Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία για τη γεωστρατηγική θέση και την οικονομική προοπτική της Φλώρινας



Ο Δήμος Φλώρινας, Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας και η  Ελληνική Εταιρία Στρατηγικών Μελετών σας προσκαλούν στην ομιλία για τη Γεωστρατηγική Θέση και την οικονομική προοπτική της Φλώρινας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου  Φλώρινας  (Νέο Πάρκο).

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις από την Ένωση Κρητών Ν. Φλώρινας- Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου



Ο Δήμος Φλώρινας, η Ένωση Κρητών Ν. Φλώρινας και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», οι Περιφέρειες Κρήτης & Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων, διοργανώνουν εκδηλώσεις αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 στη Φλώρινα.

Εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Μηνά από το Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς»



Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς», τιμώντας την μνήμη του προστάτη του Μεγαλομάρτυρα Μηνά, ανακοινώνει ότι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά της ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Την Κυριακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας



Την Κυριακή η κυβέρνηση, με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η 19η Χορωδιακή Συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα 10 Νοεμβρίου 2012



Συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φλώρινας και τον ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» και είναι αφιερωμένη στην 100ετηρίδα των Ελευθερίων της Φλώρινας από τον Οθωμανικό ζυγό και στον Μακεδονομάχο, πολιτικό και συγγραφέα Γεώργιο Χρ. Μόδη.
Για τον Γεώργιο Μόδη θα μιλήσει ο καθηγητής φιλόλογος – γλωσσολόγος κ. Γεώργιος Π. Αργυριάδης.

Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

Ανακαλύψτε το Νυμφαίο πάνω σε ένα ποδήλατο



Άγρια ζωή σημαίνει δράση γι’ αυτό ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναλαμβάνει... ποδηλατοδράση! Αυτό το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Νοεμβρίου, υποδεχόμαστε στο Νυμφαίο την τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ποδηλατοδράσεις» μαζί με ποδηλατικούς συλλόγους από τη Δυτική Μακεδονία.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα εκατό χρόνια απελευθέρωσης της Φλώρινας



Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.

Σήμερα το απόγευμα ημερίδα με θέμα «Οι πολιτικές ανάπτυξης και συνοχής της Ε.Ε. απέναντι στην οικονομική κρίση»



Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Φλώρινας και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ,

Τοποθέτησης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το πετρέλαιο θέρμανσης



Το γνωστό σε όλους τους Φλωρινιώτες πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών, των σχολείων και των επιχειρήσεων της περιφερειακής ενότητας, αναδείχτηκε μέσα από τους αγώνες και τις δράσεις όλων των πολιτών και όλων των φορέων που ξεκινώντας από τις αρχές της χρονιάς διαμόρφωσαν μια στρατηγική ενημέρωσης και πίεσης στην κεντρική εξουσία.

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Πορεία στη μνήμη»



Το ντοκιμαντέρ «Πορεία στη μνήμη», με θέμα την απελευθέρωση της Φλώρινας, παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Θ. Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Οι ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλος

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Οι ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913», παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2012, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Άρη Αριστείδου.

Χαιρετισμός Δημάρχου Αμυνταίου σε Συνέδριο στο Νυμφαίο



Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Νυμφαίο το συνέδριο με θέμα: «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Βιώσιμες λύσεις διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Histacape της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IVC.

«Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω - χαρίζω - γιορτάζω» από τη Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας



Η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας ανταποκρινόμενη στο αίτημα των καιρών, που επιβάλλουν τη μέγιστη κοινωνική συσπείρωση για την υπέρβαση της κρίσης και την αποφυγή ανθρωπιστικής καταστροφής, προβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη συγκέντρωση αγαθών, που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου



Ο Δήμος Φλώρινας, η Ένωση Κρητών Ν. Φλώρινας και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», οι Περιφέρειες Κρήτης & Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων, διοργανώνουν εκδηλώσεις αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 στη Φλώρινα.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συντηρήσεις σε σχολεία και χώρους πολιτισμού



Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε δημόσια κτήρια πραγματοποιούνται από τα συνεργεία του Δήμου Αμυνταίου. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Τρύφωνα Γεώργου και Στάθη Δεληγιαννίδη, προτεραιότητα στις παρεμβάσεις του Δήμου έχουν τα σχολεία, ενώ παρεμβάσεις γίνονται επίσης σε χώρους πολιτισμού και άλλα δημοτικά κτήρια.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στη Φλώρινα, για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος



Χθες (07-11-2012) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν στη Φλώρινα δύο ημεδαπούς 27 και 24 χρονών, για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συμμετοχή Δήμου Αμυνταίου στη PHILOXENIA



Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον Τουρισμό (εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες, οινοποιεία, παραγωγούς τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεις διαχείρισης ελεύθερου χρόνου των επισκεπτών) ότι θα συμμετέχει στην έκθεση "PHILOXENIA", από τις 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO Θεσσαλονίκης.

