Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Εντοπίσθηκε αποθήκη με 11 κιλά ηρωίνη, πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV και χιλιάδες φυσίγγια στη Φλώρινα

.

Την αποθήκη χρησιμοποιούσαν από κοινού δυο ημεδαποί, από τους οποίους ο ένας αναζητείται.
Ο δεύτερος συνελήφθη την 20-3-2013 από άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας γιατί επιχείρησε να μεταφέρει στο εξωτερικό 12 περίπου κιλά ηρωίνης.

Απάντηση του Σ. Κωνσταντινίδη στη Ρ. Μακρή



Σχετικά με ανακοίνωση της κ. Ραχήλ Μακρή για τη συνάντηση των Βουλευτών της Ν.Δ. κ.κ. Κωνσταντινίδη και Παπαδόπουλο με τον Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου, ο κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης  δήλωσε τα εξής:

Αναβολή θεατρικών παραστάσεων στο Αμύνταιο



Το  Δ.Σ. του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ ανακοινώνει την αναβολή των θεατρικών παραστάσεων με τίτλο “Ένας Ουρανός με Αστέρια” της Άντας Τσεσμελή – Edwards, καθώς πρωταγωνιστής του έργου
εισήχθη εκτάκτως σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για χειρουργική επέμβαση, καθιστώντας την πραγματοποίηση των παραστάσεων αδύνατη.

Παραλαβή Κρατικών Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας



Καλούνται ότι οι επιτυχόντες των εξετάσεων Νοεμβρίου 2012 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, που είχαν υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, να προσέρχονται στα γραφεία της Διεύθυνσης (Διοικητήριο) για να παραλάβουν το Πιστοποιητικό Επιτυχίας τους κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Νέα ποσότητα ναρκωτικών σε αποθήκη του απόστρατου αστυνομικού που συνελήφθη



Mεγάλη ποσότητα ηρωίνης βάρους 10,6 κιλών, ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ και δεκάδες σφαίρες, αποκάλυψε η συνέχιση της έρευνας της Αστυνομίας στην Φλώρινα, για την υπόθεση του συνταξιούχου αστυνομικού ο οποίος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, πριν 3 ημέρες να μεταφέρει ναρκωτικά.

Δημιουργία θεατρικής ομάδας από το σύλλογο «Venetia»



Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φλώρινας «VENETIA» ανακοινώνει τη σύσταση θεατρικής ομάδας. Η θεατρική ομάδα δημιουργείται από καλλιτεχνική ανησυχία, αγάπη για το Θέατρο και ανάγκη για μια εναλλακτική έκφραση.

Η αναξιότητα των Ελλήνων Γονέων



ὓβρις ἂτη νέμεσις τίσις
 [1]  Η αίσχιστη αθλιότητα των σημερινών ελλήνων γονέων δεν είναι ότι αυτοί αμαχητί και όλως εθελοδούλως εγκατέλειψαν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας τους κάτω από την μπότα των ξένων τοκογλύφων και κυρίως των ντόπιων δοσίλογων αρπαχτικών.
Αυτό συνιστά συλλογική εθνική αναξιότητα!

Απάντηση Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ερώτηση του Γ. Κασαπίδη σχετική με το άνοιγμα του φακέλου φοροδιαφυγής μέσω offshore εταιρειών Ελλήνων πολιτών φυσικών και νομικών προσώπων



Σας κοινοποιούμε την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων(Αρ. Πρωτ.:7651/667/26.02.2013) που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με το άνοιγμα του φακέλου φοροδιαφυγής μέσω offshore εταιρειών Ελλήνων πολιτών φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

700.000 στρέμματα ενεργειακών καλλιεργειών το 2012 στην Ελλάδα



Τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης των βιοκαυσίμων τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του 1ου ετήσιου Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Σ.ΒΙ.Β.Ε. με τίτλο «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020».

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Απάντηση του Δήμου Φλώρινας στη Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας



Λυπάμαι ειλικρινά για την έλλειψη ιστορικής μνήμης από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Φλώρινας. Φαίνεται πως τίποτα δε διδάχτηκε από το παρελθόν, τότε που με απαγορεύσεις, με αστυνομικού τύπου μέτρα και δράσεις είχαν τεθεί στην παρανομία και το ανελέητο κυνηγητό.

