Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τοποθέτησης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το πετρέλαιο θέρμανσης



Το γνωστό σε όλους τους Φλωρινιώτες πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών, των σχολείων και των επιχειρήσεων της περιφερειακής ενότητας, αναδείχτηκε μέσα από τους αγώνες και τις δράσεις όλων των πολιτών και όλων των φορέων που ξεκινώντας από τις αρχές της χρονιάς διαμόρφωσαν μια στρατηγική ενημέρωσης και πίεσης στην κεντρική εξουσία.
Η πετυχημένη και μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Μαρτίου προηγήθηκε της συνάντησης ενημέρωσης με τον πρώην Υπουργό Οικονομίας κ. Οικονόμου όπου αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνέπειες των πολικών θερμοκρασιών για την οικονομική και την κοινωνική ζωή της Φλώρινας.
Μετά από ένα διάστημα στο οποίο όλοι μας αναμέναμε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε προετοιμαστεί και να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για να δοθεί μια στοιχειώδης λύση στο πρόβλημα κυρίως της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, διαπιστώσαμε τελικά ότι δεν δόθηκε η ανάλογη βαρύτητα για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα και φτάσαμε στα τέλη του φθινόπωρου να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.
Όπως και τον Μάρτη, έτσι και τώρα βρεθήκαμε ξανά στον ίδιο δρόμο της διεκδίκησης και με μεγαλύτερο δυναμισμό βρεθήκαμε στην Αθήνα και συναντήσαμε διαδοχικά τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων, επιδίδοντας Ψήφισμα όλων των Φλωρινιωτών και πρόσκληση για να επισκεφτούν και να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης.
Δημιουργώντας αυτό το πλαίσιο και σε συνέχεια των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών για εξεύρεση λύσης, αλλά και της κατανόησης ότι η Φλώρινα αποτελεί ειδική περίπτωση και πρέπει να κριθεί διαφορετικά από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και έχοντας ως αρχή το κοινό συμφέρον και την ισχυρή πεποίθηση όλων των πολιτών για άμεση λύση, θεωρούμε πλέον αυτονόητο οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι θεσμικοί φορείς του τόπου να αναλάβουν τις επόμενες κινήσεις απαιτώντας την άμεση μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να δώσουν άμεσα λύση γιατί πλέον αφορά την επιβίωση μας. Σε μια περιοχή με τις χαμηλότερες και μεγάλης διάρκειας θερμοκρασίες της Ευρώπης, με μια αγορά που αιμορραγεί από την διαφυγή καταναλωτών προς γειτονικές χώρες, με επίσημα ποσοστά ανεργίας που αγγίζουν το 40%, χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική και πρωτοβουλία.
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα δεσμεύεται να παρακολουθεί στενά τόσο τις δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, όσο και των τοπικών κοινοβουλευτικών και θεσμικών εκπροσώπων του τόπου για την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Ο χειμώνας έχει ξεκινήσει και τα περιθώρια είναι ασφυκτικά στενά. Αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα μας δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.