Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αντώνης Ρέμος σήμερα στο Φεστιβάλ Βεγορίτιδας



Η μεγάλη συναυλία του φετινού Φεστιβάλ Βεγορίτιδας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμυνταίου με τίτλο ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012, θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης 21:00.

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Φλώρινας

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

Σήμερα η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της Τ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας



Η Τοπική Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας πραγματοποιεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7.30 μ.μ. στο café «Οδός Ονείρων».

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Φλώρινας



Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2012». Και αυτό φυσικά χάρη στην καθημερινή παρουσία και θετική ανταπόκριση των δημοτών  και των επισκεπτών μας αλλά κυρίως των ανθρώπων που συμμετείχαν εθελοντικά σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ο Δήμος Φλώρινας λοιπόν θέλει να ευχαριστήσει όλο αυτό το κοινό, η συμβολή του οποίου ήταν καταλυτική για την επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ψήφισμα για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης



Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του, κ. Γιάννη Λιάση, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή Latin του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»



Από το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» γίνεται γνωστό ότι άρχισαν οι εγγραφές στη σχολή Latin του συλλόγου.
Η σχολή Latin θα λειτουργήσει για την περίοδο 2012-13 σε τμήματα παιδικά, αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων.

Έναρξη των προπονήσεων της ακαδημίας καλαθοσφαίρισης στον ΑΜΥΝΤΑ Σκοπιάς


Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Πολιτιστικού Μορφωτικού Αθλητικού Συλόγου Σκοπιάς "ΑΜΥΝΤΑΣ" ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων της ακαδημίας καλαθοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 έως 14 χρονών για την προπονητική περίοδο 2012 - 2013. 

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Συνεδριάζει την Τετάρτη 5/9/2012 και ώρα 11: 00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα:

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σκακιστική Ακαδημία της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας



Σκάκι για όλες τις ηλικίες, για αρχάριους και προχωρημένους.

15η ημέρα των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου Φλώρινας




Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2012». Έτσι την Παρασκευή 31 Αυγούστου, οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στις 8.30 το βράδυ στην περιοχή του Αγ. Νικολάου στο γήπεδο απέναντι από το Ζωολογικό Κήπο  ένα ηπειρώτικο πανηγύρι με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου «Η Ολυμπιάς», με τη συμμετοχή του Ηπειρώτη ερμηνευτή Σάββα Σιάτρα και της Έλλης Κοσμά στο τραγούδι, ενώ στις 9.00 στο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου έλαβε χώρα συναυλία με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ», που απαρτίζεται από νέους Φλωρινιώτες καλλιτέχνες.

2η Έκθεση Τοπικών και Βιοτεχνικών Προϊόντων στα Σέρβια



Με βασικό χαρακτηριστικό την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ολοκληρώθηκε η 2η Έκθεση Τοπικών και Βιοτεχνικών Προϊόντων που διοργανώθηκε στα Σέρβια το διήμερο 1 και 2 Σεπτεμβρίου από τον Σύλλογο Εθελοντών ΄΄Σέρβια Εν Δράσει΄΄, τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού με την υποστήριξη του ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο Αμύνταιο



Την Παρασκευή (31-08-2012) τις βραδινές ώρες, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Αμύνταιο, έναν 23χρονο ημεδαπό για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Ανταλλαγή νέων στο Santiago της Ισπανίας



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών δράσεων συνεργασίας, εξασφάλισε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο Santiago της Ισπανίας. Το πρόγραμμα, με τίτλο "Young and Cooperative", θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2012.

Το χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού απόλαυσαν την Πέμπτη το βράδυ οι Φλωρινιώτες



Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2012». Έτσι κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς, Πέμπτη 30 Αυγούστου, οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην πλατεία Γ. Μόδη στις 8 το βράδυ για τη διεξαγωγή ποδηλατικού γύρου του Α.Ο. Φλώρινας, ενώ στις 9.00  ακολούθησε στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο μία παράσταση Χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού με υπεύθυνες τις κυρίες Β. Κοσκοσά και Φ. Βράντση.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα



Την Παρασκευή  (31-08-2012) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αμυνταίου – Φλώρινας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 64χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM , συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 64χρονου και τον τραυματισμό του 38χρονου ημεδαπού καθώς και της 50χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας του πρώτου οχήματος.

Καθορισμός τιμών πώλησης και κατανομή της πελατείας μεταξύ εταιριών του κλάδου της κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας

Με αφορμή δελτίο τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σχετικό με αυτεπάγγελτη έρευνα που διενεργήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά της κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης  κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.