Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τη γιορτή της Μητέρας


Στην αφανή ηρωίδα της κοινωνίας μας, στη μάνα, είναι αφιερωμένη η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Μάνα! Η πιο γλυκιά, τρυφερή, αγαπημένη μα και λατρεμένη λέξη. Η έκφραση της καλοσύνης, της υπομονής, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, της γαλήνης και της ελπίδας, η πλάστρα της ζωής χωρίς εθνικότητα, χωρίς σύνορα, χωρίς χρώμα, χωρίς χρονολογία.

Κοινή δήλωση – καταγγελία από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη για την άνιση μεταχείριση μέσω επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων


Η ΜΟΔ ΑΕ με τις με αρ. πρωτ. 2147/2012, 2149/2012, 2150/2012, 2151/2012 και 2179/2012 προκηρύξεις χρηματοδοτεί μελέτες Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις προκηρύξεις έργων των μέτρων του ΕΣΠΑ που ακολουθούν.
Η επιλεκτική χρηματοδότηση συγκεκριμένων Δήμων και η απουσία των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από αυτές τις προκηρύξεις είναι προκλητική!

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων


Ο Δήμος Φλώρινας προχώρησε στην υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλλων στην Τοπική Κοινωνία, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Με την υπογραφή της παραπάνω χάρτας, ο Δήμος Φλώρινας αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που αναφέρονται σ’ αυτή, σχετικά με την πολιτική ισότητας την οποία πρέπει να εφαρμόσει.

Έκτακτη σύσκεψη για την προκλητική και άνιση μεταχείριση μέσω επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων


Έκτακτη σύσκεψη των τοπικών φορέων συγκάλεσε στο Δημαρχείο Αμυνταίου ο Δήμαρχος, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, με στόχο τη συλλογική και έντονη καταγγελία των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων και της κατάφορης αδικίας σε βάρος του Νομού Φλώρινας, αλλά και την οργάνωση του τρόπου αντίδρασης.

Συνεδρίασαν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Φλώρινας με θέμα την πληρωμή παλαιότερων χρεών


Οι σχολικές επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  Φλώρινας συνεδρίασαν την Παρασκευή 04 Μαΐου 2012, υπό την προεδρία του Προέδρου των Επιτροπών και Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα χρέη παλαιότερων ετών των σχολικών μονάδων και η πληρωμή αυτών, όπως αυτά συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν από τους νέους διευθυντές τις προηγούμενες ημέρες, ενώ έγινε και συζήτηση σχετικά με τον τρόπο κατανομής της νέας χρηματοδότησης, η οποία αναμένεται να δοθεί μέσα στο μήνα Μάιο.

Η εκτίμηση του ΚΚΕ για την αποκαλυπτική διαδικασία - κοροϊδία των διερευνητικών εντολών


Η εκτίμηση του ΚΚΕ για την αποκαλυπτική διαδικασία - κοροϊδία των διερευνητικών εντολών η οποία αποτέλεσε μέρος του γενικότερου σχεδίου για την μαζική παραπλάνηση του λαού με τα μάτια στη νέα κάλπη
Να γιατί το ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκε προεκλογικά τι θα κάνει στην περίπτωση που θα πάρει διερευνητική εντολή, ξεκαθάρισε με ειλικρίνεια και παλικαρίσια μπροστά στο λαό (αδιαφορώντας για το όποιο κόστος σε ψήφους θα είχε), ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που αντικειμενικά συνεπάγεται αντιλαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Γράφοντας της ζωή, η ζωγραφική της άγριας φύσης


Ομιλία του εικαστικού – εικονογράφου Πασχάλη Δουγαλή στον ΦΣΦΑ
Ο ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» διοργανώνει το Σάββατο 12 Μαΐου ομιλία του εικαστικού – εικονογράφου Πασχάλη Δουγαλή στην Αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του συλλόγου στις 6.00 το απόγευμα.
Ο Πασχάλης Δουγαλής γεννήθηκε το 1970, στην Κοζάνη. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, έδειξε μια καλλιτεχνική ικανότητα, για πρώτη φορά, σκιτσάροντας ένα κόκορα. Στα επόμενα χρόνια έκανε διάφορες μελέτες για κατοικίδια ζώα και ανθρώπινα πορτρέτα. Στην ύπαιθρο, όπου μεγάλωσε, είχε πολλές ευκαιρίες για παρατήρηση και μελέτη της φύσης από κοντά.

Αν είσαι τυχερός και δεις αρκούδα…


Η παράδοση λέει ότι η συνάντηση με αρκούδα σημαίνει υγεία και καλοτυχία.
Για να μειωθεί κατά το δυνατόν ο κίνδυνος συνάντησης με ένα μεγάλο ζώο, όπως η αρκούδα, στο δάσος θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει ότι:
-Η αρκούδα έχει εξαιρετική όσφρηση, πολύ καλή ακοή και όχι τόσο καλή όραση
-Έχει εξαιρετική μνήμη και νοημοσύνη

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ «ξεσπίτωσε» αρκούδα με νεογέννητο στο Τσοτύλι, Κοζάνης


Μια νεαρή θηλυκή αρκούδα με το μικρό της, φωλιάζουν από τα τέλη Απριλίου σε κατάφυτη, θαμνώδη έκταση, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από κατοικημένο τμήμα του Τσοτυλίου Κοζάνης.
Πρόκειται για το ίδιο ζώο που και πέρυσι με δύο μικρά φώλιαζε στην ίδια περιοχή. Οι κάτοικοι εξοικειωμένοι με την αρκούδα, όσο και η αρκούδα μαζί τους τάιζαν αρκούδα και μικρό αφήνοντας ακόμη και αποφάγια κοντά στο «γιατάκι» της αρκούδας.

Ο τελικός του τουρνουά μπάσκετ σπουδαστών- Η συνέχεια του τουρνουά πινγκ πονγκ και η αρχή του τουρνουά βόλεϊ στο ΤΕΙ


Έφτασε στο τέλος του το ετήσιο τουρνουά μπάσκετ, με την συμμετοχή των σπουδαστών και μόνο, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετέχουν συνολικά 12 δώδεκα ομάδες και στον τελικό θα παίξουν οι :SYNDREAM TEAM - TEIKOZ.BC . Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 15/5/12 και ώρα 17.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Κανένα «νέο χαράτσι» στους πελάτες της ΔΕΗ


Ρητά και κατηγορηματικά η ΔΕΗ διαψεύδει ως παντελώς ανακριβές και παραπλανητικό σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας με τίτλο «Μπλακάουτ στα ταμεία της ΔΕΗ».
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και πέραν πάσης δημοσιογραφικής δεοντολογίας – που επιβάλλει στο συντάκτη τη διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν από τη δημοσίευσή της - το σχετικό κείμενο περιέχει πολλές ανακρίβειες, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά του.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου για την εκλογή της κ. Ντόρας Τσικαρδάνη


Eκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια στην συνδημότισσα Βουλευτή  της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης κ. Ντόρα Τσικαρδάνη για την εκλογή της.
Η εκλογή αυτή έρχεται ως επιβράβευση των πολιτικών και κοινωνικών της αγώνων  όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι θα τιμήσει την εκλογή αυτή με όλες της τις δυνάμεις.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Καταδικάστηκε η Κρουά-Κρουά


Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την κρουά-κρουά, στην οποία επιβλήθηκε ποινή 7 μηνών κατά της οποίας η Κρουά- Κρουά άσκησε έφεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βοσκόπουλος θα ζητήσει αποζημίωση ηθικής βλάβης ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό των 300.000 ευρώ.

«Γόρδιος δεσμός» ο σχηματισμός κυβέρνησης


Στο Συμβούλιο των Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα γίνει όπως όλα δείχνουν η ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στην προσπάθεια αυτή μπαίνει πλέον και νέα πρόταση στο τραπέζι - η πρόταση του Φώτη Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση με διετή θητεία και στόχο τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Την πρόταση Κουβέλη δέχθηκε θετικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος που έχει από το μεσημέρι στα χέρια του την τρίτη διερευνητική εντολή, ωστόσο άρνητικά και έντονα είναι τα πρώτα μηνύματα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του την Πέμπτη, γνωστοποίησε τον αριθμό των εισακτέων στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για τις Σχολές της Φλώρινας, ισχύουν τα εξής:

Δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατά το 1ο τετράμηνο του 2012


Εξιχνίαση δύο ανθρωποκτονιών
Μείωση των ληστειών κατά 86%
Μείωση των κλοπών – διαρρήξεων κατά 46%
Μείωση των κλοπών οχημάτων κατά 40%
Αύξηση των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα κατά 2.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την δραστηριότητα των υφισταμένων Υπηρεσιών της, δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Προκλητική και άνιση μεταχείριση

Με πέντε (5) προκηρύξεις της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. καλούνται προκλητικά Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας να αξιοποιήσουν τα κονδύλια της Τεχνικής Βοήθειας για ωρίμανση μελετών των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Οι προκηρύξεις όμως δεν απευθύνονται σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά σε συγκεκριμένους Δήμους και συγκεκριμένα έργα. Η Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας απουσιάζει εντελώς από τις προκηρύξεις αυτές, που αποδεικνύουν περίτρανα μία πρακτική διαιώνισης της αδικίας και της υπανάπτυξης του τόπου μας, που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ημερίδα για τις Σπουδές και την Επιχειρηματικότητα αύριο στο Αμύνταιο


Το Γυμνάσιο Αμυνταίου σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Επιχειρηματικότητα – Σπουδές & Αγορά Εργασίας», υπό την αιγίδα του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας και του Ιδρύματος Λαμπράκη. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης.

Tσίπρας: Δεν καταφέραμε να συγκροτήσουμε κυβέρνηση αριστεράς


Την απόφασή του να επιστρέψει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από τις επαφές που είχε με τοις πολιτικούς αρχηγούς ανακοίνωσε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας , τονίζοντας ότι το όνειρο για μια κυβέρνηση αριστεράς δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα αυτή τη στιγμή, καθώς ενώ η πρότασή του έχει ευρεία κοινωνική στήριξη, δεν έχει την κοινοβουλευτική στήριξη.

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ενεργήν»


Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ενεργήν» (ενέργεια και γη) δημιούργησε το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, σε συνεργασία με φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, όπως είναι το Πανεπιστήμιο, Επιμελητήρια, Δήμοι και νομικά τους πρόσωπα. Στόχος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης είναι η υλοποίηση ενεργειών και δράσεων στα πλαίσια των «Τοπικών σχεδίων για την απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», γνωστών ως ΤΟΠΣΑ.

Τα ψάρια και η αλιεία στο επίκεντρο των φορέων της διασυνοριακής Πρέσπας


Οι φορείς της διασυνοριακής Πρέσπας και συγκεκριμένα Δήμοι, αρμόδιες αρχές για την αλιεία, Εθνικά Πάρκα, αλιευτικοί συνεταιρισμοί, επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις πήραν μέρος σε συνάντηση που διοργανώθηκε με θέμα τα Ψάρια και την Αλιεία, την Παρασκευή 4 Μαΐου, στο θεματικό Κέντρο Πληροφόρησης της Πύλης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Ο εορτασμός της ημέρας των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα


Με σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Π.Ε. Φλώρινας εορτάστηκε σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου, στην πόλη της Φλώρινας, η ημέρα των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης.
Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη.

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


1. Κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:
α. Συνελήφθησαν συνολικά πεντακόσια εξήντα τρεις (563) άτομα και ειδικότερα:

Ευχαριστήριο Στάθη Κωνσταντινίδη


Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συμπατριώτες  και συμπατριώτισσες μου που στην κρισιμότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.
Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών υπήρξε το μέλλον της Ελλάδας και η Ευρωπαϊκή προοπτική της.