ΤΑΞΙΔΙ στο ΜΠΑΡΟΚ της ΕΥΡΩΠΗΣ


Την Παρασκευή  22 Μαρτίου 2013 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής” που διοργανώνει το Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με τίτλο “ΤΑΞΙΔΙ στο ΜΠΑΡΟΚ της ΕΥΡΩΠΗΣ”

Θέση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με τις πρόσφατες αλλαγές στο Σχέδιο ΑΘΗΝΑ



Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,  παρά τις μεγάλες επιφυλάξεις του ως προς τις προθέσεις και τους στόχους του  σχεδίου  ΑΘΗΝΑ, αλλά και της γνησιότητας του διαλόγου που ξεκίνησε,  ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό ερώτημα του Υπουργείου και υπέβαλλε έγκαιρα τις  προτάσεις του Ιδρύματος, που στηρίχθηκαν σε ακαδημαϊκά και μόνο κριτήρια. 

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων



Με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, συναντήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φλώρινας, παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Σωτήρης Βόσδου,

Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία του ΥΠΕΚΑ για την κύρωση της Συμφωνίας για το Πάρκο Πρεσπών



Ευθύνες για απαράδεκτη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία επιρρίπτουν στο ΥΠΕΚΑ, αλλά και προσωπικά στον Υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, με αφορμή την επί τριετία καθυστέρηση κύρωσης της Διεθνούς Συμφωνίας για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών.

Συμμετοχή των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας στη Δράση της ActionAid



Ο Δ/ντής του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου για την επί τέταρτη χρονιά, συμμετοχή τους στη Δράση της ActionAid. Η Δράση αφορά στην αναδοχή του Moosa Muhammad από την Khushab του Πακιστάν.

Πολιτισμός 8.000 ετών που είχε μέχρι και αρχαία μίξερ ανακαλύφθηκε στη Φλωρινα



Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις πολυετείς αρχαιολογικές έρευνες που διεξάγονται στη περιοχή του Αμύνταιου Φλώρινας και ξεκίνησαν έπειτα από ανασκαφές της ΔΕΗ για την εξόρυξη λιγνίτη.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν 5 κιλά και 790 γραμμάρια κάνναβης
Χθες (20-03-2013) το απόγευμα, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Β΄Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και τρία εκτός αυτής.

Αξιοποίηση της Γλωσσικής Ποικιλίας στο Πλαίσιο του Κριτικού Γραμματισμού



Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 9ο μάθημα του Προγράμματος για τον Κριτικό Γραμματισμό, που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά ο «Όμιλος Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία» σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Γλώσσας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Εισηγητής ήταν ο  κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας και θέμα: «Η Αξιοποίηση της Γλωσσικής Ποικιλίας στο Πλαίσιο του Κριτικού Γραμματισμού».

Επιστροφή δώρου Χριστουγέννων 400 ευρω σε συνταξιούχους



Επιστροφή δώρου Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ κατ' άτομο θα λάβουν περίπου 50000 συνταξιούχοι που είναι στα ειδικά μισθολόγια, καθώς, μετά την μείωση που έγινε στις συντάξεις τους αναδρομικά από την 1 Αυγούστου 2012, οι συνταξιούχοι παίρνουν πολύ πιο κάτω από τα 2.500 ευρώ που ήταν το ποσό από το οποίο είχε καταργηθεί η καταβολή δώρων από το 2010.

Απάντηση Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση του Γ. Κασαπίδη σχετική με τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των δανειοληπτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων



Σας κοινοποιούμε  το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , στην ερώτηση(Αρ. Πρωτ.:7650/26.02.201) που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης,
σχετικά με τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των δανειοληπτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μήνυμα του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Δακή για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού



Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον Δεκέμβριο του 1992 στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας, η 22α Μαρτίου καθιερώθηκε παγκοσμίως ως ημέρα του Νερού. Κίνητρο για τη θεσμοθέτηση αυτή αποτέλεσαν οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που σχετίζονται με τη σημασία των υδάτινων αποθεμάτων σε οικονομικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό και γεωστρατηγικό επίπεδο.

Επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Φλώρινας



Στη Φλώρινα βρέθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Παπαϊορδανίδης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Χρήστο Ναούμ, στα πλαίσια προετοιμασίας επίσημης επίσκεψής του στην Π.Ε. Φλώρινας.

