώσεις Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Δ. Γιώργου Κασαπίδη


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την άρνηση του υφυπουργού κ. Δριβελέγκα να δώσει στο φως της δημοσιότητας ονόματα βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και αγροτών που κατήγγειλε για σοβαρές παρανομίες στον ΕΛΓΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Ανυπόστατοί και εντελώς συκοφαντικοί αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του υφυπουργού κ. Δριβελέγκα για ύποπτα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Μήνυμα Δημάρχου Σερβίων- Βελβεντού για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού


Σήμερα, 22 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έρχεται να υπενθυμίσει και κυρίως να ευαισθητοποίηση τους πολίτες για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Το νερό ένα πολύτιμο αγαθό, πηγή ζωής για τον άνθρωπο αλλά και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός τόπου. Στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού  οι υδάτινοι πόροι, επιφανειακοί και υπόγειοι αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα και ουσιαστικά το στοιχείο εκείνο που θα πρέπει να στηριχτεί η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Δηλώσεις Προέδρου Δημοκρατικής Συμμαχίας


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Αμέσως μετά, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις (on camera):
Τζανέτος Καραμίχας (πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ): Στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ που έχουμε διαμορφώσει την τελευταία περίοδο.

Ομιλία βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων


«Κύρωση της δι’ ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων Τροποποίησης της Συμφωνίας Επιστημονικής και Τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας» στις 21 Μαρτίου 2012
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θέλω να θέσω πριν αναχωρήσουν τα αξιότιμα μέλη της Επιτροπής, δύο εξαιρετικώς επείγοντα θέματα που έχουν σχέση με ανθρώπινες ζωές. Δεν αφορούν το εξαιρετικό θέμα που συζητάμε σήμερα, αλλά θεωρώ ότι απαιτούν άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς εδώ.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σήμερα Πέμπτη


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 22 Μαρτίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 3:00 μ.μ. σε κατεπείγουσα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2011, συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας  κ. Γιάννη Βοσκόπουλου με τη Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας.  Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα χρέη  προηγούμενων ετών  και ο τρόπος πληρωμής αυτών. Έγινε ενημέρωση  για τα ποσά που θα κατατεθούν με την τελευταία κατανομή,  τα οποία ενδέχεται να κατατεθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στους λογαριασμούς των συμβουλίων των σχολικών κοινοτήτων.

Με οργανωμένες δράσεις δεντροφύτευσης γιορτάστηκε η Ημέρα Δασοπονίας

Μετά από συνεννόηση του Δήμου Αμυνταίου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου εξασφαλίστηκαν 2.000 δέντρα για δεντροφύτευση σε διάφορα σημεία του Δήμου. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων οργάνωσαν δεντροφυτεύσεις σε διάφορα σημεία, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, που είναι καθιερωμένη και ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.

Προνοιακά επιδόματα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας


Σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στα προνοιακά επιδόματα της Π.Ε. Φλώρινας, η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας η οποία και έχει την ευθύνη για όλη την Π.Ε. Φλώρινας, γνωρίζει τα εξής:
Το σύνολο των δικαιούχων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα ανέρχεται σήμερα στους 1066, πλην των αιτήσεων οι οποίες δεν έχουν ακόμα εξεταστεί.   Τα δε επιδόματα τυφλών λαμβάνουν 329 δικαιούχοι.

Μεθυσμένο Ημερολόγιο (The Rum Diary)


Bασισμένη στο πρώτο μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, στην μακρά και διακεκριμένη καριέρα του, η ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» θα μας διηγηθεί την ιστορία του δημοσιογράφου Πολ Κεμπ (Τζόνι Ντεπ). Κουρασμένος από τη φασαρία και την τρέλα της Νέας Υόρκης και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της μετά-Αϊζενχάουερ εποχής, ο Κεμπ ταξιδεύει στο γαλήνιο νησί του Πουέρτο Ρίκο, για να εργαστεί σε μια τοπική εφημερίδα, στην San Juan Star, που διευθύνει ο ξεπεσμένος αρχισυντάκτης Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς).

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του περιμετρικού δρόμου Αμυνταίου

Μετά από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος και ολοκληρωμένου φακέλου μελέτης από το Δήμο Αμυνταίου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της κατασκευής του περιμετρικού δρόμου Αμυνταίου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο περιμετρικός δρόμος εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, με τον τίτλο «Κατασκευή Δημοτικού Περιμετρικού Δρόμου Σχεδίου Πόλης Αμυνταίου».

Ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ως στόχο τη διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των μελών του, αλλά και γενικότερα την ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα της περιοχής, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Σερβίων- Βελβεντού την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:
 «H ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ».

Δύο συλλήψεις από το Τ.Α.Ε. Ηρακλείου για κακοποίηση σκυλιών

Το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει πάρει πράγματι στα σοβαρά το θέμα της ευζωίας των ζώων και μέσα σε μόλις μια μέρα συνέλαβε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο κτηνοτρόφους, επειδή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβίωναν τα ζώα τους ήταν επιεικώς απαράδεκτες.
Ο διοικητής του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου Μανώλης Σαμαριτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές στην ομάδα του.

Επαναλειτουργία μπρικετάδικου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Την επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής μπρικέτας - λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα προτείνει με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή την αυξανόμενη ζήτηση εναλλακτικής λύσης φθηνού καύσιμου υλικού για θέρμανση στη Δυτική Μακεδονία και στην ορεινή Ελλάδα.
Ο κ. Κασαπίδης επισημαίνει τη χρησιμότητα του εργοστασίου την παρούσα περίοδο, κατά την οποία η οικονομική συγκυρία και η διαρκής  άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ομιλία του Γρηγόρη Ψαριανού για την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού

Ο βουλευτής Β΄ Αθήνας Γρηγόρης Ψαριανός στην ομιλία του στη βουλή για την «αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού – Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ» μεταξύ άλλων τόνισε:
Η θέση μας – ακολουθώντας τη πολύτιμη κληρονομιά του Μιχάλη Παπαγιαννάκη -επικεντρώνεται στο δίπτυχο: ‘Βιώσιμο περιβάλλον και ισόρροπη ανάπτυξη-  κοινωνική συνοχή και χωροταξική δικαιοσύνη’.