Έως και αύριο οι αποχή των δικηγόρων



Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα:
1.                  Την αποχή των Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012,

Λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αμυνταίου



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει την λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο.
Η Ακαδημία των Πολιτών, έχοντας διοργανώσει Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε πενήντα πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο και το Εξωτερικό, προκηρύσσει την έναρξη των εγγραφών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο.

Σύλληψη ημεδαπού στην Κολχική Φλώρινας, για παράνομη κατοχή ναρκωτικών και όπλου



Χθες (07-11-2012) το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στην Κολχική Φλώρινας, 28χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλου και φυσιγγίων.

Χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Γ. Δακή στο συνέδριο «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Βιώσιμες λύσεις διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς»



Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στο Ανοικτό Συνέδριο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Histacape της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IVC
Καλωσορίζω τους φίλους εταίρους από τις συνεργαζόμενες ευρωπαϊκές χώρες για το πρόγραμμα HISTCAPE.

Κατάληψη του δικαστικού μεγάρου από το Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας



Στο πολυνομοσχέδιο που φέρεται προς ψήφιση με ένα άρθρο, περιλαμβάνονται διαφορετικές  μεταξύ τους διατάξεις, συχνά αντιφάσκουσες μεταξύ τους, που αφορούν πλήθος ζητημάτων που πλήττουν στο σύνολό τους την ελληνική κοινωνία, ειδικά τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία ουσιαστικά πλέον τα θέτουν στο κοινωνικό περιθώριο.

Εκδηλώσεις 100 χρόνια ελεύθερο Αμύνταιο



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Αμυνταίου.

Αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Φλώρινας



Την Πέμπτη 1/11/2012 διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Φλώρινας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και του νέου Εποπτικού Συμβουλίου.

Δήλωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου στο χώρο της δικαιοσύνης



Για ακόμα μία φορά διαπιστώνουμε με θλίψη ότι γνωστοί κύκλοι εγχώριων συμφερόντων – υπό το μανδύα των πιεστικών διλημμάτων της τρόικας – κατορθώνουν να παρεισφρύσουν στη διαδικασία παραγωγής του νομοθετικού έργου και να καθορίσουν αποφασιστικά την πορεία της, παραμερίζοντας και υποκαθιστώντας πλήρως τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, αδιαφορώντας για την επιχειρηματολογία και τις σχετικές ενστάσεις τους.

Αναπαράσταση γεγονότων απελευθέρωσης της Χρούπιστας



Τριήμερες εκδηλώσεις από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Δήμο Ορεστίδος.
Τριήμερες εκδηλώσεις για την 11η Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιεί ο Δήμος Ορεστίδος στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα η υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Αρτάκης



Για τον εορτασμό της 100ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο Δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, για την Τετάρτη  7 Νοεμβρίου ως εξής:

Σήμερα το ανοικτό συνέδριο με θέμα «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Βιώσιμες λύσεις πολιτιστικής κληρονομιάς»

Διακοπή στην ηλεκτροδότηση σήμερα σε Τοπικές Κοινότητες και σε τμήμα της πόλης της Φλώρινας



Διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου από τις 8:00πμ έως και τις 3:300μμ, στις Τοπικές Κοινότητες  Αγ. Βαρθολομαίου, Ατραπού, Άνω Υδρούσας, Δροσοπηγής, Κάτω Υδρούσας, Κολχικής, Λεπτοκαρυάς, Περάσματος, Πολυποτάμου,

Αγαπητέ Στάθη...



Αγαπητέ Στάθη,
Αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, θα είναι μια αποφράδα ημέρα για την πατρίδα σου.
Αύριο τελειώνουν τα ψέματα.

Απάντηση του Βουλευτή Ε. Κωνσταντινίδη σε δημοσιεύματα για το πετρέλαιο θέρμανσης



Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο σε σχέση με πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και για την αποκατάσταση της αλήθειας, δήλωσε τα εξής:

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Πορεία στη μνήμη»



Πρόκειται για ένα ιστορικό οδοιπορικό στην περίοδο από την ίδρυση της Νέας Φιλικής Εταιρείας, στην επανάσταση του 1878 και ως την ημέρα που τα Ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη της Φλώρινας. Ο φακός μέσα από σπάνιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό, αλλά και από την σημερινή αποτύπωση του τοπίου, οπτικοποιεί τα γεγονότα όπως αυτά παρουσιάζονται τόσο από τα ιστορικά κείμενα, όσο και από ερευνητές της τοπικής ιστορίας της περιοχής Φλώρινας και Αμυνταίου.

