Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Συμπαράσταση του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Φλώρινας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ



Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ καθώς και όλους τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να “κλείσει” τη δημόσια τηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται για άλλη μια φορά το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με το οποίο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και σε εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες.

Ποια είναι όμως η έκτακτη περίπτωση και η εξαιρετικά απρόβλεπτη ανάγκη που οδήγησε στο «κλείσιμο» της δημόσιας τηλεόρασης;
Αδυνατούμε να δεχτούμε την παράφορη παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας με πρόσχημα την κρίση. Διαφωνούμε με κάθε πραξικοπηματική ενέργεια στο όνομα της οικονομικής εξυγίανσης. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας.
Διεκδικούμε μια διαφορετική κοινωνία από αυτή που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Μια κοινωνία που θα τη χαρακτηρίζει η ευνομία, η ισονομία, ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων, η πρόσβαση όλων μας στα κοινωνικά αγαθά που εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια, με δικαίωμα στη ζωή  χωρίς αποκλεισμούς.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους τοπικούς πολιτευτές της Φλώρινας να καταψηφίσουν το επαίσχυντο αυτό Νομοσχέδιο. Απαιτούμε από τους αιρετούς μας άρχοντες να καταδικάσουν ομόφωνα αυτού του είδους τις πολιτικές που προάγουν την ανομία, που διαρρηγνύουν το κοινωνικό ιστού, που δημιουργούν ανασφάλεια στον Ελληνικό λαό καθώς καταστρατηγούν κάθε έννοια κράτους δικαίου.  
Για το Δ.Σ.

Ο Γενικός Γραμματέας  Αριστείδης Παστίδης
Ο Πρόεδρος  Παντελής Πηλείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.