Σημεία συνέντευξης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 97.5 Θεσσαλονίκης

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να οριοθετήσουμε τις λύσεις, τουλάχιστον να τις δείξουμε πριν τις εφαρμόσουμε ;
Ντόρα Μπακογιάννη: Κοιτάξτε, δεν υπάρχει καταρχήν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ουσιαστικά  βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι  και ο ελληνικός λαός θα πάρει την απόφαση  εάν θα επιλέξει έναν σίγουρο ανηφορικό  αλλά δρόμο που μας βγάζει στο ξέφωτο, ξανασηκώνει τη χώρα όρθια και κάνει μια Ελλάδα  όπως την ονειρευόμαστε  ή αν θα επιλέξουμε την απόλυτη απομόνωση  και τη καταστροφή.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Βραδιά ποίησης από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη περσινή παράδοση της βραδιάς ποίησης η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου τιμώντας την παγκόσμια ημέρα της ποίησης, σε συνδιοργάνωση με τη ΔΗ.Κ.Ε.Α, το 3ικαστικό 3ργαστήριο Ζωγραφικής  της Φλώρινας (συντονιστής ο εικαστικός Χάρης Κοντοσφύρης) και το μουσικό γυμνάσιο Αμυνταίου διοργανώνει μια βραδιά που θα συνδυάζει απαγγελίες ποιημάτων, μουσική, ειδικά video και την έκθεση  πολιτικών  γελοιογραφιών νέων εικαστικών από την Φλώρινα.

Εκδηλώσεις τους 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, στις 8:30 μμ.
Είσοδος Ελεύθερη

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Μέρα της Ποίησης

Συντόμευσε τὸ λόγο σου ὃσο μπορεῖς.
Βάζε τὴ λέξη ὁλόκληρη, βέβαια, μιὰ ποὺ ἀλλιῶς
δὲν κατορθώνεται ὁ διαρκὴς λόγος. Ἀλλά,
πάντως, συντόμευε. Γιατὶ δὲν περιμένει ὁ ἣλιος. Κι οἱ λίγες ὧρες ποὺ σοῦ μένουν δὲ χωροῦν πολλὰ ποιήματα.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ Nικηφόρος ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ (1912-1991)
Στη Βιβλιοθήκη του Λαιμού στις Πρέσπες θέλουμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Μέρα της Ποίησης μοιράζοντας μαζί σας κάποια μελοποιημένα ποιήματα, ελληνικά και ξένα:

Εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» στα πλαίσια της «Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας»,


18-24 Μαρτίου 2012 Αμύνταιο, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, ώρα 12.00 μ στην Πλατεία Αγίου Κων/νου και Ελένης (Στάση ΤΑΞΙ) και Φλώρινα, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, ώρα 12.15 μμ στον Κύκλο Μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
 Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις για την Οδική Ασφάλεια που συνδιοργανώνουν σε Αμύνταιο και Φλώρινα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και η Ε.ΚΑΤ.Ο. (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση) Φλώρινας, ως εξής :

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

                                                                               Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Μαρτίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημητρίου Ηλιάδη.
Στη σύσκεψη, που είχε ως στόχο τον αρτιότερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εξετάστηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, αναπτύχθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια πυρόσβεσης και κατατέθηκαν προτάσεις.

Πέμπτη , 22-3-2012, Παγκόσμια ημέρα νερού

Πέντε οργανώσεις της Κοζάνης συντονίζονται και προβάλουν ένα κορυφαίο πρόβλημα  του πλανήτη
Με αφορμή την παγκόσμια μέρα νερού πέντε οργανώσεις συνεργαζόμαστε με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα διαχείρισης ενός πολύτιμου φυσικού πόρου, του νερού.

Κρίτων Αρσένης: Οι τοπικές κοινωνίες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν την υπεράσπιση των φυσικών τους πόρων απέναντι σε καταστροφικές πρακτικές


Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στη περιοχή όπου σχεδιάζεται να γίνει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Από πολλά σημεία της Ευρώπης μας έρχονται διαρκώς νέα για τη μαζική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε σχέδια εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού με χρήση κυανίου και εξόρυξης με τη μέθοδο των ανοιχτών ορυγμάτων μέσα σε δασικές περιοχές.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Νομοθετική Ρύθμιση τώρα για τα δάνεια των ιδιωτών

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται με χρεοκοπία οι τράπεζες αντιμέτωπες με «κραχ»
Οι επισφάλειες των δανείων των ιδιωτών (καταναλωτικά δάνεια / πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια) αυξάνονται συνεχώς. Ακόμα και οι μέχρι πρότινος φερέγγυοι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, με αποτέλεσμα να υπολογίζονται σε 40 εκατομμύρια τα δάνεια που δεν πληρώνονται στην ώρα τους, κατατάσσοντας τις επισφάλειες των ελληνικών τραπεζών στα υψηλότερα επίπεδα  μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων.

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτικής Πληροφορικής»

Οι ακόλουθοι φορείς:
-Παιδαγωγική Σχολή (Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
-Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση(ΕΤΠΕ)
-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Περιφ. Ενότητας Φλώρινας (ΣΕΠΦ)
με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτική της Πληροφορικής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων (Α.Π.: 38193/Γ7/30-03-2011)