Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Πλημμύρα και καταστροφές στο Μανιάκι



Η έντονη και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση της δεύτερης ημέρας του Πάσχα είχε σαν αποτέλεσμα να μετατραπούν οι δρόμοι του Μανιακίου σε ορμητικούς χείμαρρους και να γεμίσει το χωριό με φερτά υλικά.
Ζημιές από τα ορμητικά νερά έγιναν τόσο σε ιδιωτικές περιουσίες καθώς τα νερά μπήκαν σε πολλά σπίτια και αυλές, όσο και δημόσιες υποδομές αφού σε πολλά σημεία ξηλώθηκε η άσφαλτος, δημιουργήθηκαν τεράστια ρήγματα σε δρόμους και το χωριό γέμισε με λάσπη και πέτρες.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Αμυνταίου αφού από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο Μανιάκι πέντε μηχανήματα έργου και τρία φορτηγά για μεταφορά φερτών υλικών αλλά και γέμισμα με χαλίκι των σημείων όπου το νερό δημιούργησε προβλήματα. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης συντόνισε τις εργασίες σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Τσαχειρίδη και από τη μια μεριά ελαχιστοποιήθηκαν οι ζημιές που έγιναν, ενώ από την άλλη στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών σε όλες τις δημόσιες υποδομές.
Έτσι απομακρύνθηκαν πέτρες και λάσπη από τους δρόμους του Μανιακίου και γέμισαν με χαλίκι οι τρύπες που δημιούργησε η ορμή του νερού. Επίσης αποκαταστάθηκαν άμεσα οι ζημίες στους αγροτικούς δρόμους για να είναι δυνατή η πρόσβαση των κατοίκων στις καλλιέργειές τους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έπλυνε κάποιους δρόμους που είχαν έντονο πρόβλημα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει πλύσιμο των δρόμων με ειδικά υδροφόρα οχήματα, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί μεγάλη παρέμβαση για την αποκατάσταση των σημείων όπου έχει υποστεί φθορές η άσφαλτος.
Η θεομηνία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα, αλλά η άμεση παρέμβαση του Δήμου Αμυνταίου ελαχιστοποίησε τις ζημιές, ενώ η προσπάθεια αποκατάστασης για τις υποδομές του Μανιακίου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αμύνταιο, 8 Μαΐου 2013

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.