Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο Δήμαρχος Γερίου Κύπρου στη Φλώρινα και στο Δημαρχείο Φλώρινας


Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ. Θεόκλητο, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος την Παρασκευή 6 Ιουλίου, με αφορμή την φιλανθρωπικού σκοπού επίσκεψη του Δημάρχου Γερίου της Κύπρου κ. Αργύρη Αργυρού, ο οποίος προσέφερε χρηματική επιταγή στην Μητρόπολή μας, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό όταν η μάνα κλαίει».

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 10 Ιουλίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 6.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή της Π.Ε. Φλώρινας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση


Στον καθορισμό των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, προχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεδρίασή της και μετά από αξιολόγηση όλων των προτάσεων που είχαν κατατεθεί.

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


1. Κατά την διάρκεια του μηνός Ιουνίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:
α. Συνελήφθησαν συνολικά τετρακόσια ενενήντα τέσσερα (494) άτομα και ειδικότερα:

Tα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με πλοία


·Ταξιδεύει με ακτοπλοϊκό πλοίο και το δρομολόγιο έχει καθυστέρηση;
· Ακυρώθηκε το ταξίδι του;
·Περιμένει να ταξιδέψει και το πλοίο του δεν είναι στο λιμάνι;
·Δεν του έδωσαν τη θέση ή την καμπίνα που δικαιούται;
·Θέλει να ακυρώσει το εισιτήριό του;

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η έκθεση «Αυτοπροσωπογραφίες» της Ειρήνης Μήτση στην πινακοθήκη του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», στην προσπάθειά του να ενισχύσει και να προβάλλει μέσω των υποδομών του νέους εικαστικούς καλλιτέχνες, παρουσιάζει στην «Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων» την πρώτη ατομική έκθεση της Ειρήνης Μήτση, απόφοιτης, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, ακαδημαϊκού έτους 2011 -2012, με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφίες».

4ο Μουσικό Φεστιβάλ Φλώρινας

Φίλες και φίλοι, η τέχνη , και πιο συγκεκριμένα η μουσική, ήταν ανέκαθεν ένας απ'τους σημαντικότερους τρόπους έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών,και το μέσο που μας πήγαινε σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους,μακριά από την πεζή καθημερινότητα.Στη δεδομένη χρονική περίοδο που διανύουμε, η μουσική είναι ίσως ο μόνος τρόπος να γλυκάνουμε την ψυχή μας, και μάλιστα χωρίς υλικά ανταλλάγματα.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχοντας υπόψη :
α) Τις διατάξεις του άρθρου 164 του Ν. 3852/10
β) Την αριθ. 233/11 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για λήψη αποφάσεων, καλεί τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Φλώρινας για την υλοποίηση έργων


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του, ενέκρινε τη διαβαθμική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Φλώρινας για την υλοποίηση 16 έργων της Π.Ε. Φλώρινας.
Τα έργα αυτά είναι:
1) Συντήρηση γηπέδου 5x5 στο Δ.Δ. Νίκης.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 και 177 του Νόμου 3852/10.
β) Την αριθμ.2/11 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), καλεί τους Περιφερειακούς Συμβούλους,

Ξεκινά η λειτουργία του προγράμματος «Ruland» για τη διαχείριση υδατικών πόρων στην αγροτική παραγωγή


Η εναρκτήρια συνάντηση του διασυνοριακού έργου «Ruland», ενός αποδοτικού συστήματος διαχείρισης υδάτινων πόρων στην αγροτική παραγωγή, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ελλάδα και τη FYROM.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Συγχαρητήριο Ωδείου Φλώρινας στους μαθητές του

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συγχαίρει τους μαθητές του, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις πτυχιακές και διπλωματικές τους εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα :
-τον Γεώργιο Καλαϊτζίδη που έλαβε δίπλωμα κλαρινέτου με Λίαν Καλώς, από την τάξη της κ. Βαρβάρας Βενετικίδου,  

Πλούσια χορευτική βραδιά από την Ένωση Απανταχού Πρεσπιωτών το Σάββατο 14 Ιουλίου στο Λαιμό Πρεσπών


Η Ένωση Απανταχού Πρεσπιωτών  Η Πρέσπα  , στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2012 , διοργανώνει πλούσια χορευτική βραδυά,  στο χώρο του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου , στον Λαιμό Φλώρινας, το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 και ώρα 21.00

Ο δεκάλογος των εκπτώσεων


Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές  εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου 2012.   Ευελπιστούμε ότι   οι εκπτώσεις θα είναι πραγματικές προς όφελος  των καταναλωτών αλλά και των εμπόρων οι οποίοι πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να πραγματοποιούν ουσιαστικές εκπτώσεις και ελκυστικά ποσοστά από 50% και πάνω.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στο Ωδείο


Ως Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωδείου θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους παρακάτω μαθητές που ολοκλήρωσαν τις πτυχιακές και διπλωματικές τους εξετάσεις:
• τον Γεώργιο Καλαϊτζίδη που έλαβε δίπλωμα κλαρινέτου με Λίαν Καλώς, από την τάξη της κ. Βαρβάρας Βενετικίδου.
• τον Παναγιώτη Ζαφειρίδη που έλαβε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με Άριστα, από την τάξη του κ. Βασιλείου Δόντσιου.

Οριστικοποίηση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Για τη διευκόλυνση των Υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ώστε να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο,  η Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού απέστειλε σήμερα εγκύκλιο προς τους Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Σύλληψη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού για παράνομη εργασία


Την Τρίτη (03-07-2012) τις πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, συνέλαβαν στις Άνω Κλεινές - Φλώρινας, έναν 37χρονο ημεδαπό και έναν 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

Αρχές και δημότες του Δήμου Ορεστίδος αποχαιρέτησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Με τις πρέπουσες τιμές ο Δήμος Ορεστίδος αλλά και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο αεροδρόμιο «Αριστέλης» του Άργους Ορεστικού από το οποίο αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.

Ξεκινά το Σάββατο 7 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού


Το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις των αιωροπτεριστών οι οποίοι συμμετέχουν στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού που θα διεξαχθεί το διάστημα 7-14 Ιουλίου στην Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού. Η πίστα απογείωσης βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον οικισμό σε υψόμετρο 1000μ. προσφέροντας παράλληλα μία μοναδική θέα της λίμνης Πολυφύτου, της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και της γύρω περιοχής.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το φολκλορικό συγκρότημα «SLAVITSA» απόλαυσαν οι Φλωρινιώτες


Μια όμορφη βραδιά υπό το φως του φεγγαριού και υπό τους ήχους της ρώσικης  μουσικής, απόλαυσαν οι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας οι οποίοι παραβρέθηκαν στο Νέο Πάρκο Φλώρινας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας, με τη συνεργασία του Δήμου Φλώρινας και του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, το οποίο γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του.

Την ευλογία του έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα χωριά που πέρασε για να επισκεφθεί το Νυμφαίο


Εκτός από τη θερμότατη και μεγαλειώδη υποδοχή που επιφύλαξαν οι τοπικές αρχές και ο λαός του Δήμου Αμυνταίου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Νυμφαίο, συγκινητικές ήταν οι στιγμές υποδοχής του στα χωριά του Δήμου Αμυνταίου από τα οποία πέρασε για να μεταβεί στο Νυμφαίο.

Τσακίζουν ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες!


Τι είδους πολιτική είναι αυτή που καταδικάζει τους πιο ανήμπορους ανθρώπους, αυτούς που η επιβίωσή τους εξαρτάται άμεσα από τη θεραπεία, άτομα με αναπηρία - ακόμη και μικρά παιδιά - στην εξαθλίωση ή ακόμη και στο θάνατο;
Αυτό το εύλογο ερώτημα, – που αυθόρμητα όλους έχει απασχολήσει, – πρέπει να θέσει κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος, κάθε ανάπηρος και χρονίως πάσχων και να απαντήσει με πολιτικούς όρους.

Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων


Τη Δευτέρα (02-07-2012) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας , συνέλαβαν σε δασικό δρόμο στην περιοχή του Νυμφαίου - Φλώρινας, δύο (2) ημεδαπούς (48 και 43 χρονών) για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Προσφώνηση του Δημάρχου Αμυνταίου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Νυμφαίο


Παναγιότατε,
Σεβασμιότατοι,
Κύριε Περιφερειάρχη,Κύριε Βουλευτά,Αγαπητέ συντοπίτη και συνάδελφε Δήμαρχε Θεσσαλονίκης,
Κύριε Πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου,
Κύριοι πρώην Πρόεδροι της ιστορικής Κοινότητας Νυμφαίου,Κύριοι εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων,Νυμφαιώτισες και Νυμφαιώτες,

Προσφώνηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημητρίου Ηλιάδη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο


Παναγιώτατε Δέσποτα,
Ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στην οποία ανήκει το Νυμφαίο, Σας υποδέχομαι με αισθήματα βαθύτατου σεβασμού και τιμής.
Η επίσκεψη Σας τούτες τις σκληρές ημέρες στην Δυτική Μακεδονία πολύ παρηγορεί τις καρδιές μας και μας εμψυχώνει ιδιαίτερα.

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο Νυμφαίο


Μεγαλειώδη υποδοχή επιφύλαξε ο λαός του Δήμου Αμυνταίου στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφθηκε το Νυμφαίο στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις Μητροπόλεις Σερβίων - Κοζάνης και Καστοριάς.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθησαν τη Δευτέρα  (02-07-2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, κοντά στον τελωνειακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας 32 και 49 ετών, για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών, 34 και 37 ετών.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας


Σας καλούμε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα: 
Θέμα  1ο:    Ερώτηση του επικεφαλής της Εναλλακτικής Δράσης, Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αντωνίου Κύρινα, που αφορά τη μη προώθηση για ένταξη στο ΕΣΠΑ του ώριμου έργου πολιτισμού Ανάδειξη Νεολιθικού Οικισμού Αυγής Καστοριάς.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Συνέδριο για τα ενεργειακά θέματα


Στο πλαίσια της εταιρικής σχέσης Ελλάδας και Γερμανίας και ειδικότερα της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Ελληνογερμανικού Δικτύου Δήμων, Περιφερειών και Πολιτών, διοργανώνεται Συνέδριο με τίτλο: «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος – Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη».

Σήμερα η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Νυμφαίο


Σήμερα, Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012, στις 18:00 θα επισκεφθεί το Νυμφαίο του Δήμου Αμυνταίου ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Μητροπόλεις Σερβίων - Κοζάνης και Καστοριάς.
Τον Παναγιότατο θα υποδεχθούν οι τοπικές αρχές και ο λαός του Δήμου Αμυνταίου στην πλατεία του Νυμφαίου σε ειδική τελετή υποδοχής που έχει οργανωθεί προς τιμήν Του, ενώ θα ακολουθήσει δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νυμφαίου.

Η παρουσίαση των Πρεσπών στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο


Σε μια ζεστή και συγκινητική βραδιά, εξελίχθηκε η παρουσίαση των Πρεσπών στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 27-06-2012, που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σελίδες Ιστορίας», για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση συντονίστηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πρεσπών και περιλάμβανε καλλιτεχνικές δράσεις, παρουσιάσεις προϊόντων και ομιλίες φίλων των Πρεσπών.