Σήμερα ο εορτασμός της Ημέρας των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασςη κατά του ναζισμού και του φασισμού


Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2703 / 1999 καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Πολιτικό σύστημα : το παλιό πεθαίνει και το νέο ακόμα δεν έχει γεννηθεί


«Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι: πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει,∙ δεύτερον κατά νόμους άρχει,∙ τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»
(Αγάθων, Αθηναίος ποιητής, 450-400 π.Χ.)
 (Μεταφρ.: Αυτός που κυβερνά πρέπει να θυμάται πάντα τρία πράγματα: πρώτον ότι κυβερνά ανθρώπους, δεύτερον ότι πρέπει να κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον ότι δεν θα κυβερνά αιώνια).

Ο κ. Τσίπρας μου ζητάει να μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προκύψει κυβέρνηση.
Είχαμε προειδοποιήσει, ακόμα, ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς, σε μια φάση που η χώρα έχει φτάσει στα όριά της.
Γιατί η χώρα δεν αντέχει παιγνίδια με τη φωτιά…

Ο κ. Τσίπρας ας περιμένει τη συνάντηση που θα έχουμε αύριο


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα αυτή που η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη και στέλνει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, μια εικόνα αδιεξόδου που βλάπτει την πατρίδα, την οικονομία και τελικά τους πιο αδύνατους, απαιτείται από όλους και ιδίως από τις πολιτικές ηγεσίες, η μέγιστη ψυχραιμία, υπευθυνότητα, καλοπιστία και γενναιοδωρία.

Αντιδράσεις πυροδότησε η πρόταση πέντε σημείων του Α. Τσίπρα


Σε δοκιμασία αξιοπιστίας για το πολιτικό σύστημα εξελίσσεται η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, την ώρα που η δεύτερη διερευνητική εντολή βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως όρο, για την όποια προσπάθεια συνεννόησης με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να στείλουν επιστολές στην τρόικα με τις οποίες θα ακυρώνουν τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τις διερευνητικές επαφές


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διερευνητικές επαφές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Όπως είπα και το βράδυ της Κυριακής, δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη.
Κι όπως δεσμεύτηκα, προσπάθησα να βρω λύση για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με δύο επιδιώξεις: να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του Μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία.

Ευχαριστήριο του Σωτήρη Βόσδου, υποψηφίου Βουλευτή


Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας που με την ψήφο τους εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την στήριξη και την συμπαράστασή τους. Στη σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο μου δόθηκε η δυνατότητα, για μια ακόμη φορά, να γνωρίσω ανθρώπους και συμπεριφορές, να ακούσω απόψεις και προτάσεις αλλά και να αποκτήσω νέες εμπειρίες.

Ψήφισμα για την εκδημία του ΙΩΑΝΝΗ-ΝΕΑΡΧΟΥ ΔΑΝ(Τ)Η πρώην Μαέστρου της Μικτής Χορωδίας


Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», με αφορμή την εκδημία του ΙΩΑΝΝΗ - ΝΕΑΡΧΟΥ ΔΑΝ(Τ)Η, του Φλωρινιώτη Καθηγητή Μουσικής και πρώην Μαέστρου της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου και απηχώντας τα αισθήματα των εκατοντάδων μελών του, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους, μαθητές και χορωδούς του Μαέστρου, οι οποίοι υπήρξαν οι αποδέκτες της καλλιτεχνικής του έμπνευσης και δημιουργίας.

Υπό το φως της πανσελήνου


Το Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Περιβάλλον και Ετερότητα: Έφηβος Λόγος" διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Κορησού. Τα παιδιά της Ομάδας θα δραματοποιήσουν σκηνές από το βιβλίο της νεαρής συγγραφέως Μαρίας Δανιήλ "Υπό το φως της πανσελήνου".