Ο εορτασμός της Καθαρά Δευτέρας στο Δήμο Φλώρινας



Την Καθαρά Δευτέρα γιόρτασαν οι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας στο χώρο του γηπέδου στην πόλη της Φλώρινας. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Φλώρινας, μοιράστηκαν λαγάνες και νηστίσιμα εδέσματα, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, ενώ δεν ήταν λίγος ο κόσμος ο οποίος παρευρέθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στον Τριπόταμο Φλώρινας



Την Τετάρτη (20-03-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στον Τριπόταμο - Φλώρινας 33χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

ΕΚΑΣ 2013 ποιοι το δικαιούνται πόσο θα είναι



Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για το ΕΚΑΣ 2013
Σύμφωνα με τη απόφαση του υπουργού Οικονομικών, τα ποσά  και οι δικαιούχοι για το ΕΚΑΣ 2013 διαμορφώνονται ανάλογα με τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2012 ως εξής:

Επιστολή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στο Γεν. Διευθυντή ΓΔ/ΑΝΠΟ για την επαγγελματική ικανότητα οδηγών οχημάτων



Θέμα: Κατάρτιση/Πιστοποίηση Επαγγελματικής Ικανότητας Οδηγών Οχημάτων επιβατών/εμπορευμάτων      
Κύριε Διευθυντή
Στο (ΦΕΚ 2250 Β/2-8-2012), Κεφάλαιο Α΄ (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ – ΣΧΟΛΕΣ/ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΕΙ), Άρθρο 1 «Χορήγηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας (ΠΕΙ)»,

Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση του Γ. Κασαπίδη σχετική με τη φορολόγηση των μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών



Σας κοινοποιούμε  το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου Οικονομικών, στην ερώτηση(Αρ. Πρωτ.:6898/07.02.201) που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με τη φορολόγηση των μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών.

Ταφικό μνημείο με τις πρώτες χριστιανές στο Άργος Ορεστικό



Εξαιρετικά σημαντικά είναι τα ευρήματα της ανασκαφής που τελείται υπό τη διεύθυνση των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη ΙΣΤ’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καστοριάς στην Παραβέλα του Άργους Ορεστικού.

Ο Δήμος Φλώρινας κοντά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Φλώρινας και την αναπηρική οικογένεια



Βασική επιδίωξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν σχεδιάζει πολιτικές ανάπτυξης, θα πρέπει να εντάσσει μέσα  στο συνολικό σχεδιασμό  και τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία. Να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους  τους πολίτες της και να δημιουργήσει μια κοινωνία ισότιμη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στο λαό της Φλώρινας



Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κλείνει.
Οι αποφάσεις παίρνονται στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής και τις οδηγίες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες του 1821 από τον "Αριστοτέλη"



Το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του ΦΣΦΑ θα παρουσιάσει χορευτική εκδήλωση- παράσταση αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Συμμετέχουνμικροί και μεγάλοι χορευτές.

Βραδιά Ερωτικής Ποίησης



Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, σε συνδιοργάνωση με το Περιφερειακό Ωδείο Φλώρινας, το 3ικαστικό 3ργαστήρι του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, την ΔΗ.Κ.Ε.Α., την συμμετοχή της σχολής Latin χορών της λέσχης πολιτισμού Φλώρινας και του βραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Τανούδη,

Ενημερωτική συνάντηση στις Πρέσπες με θέμα «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας»



Ο Δήμος Πρεσπών, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.–ANKO και η Αναπτυξιακή Φλώρινας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.-ΑΝΦΛΩ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση,  την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 19:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών.

Προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι θέσεις της Ομοσπονδίας




Το Δ.Σ  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Φλώρινας θα  παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα:
 «Προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι θέσεις της  Ομοσπονδίας».

Κατάργηση Π.Δ.Μ. – Παγκόσμια Πρωτοτυπία


Μετά το πέρας της αποκριάς και τις πολλές πολιτιστικές πατροπαράδοτες εκδηλώσεις στην Δυτική Μακεδονία, οι πολίτες ξέδωσαν (έστω για λίγο) από τα ατελείωτα και δυσάρεστα καθημερινά τους προβλήματα.

