Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα η υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Αρτάκης



Για τον εορτασμό της 100ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο Δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, για την Τετάρτη  7 Νοεμβρίου ως εξής:

Α) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.
2) Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές,  προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένους με επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
3) Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί των Δημοσίων, Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των Ιδιωτικών Καταστημάτων και Οικιών. Ο Σημαιοστολισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης 08 Νοεμβρίου.
4) Φωταγώγηση το βράδυ της Τετάρτης 07 και της Πέμπτης 08 Νοεμβρίου 2012 των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., Καταστημάτων και των κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, οδών, κ.λ.π.).
5)  ΩΡΑ 4.30’ μ.μ.: Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης.
 Παμφλωρινιώτικη υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Αρτάκης, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελέημονα.  Απόδοση τιμών από άγημα και τη Φιλαρμονική της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.
Ιερά λιτανεία της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης και των εικόνων των Ιερών Ναών της Φλώρινας, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας. Η Ιερά λιτανεία θα διέλθει την οδό που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας, στις 08 Νοεμβρίου 1912, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας.
Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μετά το πέρας της δοξολογίας, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας πατήρ Ιουστίνος Μπαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.