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Στάθης Κωνσταντινίδης και Νίκος Σαμαράς οι νέοι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας


Μια βραδιά θρίλερ μέχρι να ξεκαθαρίσει ο νικητής των εκλογών από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας,  κατέληξε τελικά στη νίκη του Στάθη Κωνσταντινίδη. Δεν ήταν φορές που η διαφορά του σε σταυρούς με τον υποψήφιο Σταύρο Παπασωτηρίου, ήταν πραγματικά μικρή, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις διερευνητικές εντολές


Έντεκα κρίσιμες ημέρες, μέσα στις οποίες θα κριθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, απομένουν μέχρι τη σύγκληση της νέας Βουλής καθώς η 17η Μαϊου έχει ορισθεί με το Προεδρικό Διάταγμα που έχει υπογραφεί ως η ημέρα που θα πρέπει να συγκληθεί η νέα Βουλή. Το Σύνταγμα προβλέπει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών στα τρία πρώτα κόμματα και με διαφορά τριών ημερών για κάθε διερευνητική εντολή.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, με δύο αποκλειστικές επιδιώξεις


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Ζήτησα ισχυρή εντολή.
Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά.
Σέβομαι το μήνυμά του…
Το σημερινό αποτέλεσμα εκφράζει την απογοήτευση του Ελληνικού λαού για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που εξάντλησε τα όρια της αντοχής του, μια που δεν περιελάμβανε τις αναγκαίες πολιτικές Ανάπτυξης.

Συνεννόηση πρωτίστως με δυνάμεις της αριστεράς


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Σαμαράς, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη.
Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας, δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν ένα μέλλον αναξιοπρέπειας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται να μετάσχει στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας, παρά μόνο αν υπάρχει σαφής εντολή


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ελληνικός λαός  σήμερα άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Σεβόμαστε την επιλογή του.
Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν σημαίνει όμως και τέλος της κρίσης. Γιατί η κρίση δεν προσδιορίζεται από τους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά από την κατάσταση της οικονομίας και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Η κρίση βρίσκεται δυστυχώς σε πλήρη εξέλιξη.

Παραμένουμε στο όχι στη συνεργασία


Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν οπωσδήποτε ανατροπή του γνωστού μας πολιτικού σκηνικού, διακοπή του συστήματος της εναλλαγής των δύο κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οδεύουμε σε μία μεταβατική φάση όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού με νέα σχήματα, με νέα πρόσωπα κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ή με επίκεντρο μια νέα σοσιαλδημοκρατία με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ για να προληφθεί ο ανερχόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός που θα οδηγήσει τα πράγματα προς μία πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού.

Δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους, δεν συνεργαζόμαστε με όργανα των τραπεζιτών


Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Απέναντι στους συγκυβερνώντες του χθες, κατάφερε αυτός ο άνεμος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να γίνει ένα μεγάλο κύμα, ένα μεγάλο τσουνάμι. Και ουσιαστικά άλλαξε την μεταπολίτευση.  
Τα κόμματα του παρελθόντος, οι συγκυβερνήτες, δεν αποτελούν πλέον την πλειοψηφία.

Την εμπιστοσύνη των πολιτών θα την τιμήσουμε και θα την κάνουμε δύναμη για την Ελλάδα και την κοινωνία


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ελληνικός λαός μίλησε και καταδίκασε τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα. Καταδίκασε  τις πολιτικές του μνημονίου.
Το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτυπώνει τις επιλογές του λαού και ανατρέπει το δικομματικό σύστημα. Αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Επτακομματική Βουλή το αποτέλεσμα των εκλογών


Με ενσωματωμένο πάνω από το 90% των αποτελεσμάτων η νέα Βουλή θα αποτελείται από επτά κόμματα.
Συγκεκριμένα:
- Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 19,25% και 109 έδρες
-ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 16,55% και 51 έδρες
-ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,42% και 41 έδρες
-Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ποσοστό 10,53% και 33 έδρες
-ΚΚΕ, με ποσοστό 8,39% και 26 έδρες