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κατάργησης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας



• Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας
• Να μην κλείσει κανένα τμήμα και σχολή
• Μόρφωση –εργασία- δημοκρατία για όλους
• Λουκέτο να μπει σε υπουργείο-κυβέρνηση-τρόικα!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο



Εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» στα πλαίσια της «6ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα», 15-23 Μαρτίου 2013- Φλώρινα, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, ώρα 12.15 μμ στη γέφυρα στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Υπεγράφη η ΚΥΑ για παράταση του χρόνου καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς έως 30-4-2013



Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατείνεται έως τις 30-4-2013 ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής από τους αγρότες της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012.

Συμμετοχή στον 6ο ημιμαραθώνιο "Νίκος Κούσης"



Mε επιτυχία διεξήχθη την Kυριακή 17/03/2013 στο Αγρίνιο ο 6ος  ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Kούσης» στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου με καταγωγή από το Αγρίνιο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2005.

Υπόμνημα των Βουλευτών Σ. Κωνσταντινίδη και Μ. Παπαδόπουλου προς τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Α. Παπαγεωργίου



ΘΕΜΑ: Αδριατικός αγωγός φυσικού αερίου (ΤΑΡ) και Δυτική Μακεδονία
Την εποχή που τα ευρωπαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και η ενεργειακή ζήτηση για οικιακή και εμπορική κρίση αυξάνεται συνεχώς, η δημιουργία μιας ενδοκοινοτικής αγοράς φυσικού αερίου μπορεί να είναι η πιο ισχυρή απάντηση στις ενεργειακές προκλήσεις και αβεβαιότητες του μέλλοντος.

Επιστολή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στο Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ



Κύριε Διοικητή
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 8 του Ν. 4491/66, ο υπολογισμός της σύνταξης για τους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΔΕΗ καθορίζεται για κάθε έτος ασφάλισης στο 1/32 των συντάξιμων αποδοχών και στο 1/27 για όσους υπάγονται στον κανονισμό ΒΑΕ-ΥΒΑΕ.

Δυναμική εμφάνιση των ΣΑΡΙΣΩΝ



Το Σαββατοκύριακο 16/17 Μαρτίου 2013 οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν στο καταξιωμένο όπεν μικρών ηλικιών της Σίνδου με την επωνυμία «Ιωάννης Κόκκινος» με δεκαπέντε αθλητές και αθλήτριες, μία από τις μεγαλύτερες αποστολές.

Έτσι μας κλέβουν στη βενζίνη τα πρατήρια



Ενα βήμα εμπρός, πέντε ευρώ χασούρα για τους οδηγούς! Αυτό είναι το πιο διαδεδομένο κόλπο που χρησιμοποιούν πολλοί βενζινάδες για να κλέβουν τον καταναλωτή, κάθε φορά που ανοίγει το ρεζερβουάρ του για να γεμίσει με βενζίνη.

Δημιουργία τοπικού δικτύου παροχής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία



Θέμα: Αποδοχή εκ μέρους του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου του αιτήματος των Βουλευτών της Ν.Δ. κ.κ. Κωνσταντινίδη Ευστάθιου, Φλώρινας και Μιχάλη Παπαδόπουλου, Κοζάνης για δημιουργία τοπικού δικτύου παροχής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

Μάχη για τρεις τα απορρίμματα της Δ. Μακεδονίας



Και οι τρεις υποψήφιοι για την διαχείριση των απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις κατατίθενται εντός 10ημέρου οι οικονομικές προσφορές.

Παραμένει κλειστό το Ορυχείο Βεύης στη Φλώρινα, εισάγουμε λιγνίτη αμφιβόλου ποιότητος, οργιάζουν εργολάβοι και μεσάζοντες



Το εθνικοκοινωνικό έγκλημα που συντελείται με την συνενοχή τοπικών παραγόντων στο θέμα του επί δεκαετίας κλειστού ορυχείου στην Βεύη Φλώρινας δεν έχει προηγούμενο.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης



Μετά την ανακοίνωση του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, παραμένουν τα εξής Τμήματα:
ΑΕΙ

Ανακοίνωση του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας



Μετά την ολοκλήρωση της Διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των Παραγωγικών Φορέων και Κοινωνικών Εταίρων και των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας.

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Αμυνταίου



Σας προσκαλούμε στις 20 Μαρτίου 2013 ημέρα Τετάρτη  και ώρα  18:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: