Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Tσίπρας: Δεν καταφέραμε να συγκροτήσουμε κυβέρνηση αριστεράς


Την απόφασή του να επιστρέψει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από τις επαφές που είχε με τοις πολιτικούς αρχηγούς ανακοίνωσε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας , τονίζοντας ότι το όνειρο για μια κυβέρνηση αριστεράς δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα αυτή τη στιγμή, καθώς ενώ η πρότασή του έχει ευρεία κοινωνική στήριξη, δεν έχει την κοινοβουλευτική στήριξη.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα συμμετάσχει στις διαδικασίες που θα ακολουθούσουν για συγκρότηση κυβέρνησης , καθώς πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Ε. Βενιζέλο και τον Α. Σαμαρά ότι μιλάνε με τη γλώσσα του χαρτοπαίκτη και συνεχώς μπλοφάρουν. Τους κατηγόρησε επίσης ότι ψεύδονται όταν υποστηρίζουν πως στηρίζουν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά υπογράφουν στο εξωτερικό και άλλα υποστηρίζουν στο εσωτερικό», τόνισε. «Όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος δεν υπάρχει ολίγον μνημόνιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Βενιζέλο, είπε ότι «μας ζήτησε ή εφαρμογή του μνημονίου ή εκλογές. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας», τόνισε με νόημα.
Έστρεψε τα πυρά του και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε κωφεύοντας στο χτύπημα της πόρτας από την ιστορία.
Παράλληλα ευχαρίστησε την ΔΗΜΑΡ τους Οικολόγους-Πράσινους την Κοινωνική Συμφωνία και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους κοινωνικούς φορείς για την συμμετοχή τους στο διάλογο των διερευνητικών εκλογών, ενώ απευθυνόμενος στον Φώτη Κουβέλη τόνισε ότι αν υπήρχε πριν τις εκλογές η αριστερά θα είχε αυτή τη στιγμή μεγαλύτερες ευκαιρίες να συγκροτήσει κυβέρνηση της αριστεράς.
Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες αφού ευχαρίστησε όσους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, τον ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας τα αυτιά τους στην προεκλογική κινδυνολογία, υποσχέθηκε ότι ι προσπάθειες για την ανατροπή του μνημονίου και των σκληρών μέτρων που το συνοδεύουν συνεχίζονται, λέγοντας ότι το εναλλακτικό πρόγραμμα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτό να εφαρμοστεί.
«Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ωχριούν μπροστά στο "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου.», τόνισε σχολιάζοντας την ομιλία του Α. Τσίπρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.