Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Προσφώνηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημητρίου Ηλιάδη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο


Παναγιώτατε Δέσποτα,
Ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στην οποία ανήκει το Νυμφαίο, Σας υποδέχομαι με αισθήματα βαθύτατου σεβασμού και τιμής.
Η επίσκεψη Σας τούτες τις σκληρές ημέρες στην Δυτική Μακεδονία πολύ παρηγορεί τις καρδιές μας και μας εμψυχώνει ιδιαίτερα.
Εσείς, ο κατεξοχήν εκφραστής του σταυροαναστάσιμου βιώματος της Ρωμιοσύνης, φρονώ πως είστε ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να νεκραναστήσει τα οράματα μας και να τα μετατρέψει σε θαύματα.
Στην εικοσαετή Πατριαρχία σας, Σας έχουν αποκαλέσει με πολλά εύσημα προσωνύμια, ένα δε από αυτά είναι «ο πράσινος Πατριάρχης». Επιτρέψτε, Παναγιώτατε, στον ομιλούντα, ο οποίος είναι γόνος εκ Πόντου προσφύγων γονέων να σας αποκαλέσει «ο μάρτυρας Πατριάρχης», ο Πατριάρχης της μαρτυρίας αλλά και του μαρτυρίου.
Γνωρίζετε πολύ καλά πως οι ημέρες που διερχόμαστε είναι πολύ δύσκολες. Βλέποντας όμως τα πονεμένα και φωτεινά μάτια Σας και ατενίζοντας την γαλήνια μορφή Σας, παίρνουμε θάρρος να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να ελπίζουμε, να προσμένουμε στο θαύμα.
Παναγιώτατε,
Σταθείτε ορθός στις Θερμοπύλες που σας όρισαν η Εκκλησία και το Γένος να φυλάττετε. Κρατείστε άσβεστο το φως στο καντήλι του Φαναριού. Ας φαίνεται στα μάτια των δυνατών αυτό το φως μικρό. Έχει μια μυστική δύναμη που φωτίζει όλη την Οικουμένη. Την φωτίζει και την εμπνέει.
Φωτίζει και εμάς τους Έλληνες Ρωμιούς, που σε πείσμα πολλών, τα λόγια μας, τα τραγούδια μας και τα όνειρα μας συνεχίζουν να στρέφονται πέριξ του Φαναριού, της άγια-Σοφιάς, του μάρτυρα Πατριάρχη.
Παναγιώτατε, καλωσορίζοντας Σας και πάλι φιλώ με σεβασμό το χέρι Σας και ταπεινά εύχομαι τα έτη Σας να είναι πολλά.
Ως ελάχιστο δείγμα του μεγάλου σεβασμού και της αγάπης που έχουμε για το πρόσωπο Σας, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας Σας προσφέρει αυτόν τον ζωγραφικό πίνακα, έργο φλωρινιώτου ζωγράφου.
Φλώρινα, 3 Ιουλίου 2012
Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.