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης της 6ης Νοεμβρίου 2012



Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, δημοσίου δικαίου και ΔΕΚΟ, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα:

Η ομιλία του Προέδρου του Ε.Κ.Φ. Σ. Μπίρου στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Νοεμβρίου 2012



Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες, Άνεργοι, Νέοι και Νέες,
Η συγκυβέρνηση της υποτέλειας, της Τρόικας και των μεγάλων εργοδοτών, στο όνομα της δήθεν αποφυγής της χρεοκοπίας και της είσπραξης της νέας δανειακής δόσης, είναι έτοιμη να περάσει το πιο καταστροφικό και εξοντωτικό πακέτο μέτρων που γνώρισε ποτέ η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία της.

Όλη την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων του Π.Α.ΜΕ και των ταξικών δυνάμεων και στη Φλώρινα στα πλαίσια της Διήμερης Απεργίας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος «Όμιλος Γλώσσας και Λογοτεχνίας για Εκπαιδευτικούς»


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ: Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας της ΝΕ  και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Διευθυντής του Π.Ε.Κ. Κοζάνη.

Συντηρήσεις στην Τ.Κ. Ξινού Νερού



Σε συντηρήσεις δημοτικών κτηρίων και κοινόχρηστων χώρων στην Τοπική Κοινότητα Ξινού Νερού προχωρούν τα συνεργεία του Δήμου Αμυνταίου, υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων αντιδημάρχων, κ. Τρύφωνα Γεώργου και Στάθη Δεληγιαννίδη.

Αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας για το μήνα Οκτώβριο, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Μείωση κατά 60% των θανατηφόρων ατυχημάτων τον Οκτώβριο του 2012 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2011.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του 2012 , στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Έναρξη οδηγικής χρονιάς



Η έναρξη της νέας Οδηγικής χρονιάς για το Τμήμα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά, όπως συνηθίζεται, με επιτυχία την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, το πρωί με την παρουσία των μελών του Τμήματος και την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, στο 6ο χιλιόμετρο του δρόμου από τη Φλώρινα προς τις Πρέσπες.

Η Μικτή Χορωδία του «Αριστοτέλη» στο 17ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του Άργους Ορεστικού



Η μικτή χορωδία του Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης», το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 7,00 το βράδυ, ύστερα από πρόσκληση του Μορφωτικού Συλλόγου «Ορεστίς» του Αργούς Ορεστικού, έλαβε μέρος στο 17ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του Άργους Ορεστικού.

Πρόκριση του Γ. Σουμπάση στον τελικό των αγώνων



Αυτό το Σάββατο ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Για πρώτη φορά οι Σάρισες επέστρεψαν από μία σημαντική διοργάνωση έχοντας στις αποσκευές τους μία μεγάλη πρόκριση. Ο 16χρονος αθλητής μας Σουμπάσης Γιάννης διέπρεψε στους προκριματικούς αγώνες του ατομικού αντρών, σημείωσε μόνο νίκες και έτσι πανηγυρικά προκρίθηκε για τους τελικούς, που θα γίνουν στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013.

Συμμετοχή του ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ στη 48ωρη απεργία



Συνάδελφοι – συναδέλφισες,
Συμμετέχουμε δυναμικά στην 48ωρη απεργία που προκηρύχθηκε από  την Γ.Σ.Ε.Ε. καθώς επίσης και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Γ.Ε.Ν.Ο.Π.
Συνάδελφοι ήρθε η ύστατη στιγμή να συγκρουστούμε με όλη  την δύναμη που μας έχει απομείνει ενάντια στην λαίλαπα που έρχεται.

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.



1. Κατά την διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

100 χρόνια Άργος Ορεστικό


Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Συμμετοχή όλων στη 48ωρη απεργία



Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους να  συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 καθώς επίσης και στη συγκέντρωση την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00πμ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, με κεντρικό αίτημα και απαίτηση την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση.

Την Τρίτη ο εορτασμός των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Αμυνταίου



Για τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου της Νοεμβρίου 1912 σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Τουρκικό ζυγό, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου  καθορίζονται οι εξής εκδηλώσεις :

Στις 6 και 7 Νοέμβρη όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή των μέτρων



Έφτασε η ώρα της ανατροπής!
Ο, άγρια ταξικός, προϋπολογισμός του 2013 και το νέο πακέτο μέτρων δεν θα περάσουν. Δεν πρέπει να περάσουν, διότι μετατρέπουν τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική «έρημο», «βιάζουν» τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών και αφαιρούν την ελπίδα από το λαό.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.



Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες.
Τίποτα δεν τελείωσε, αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε! Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!

Πρόγραμμα εορτασμού της 100ης επετείου των ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης του Δήμου Φλώρινας στις 7 Νοεμβρίου 1912



Για τον εορτασμό της 100ης Επετείου των Ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης κατά την 7η Νοεμβρίου 1912, καθορίζουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητας Βεύης του  Δήμου Φλώρινας, ως εξής: