Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ξεκινούν σήμερα τα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Φλώρινας


Την Κυριακή τα εγκαίνια της γέφυρας του Αρμενοχωρίου


Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Γέφυρας του Αρμενοχωρίου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 και ώρα 11:00.

Αντικατάσταση κουφωμάτων στο 1ο Λύκειο Φλώρινας


Ο Δήμος Φλώρινας συνεχίζει την επισκευή και τη συντήρηση σχολικών κτιρίων. Ήδη, έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του 1ου Λυκείου Φλώρινας, ένα  έργο συνολικού προϋπολογισμού 13.800,00€.

Ξεκινούν σήμερα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αμμοχωρίου


Σας προσκαλούμε στο 3ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αμμοχωρίου. Χορός, φαγητό, τραγούδι, παραδοσιακά πατατο-μαγειρέματα, γεύσεις και μουσικές που συναρπάζουν.
Σας περιμένουμε!

Οι δραματικές περικοπές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια Υγεία


Ενώ, σε συνθήκες κρίσης, οι λαϊκές ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες, κυρίως πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και ιδιαίτερα πρόληψης, αυξάνουν, η νέα κυβέρνηση ανακοινώνει νέο πακέτο άγριων περικοπών, που θα επιδεινώσει την ήδη άθλια κατάσταση.

Μουσικές βραδιές στο Κάστρο Σερβίων


Με το αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο από τον Αντώνη Δανέζη και τους Back-Round ανοίγει σήμερα ο κύκλος των τεσσάρων αυγουστιάτικων μουσικών βραδιών στο Θέατρο του Κάστρου Σερβίων που διοργανώνονται από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο Ηλίας Ηλιάδης στις «Πρέσπες»!


Ο Ηλίας Ηλιάδης θα εγκαινιάσει τις φετινές «Πρέσπες»! Απίστευτο και όμως αληθινό.
Την Τετάρτη 22 Αυγούστου το απόγευμα, στο δροσερό ποτάμι της Φλώρινας Σακουλέβα, 400 παιδιά από τη Φλώρινα, από το Αμύνταιο τη δεύτερη πατρίδα του Ηλιάδη, από τα παραμεθόρια χωριά των συνόρων και από τα βουνά, όπως το Βίτσι θα μαζευτούν σε έναν ασύντριφτο κύκλο Αγάπης, για να γράψουν μαζί  «το παραμύθι της Φλώρινας». 

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Φλώρινας κ. Αθανάσιου Μπέλτσου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με ένα θέμα εκτός ημερήσιας  διάταξης και έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μουσικές βραδιές από το Δήμο Σερβίων- Βελβεντού


Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για διάθεση, διανομή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη κατοχή βεγγαλικών και παράβαση του νόμου περί όπλων


Συνελήφθησαν χθες (14-08-2012) στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας, δύο ημεδαποί, 32 και 22 ετών, για διάθεση, διανομή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη κατοχή βεγγαλικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Συμβάσεις διαβαθμιδικής συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Φλώρινας


Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος υπέγραψε, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, τις Συμβάσεις Διαβαθμιδικής Συνεργασίας με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας . Τα έργα είναι τα εξής:

Πρόσληψη καθηγητών στο Ωδείο Φλώρινας και στο παράρτημα του Αμυνταίου


Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καλεί όσους επιθυμούν να απασχοληθούν ως Δάσκαλοι και Καθηγητές στη Φλώρινα & στο παράρτημα Αμυνταίου, ως ωρομίσθιοι για το σχολικό έτος 2012 – 2013, να εκδηλώσουν  ενδιαφέρον  υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά τους για τις ακόλουθες ειδικότητες :

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τις συνθήκες εργασίας στο χώρο του ορυχείου Αμυνταίου


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες εργάζονται οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου (περιοχή Αναργύρων).

Δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατά το 1ο επτάμηνο του 2012


Μείωση των ληστειών κατά 73%
Εξιχνίαση των κλοπών – διαρρήξεων σε ποσοστό 51%
Μείωση των κλοπών – διαρρήξεων κατά 40%
Μείωση των κλοπών οχημάτων κατά 26%
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την δραστηριότητα των υφισταμένων Υπηρεσιών της, δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

«Μνήμες και Πραγματικότητες», μια σπάνια και ξεχωριστή εικαστική έκθεση


Η Φλώρινα έχει κάθε λόγο εφέτος το καλοκαίρι να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάθε σκεπτόμενου και καλλιεργημένου ανθρώπου. Πρόκειται για μια πόλη, η οποία εκτός του φυσικού της κάλλους, της ξεχωριστής φύσης της και του ιδιαίτερου αστικού της ιστού, (με πολύ ενδιαφέρουσα πολεοδομία και αρχιτεκτονικές απόψεις), διαθέτει παραλλήλως και μια αξιοζήλευτη ιστορία που εμπλουτίζει και αναδεικνύει το ενεργό πολιτιστικό της παρόν. Πόσες άραγε πόλεις και περιοχές στην χώρα μας έχουν το προνόμιο να αριθμούν 10.000 χρόνια ιστορίας και παρουσίας, προ Χριστού μάλιστα;

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 13 Αυγούστου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

«Προς τιμωρίαν...», παιδαγωγική ανακύκλωσις της Ιστορίας


Θρηνητικός πανηγυρικός λόγος επι τη επετείω της θυσίας των 15 Ελλήνων στην Κλαδοράχη στις 9 Αυγούστου 1943 από τα βαρβαρικά στρατεύματα κατοχής.
Έχει πολλάκις ειπωθεί ότι λαοί που λησμονούν την ιστορία τους και δεν διδάσκονται από αυτήν είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν, ανακυκλώνοντάς την ως τραγωδία ή ως τραγική φάρσα.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 13 Αυγούστου 2012 ημέρα  Δευτέρα και ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: